Връща ли се всичко? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Връща ли се всичко?
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 22080 пъти
От известно време насам ме измъчва мисълта дали всичко се връща на тези, които са ти причинили зло, живеейки си живота.
В моя живот така се получи......
Няма да навлизам в подробности..Да отмъстявам не мога, нито пък искам
Само споделете опита си, защото мен още и още ме боли....
...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 37c283f2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Вярвам, че все някога всичко се връща. Аз допуснах грешка и ми се върна тъпкано. Дори повече отколкото заслужавах..сега се надявам на човека причинил ми го да се случи същото - да му се върне всичко което ми причини..защото беше жестоко... Вярвам че ще му се върне някога!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 6325608faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Да бъди сигурен/а че всичко се връща и то по такъв начин, че ако тръгнеш да отмъщаваш сам никога няма да се сетиш за такива отмъщение.Живота си знае работата и всеки си получава заслуженото.Лично съм била свидетел как на всеки всичко ми се връща по най-гадния начин.То може и да не разбереш,защото ако не си близо до хората,които са ти причинили зло и не знаеш отвътре живота им няма как да видиш , какво им се случва.А и е вярно че може да мислиш, че за момента си живеят живота , но рано или късно ще им се върне.И то се връща най-вече , когато са най-уязвими и нищо не могат да направят.Говоря от лични мои наблюдения на много хора и напълно съм се убедила в това.Преди и аз не вярвах , че всичко се връща но сега съм напълно убедена.Така че не се занимавай с отмъщения.Твоето няма да е нищо в сравнение с това , което ги чака за всичко , което са причинили.Имах една позната , което се мислеше за голямата работа и се държеше надменно и унизително с приятелки,които наистина държаха на нея .Тя си мислеше, че може да ги мачка и унижава както и падне и да прави това , което само на нея и изнася.Е по-късно остана без една приятелка и това което и беше най-важно да има връзка се провали , защото всички с които се опита да създаде таква я унижаваха и не им пукаше за нея.Тогава тя ходеше и се унижаваше пред тях като едва ли не им се молеше да и обърнат внимание.И досега си е сама , и без връзка , но вече и без приятели.Това е само един от малкото примери,които мога да ти дам.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ab4a0ecadb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Винаги се връща :-) Никога не пропуска.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 77bd99e3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сигурна съм че всичко се връща.Може да се забави,но се връща.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 38ba84eea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Знам , че всичко се враща... Много примери бих дала и най големият пример е мойта лична драма. Но това е факт поне от мой наблюдения.:)

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ef6ffcdc7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Моят опит не е особено оптимистичен, понеже възмездие почти никога не настъпва за никого. Дори напротив - тези злобните си живуркат най-спокойно и необезпокоявано. Но вярвам, че един ден ще си получат заслуженото. Каквото повикало - такова се обадило! Дано...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: cf386dcce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   При мен сякаш ги поразява мигновено нещо лошо хората, които ме нараняват. Не знам как се случва. Не съм си отмъщавала никога, но сякаш проблемите им идват, когато ми причинят болка. Едно време баба ми ми казваше, че имам някакви дарби, но тогава не й повярвах. Започнах да вярвам преди около месец, когато моя приятел отбеляза, че винаги когато се скараме и на него му се случва нещо лошо на следващия ден, а през другото време всичко си е наред. Може и да е съвпадение, но се замислих и си спомних за доста "съвпадения" от преди с различни хора.
Според мен възмездие има. Съвестта също си казва своето. Но ти не трябва да живееш с тази мисъл. Гледай си твоя живот и не мисли за минали неща. Каквото било - било. То не съществува вече. Няма смисъл да се натоварваш с такива мисли за мъст и злоба. Може да ти навредят на теб. Пък и съм чувала, че най-добрия начин да направиш гадно на някой българин е като му кажеш, че си добре. Нещо такова беше. Все едно. Гледай си себе си и не се занимавай да наказваш хората. Тях има кой да ги съди.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 21f345b2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Убедена съм, че рано или късно животът им го връща на такива хора. Аз също не съм отмъстителна. Гледам да не доставям това удоволствие на някого да може да ме нарани. Както има една приказка: Никой не заслужава да лееш сълзи за него, а този който заслужава това, никога няма да те разплаче. Така че, опитай се съзнателно да си забраняваш да мислиш за хората, които са те наранили, просто ги изключвай от ума си всеки път, когато мислите ти полетят в тази посока. Малко по малко ще започнеш да се оттърсваш от болката и ще можеш да гледаш смело напред към един по-щастлив живот.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 9b207b4cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   И моя опит е такъв, всичко се връща.
Изцяло съм съгласна с № 8, така стоят нещата. В момента се сещам за 2 случки, при които бях свидетел как лошото, което ми причиниха, им се върна. И за още една се сещам, имахме един началник, веднъж се скара с един колега, който не си беше свършил работата както трябва, и нещо сбъркал. И шефа взе много грубо да му вика, и даже го удари. След 2 дена шефа оставил включен мотокара, и мотокара го затисна до стената, счупи му крака, и го откараха в болница. Бях там и съм свидетел.
Злото не бива да се мисли, защото като го мислиш го привличаш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: e185de7b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Връща се всичко да, била съм от двете страни- когато са ме наранявали или използвали и много боли, особено ако си малко по-незрял и не можеш да го преодолееш казвайки си "всяко зло ще е за добро", а се питаш защо, само се раздавах а колко гадно се държа той с мен и т.н.
Но преди година аз бях тази която постъпи грубо е колко грубо....., не дадох шанс да се опознаем с човек който искрено ми каза че много ме харесва, аз бях просто уплашена и реагирах с откази, многократни и категорични.
Вече година и нещо аз искам да съм с него но...не знам какво има в неговата глава, иска ли ме още, още ли е обиден, или просто си мисли че не го харесвам, но..сме като непознати. Да много е болезнено, но не е важно да се върне повярвай. Сега го искаш, защото те боли и искаш преди да те бяха наранили да се бяха замислили защо го правят или просто да ти го спестят. Който наранява или е неосъзнат в дадената ситуация или не разбира какви може да са последиците- че срещу теб стои нормален човек, всеки от който е раним, чувствителен, ...не търси отмъщение. Ще се чувстваш силна само в началото, но ще дойде момент в който ще ти се покаже че...щом са били гадни, ок тяхна работа, твоята работа е да излекуваш това което са наранили, не да ги съдиш, има кой и той е един. ще се оплетеш в желанието си да го върнеш и нещата ще се върнат при теб. Това е поуката- не всеки си заслужава обичта ти или там заради което са те наранили, но значи трябва да продължиш, другаде ще има нещо по-хубаво което ще те чака да ти се случи. отмъщението е безсмислено.

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: e99043ef94
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Може да не съм много голяма - на почти 19 съм, но нещото, което със сигурност съм научила в този живот е, че всичко се връща! Няма две мнения по този въпрос.

В началото не вярвах, чудех се дали някога този, който ме съсипа ще си получи заслуженото. Искаше ми се много пъти да му отмъстя, да го унищожа, но не успях. Не успях и не съжалявам. Не бях аз тази, която трябва да раздава правосъдие.

Връща се всичко. Дори да е късно. Не се съмнявай в това. И не се измъчвай с мисли за мъст - те не помагат. Само излишно се озлобяваш. Живей си живота, радвай му се, остави онези, които са те наранили намира. На тях тъпкано ще им се върне точно, когато най-малко очакват. Убедена съм в това.
А и не си заслужава да правиш зло някому (дори той да си го заслужава), защото по-късно ще ти се върне и на теб.

Както има една приказка - "Животът го начуква на всички".. точно така си е.
Желая ти успех и не се измъчвай със спомени от миналото ;)

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 73c9bdbc9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   никога нищо не се връща! Всъщност този, който си страда си се измъчва и това е... А тези, които се гаврят с неговия живот им върви повече от акъла, ето това е... И мога да ви кажа, че е самата истина. Сякаш, колкото си по-гаден по-ти върви. И да знаете, че е истина. Не мисля, че някога на някого се връща, поне в моя живот е така и съм сто процентово сигурна за това, не си мислете, че някоге ще им се върне, на сто процентна, че няма, гаранция, ама е така...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 27 дни
hash: 3abc1dfc36
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   ами само ще ви дам пример:
преди приятелят ми живееше с майка си. правеше ме на две стотинки и ме имаше за слугиня. минаха години.. тя се махна.
живее в семейството на един мъж. държат се с нея точно по този начин..
може би има някакво възмездие, или баланс по-скоро.

 
  ...
преди: 12 години, 26 дни
hash: 9277e75339
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Мдааа, връща се. Нарича се ефектът на бумеранга, подбирайте си мислите и действията, защото рано или късно под някаква форма се връщат. Не мразете и не отмъщавайте. Ако не можете да простите, което много трудно нещо, заемете неутрална позиция сякаш ''това не се отнася за мен''.


Ягода

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d725ac17a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Здравейте и от мен! АБСОЛЮТНО съм сигурна че всичко се връща! Днес станах хиляда процента сигурна след като приятелят ми се скара с мен отново унижи ме, и днес се събужда с кола която не може да запали без видима причина., след като вчера е работила перфектно. Това става не за първи път, случвало се е отново с колата, загуба на портфейл с документи и пари, и още много много неприятности след като ме е накарал да се чувствам зле. Освен че всичко се връща, в моя случай е и заплашително защото наистина му се случват много кофти работи. Според мен не трябва да насочваме лошите си мисли към този човек-защото е възможно в яда си сами да предизвикваме нещо такова. Сами знаете за силата на мисълта!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8ce2d6cc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Да връща се и то по-някога двойно. Аз съм убедена в това

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 298d3b8cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Да, връща се. При някои рано, при други по-късно, когато са забравили за това. При всеки е различно, но бъди убедена, че всичко се връща :]

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 335d29b379
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   да, за това казват хората направи добро за да видиш добро. Дора

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7eae11f4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Наистина всичко се връща. Лошото е, че понякога злото се връща и страдат тези, които не заслужават.
Моята история е като един роман. Обичах един човек, с когото имах дългогодишна връзка. Забременях, бяхме толкова щастливи. Но, изведнъж всичко се срина. Повлиян от брат си, когото слушаше за всичко започна да ми прави намеци, че в случай, че детето не е момче, което по възможност трябва да се установи най - рано, ще трябва да направя аборт. Дори брат му веднъж ми каза, че видиш ли трябвало да се направи ДНК тест, за да са сигурни, да не би да се окаже на някой друг. Господ ми е свидетел никога не съм изневерявала на този човек, когото така обичах. Както и да е.... Историята е дълга... По средата на бременността, осъзнавайки, че с този човек нещата не биха се получили, бях принудена сама да си тръгна. Това беше най -тежкият период в живота ми. Не искам да се връщам. Родих детенцето си и до днес не съжалявам, че го запазих, защото то придава смисъл на всичко... Детето ми вече е на 6 години, но и до ден днешен нито аз съм го потърсила, нито пък той се е обадил най -малктото, което е, за да ме попита как е детето.
И така същият този да го наречем биологичен баща обаче не чака дълго. Няма и месец, след като родих и той вече имаше нова жена. А само след 11 месеца и второ дете. След още три години му се роди следващо дете. Както се казва, явно ги създава, за да се отчете пред обществото. Това обаче трето поред дете се оказва, че има някакво заболяване. Разбира се, че съжалявам, защото съдбата го връща на този, който най-малко заслужава. Детето не е виновно за грешките на баща си. Същевременно същият онзи негов брат и съпругата му вече 5 години не могат да си имат дете. Чувам, че ходели непрекъснато по лекари. Не се радвам за нещастието и на двамата, напротив дано всичко да се оправи...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fccbba7c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Да, убеден съм, че всичко се връща. Във всяко едно отношение също и в любовта... Днес се молиш на някоя, унижаваш се, но те отхвърля. След време е обратното и тя/той страда по теб. Винаги е така няма спор.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 72cfb6d19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Връща се в следващият живот, не в този.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3ae637c1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Кой може да ти каже, дали се връща? Човек може да намери доказателства за това, което иска да повярва.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d1d07b0cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   "Човек може да намери доказателства за това, което иска да повярва. " Аз вярвам в много неща, но не намрирам доказателства за тяхното съществуване. Е защо така??

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4de4f2b9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   О да напълно съгласна съм, че всичко се връща...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 298d3b8cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Всичко се връща, даже тройно :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a5b2ba148a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Според мен всичко се връща. Не знам как се случи, но 10 години след трагедия в живота ми, хората които тогава се подиграха с нас, сега са в много лошо здравословно състояние.
Мисля че има някакво възмездие.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f66e989f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Аз примерно никога лошо не съм правил, поне не и с умисъл, иначе не знам ако съм засегнал някой. Помагам на всеки както мога, и старци през улицата съм превеждал, и безвъзмездно на колко хора съм помагал, и какво ли не. И какво? Нито пари имам да живея нормално, нито връзка, нито нищо. Връщало се всичко, връща се ама май обратнопропорционално. В един на 100 случая някой ми се е обадил ела да излезем някъде, ама ела да боядисаме, ела да пренесем нещо, на заем ще може ли еди си колко.... мен поне само лошо ми се случва, започвам да си мисля че и аз трябва лошо да направя, че дано нещо хубаво стане.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 72cfb6d19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

30.   Връща се в следващият живот, ако в този правиш лошо в следващият на теб ще ти се случва същото лошо нещо което си причинил.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3c31a0a89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Да всичко се връща рано или късно :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2b26ee08ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Аз мисля, че всичко се връща. Съдя по себе си. Ще разкажа на кратко. Имаше едно момиче, на което всички се подиграваха включително и аз я тормозех понякога, защото тя говореше против мен и ме лъжеше. Но след една година приблизително нещата се обърнаха. Тя започна да има приятели и стана силна. А аз останах без приятели. Всички се настроиха срещу мен. Сега на мен ми се връща тройно. Имало е и други случаи, в които нещата се връщат. Но недей ти да отмъщаваш, защото и на теб ще ти се върне това отмъщение. Иначе казано животът ще го върне много по-гадно от колкото можеш ти да си представиш. Просто трябва да имаш търпение. Може след години да се върне, но ще стане. Надявам се да съм помогнала :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2c773e0e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   До момента,не съм разбрала,че всичко се връща.Най-добрите хора,страдат най-много.А боклуците,стоят отстрани и се кефят на нещастието на хората.Отвратила съм се от подмолни и двулични хора.Които зад гърбът ти те оплюват и те изкарват черната овца пред хората.Само защото те са коври и не струват.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3b6500a5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Не,никога не се връща.Сигурна съм.Ако се връщаше,хората нямаше да правят зло,нали?Пък и защо да искаш на някого да му се върне?О това дали той някога ще бъде на твоето място,няма да се почувстваш по-добре.А даже по-зле.Поне при мен е така.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 12e2828466
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Нищо на този свят не се само

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 86820a8d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Връща се. И доброто и лошото. Просто не винаги е видно на пръв поглед, а и много рядко става веднага.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 25f969ddb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Хора, не мислете по този начин дали всичко се връща. Мислете, да не правите на другите неща, които ги дразнят или пък неща, които вас самите ви дразнят.
Например медиите поголовно се занимават с живота на този или онзи "вижте как и къде живее едикой си, вижте му задника, вижте му скъсаните чорапи и т. н. " - няма да цитирам повече, но всичко е в този дух.
Е добре де, този дето сочи с пръст "вижте", "чуйте", "да ви кажа" и... откъде знае, дали утре няма да е същото с него самия?
Да не говорим, че тези дето все знаят и викат "вижте" са все известни хора с имена и лица, и утре ако стане с тях същото ще чакат народа да им съчувства. Ама народа и той не ще да съчувства, иска да си го върне, и какво се получава?
А бе, замислете се?
Трябва толерантност, не да си гледаме в паниците и заплатите, а кой с каквото може да помогне на другия в нужда, без да вика и да дига шумотевица.
Много е грозно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 3c31a0a89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   И според мен всичко се връща рано или късно... всеки някой ден получава заслуженото си и му се връща тройно това, което е причинил на другите! Господ забавя, но в никакъв случай не забравя.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f5560392d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Връща се винаги в повече. Ще се опитам да го обясня така:
Засяваш на пролет един картоф,а от него вадиш повече на есен или от семка на диня ще оберем няколко дини.

Това е принцип в сеенето и жъненето и ако посадиш картоф няма как да ожънеш диня, т.е ако сееш лошо това и ще пожънеш, но в по-голям размер, т. н. “ тъпкано”, за доброто принципа е същия, видно от този принцип е фактора ВРЕМЕ, а доброто и злото можем да оприличим на СЕМЕ. От деянието до въздеянието на семето му трябва време.

И да, мога да свидетелствам, че хората причинили ми зло тъпкано им се е върнало, но не от мен, а от хора които те много обичат; за да ги боли.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8bc16e39fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Всичко се връща. И хубавото, и лошото. Колкото по-късно, толкова по-голяма сила има това, което се връща. Няма смисъл да отмъщава, по-добре се бори за своето щастие.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8753a1a357
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Всичко се връща, но не веднага, и не е задължително да се върне на този, който ви е напакостил, понякога даденият човек го изплаща чрез страданието на хора, които най-много обича например децата му.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c4dd3e82fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Напълно съм убедена, че всичко се връща. Майка ми и сестра й са били малки, когато съседката ги кълняла да умрат, затова, че били откъснали по 1 круша от нейното дърво. Не знам какъв човек трябва да си, за да съдиш толкова остро едни деца. При условие, че на същата тази съседка баба й е правила много услуги. За щастие обаче и майка ми и сестра й вече са около 50г и са живи и здрави. Какво се случи обаче в нейното семейство, нейната дъщеря с години не можеше да износи дете. Забременяваше и после правеше спонтанни аборти на няколко пъти, измъчи се, накрая успя да роди дете, но то почина на 3-тия месец. След това изобщо не можа да има дете, мъжът й я изостави. Точно както кълнеше моите близки, като малки да умрат, на нея й се върна почти същото, което е пожелала.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 4e93f30c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Донякъде се връща, до някъде - не. До сега каквото съм видяла от хора или близки в обкръжението ми от малка как някой, когато се смее и подиграва на други това, за което са се смяли и съм била свидетел на някаква ситуация на грозни думи примерно и осъждане, всичко на мен след години се случва. Не знам защо се получава това, а точно тези, които са се подигравали си живеят много добре. Не, че някой има идеален живот без проблеми. Лошото е когато, който не трябва той да обира.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker