СПЕШНО!За тези, които разбират от EBAY. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

СПЕШНО!За тези, които разбират от EBAY.
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1839 пъти
Здравейте! Започвам направо. На 16г съм. От една година купувам от ибей разни неща. Наскоро като понаучих някакви неща започнах да продавам. Всичко ок до тук, но наскоро пратих един фотоапарат. Най-скъпото нещо, което съм пращала досега и ме беше страх точно от това. Въпросният купувач преведе парите веднага и когато пристигна фотоапарата при него след един ден се оплака, че ръководството не е на английски и не съм споменала, че е на български. А аз въобще не съм споменавала, че ще пращам ръковдство. Просто го пратих, защото вървеше с фотоапарата. Но тей като е от Америка купувача, смених менюто на апарата от български на английски за него и не смятам че дори има нужда от ръководство, тей като менюто на апарата е на родния му език. Имам чувството, че си търси дори дребна причина да го върне, тей като явно не разбира от фотоапарати и е искал професионален, а този е полу и аз отдолу бях написала всичката характеристика, а той явно не я е прочел или не е разбрал и се е разочаровал, но вина за това аз нямам. И сега подаде искане за връщане. Какво да направя? На всичкото отгоре цената е доста намалена за нов апарат, а и мито не трябваше на плаща той, защото писах като го пращам, че струва 10лв-заради него да не плаща мито над 100 лв тей като апарата е над 100лв. Той пак претенции намери сега за едно ръководство. След три дни ще мога да изтегля парите, но пише, че до тогава трябва да му отговоря по някакъв начин. И имаше вариант да му пиша съобщение и аз му написах горе долу това, което и на вас и че трябва да чете какво пише преди да купува -тоест да се интересува повече от детайли и тн. И доколкото знам ако не се реши до тогава Пейпал ще започнат да разучават случая и като видят какво сме си писали и като не сме взели решение ние -те ще се намесят. Дори писах на тях. Сега не съм приела да ми го върне, защото има такава опция (тоест, че съм съгласна, но аз не съм)затова избрах опцията да му отговоря със съобщение и си мисля, че ако не дам разрешение да ми го върне ще ме докладва и ще започнат Пейпал да разследват и накрая ще решат. Питам тези, които разбират защото досега не ми се е случвало. Написах в съобщението, че апарата си е чисто нов и че отговаря точно на снимките и характеристиката и че не е DSLR. Явно си е мислел че е такъв но като не разбира от фотоапарати аз не мога да отговарям за това и сега си търси причини някакви. Ръководство друг път... моля ви някой който разбира да отговори ще съм му много благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4b22e3bf2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре е да описваш всичко внимателно (ама всичко - от това, какъв цвят е кутията, колко милиампера е зарядното, има или няма батерия и прочие. Може да кажеш "то се подразбира" но повечето потребител могат да кажат, че не са "подразбрали". А при американските потребители, това е редовно. Очаква се всяка техника да е с опътване, оригинална кутия и прочие. Номера с "аз не разбрах" минава доста често. Преди време, имаше един случай на човек, който се блъснал с колата, защото спал. В съда казал, че колата му имала включен авто пилот, но никой не му обяснил, че "авто пилота" не можел да кара колата вместо него. "Подразбрал" грешно и делото бе отсъдено в полза на "заспалия".

А за връщанията - Попринцип, във всяка страна, има различни закони за връщане на стока. Ebay ти предлага опцията, сама да поставиш условия на връщане.
Можеш да зададеш срок (пример - до 14 дена), състояние на стоката (пример - всичко да е в перфектно състояние, без драскотини), как точно ще компенсираш копувача (пример - с друга стока или ще му върнеш парите), кой поема транспортните разходи. Може да си мислиш, че ще наложиш политика, не невръщане, но може сериозно да навредиш на бизнеса си.

А иначе, за този фотоапарат имаш два варианта - или го приемаш обратно или си прецакана и ще ти е трудно да прадаваш продукти за напред.

И един бизне съвет - винаги имай оборотни средства, който да покрият евентуалните ти разходи. Най-глупавото нещо е, да провалиш успешнои начинание, защото си нямала пари за дребни разплащания.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 43f8aac385
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма ли в нета ръководство на английски, прати му го в pdf формат.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dad9d1e23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз също имах подобен случай с Ebay. Paypal няма да разследват, а Ebay. Ако не си отбелязала, че може да се върне продукта до определен срок предполагам, че няма да има проблеми, но ако има такава опция купувачът е в законно право да поиска да върне продукта и да си получи парите обратно чрез Paypal. Ако не си отбелязала опция за връщане на продукта, това означава че се отказва от законното си право да върне продукта. Ebay ще му възстанови сумата(Ebay Money Back Guarantee)като ги изтеглят първо от твоята сметка май, а ти ще трябва да си приемеш обратно фотоапаратът. Все пак също виж какво решение ще вземе Ebay, защото в моят случай аз отказах поръчка и въобще не се стигна до изпращане на нищо. Ако не си отбелязвала опция за връщане на продукта ще отсъдят случая в твоя полза, така че трябва да изчакаш тяхното решение, щом не се разбирате с претенциозния купувач :D. Надявам се да съм помогнал.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4b90fc3cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо благодаря!
Значи сега нищо не съм приела. Тоест написах преди 4 дни само съобщение до купувача като обясних всичко, което и на вас казах и нито ми отговори и срока беше до вчера да отговоря, но все още нищо. И аз мисля да чакам само да не приемам нищо да видя какво ще реши Ибей, надявам се на разберат. А колкото до ръководството както каза коментар 2 намерих го в интернет :D. Ще му го пратя да видим какво ще е оправданието тогава.... А ако не се оплаче на сайта, че не съм приела? Апарата остава за него и парите ще му ги върнат, така ли??

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4b90fc3cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Пратих му линка с ръковдството вече. Сега ще чакам само, защото още не е подал нищо. Парите са в Paypal още, но не мога да ги изтегля все още. Ако този не е доволен пак не знам. Все пак ръководството му го пратих и ако каже пак нещо не знам. А я вижте това, където викате за опция връщане? Разрешила ли съм тази опция или не? И ако не съм тогава мисля, че не може да го върне и парите би трябвало да мога да ги изтегля вече, но нищо още...

Returns:
No returns or exchanges, but item is covered by the eBay Money Back Guarantee.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dad9d1e23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От №3: Щом пише "No returns or exchanges... " значи купувачът не може да връща продукта или да го разменя. Ако си му пратила ръководството, както го желае, изчакай да видиш дали ще пусне оплакване. Ако си с дебитна карта си провери сметката ако парите са преведени трябва да ги имаш вече в сметката. Paypal ти дава само информация за разплащанията. А и разплащанията международно отнемат и повече време(48 часа-72ч), но предполагам че това вече го знаеш. ;)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4b90fc3cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До №6 е като пише, че не може да връща продукта купувача защо Ибей ми пращат това, че иска връщане? Парите са преведени отдавна и след като е получил апарата(тоест преди 5 дни) трябваше да мога да ги изтегля, не са ми в баланса ето:

Currencies
0, 00 EUR
183, 41 EUR Pending

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dad9d1e23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   След като си в EBAY предполагам че знаеш и английски. Има отдели поддръжка и контакти, прати и-мейл, питай, в този сайт нещата стават бавно с коментарите, пък има и Googlе... логика!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4b90fc3cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 9. Добре не ми се отговаряй ако може все още съм малка-уча се! Поисках помощ и благодаря на по-горните коментари! Връща фотоапарата. Всяко зло за добро може да го продам за повече :DЛек ден!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dad9d1e23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не си малка щом си в Ebay.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4b90fc3cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Еми да ама все пак съм малка за тия неща .Сега пък ми писаха, че ще разследват до 9 август....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker