Кормуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кормуване
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 3921 пъти
Здравейте, почнах кормуването, няколко дена беше добре, но дойде момента, в който започнах повече да се движа в града и то в такива улички, че просто... проблемът ми е съединителя, защото в стремежа си да не го пускам бързо, а плавно след като съм спряла да се огледам после много бавно тръгвам особено ако трябва да завивам. Просто ми е трудно това спиране после малко потегляне пак спиране отглеждане и бързо тръгване, много трудно ми се получава. На светофар понякога се забавям пък ако трябва да завиват наляво е ужас. Някакви съвети може ли да дадете, защото просто ми писна вече, нямам едно нормално тръгване без проблем без притеснение. Правя и други грешки, но те са от не мислине и са по- поправими.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: a68883f0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветвам те ако имате семейна кола или имаш приятел или роднина с кола да го помолиш да ти покаже и да тренираш повече, за да може като отидеш на урок да го знаеш вече и да ти е по-лесно.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8e78a7f30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди на някой голям паркинг и там практикувай.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e18875007b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   С времето ще се оправят нещата. Ще свикнеш да правиш нещата по-бързо и дори механично. Опит трябва, няма какво друго. И не се притеснявай, че тръгваш бавно. Всеки нормален човек ще прояви търпение към учебна кола.
Аз вече карам над година и все още ми е малко напрегнато като завивам наляво на натоварена улица. Но с всичко се свиква :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b821b91312
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей оф нз и аз кормувам но съм само на 1 час взет остават ми 30 някой по напреднал колега да даде съвет аз взех общо устройство на автомобила тоест опознаване..... Сега на 8 съм на 2 час-по кормуване и ми е много гадно успех!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8ff6e62622
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   При работата със съединителя има един ключов момент - викат му полусъединител. С малко практика самият момент на отделяне се усеща много лесно. Идеята е, че ти можеш да пуснеш много бързо съединителя до половината му "път" и след това по-плавно и няма да имаш никакъв проблем - нито забавяне, нито тресене на колата, нито гаснене при потегляне.
Помоли инструктура си да отдели един час само за това, отидете на някой стръмен наклон, тренирай потегляне, след това приложи наученото на някой светофар, сигурен съм, че ще разбереш за какво ти говоря сега и вече ще се справяш по-добре.

П. П. Много е важно, докато ходиш на кормуване да не караш друга кола, освен тази на инструктура си, защото сама, без напътствията на професионалист се заучават лоши навици, които изискват време за корекция и реално вместо да се учиш на важните неща като предимства, дистанции, пешеходци и пр., ще трябва да се преобучаваш как да спираш или сменяш предавките например.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a126f0e34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Упражнение му е майката. Съсредоточава се върху най-слабите ти умения и работиш по подобрението им. Съвета би бил-ми прави го като хората. Ти знаеш как става просто не си свикнал.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: da6e5771e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 го е казал много добре. Научи се да караш на полусъединител. На полусъединител колата се отлепя, спираш не със спирачка а с натискане на съединителя и така няколко пъти докато се оглеждаш на левия завой. Всеки съединител има различен ход. Новите и нормално регулирани трябва да зацепват на средата на хода на педала. Някои зацепват много ниско, други много високо. Когато нямаш опит не неприятно да сменяш колите поради тази причина. Така че научи къде зацепва съединителя на учебната кола. И после както казва колегата отпускаш бързо до там и плавно нататък при потеглянето. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: db6c790bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   От автора- Здравейте, вече положението е много по добре. Просто цаката е все да си на полусединител и тя колата сама тръгва, сега вече много по-спокойно карам, сменям си скоростите и оглеждат се и така. Обаче дойде друга трудност потегляне по баир, това за сега ми е трудно, просто пак така трябва полусединител и спирачка и при тръгване повече газ ама нещо ми е трудничко, но имам още 7 часа кормуване и ще трябва и с това да се справя. А и другото, което пак така изпитвам малко напрежение е когато трябва да минавам по двупосочна пътища с две ленти и в една и в двете спрял и коли и някакви пешеходци трети отворили вратите на колите и си блеят, просто много се дразна. Иначе много ви благодаря за съветите, даже се и упражни на друга кола, но по ми е лесно на учебната.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: da6e5771e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Браво! Аз съм н. 7. Сега е време да се отучиш да караш на полусъединител. Карането постоянно на полуъединител го износва и ще трябва да се сменя. Затова внимателно с полусъединителя. Само при потегляне и само на първа. Виждал съм хора и на втора, че и на трета държат полусъединител. За потеглянето на наклон си ползвай ръчната - класика е. Усет е колко газ да подадеш и да свалиш ръчната, когато съединителя отцепва, но се научава. А за лудницата в движвнието си прав, но оправия няма. Карай внимателно и умната. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5b7f260a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добри съвети на н. 9, но докато си вземеш книжката карай както си искаш. Ако ти е удобно на полусъединител - моля.
За първа кола те съветвам да си вземеш автоматична. Гадни са, това всеки го знае, но ти като не си карал истински няма да забележиш :) Помага да се концентрираш първо върху случващото се на пътя. Вече като придобиеш рутина, почни да се упражняваш с ръчни предавки с кола на приятел. В началото ще ти е трудно, после ще усетиш, че имаш много по-непосредствен контрол над колата. Продай автоматика и си вземи ръчна кола. Някои хора казват да не се кара ту автоматик, ту ръчна, но аз нямам проблеми с това. Пътъвам много, взимам коли под наем и карам всякакви марки, всякакви предавки. Внимава се само с левия крак като караш на автоматик - той не се ползва и готово - няма какво да объркаш и това че 2 г. карах само автоматик не ми попречи за ръчната. Не се забравя. Аз веднага потеглих и след 15 м. си карах на ръчна..
Успех

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: db6c790bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От автора- Здравейте, познати също ми казват, че е лош навик да се кара на полусединител както и да се държи на 1 на червен светофар ама така ни учат, аз да си взема изпита пък после само практиката ще покаже. Иначе за бъдеща кола живот и здраве, не мисля да е автоматик, това ще ми изкорени всякакви минимални способности, а и без това не съм от голям град с големи задръствания. Пак ви благодаря за съветите, ако има нещо пак ще питам.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bcb09b3cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Не разбирам какво против автоматиците имат някои тук... С автоматик се ражда човек. Пожелавам на всеки в България да може да си позволи автоматик. Шофирането изведнъж става десет пъти по-приятно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 55f31e99a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Авторе, с времето ще свикнеш, споко. Актовен шофьор съм от скоро, на моята кола съдеинителя отделя доста високо, но свикнах бързо. Споко с практиката се свиква.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8a005287f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Както са ти казали и другите - не се притеснявай, ще свикнеш. Просто ти трябва практика, нещата не се случват от днес за утре. И аз след като изкарах курса не можех да тръгвам на баир и особено в първия месец подгизвах в пот от притеснение. Постепенно обаче, нещата си дойдоха на мястото. Лично за себе си мога да кажа, че ми бяха необходими около 25 000 км., за да придобия поне някаква увереност на пътя. Колкото до това дали да си вземеш автоматик или не, по-скоро за първа кола си купи с ръчни скорости, за да се научиш. После вече можеш да караш каквато си поискаш. Най-важното е да си внимателен на пътя, без значение колко добър си станал. Не се води по разни кръчмарски разкази кой, как карал и за колко бил стигнал. В града е особено важно да внимаваш на пешеходните пътеки, а и по принцип. Много често през нощта или когато пече слънце, видимостта е силно ограничена и като нищо може да връхлетиш върху някой пешеходец. Не се поддавай и на разни джигити, които ти се лепват отзад или ти свирят. Щом си спазваш правилника и ограниченията, няма от какво да се притесняваш. Другото много важно нещо е добрата техническа поддръжка на автомобила. Никакви компромиси със спирачки, гуми и ходова част. Това е просто задължително. Заради пишман майстори и собственици самоубийци, щях да се размажа на пътя. Счупи ми се предна пружина и ми пръсна гумата. Добре, че се случи, когато излизах от паркинг и карах с 20. Ако беше станало на магистрала, щях да съм помлян някъде. Господ ми спаси живота! А почти веднага, след като купих автомобила, го закарах на уж "много добър" майстор и му казах да го прегледа от-до и всичко да се ремонтира както трябва. Нито съм се пазарил за пари, нито съм го притискал с времето. Просто исках колата да е надеждна. Затова трябва да имаш проверен майстор, който наистина гледа сериозно на работата си.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: db6c790bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   От автора- Здравейте,минах изпита по кормуване успешно, даже и без грешка. Беше много лесно,но си беше притеснение, все пак съм жена, която преди курсовете не се бях качвала да карам. Много ви благодаря за съветите, късмет и успех ви желая.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker