Спрете да вините исляма! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (79774)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (17914)
 Секс и интимност (9594)
 Тинейджърски (18219)
 Семейство (3759)
 Здраве (6566)
 Спорт и красота (3493)
 На работното място (1488)
 Образование (4371)
 В чужбина (970)
 Наркотици и алкохол (812)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1266)
 Други (10554)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Спрете да вините исляма!
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 3652 пъти
Като начало моля модераторите да публикуват това което ще напиша, нищо няма да загубите от това!
Срещам много хора.. БЪЛГАРИ, които нямат ни най-малка представа, какво е Коран, или що е то Ислям, но все пак си имат едно мнение за мюсюлманите. Искам да вмъкна че не съм нито туркиня, нито циганка. Чиста българка съм си и религията ми, не ме прави по малко такава!
Смея да кажа че 90% от българите мразят мюсюлманите! И имат предразсъдъци въпреки, че не знаят нищо за религията им.
Не знам защо, но всички си мислят, че исляма не дава никакви права на жената! Което напълно грешно, смея да кажа че един истински мюсюлманин носи жената на ръце! В Корана пише че "който посегне на жена, не ще види рая никога".
Четох някакви глупости, че ако жена откаже секс на мъжа си, той имл право да я бие 7 пъти или нещо такова. Пълни глупости. Също както при християните. Всеки има право на лично пространство! Не можеш да накараш никого да прави нещо което не иска! Това е абсурдно!
Също.. заради проблемите в Сирия в последните 4-5г. Всички си мислят че Корана учи на едно - убивай всеки който не вярва в Аллах! Което е смешно. Баща ми е сириец и преди 25 години се е оженил за майка ми, която е християнка! За 25 години нито и е посегнал, нито я е обидил! Носи я на ръце. Не и позволява да работи, за да не се изморява. Ходила съм в Сирия и съм виждала Джамия построена, плътно до църква! И двата храма бяха еднакво пълни с хора! Всички уважаваха християните!!! Моля ви спрете с тези глупости! 21 век сме. Наистина ли мислите че има хора които наистина правят тези неща? ! От все сърце моля модераторите да публикуват това, защото проблемът е важен и наистина ме засяга! Това е моето мнение по въпроса. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 82

преди: 1 година, 9 месеца
hash: e7b4fa9e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

1.   Виж малко, ти съдиш само по твоето семейство, твоят баща, който най-вероятно е образован, светски човек и не изповядва религията си буквално, НО навън мнозинството мюсюлмани просто не са такива хора - нямат образование, приемат всичко буквално и се започват драмите.
Разликите с християнството са, че нашите църкви (дори православната и католическата) са се реформирали и ние имаме право да тълкуваме религията си и разделяме светския живот от духовния. Освен това имаме Нов Завет, в който отпада писаното в Стария „Око за око, зъб за зъб“, а на преден план е примерът и животът на Христос, прошката, любовта към ближния, саможертвата - да обичаш не само ближния си, но и врага си.
В Корана няма нито един път думата „ПРОШКА“. Нито един път!
Хора като баща ти и по-образованите, светски мюсюлмани без да искат са попили влиянието на християнската култура, на древните философи ако искаш и са решили да живеят според съвременните ценности в развитите държави (ВСЕ ХРИСТИЯНСКИ).
Мнозинството мюсюлмани обаче заради липса на образование не живеят по този начин. Аз самата съм израстнала с помохомеданчени българи и всеки ден съм виждала разликите и да - отношението на мъжете не е същото и затова всичките ми приятелки-помакини до една се ожениха за християни.
Не е вярно обаче, че християните сме мразили мюсюлманите. Просто ни е страх от тази култура и начин на живот. Не е чудно - 500 г. сме живяли в Шария и сме го опитали на собствен гръб. Ти не можеш просто да убедиш българите-християни, че едва ли не това е равностойна култура, която едва ли не е същата с нашата. Платили сме кървава цена - над 200 000 човека са загинали, за да живееш ти днес в свободна, демократична, държава и дори да имаш това мнение, замълчи.
Никой не ти се бърка ти как ще живееш и какво ще правиш, но е невъзможно да убедиш средно статистическия българин, че си права. И не става дума за омраза, а просто за страх и нежелание да се връщаме назад. Историята ни е такава. Свиквай или ходи да живееш в родината на баща си, където ще живееш с хора, които се обичат, които са задружни, помагат си и няма да имаш вече проблеми с малкото останали живи християни, а останалите са въпрос на време....
Когато християните у нас почнем да колим и унищожаваме всички останали, тогава пиши за омразата .... пък и точно сирийците мисля, че нямат право да казват на другите МИРНИ народи как да живеят и какво да правят.
Разбирам те, че си разпъната между две култури, но ти вместо да помагаш за някакъв диалог, искаш да ни настроиш един срещу друг. Ако истински искаш да помогнеш, отиди в родината на баща си и върши някакъв вид хуманитарна работа, учи Медицина и отиди да преподаваш там на хората и така нататък. Религията ви унищожи една цветуща държава. Прочети сама Корана и ще видиш за какво става дума -Ислямът е политическа религия - пропагандира разпространяването си с насилие, пропагандира дори двуличието - мюсюлманин може да се отрече от религията си наушким, за да запази живота си, пропагандира разделение -забрани има да стоиш на една маса с друговерци, освен ако не е част от твоята двулична игра, а да убиваш хора, които са отказали да приемат твоята религия не е престъпление. Сори, но за мен това е религия на омразата, не на любовта и пак казвам - думата ПРОШКА я няма нито 1 път в Корана. За какво говорим тогава? И това, че не харесваме религията ти и ни е страх от нея не значи, че мразим мюсюлманите. Аз лично съжалявам по-голямата част от тях, които живеят като в Средновековието, взривяват се и какво ли още не заради една лъжа.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 614e0af783
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   С голяма грешка си... Мисли си каквото искаш и го казвай, но не пропагандирай мислите си - каквото правиш в момента. Може да не сме изучавали корана/остана и това да поискаш/, но сме патили от тези, които го практикуват. И то 500 години. Затова 90% не харесваме техните представители. Още нещо - що жени се оплакаха от отношението към тях в мюсюлманските страни, що книги има написани и филми направени, ти тука ще ни убеждаващ в обратното. И понеже разпореждаш/и то с удивитилна накрая в заглавието! /, ха да видим дали модераторите ще ме уважат, както са уважили теб-спрете да пропагандирате исляма!

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 7d0ce853cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Госпожо/госпожице, без да съм мюсюлманин със сигурност ти казвам, че разбирам доста по-добре от тебе от ислям. Православен теолог съм, ислямът винаги ми е бил интересна религия. Той наистина е религия, докато православието е живот, защото Христос за разлика от Мохамед, дойде да отмени религиите и култовете и да подари на хората Божественото учение, както и да изкупи човечеството от греха, пресътворявайки наново всичко.

Ислямът най-бщо казано е примитивен и радикален монотеизъм, идеологоическа доктрина и служение пред един кръвожаден бог, който иска покорство, каквото и значи думата "ислям". Чел съм и Корана и хадисите на най-авторитетните ислямски събирачи на хадиси като Сахих ал Бухари и колкото повече се запознавах с исляма, толкова повече се ужасявах. Съжалявам, че ще те разочаровам, но няма как човек да не се погнуси от религия, издигнала в култ секса, в чиито рай мъжете ги чакат 72 девици, които след всяко полово сношение пак стават девици. Ислямският рай е нелеп и плод на болни фантазии на един шизофреник и педофил, лъжепророк, който по внушение на първата си жена Хатидже повярвал на дявола и създал със силата на меча и проливането на реки от кръв една човеконенавистна и бесовска религия. Вашият т. н. пророк, който никой от пророците преди това не е предрекъл, не се посвенявал да взима чужди жени, а освен това консумирал брак с 9 годишната Аиша Абу бакр. Иисус Христос е предупредил, че ще дойдат много лъжливи пророци... Сам Спасителят ни каза в Евангелието, че законът и пророците са до Йоан Кръстител... Колкото до вашия коран, то в него пише откровени глупости и дотолкова са оплескани епохите, че дори има смехотворни писаници, според които Арон и Моисей са братя на Дева Мария и вуйчовци на Иисуса Христа! Мога да ти пиша до утре за исляма, но смисъл няма. Целият свят е пропищял от вашата агресия, омраза и натрапчиво налагане на вашият мироглед. Където мюсюлманите станат повече, винаги започват проблеми, Тепърва Западна Европа ще сърба попарата на глупостта си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 7aa397f1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   Вземи прочети" Не без дъщеря ми"на Бети Махмуди и тогава се изказвай . Съпругът и първоначално е мил и грижовен после завлича и нея и детето им в Иран и там им показва истинското си лице . Взима им паспортите за да не могат да се приберат, започва ежедневно да ги пребива, веднъж разцепва устната на тогава 5 годишното момиченце . След година и половина в ада едвам се спасяват с помощта на добри хора и трябва цял живот да живеят в постоянен страх ония изверг да не дойде да си отмъсти . Освен това съпругът и е бил образован човек лекар и пак постъпва така с тях ,което ме навежда над извода ,че дори да се образоват в Йейл или Харвард те пак вътрешно си остават зверове ! Във втората книга" От любов към дъщеря ми" тя написва за друга нейна сънародничка също омъжена за иранец ,която е толкова смачкана от мъжа си ,че търпи той да бие и нея и децата . Веднъж при побоите и спуква тъпанчето, а дъщеря им пребива със закачалка . Това нормален човек ли е според теб ? Преди няколко години в предаването на Наталия Симеонова Предай нататък имаше история на българка омъжена за палестинец .Ето виж я http://www.btv.bg/video/shows/preadai-natatak/videos/sled-10-godini-v-palestina.html- моля модераторите да публикуват линка . Първоначално докато живеят у нас всичко е наред най - милия най- добрия най- грижовния съпруг и баща . После ги завежда уж за две седмици в Палестина конфискува им паспортите и се започва един страшен тормоз ако му противоречат бой с чукове пръчки камшици иска да омъжи дъщерите им на 12 години . Едвам се спасява с малко помощ от другата му съпруга и пак не е спокойна защото онзи е категоричен че ако ги намери ще ги убие . Бащата ти навярно е един от малкото свестни, обаче повечето бракове между християнка и мюсюлманин завършват трагично в полза на първата . За мен връзка с големи различия в ценностните системи на партньорите няма бъдеще и не трябва да съществува ! ж.23

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 639f8e0e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз също съм мюсюлманин и живея в градче, където двете религии се преплитат. Имам приятели и от двете религии и никога не съм имал проблем с това.
Но уви, пораснах и трябваше да отида да уча в столицата! Тогава промених мнението си и не всичко беше толкова розово, както съм си го представял.
Още като се записах за изпитите в един български университет долових лек "расизъм" от страна на хората, които също бяха там, за да подават документи. Чух думи от сорта "да иде да си учи в Турция, Арабските страни". Хаха, та аз дори не съм ходил там...
На изпитите изкарах 6. 00 и по двата изпита (взимам предвид, че единия беше писмен, а другия устен), на които се явих и бях 2 в първо класиране. Наистина бях много горд със себе си и вече нямах търпение да започна да уча.
Дойде есента и трябваше да замина, нашите събраха пари и ми ги дадоха да си купя учебници и да имам за храна поне до следващата им заплата. Бях на общежитие с един християнин - не използвам думата 'българин', тъй като аз също съм такъв!! На пръв поглед добро и възпитано момче, докато не се напиеше и тогава почваше с нападки, че моя народ е виновен за всичко, че моя народ е държал българите насила 500 години. Аз нямах намерение да споря с него, нито да му давам факти от историята и да му разясня повече за себе си. Преместих се в друг блок, там попаднах на един ДОБЪР християнин, който ми стане НАЙ-добър приятел и е така от над 10 години. Говорили сме с него на такива теми, но той като по-ерудиран е наясно с българската ни история и не може да ме хули или обвинява.
В университета до 3 курс имах само отлични оценки (6. 00 - не и по-малко), докато последната година попаднах на един преподавател, който по името ми започна да се подиграва с мен. Под подиграва имам предвид НАИСТИНА БРУТАЛНА ПОДИГРАВКА, която на университетски преподавател не приляга. На първия изпит ми писа 4, но знанията ми бяха далеч за повече от добър. В стаята бяхме той, аз и още 3 души и когато ми писа това всички се спогледаха и разбраха за какво става дума. Реших да се явя на повишителен изпит и изкарах 6. 00 - бях научил 3 книги по около 600-800 страници дума по дума, така че да не може да ме замотае и да ми пише по-малко. Той се ядоса, но най-накрая писа 6. 00 без да каже нито дума.
След като завърших си намерих работа веднага, тъй като с диплома от университет 6. 00 е голяма рядкост и естествено, че повечето големи компании търсят точно такива кадри. Ожених се за мюсюлманка, роди ми две невероятни деца.
Аз ще си остана да си живея в България. Роден съм и съм изгледан тук.

 
  ...


...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 6e237b960a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Точно така авторке права си. Мюсюлманите не са виновни за войните а тези който ги управляват. Така да живеят отдавна са ги подредили другите. Защото хората в България са приели Сирииците да живеят тук затова Българите са още по зле настроени към тях. N 1 за какво обичане на врага говори. И в България много хората не се обичат. Обединяват се колкото да пишат коментари. Твое право е какво да пишеш. Така е като ти пишат не толкова интелигентни хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e81d1c26bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Виж малката, с надъхани хора няма да си губя време да споря. Само едно единстено нещо ще ти напиша в отговор на "Не знам защо, но всички си мислят, че исляма не дава никакви права на жената! "

Хайде да не издребняваме в детайли и да го наречем "по-малки права". Това със сигурност 100% е ВЯРНО (право на собстеност, на придвижване сама и т. н. т. ), но както казах с надъхани не се хабя да споря. Ако и грам нищичко друго да не знаехме за исляма, поне не сме слепи, ако не друго ВИЖДАМЕ, че жените ходят забулени, а мъжете не! Тааа, на това равни права ли му викаш!???

Ж42

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 9be181526f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Виж малко, 21 век сме, защо не игнорираме и не се подиграваме на всиките религии? :)
Не желая да зуча нападателна, но каквито и да са намеренията на религията ти, е факт, че ужасно много хора се възползват по тираничен начин от нея, отнемайки невинни животи. Или просто са психопати, възползващи се от тази религия, което се използва, просто за да не се води директна война, но това няма никакво значение, религията ти е инструмент. Това е фанатизъм от хора с глави на раменете си. Нима някаква книга трябва да диктува действията на един здравомислещ човек? Ако се чувстваш без напътствия за действията си, мисля че Конституцията и купищата кодекси и нормативи ще ти помогнат достатъчно. По ненормално ми се струва, да сънувам как избиват хора или да не смея да се разхождам спокойно в центъра на родната ми столица, отколкото да плюя на некординираността ви, относно света. Не презирам само Исляма, мразя и Християнството, не се чувствай дискриминирана.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: dfec413df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Авторе, знаеш, че голяма част от мюсюлманите (болшинството) се водят не само спред Корана, но и според Хадисите, които описват живота на Мохамед и обкръжението му. И тъй като Мохамед е примерът за подражание в Исляма, много хора възприемат написаното в Хадисите като заповед за това как да се действа в дадена ситуация.

Например, интересно е да се проследи как различните ислямски проповедници и секти наказват хората, които са напуснали Исляма (вероотстъпниците). Някои се водят по хадисите и убиват вероотстъпниците, защото Мохамед е дал такъв пример. Други се водят по Корана и по-точно Ал-Бакара 256 - че няма принуда във вярата и не убиват напусналите Исляма.

Моята лична позиция е, че аврамистичните религии (Юдаизъм, Християнство и Ислям) са голямо зло за човечеството. Те ни отдалечават от Бог, тъй като създават една изкуствена представа за Божественото. Мислиш ли, че истинският Бог иска да му се молиш по няколко пъти на ден? Мислиш ли, че истинският Бог се интересува дали ядеш някакъв вид месо или не? Мислиш ли, че иска да му се строят църкви, джамии и синагоги? Мислиш ли, че иска дори едно убийство в негово име? Мислиш ли, че въобще иска нещо? Не. Истинският Бог е единното Съзнание, което създава преживяването и същевременно го преживява. То няма претенции да бъде боготворено, не е избрало никоя нация пред друга нация и не използва пророци, за да се изрази. То е безлично и няма име.

Казано е "Името, с което може да бъде назован, не е постоянното Име". Другото е Илюзия. Аллах, Яхве, Исус и тн. са всички само една илюзия в умовете на "вярващите".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 7ebfcabc72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Баща ти просто е едно щастливо изключение и за това вярваш, че всички са такива. За съжаление не са... Доста мюсюлмани познавам и нямат нищо общо с баща ти. Да не говорим, че 99% от атентаторите и терористите изповядват тази религия! Това как ще го обясниш?

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: cb8e1ce4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не съм чел корана, но съм добре запознат с библията, от която произлиза той. Сигурен съм, че и в него има благодатна почва за различни и противоречиви тълкувания, които да предизивкват конфликти. Проблемът ти е в човешкото невежество и простотия. Когато изчезнат те, ще изчезнат религииите, партиите и всякакви фенщини.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e81d1c26bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   "В Саудитска Арабия няма ясно написани закони. Страната се ръководи от Корана, като съдиите го тълкуват консервативно. Вижте 10 нормални за нашия свят неща, които там са забранени:

10. Св. Валентин На 14 февруари продавачите дори нямат право да предлагат каквото и да е в червен цвят или с формата на сърце. Комитетът по насърчаване на добродетелите и превенция на пороците, по-известен като религиозната полиция, следи стриктно за това правило. Ако някой магазин наруши правилото, то той може да бъде затворен.

9. Мъже и жени не могат да общуват в обществото В повечето молове на Саудитска Арабия могат да влизат само жени или мъже със съпругите си. Сам мъж, или група сами мъже, не могат да влязат (изключения се правят само за чуждестранните туристи). В ресторантите има зала за семейства и зала за сами. В McDonald’s, както е на снимката, има опашка за жени и опашка за мъже. Целта е мъже, които са сами, да нямат никакъв достъп до жени.

8. Киносалоните В страната няма кина, освен в частни жилищни сгради. Причината е, че мъже и жени не бива да се засичат в обществото, защото това можело да доведе до неморални дейности. Много саудитци, които живеят близо до Бахрейн, отиват там през уикенда, за да ходят на кино и да пият алкохол (който също е забранен в тяхната родина).

7. Свинското месо Като мюсюлманска държава тук е забранено свинското месо и всичко, включващо такова месо.

6. Уроци по музика Музиката не е забранена, но няма обучение по музика, тъй като религиозните лидери считат, че тя е аморална. В моловете и магазините няма музикален фон, за да не се обидят религиозните клиенти.

5. Жените не могат да спортуват Преди време е имало фитнеси за жени (защото, естествено, те не могат да бъдат смесени), но днес са затворени. На жените в страната е забранено да спортуват. Тази година Международният олимпийски комитет заплаши страната, че ако не изпрати жени на Олимпиадата в Лондон, ще бъде изключена от организацията. Саудитците успяха да намерят едва 2 жени, като едната от тя живее в САЩ.

4. Всяка друга религия Никой няма право да изповядва публично друга вяра, освен Исляма. Никой няма право да притежава Библия или да носи кръстче. Ако мохамеданин реши да приеме друга вяра го заплашва смъртна присъда.

3. Жените не могат да работят Жени могат да работят само в някои сфери, като образование и медицина. Наскоро им позволиха да работят като продавачки (естествено в магазини за жени). Някои супермаркети от скоро започнаха да позволяват на жени да работят на каса, като те трябва да са с покрити лица.

2. Жените не могат да се движат свободно Жените под 45 г. не могат да пътуват из страната, без писмено позволение, подписано от роднина от мъжки пол. Саудитците се притесняват, че ако жените имат право да се разхождат, където си поискат, ще бъде заплашен морала в държавата.

1. Жените не могат да шофират Жените в страната нямат право да шофират. Ако мъжът им няма време да ги закара някъде, честа практика е семействата да наемат шофьор. Оправданието е, че ако се позволи на жените да шофират, те ще започнат да излизат от къщата повече, отколкото трябва (а според саудитците жените нямат много работа извън къщата) и може да се стигне до аморални връзки с мъже. Всяка година няколко жени протестират срещу тази забрана, като с това рискуват да бъдат арестувани или да загубят работата си.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/10-neshta,-zabraneni-v-Sauditska-Arabiya/nid-98440.html"

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e81d1c26bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Сега към текстовете в Корана, касаещи хиджаба (покривалото) и бурката (дрехата, която скрива жената от врата до петите):

" И кажи на вярващите жени да свеждат поглед и да пазят целомъдрието си, и да не показват своите украшения освен видното от тях, и да спускат покривалото върху пазвата си, и да не показват своите украшения освен пред съпрузите си или бащите си, или бащите на съпрузите си, или синовете си, или синовете на съпрузите си, или братята си, или синовете на братята си, или синовете на сестрите си, или жените [вярващи], или [слугините], владени от десниците им, или слугите от мъжете без плътски нужди, или децата, непознали още женската голота. И да не тропат с крак, за да се разбере какво скриват от своите украшения. И се покайте пред Аллах всички, о, вярващи, за да сполучите! ” (Сура ан-Нур: 31)
и
„О, Пророче, кажи на съпругите си и на дъщерите си, и на жените на вярващите, да спускат върху себе си покривалото [когато излизат]. Това е най-подходящото, за да бъдат разпознати [от робините и блудниците] и да не ги огорчават. Аллах е опрощаващ, милосърден. “ (Сура ал-Ахзаб: 59)

Ислямските теолози обикновено се хващат за-Това е най-подходящото, за да бъдат разпознати [от робините и блудниците] и да не ги огорчават. Смятам, че достатъчно ясен и не не се нуждае от тълкуване....
Пак този текст дава оправдание при тормоза над жени, които не са покрити по улиците в Иран и Саудутска Арабия. Шариатът в такива случаи наказва жените, а не нападателите.

Философски погледнато хиджабът лишава мюсюлманката от правото на идентичност. Човек е различим в определени свои характеристики и външния вид -лицето, походката-е една от най-важните. Забулването отнема, в този смисъл, правото на различимост на жените.
Макар и автентичното значение на хиджаба или бурката да е функционирането им като граница между мъжкото и женско пространство, индивидуалният образ на мюсюлманката, стояща под него се размива в обобщената анонимност на всички забулени.
Така мюсулманската жена всъщност е обречена на анонимност, безсловесност, лишена от права и възможност за социално участие и нейната истинска съдба е да живее живот в сянката на мъжете в семейството си.

Има и други омаловажаващи личността на жените в исляма, като подялбата на имуществото. Мъжът получава две части от наследството, а жената една. Свидетелските показания на жена се приемат като наполовина верни спрямо тези на мъжа.
Да не говорим за разрешената полигамия. Философията на исляма има следното манипулативно разбиране за многоженството: „ Като разрешение на проблема при бездетство ислямът предлага да се позволи на нещастния неудовлетворен съпруг да сключи брак с втора жена и да живее с нея открито като отговорност и еднакво изпълнява всички задължения и към първата, и към втората жена. По този начин той помага на неомъжените жени да задоволят своите потребности, да реализират копнежите си и да подтиснат естествените стремежи и духовни желания. "Абу Хурейра
Демек едва ли не мъжът като си взема втора жена не задоволява собствения си нагон и потрбности, а се жертва за да задоволи "потребностите"и "копнежите " на неспособните да подтиснат похотта си жени...

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e81d1c26bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Чл. 46. От Конституцията
(1) Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само гражданският брак.
Сура 2, аят 223. От Корана
223. Вашите жени са като нива за вас. И отивайте при нивата си, както пожелаете, и подготвяйте се отнапред, и се бойте от Аллах, и знайте, че ще Го срещнете! И благовествай вярващите!
Сура 4, аят 3.
3. А ако ви е страх, че няма да сте справедливи към сираците, [ако се ожените за тях, ] встъпвайте в брак с онези от жените, които харесвате две и три, и четири. А ако ви е страх, че няма да сте справедливи с една или с [пленнички] владени от десницата ви. Това е най-малкото, за да не се отклоните.
Сура 4, аят 129.
129. И не ще съумеете да сте справедливи към жените [си], дори да се стремите. И не се увличайте всецяло по една, та да оставите друга висяща. И ако помирявате и сте богобоязливи Аллах е опрощаващ, милосърден.
(“Висяща” e жената, чийто съпруг не общува с нея, но не є дава развод. )

Въпрос: Намирате ли за нормално едим мъж да има четири жени?
====================================================================
Чл. 46.
(2) Съпрузите имат равни права и задължения в брака и семейството.
Сура 2, аят 228.
228. А разведените жени да изчакат във въздържание три месечни кръвотечения и не им е позволено да скриват онова, което Аллах е сътворил в утробите им, ако вярват в Аллах и в Сетния ден. Тогава техните мъже, ако искат помирение, имат най-голямото право да си ги възвърнат. И жените имат същите права, каквито и задължения съгласно обичая, но мъжете са едно стъпало над тях. Аллах е всемогъщ, премъдър.
(От гледна точка на сътворението между мъжа и жената не се прави разлика. Предимствата на мъжа са пророчеството, религиозното водачество, отговорността за семейството и т. н. )
Сура 4, аят 34.
34. Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.
Въпрос:Нормално ли е мъжете да упражняват физическо насилие над жените си? Нормално ли е жената да стои на по-ниско стъпало в обществената йерархия?
=====================================================================
Чл. 47.
(2) Жената майка се ползва от особената закрила на държавата, която й осигурява платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труда и други социални помощи.

Сура 4, аят 15 и 16.
15. А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели. А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.
16. И на двамата от вас, които го извършат, причинете страдания! А ако се разкаят и поправят, оставете ги! Аллах е приемащ покаянието, милосърден.
(Според повечето тълкуватели, и двете горни знамения се отнасят до прелюбодеянието като форма на разврата. Първото разкрива наказанието за прелюбодеяние при семейните, а второто наказанието за прелюбодеяние при несемейните. Те се прилагали през ранноислямския период. С по-късните знамения и хадиси тези положения са отменени и са въведени други наказания определен брой удари с тояга за прелюбодеяние на несемейни и убиване с камъни за прелюбодеяние на семейни. )
Сура 4, аят 43.
43. О, вярващи, не пристъпвайте към молитвата, когато сте пияни, додето вече знаете какво говорите; нито омърсени освен ако сте пътници, докато не се окъпете! И ако сте болни или на път, или някой от вас е дошъл от нужника, или сте обладавали жени, а не сте намерили вода, тогава потърсете чиста земя и натрийте лицата и ръцете си. Аллах е извиняващ, опрощаващ.
Сура 24, аят 2.
2. На всяка прелюбодейка и всеки прелюбодеец ударете по сто бича и да не ви обземе състрадание към тях, като прилагате религията на Аллах, ако вярвате в Аллах и в Сетния ден! И да присъства на мъчението им група от вярващите!
(Съгласно юридическата терминология на Исляма, тази форма на наказание се нарича “хад”. Повелята в горното знамение се отнася само за онези, които не са семейни и прелюбодействат. Ако семейни мъж или жена са извършили прелюбодеяние, спрямо тях се прилага наказанието “раджм” убиване с камъни. )
Сура 24, аят 31.
31. И кажи на вярващите жени да свеждат поглед и да пазят целомъдрието си, и да не показват своите украшения освен видното от тях, и да спускат покривалото върху пазвата си, и да не показват своите украшения освен пред съпрузите си или бащите си, или бащите на съпрузите си, или синовете си, или синовете на съпрузите си, или братята си, или синовете на братята си, или синовете на сестрите си, или жените [вярващи] или [слугините], владени от десниците им, или слугите от мъжете без плътски нужди, или децата, непознали още женската голота. И да не тропат с крак, за да се разбере какво скриват от своите украшения. И се покайте пред Аллах всички, о, вярващи, за да сполучите!
(Допуска се за облеклото на мюсюлманката да се оставят открити лицето и ръцете до китките, а според някои тълкуватели и ходилата. )
Въпрос: Убийството и домашното насилие според Корана играе ли роля за превъзпитание?

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 49a2a828b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   нямам нищо против баща ти, вярвам, че е страхотен човек, но не забравяй, че той живее от години в България, сигурно е образован, сменил е типичната изостанала среда в другите страни.
да, далеч не всички мюсюлмани са терористи, но вярвам ще се съгласиш, че всички терористи са мюсюлмани, поне през последните 15 г. Когато напишат, че хрустиянин се е опасал с експлозиви и се е взривил в джамия заедно с 50 души, тогава ще повярвам, че проблемът не е в религията.
Ж45

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 8181b0eba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Работя в голяма социална организация в чужбина и имам много широк поглед върху мюсюлманите от различни страни, които пристигат тук. Наричат го "социален туризъм/емиграция" и повярвай ми- мюсюлманите ( и по-специално мюсюлманките) са основни играчи в тази игра.
Тук не става въпрос за омраза, а за нагласа. Нагласата да станеш част от обществото, където искаш да живееш. Мюсюлманите са единствените, които не желаят да се социализират в каквито и да е условия. Те се чувстват вечно недоволни, неразбрани и все техните права са нарушени. И защо е така? Защото исляма е религия, непримирима с другите религии. Ти казваш да не обвинява ислямизма за това, че видиш ли мирните мюсюлмюни били добри и невинни. Да си чула обаче мирните мюсюлмюни да са съдействали за откриването и обезвреждането на терористична група? Или пък да са протестирали срещу такава? Никога. С мълчанието си мюсюлманите подкрепят тероризма и много от тях се радват на невинните жертви по света. Те често знаят кой и къде се занимава с подготовка на атентати, но никога не съм чул полицията да е била предизвестена. Мълчаливата подкрепа не е само там. Цели организации проповядват "по-добрата вяра" (коя религия казва така? ). Ако някъде успеят да се внедрят и да помогнат на другите да смучат оттам- нито се спазва закон, нито морални принципи. И то само защото са мюсюлмани. Мога да ти дам хиляди примери. Такива въпроси като твоите (имам предвид с тона на обидено дете) можеш да чуеш предимно от мюсюлманки, които претендират да имат човешки права. В днешния свят хората работят, а ти се възхищаваш на факта, че майка ти не е работила. Е, тогава кой покрива финансовите проблеми/дефицити? В повечето случаи държавата, и то само защото "такава била вашата религия- жените не работели".
Опитвам се да се досетя какво точно е дало "мирното" мюсюлманство на света, но единствено се сещам за тихата подкрепа към изроденото насилие.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 62836f02b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   А за тероризма и джихадистите нещо да кажеш?

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: d6df798591
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Представи си, че се раждаш дете. Името ти е Син-куа. Родило си се на затънтено място в Южна Америка. През целия си живот, твоето племе изповядва религия различна от централизираните в момента. Нямаш и перспектива някога да научиш, че съществуват и други религии - живеете в мир и хармония, правилата са неписани - вродени, имаш вътрешен усет за добро и зло. Изведнъж, обаче идват странни хора в смешни одежди. Проповядват, че наближава "Царството Божие" и ти, заедно с твоето племе, трябва да се покаете и покръстите в това, в което мъжете с пушките вярват, а ако не го направите доброволно - ще ви принудят насилствено. Вие не знаете, за какво иде реч - досега сте живели добре и в хармония - но мъжете с пушките настояват. Убиват едни, измъчват други. Парадоксът е, че вярват в доброто, което правят - племето е езическо, ако не се покръстят тези "невежи" са обречени на "геената огнена"... съответно трябва най-малкото да се покръстят, за да имат шанс да бъдат "спасени". И във вярата си, че правят добро, подпалват половината от колибите ви и избиват 3/4 от поселението. Но те са вярвали в правотата си, подкрепена от църквата(посредника на Бог) - те вярваха, че правят добро. Сега това "добро" прави и Исляма със своите си "войни на Аллах", подкрепяни от религиозни водачи, вярващи в правотата на "делото" - някои разбиращи, но поддържащи "правотата", заради славата, която получават от това, да са духовни лидери; други - привлечени от блясъка на парите, а трети - вярващи сляпо в своята религия. Затова и когато някой е наранил друг, казва така:
- "в библията пише око за око... ", но не говори за "плесницата" от новия завет(която номер 1 ти обяснява в първия си абзац).
НЕЛОГИЧНИ ХРИСТИЯНСКИ ТВЪРДЕНИЯ - ОБОРВАНЕ:
1. Ако не си покръстен - те чака "Ад". Ами ако, човекът е роден на затънтено място и никога не разбере, че има християнство? ! Тогава какво? Какъв би бил тоя Бог, садистичен... Евентуално, ако човекът е бил добродетелен - ще страда по-малко.
2. Ако си езичник или си от друга религия ще гориш в "геената огнена" - никаква логика. Ами, ако човекът е живял в мир и хармония, като будист и е вярвал в състоянието "нирвана", но не е знаел за юдейския Бог и сина му? ! Тогава, какво? Нали Бог бил любов? - няма логика!!!
3. Ако си в грях ще гориш в "Ада". Чакайте малко - от грях до грях разликата е голяма. Едно е убийство, друго е интимност с жена преди брака, трето е лъжа, четвърто е кражба. Ако човекът е излъгал, да го сложат в "Ада" с насилници и убийци, не ми се връзва. Това не ми се вижда, като висша справедливост - да се мъчиш
наедно с по-грешните от теб.
4. От праведност, до праведност също разликата е голяма. Да си се пазил цял живот, път на мравката да правиш, а Христос да прощава на хора, като "блудницата"( от Новия Завет) и да си наравно с нея в "рая". Или да си наравно с някой "по-недобър". Къде е справедливостта? !
5. Защо щом, като хората от другите религии трябва да горят в "Ада", след преживявания на клинична смърт, хора от всякакви религии изпитват преживявания със сходни прилики, при това изобщо далеч от плашещите изживявания, с които плашат.
6. УБИЙСТВОТО СЕ СЧИТА ГРЯХ - няма подточки, тоест се приема, че всяко е такова. Ами, ако убиваш да защитиш родина? ! Ами, ако като Вазовия Соколов се гръмнеш в безисходицата с чест? ! Ами, ако насилват най-скъпото ти? ! Какво правим?
ИЗВОДИ:
Христос е живял 33 години, уж...
За 33 години живот и проповядване, от целия Нов Завет - има няма 1 страничка А4 формат с това, което е говорил - И ТОВА ЗА 33 ГОДИНИ!!!
Обаче има истина, в която всички вярвате и сте се убедили - хората са на различно ниво(интелектуално, като възприятие на нещата, гледна точка, мироглед) и няма как за всеки истината да е ЕДНА!

И търсят Антихриста те,
да го убият и линчуват
и никъде го няма и не е -
той e във тяхното сърце

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 453a82533b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Не мразя никого заради религията му. Но самата аз вярвам без да съм религиозна. Вярвам в доброто, вярвам в любовта, вярвам в мира... Исус, Мохамед, Буда и още много - всички са били учители, учещи на ценности. С времето обаче фанатиците са ИЗРОДили религиите и са ги превърнали в средство за война, власт и надмощие. Да, терористичните атаки в днешно време масово се извършват от мюсюлмани. Някога християните също са извършили зверства, дори някои продължават да го правят. За евреите да не говорим. Но след всички лоши неща, които се случват на хората, опитай се да ги разбереш, авторке. Не уважавам в Исляма позицията на мъжа като на по-висш и това, че може да има повече от една жена, а обратното е недопустимо например. Иначе, че има много модерни мюсюлмани - има, я виж Зейн Малик.. или Къванч Тътлату. Хубаво е да си вярващ, но да знаеш лимита. Защото Бог е любов! Самата аз бих се причислила към християните, но не деля на католици и православни, да се разделя е глупаво. Като чета историята и коментари направо се ядосвам... заради религиите струва ли да се избиваме? Трябва ви малка доза Джон Ленън...

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 243c3d8c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Нещо бъркаш нещата, драга. Ти за исляма ли говориш или за баща ти? Ислямът е една изостанала и ретроградна религия. Чудесен пример за това е Турция в момента. Светската държава на Ататюрк се превръща бавно и славно в една изостанала и религиозна дупка, пълна със зомбирани чалми и то със зловеща скорост. Направо е страшно.
А това какво баща ти прави с майка ти на никого не му пука. Той НЕ е лицето на исляма.

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 9dfa30b006
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Точно наскоро четох "Не без дъщеря ми" по повод филма, който е много тежък, но книгата още повече. Съжалявам, но като нормален човек, израснтал в съвременна България със западни ценности не мога да харесам или да изповядвам тази религия. Гледай филма и чети книгата и ще разбереш Що.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 4892095bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Как така изведнъж се оказа чиста българка с баща сириец?

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 41deb282c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   В свещената книга на исляма е заложено насилието над всички немюсюлмани като ценност.

SURA 2. Baqara, or the Heifer
190. Fight in the cause of Allah those who fight you...
191. And slay them wherever ye catch them, and turn them out from where they have Turned you out;

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e81d1c26bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   „Нямате представа колко ви ненавиждат бежанците. Ако могат, биха ви изколили и избили. Всичките. Без изключение! ". Това казва едно 16-годишно сирийско момиче в откровен разговор с репортер на „Всеки ден". Младостта й навярно предразполага към откровенията й, които звучат шокиращо за всеки християнин.
Разтърсващата си история сподели пред „Всеки ден" 16-годишната сирийка Амина. Момичето без свян разкри, че е нелегално в страната ни, като четиричленното й семейство е броило по 5 бона на каналджии, за да дойде в България. Амина говори перфектен английски, като макар да е мюсюлманка, родителите й я учили на езика още от малка. Тя се различава от останалите забулени момичета с интелекта и откровеността си.
Крайната дестинация на младата Амина и семейството й е да стигне до Западна Европа - но не в Париж или Берлин, а в спокойна Испания. Мечтят да работят почтено, да имат своя къща в някое горещо село, а в градината им да растат портокали и лимони.
„Не бихме напуснали Сирия, но „Ислямска държава" ни прогони от родината. Не искаме пак да попаднем сред градове, в които джихадисти спокойно се разхождат. Те са истински зверове", смята момичето и въздъхва тежко.
Избягала е от войната в Сирия преди 9 месеца, до последно родителите й се надявали, че обстановката ще се успокои и всеки момент светът ще се справи с разбеснелите се джихадисти. Точно тогава обаче терористите отвлекли брат й. От този момент нататък Амина не знае какво се е случило с него. „Може да са го убили или пък вербували. Може вече да е един от тях, с промит мозък. И както си говорим в този момент, да е с експлозиви по себе си и да е на път да се взриви или някъде в Европа, или пък в Близкия изток.
А може и просто да не е жив", обяснява момичето. В гласа й се долавя някаква далечна тъга. Вече дори няма сили да плаче, просто констатира безкритично фактите, сякаш са числа от отчета на някой счетоводител.
Част от братовчедите й били убити при нападение, а други пък директно се присъединили към „Ислямска държава". Затова Амина и родителите й известно време се ползвали с протекции, но джихадистите така промили мозъците на братовчедите й, че били готови да ги затрият, ако не спазват стриктно правилата им. Ударили шамар на майка й на улицата само защото си позволила да се смее, като отишла на пазар.
Затова, подобно на мнозина, 16-годишната Амина убедила майка си и баща си да потеглят към Европа, за да дирят спасение. Продали каквото имали на безценица и платили на каналджиите. Границата ни обаче била толкова добре вардена, че трафикантите ги превели от Гърция през Македония и Сърбия та до София. Тук се нанесли в един от мотелите около Лъвов мост, а благодарение на каналджиите се уредили и с легални документи.
И Амина е на мнение, че бежанците, които кръстосват центъра на столицата, са опасни. С ужас гледала как мигрантите подхвърлят неприлични думи на жените, които се разхождали в летните месеци с оскъдно облекло. Дори и на нея правели неприлични предложения, макар да ходела напълно забулена.
„Много голяма част от тях ви мразят, мразят вашата култура и вашия начин на живот. Ако могат, биха ви убили. Вие не знаете техния език и дори не разбирате, че колкото и невинно да изглеждат, докато си говорят в градинката при джамията в София, в същото време си мислят как само ще ви прережат гърлата или изнасилят, ако сте жена.
Тъжно е, но е така - християните за тях са по-низша категория хора", каза още пред „Всеки ден" момичето.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 1686f2d451
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Исляма е смесица от ранно християнство, юдаизъм и басни а "пророкът" му Мохамед сам се е опасявал (с право), че е обладан от демони. Ще започна отдалече, от християнството за да се разбере защо сме в положението в което се намираме сега. Автентичното ранно апостолическо християнство, както е предадено от Господа Иисуса Христа на учениците Му представлява истинското Божие учение което извежда към живот вечен, защото вечен живот е да познаят Тебе Едного Истинаго Бога и Христос Когото Ти си пратил. В автентичното оригинално християнство няма примеси от езически доктрини каквито са доктрините на троицата, култа към "богородица", култа към светците, култа към идоли-икони и други. В автентичното християнство християните се уповават и се молят на Бога Отца в името на Сина Божий - Иисуса Христа чието тяло съставляват. Бог е лозарят, Христос е лозата а християните са лозовите пръчки които са на лозата. Християните се уповават на Бога, пазят вярата в Господа Иисуса Христа и се стремят да пазят Божиите заповеди. Християнин е равнозначно на светец, на свят човек, обръщението към църквите е събранието на светиите или на Божиите светии. Откакто Господа Иисуса Христа основава Своята църква на земята, християните са обект на омразата и ненавистта на дявола който води война срещу нас. Християните са преследвани, измъчвани, убивани заради вярата си от подтикваните от дявола езичници и юдеи, но с Божията помощ извършват нечувани подвизи на издръжливост и непоклатима вяра умирайки от изтезанията без да се отричат от вярата си за слава Божия. От самото начало на Христовата Църква дявола се стреми да смеси чистото, автентично християнство с езичество за да го отслаби и направи неефективно. Основната езическа доктрина която се инфилтрира е тази на троицата която е главната доктрина в езическите, демонски религии на пантеона на мрака почитащи нечисти духове. Постепенно тези демонски езически доктрини се инфилтрират в истинското християнство от слугите на дявола и християнската църква е отслабена. Това дава възможност на слугите на дявола обединени в тайни, окултни, езотерични юдео-масонски общества да извършат редица преврати наречени "революции" и да сменят християнския морал, християнския начин на живот и светоусещане в Европа със сатанински доктрини на морална и социална деградация. Днес някои от тези сатанински доктрини са - мултикултурализъм, подкрепа за сексуално извратени като травестити, хомосексуалисти и т. н., феминизъм, разбиване на семейството като институция и промотиране на прелюбодейства, изоставяне на партньора, блудства, промотиране на източен мистицизъм и религиите на мистериите, промотиране на егоизъм, себичност, алчност, материализъм, промотиране на разрушаване на добрите отношения между хората в обществото, общите им корени, идентичност, национални корени и т. н. Най-вече се промотира всякакво нарушаване на Божиите заповеди. Затова днес не можем да кажем, че в Европа има християнска цивилизация, защото хората не живеят по нравствените принципи изложени в Светите Писания, те масово живеят според сатанинските доктрини промотирани от слугите на дявола на запад и разпространявани от холивуд и медиите. За пример, в Светите Писания ясно е казано, че семейството е за цял живот, че развода е недопустим освен в случай на прелюбодейство, казано е, че в началото Бог ги създаде двама - мъж и жена ги създаде и което Бог е съчетал човек да не разлъчва и затова се казва "в болест и здраве, в богатство и бедност" и т. н. докато смъртта ни раздели. Обаче дявола чрез слугите си подлъгва хората да се разделят, за пример - холивудските звезди промотират "лайфстайл" на невярност, себичност, прелюбодейства, раздели, изневери и хората копират тяхното поведение защото са ги издигнали като идоли и образи за подражание и така падат в мрежите на дявола. Съвременния западен свят не може да се каже, че е християнски, по скоро той е изпълнен с дяволски доктрини според които живеят мнозинство от хората. Дълбоко сатанизираните западни окултни общества и техните лидери знаят добре това, неслучайно Европейския парламент е изграден като недовършената Вавилонска Кула по картината на Брьогел - символ на бунта срещу Бога. Неслучайно моралната и социална деградация и правата на всякакви извратеняци се налагат задължително върху хората. Да се върнем на исляма. Исляма идва в Европа в този момент който тя е отслабена от абсурдните и морално и социално разлагащи дяволски доктрини една от които е доктрината за толерантността към различния т. е. към извратеното и започва да подкопава устоите на сатанизираното западно общество. А исляма какво представлява? Това е идеология на завладяването с меч и огън и подчиняването на целия свят. Обаче исляма не е истинско, автентично учение, то не идва от Бога то е антихристко. Исляма не признава Господ Иисус Христос за Месия, за Син Божий а в Светите Писания се казва : "кой е антихрист, този който отрича Отец и Син" и "Който има Сина има и Отца, а който няма Сина няма и Отца" и Сам Господа Иисуса Христа казва: "който Мене приема, приема Този Който Ме Е пратил". Само по това може да се узнае, че исляма е от дявола, дявола го използва за да воюва срещу християнството, но това далеч не е всичко. Сам Мохамед се е боял, че е обсебен от демони. Той е идвал от семейство на езичници, дълбоко свързани с почитане на бесове и връзки с магьосници и тези нечисти духове се предават на следващите поколения както в неговия случай. В Корана също така има множество грешки които противоречат на Светите Писания например случката с Йосиф в дома на Потифар от Битие 39:7-21 е изопачена до неузнаваемост в корана 12:21-34. В Светите Писания винаги има приемственост, те са писани от голям брой хора в продължение на стотици и дори хиляди години и сякаш са писани от един автор - Бог. Исляма е продукт само на един човек - Мохамед който дори не е показал никакъв Божествен знак или личба или каквото и да е действие от Бога което да покаже, че той е пратен от Бога което е задължително условие. Корана си противоречи - има множество сури в началото на разбойническата кариера на Мохамед когато той има малко последователи керванджийски разбойници които се наричат сури на мира в които той се мазни на околните и твърди каква религия на мира е исляма, но когато събира много разбойници около себе си и става силен сурите му се променят и започват да противоречат на първите и стават сури на "който не е с мен трябва да бъде подчинен или убит" тоест сури на войната, това показва, че исляма не е от Бог, защото Бог не си противоречи. Исляма не може да е от Бог, защото истинския блажен живот на праведниците след смъртта и при възкресението е описан от Господа Иисуса Христа като живот на подобен на Ангели които нито се мъжат, нито женят и да умрат вече не могат, защото бидейки синове на възкресението са синове Божии, докато Рая в исляма е описан като езическа оргия в която "правоверния" ислямист се съвукуплява непрестанно със 72 девици в нещо подобно на римска оргия. По това се познава, че исляма не е от Бога. Исляма не е от Бога, защото Господа Иисуса Христа казва, че нашата праведност трябва да надмине праведността на книжниците и фарисеите и затова не трябва да отвръщаме на злото със зло а праведността на исляма е от много по-ниско качество, праведността на исляма е "избий неверниците! ". Исляма не е от Бог защото съдържа вътрешни противоречия, например в куран 96:1 се казва, че човек е сътворен от сгъстена кръв а в куран 6:2 се казва, че е сътворен от кал, в куран 25:54 пък се казва, че е сътворен от вода. В Светите Писания Бог не си противоречи, въпреки, че са писани в продължение на стотици и хиляди години. Исляма не е от Бога, защото отрича разпването и възкресението на Господа Иисуса Христа. Все пак има и добри неща в исляма и те идват от нравствеността на ранното апостолическо християнство чиито принципи Мохамед е взаимствал (имал е учител и съветник по тези въпроси - християнин, който по късно е заповядал да бъде убит). За учудване на мнозина ще кажа, че законите на Шериата са добри и ислямските закони които строго наказват всяка проява на безморалност и нарушаване на Божиите закони са добри. Там Божиите закони се спазват както в християнска Европа когато Църквата и държавата са били обединени, преди сатанинския заговор и революциите и последвалото морално разложение и навлизане на дяволски доктрини в живота на Европа и запада. Интересно в какво положение се намира Европа сега - тя живее според сатанински принципи и доктрини - повсеместен разврат, права на хомосексуалисти, либерализъм, извращения и т. н. от друга страна нахлува исляма който носи край на тези извращения, но не е от Бога и остава съвременното християнство като православие, католицизъм и протестанство, но и те са смесени с езически доктрини и не са чисти а истината остава в една тясна пътечка - за тези които вникват в Светите Писания и автентичното чисто ранно апостолическо християнство както е предадено на апостолите от Христос Който и казва на учениците си - вървете по тесния път и минете по тясната врата към живот вечен, защото широк е пътя и мнозина вървят по него който отива към погибел.

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 1686f2d451
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   До 9

Цитат

"Моята лична позиция е, че аврамистичните религии (Юдаизъм, Християнство и Ислям) са голямо зло за човечеството. Те ни отдалечават от Бог, тъй като създават една изкуствена представа за Божественото. Мислиш ли, че истинският Бог иска да му се молиш по няколко пъти на ден? Мислиш ли, че истинският Бог се интересува дали ядеш някакъв вид месо или не? Мислиш ли, че иска да му се строят църкви, джамии и синагоги? Мислиш ли, че иска дори едно убийство в негово име? Мислиш ли, че въобще иска нещо? "

Позволи ми като един окаян и недостоен, но все пак християнин да ти отговоря. Християнството е най-великото и радостно събитие случвало се на човечеството, то е велико Божие учение което спасява следващите го от геената, от огнения пламък чакащ нечестивците и ги извежда към спасение и живот вечен. Господа Иисуса Христа и Божието учение което Той ни донася ни приближават към Бога и ако ние устоим в това учение ни прави синове Божии. Молитвата е велико нещо, тя е общение с Бога. Има чисти, има и нечисти храни. Предназначението на храмовете е да събира вярващите а в началото те са се събирали по домовете, не храмовете са църквата а църквата са вярващите които съставляват тялото Христово. Сега е времето на покаянието, но когато бъде установено Царството Божие на земята на светиите ще бъде дадена власт над езичниците и "ще ги поразиш с жезъл железен и ще се счупят като грънчарски съдове". Бог иска всеки да се отвърне от греховете си, да повярва в Него и в Господа Иисуса Христа Когото Той Е пратил и да се стреми да пази Неговите заповеди за да живее, защото Бог не иска смъртта на грешника, но да се отвърне грешника от пътя си и да живее.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: dfec413df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

43.   до 39 от 9:

Няма вечен огнен пламък, който да чака грешниците. Няма чисти и нечисти храни. Няма нужда от храмове. Няма нужда да наричаш Бог "Иисуса Христа". Това са човешки измислици. Няма закони пратени то Бог, има закони измислени от хората. Има човешки морал, който се е зародил поради обстоятелствата на човешкото ни съществуване.

Но аз съм пантеист - аз вярвам, че всичко е един Бог, но просто не е аврамистичния Бог. Аврамистичният Бог обича да наказва, да плаши, да дарява специални "права" на вярващите в него и тн. Това са човешки измислици. Истинският Бог не плаши никого с ада, но и не възнаграждава никого с рая.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: d3c37138b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   "Не и позволява да работи, за да не се изморява".
Да, да, разбира се!

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 41deb282c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Авторке, ето това е да се правиш на мюсюлманин, а да не знаеш, че има различни ислямски течения, също като при християнството. Примерите ти са неадекватни и говорят за ниска обща култура. Не може да защитаваш общност само защото принадлежиш към нея по неволя. Не си избрала да си мюсюлманка - баща ти така е избрал. А защо не те покръстиха, нали майка ти е християнка? Нали баща ти много я уважава, защо не уважава нейната религия?

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 417bc3c009
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Не се доверявайте на мюсюлмани, араби и прочие, дори на тази Амина. Коранът учи, че те ще се преструват на приятели, докато ти готвят клопка. Определено Амина казва истината с това което тези отрепки ни мислят, но и тя е под властта на корана и би трябвало да ни мрази, особено когато види бели и красиви български момичета които се смеят по улиците. Не се доверявайте!! Ние трябва да пазим държавата си за нас българите. Не са воювали нашите прадеди за нищо. Българското гражданство е много ценно нещо, осъзнайте го. Прекрасна природа, европейска страна, готини хора, имаме си и некадърни и корумпирани политици, но то пък вече почти навсякъде е така. Хилъри например.

Затова да бъдем силни, няма да им се дадем на тези, полския президент е прокарал закон в Полша, че всеки гражданин вече законно може да си купи оръжие -пистолет, пушка, автомат, снайпер ако щете, и с това оръжие да стреляш срещу терористи и все едно си убил муха, тоест законно е. Трябва и в нашата родина така да стане. Определено ще си взема снайпер тогава. Щом искат война, ще я имат

Аз родината си няма да им дам

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 417bc3c009
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   На Авторката ще кажа само едно -вашият ислям уби толкова невинни вече хора, европейци, хора които бяха бащи и майки, деца също уби доста, така че недейте госпожо. Моля ви, недейте да ни казвате, че това са глупости, защото така се гаврите с нас, боже вие се подигравате с мъката ни. Хора биват убивани и изнасилени и оставени с осакатена психика, заради ислямисти.

През 2015 са били убити стотици европейци, стотици и то близо до хиляда!!! Моля ви, разберете ни, ако например християнин убие баща ви, вие как ще реагирате? Ще спите ли нощем? Ще бъдете ли спокойна да излезете на улицата за да отидете просто до магазина, кино или кафене? Ето така се чувстваме ние европейците, това са си нашите държави и искаме да си останат нашите държави.

Но недейте да ни казвате, че това са глупости. Недейте когато там навън биват убивани деца, бащи, майки, сестри и братя!!!

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: d62f488f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Какво да виним и да не виним? Джихадите да не са християни?
Някой християнин да се е взривил на пазара в центъра на Риад с крясъци "Jesus Akbar!"

МЛАДА И НЕЗРЯЛА РЕЛИГИЯ Е ИСЛЯМА! Ще са ѝ необходими поне още 1000 години, за да улегне. Точно както християнството е преминало през Кръстоносните походи, така и в момента ислямът преминава през джихадизма.

И не на последно място - в момента от ислям се интересуват и ислямът събира най-мръсните, долни, необразовани и фанатизирани утайки на човечеството! Какво да му харесваме? Хич не ни интересува нито Коран, нито Библия... ние гледаме РЕЗУЛТАТИТЕ от тях - а те са плачевни!

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e6c1fb7c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Аз съм от 37 и 39

Отговарям на зададените въпроси.

Цитат

"Казано е "Името, с което може да бъде назован, не е постоянното Име". Другото е Илюзия. Аллах, Яхве, Исус и тн. са всички само една илюзия в умовете на "вярващите"."

Това което твърдиш е лъжа. Бог има различни имена, но те са истински Негови имена.

До НЕЛОГИЧНИ ХРИСТИЯНСКИ ТВЪРДЕНИЯ - ОБОРВАНЕ - ОБОРВАМ ОБОРВАНИЯТА ТИ

1. Всеки човек ще бъде съден според делата си, но едно е положението на вярващите в Бога и Христа съвсем различно на езичниците.

2. Ти не виждаш логика, защото не познаваш Божието Слово. Бог не е само любов, Той е и гняв. Любов за тези които го обичат и пазят заповедите Му и пояждащ огън за нечестивците които не слушат Словото Му.

3. Ада и Геената не са едно и също нещо, Ада при Страшния Съд ще бъде хвърлен заедно със смъртта в геената. Бог е справедлив и всеки ще получи наказание според делата си.

4. Спасението е едно, но небесните награди за праведен живот са различни, както и е казано в църковното предание, че светиите се възнасят на небето в различни рангове.

5. Както има автентични, истински преживявания в клинична смърт така има и такива които са плод на заблуди от дявола.

6. Това не е вярно. Предумишленото убийство е смъртен грях. За това в Стария Завет има специални градове в които извършителя на непредумишлено убийство може да избяга и да живее там. Причиняване на смърт при самозащита или отбрана от крадци или разбойници не е грях. Причиняване на смърт във война не е грях иначе как древните израилтяни са ходели на война и защо Давид обвинява пълководеца Йоав като казва, че е посякал двама други пълководци в мирно време и, че е обагрил меча си все едно е на война?

Христос не е проповядвал 33 години а само 3 години, Той е кръстен от Йоан Кръстител в 30та си годишнина и след като е изкушаван от дявола в пустинята започва да проповядва Царството Божие.

Християнските мисионери са извършили велико нещо, превръщайки първобитните, зли диваци, езичници, включително людоеди в хора познаващи Бога и живеещи праведен живот. Има една история - дошъл един съвременен атеист, пантеист или какъвто и да е на един остров при местните туземци които били покръстени и започнал да им обяснява как мисионерите им били причинили ужасно зло, как били унищожили културата им, обичаите им и т.н. Вождът го погледнал и му казал - ако не бяха мисионерите и покръстването ни, ти щеше да си в онзи казан и ние щяхме да те изядем.

Има и друг случай свидетелство на бивш шаман на племе по река Амазонка, който разказва как е бил спасен от демоните на които е служил чрез шаманството си и как е видял светлината на християнството. Разказва как демоните са били вбесени от това и как един от главните е решил да го върне в шаманизма използвайки всякакви окултни средства а накрая му е обещавал огромни окултни сили и го е омайвал с света на магьосничеството и възможностите му. Аха-аха бившия шаман да се поддаде и тогава се явила отдясно му голяма светлина и демона ужасен побягнал, после се обърнал сякаш искал да се сражава, но ужасат изписан на лицето му бил огромен и отново побягнал. Тогава бившия шаман бил окончателно освободен от окултните връзки които оковавали него и племето му към света на мрака. Интересното във всички тези случаи е, че самите туземци считат предадената им християнска вяра за върховен дар Божий а хора като теб клеветят хрстиянското учение.

Доказах ти, че ти не познаваш Светите Писания и използваш грешни и сбъркани аргументи и накрая ИСТИНАТА наистина е една: "Твоето Слово Боже е истина"

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: dce3657e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   За мен ислямът е тест за интелигентност - който го приеме, значи е безнадежден идиот и никога няма да стане нормален човек, и да се причисли към вида Homo Sapiens.

Ето до какво води ислямът:
http://dnes.dir.bg/news/jihad-siria-islyamska-darzhava-kadiza-sultana-23594549?nt=4

(Моля модераторите да оправят линка, ако се е разместил заради точките.)

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 0afb5a096e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Ами така е то. След като ислямът се влачи след християнство с темпове на охлюв. Тези революции и "пролети" и прочее сезони Европа ги преживя преди няколко века, когато снайперите, автоматите и бомбите не бяха още измислени и всичко се размина далеч по-леко на фона на тогавашния светоглед. Сега имаме средства, с които за секунди могат да се отнемат хиляди животи и разлигавен европейски либерализъм. Каквото и да говори авторката факт е, че хората, които изповядват исляма са много по-податливи на радикализация, отколкото християните. Всичко идва от "вратичките" в религиите. Докато в християнството те вече безброй пъти са "отваряни и затваряни" през вековете и са толкова разнищени, че вече никой не иска да се занимава с тях, то ислямът тепърва почва да се оспорва и тълкува по фанатичен или какъвто и да е друг начин. И май че доста скъпо ще си платим за това, че в 21-ви век някой тълкува неща, писани през 7-ми. И все пак да не забравяме максимата на съвремието ни: "Всичко е политика" - Сия

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: d6df798591
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   50
1. Пълна глупост. Нали всичко произлизало от едно... Защо тогава едни се раждат в неоткрити племена, в затънтените гори на Амазонка, където никога не ще узнаят за "правилната религия"... Какъв би бил този Бог, да ги създаде и после да ги мъчи и наказва за това, че никога не са познали "правилната религия"(при положение, че никога не са имали възможност:заради положение, раса, месторождение и прочие).
ПРИМЕР: В края на миналия век откриват племена(неизвестни дотогава) - докато ги открият знаеш ли колко поколения са минали? ! Какво е станало с тия хора... горят в "ада"? ! НЯМА ЛОГИКА. Това би било садистично, да измъчваш някой, само защото не си му дал шанс...
2. Любов и Гняв казваш... По думите ти излиза, че е по-низшо същество и от един човек, защото една МАЙКА обича безусловно детето си - независимо какви дела е вършило, извършва или ще извърши и никога не кори, а самообвинява себе си.
3. А не, не - не са едно и също...
4. А Вие на кое стъпало сте - я разкажете(така и така сайтът е анонимен) за някое ваше прегрешение - дали вашият гневлив Бог би Ви простил? !
5. без коментар...
6. "Предумишленото убийство е смъртен грях". - А то защото причиняването на смърт при война не е предумишлено...

и 3 да са - за 3 години(има няма страничка А4) е невероятно малко, при положение, че уж е БОГочовек. Тук за годините е добре да приведете цитати, а не да излиза, като собствени умосъждения.

По вашата логика, ако не беше и не е тероризмът - Исляма, никога не би просперирал. "Да налагаме със сила(религия), че е правилно, пък те после ще ни благодарят".

Пак ти повтарям... Обори това:
Преди дадено племе да бъде намерено, са умрели много поколения нямали възможността да познаят религията, та те в АДА ли са? Ако е така твоят Бог не би струвал и пукната пара. Създавайки нещо, за да го убива в мъки... по-страшно и от най-страшния човек... Няма логика, някъде в религиозните ви твърдения(на християните, и мюсюлманите).
Още нещо, за което се сещам и не съм чувал.
Източните религии, колкото и да са "грешни" според християнството, никога не съм чувал да налагат със сила нещо... странно нали

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: dc9e5318d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   Всички религии са абсолютна и тотална простотия, чрез която богатите целят да властват над покорните и наивните. Ние сме животни, всеки се оправя както може. Няма божие наказание, няма божия справедливост.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 86e0c1ead7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

64.   Исляма е варварска религия!
1. Ислямът заповядва на мюсюлманите да завземат нови територии.
2. Ислямът заповядва на мюсюлманите да убиват всеки които не е мюсюлманин, или да не общуват с този които не са мюсюлмани.
3. Няма как българите да не мразят исляма или мюсюлманите при положение, че заради тази религия/секат турците са убивали техните предци при особено жесток начин.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c8b869d070
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

65.   Какво искаш хорта да си мислят за мохамеданството? !
Хората в Европа са общо взето толерантни към всек човек или идея кото са по-рзлични от тяхните. Последователите на никоя религия не сa преследвни и подтискани. Така беше и с исляма, до като хората не видяха истинското лице на тази религия. Последователите на никоя друга религия не xодят да се сaмовзpивяват с единствената цел да убият хора от други религии и аллах да ги направи мартири и като награда на другия свят ще им даде по 72 девствнници. За мен само идиот може да повярва в такива глупости. Няма ли жени на този свят? Какво ще правят по цял ден и нощ със 72 жени? Нормалните хора едва се оправят с една жена, а тези със 72, ами те наи ще ги побъркат мартирите и трябва и в мюсюлманскя рай да им отворят лудници. За да си подобрят живота, правят всичко възможно да избягат от лайняните си държави и да отидат да живеят в Европа, Америка или Австралия, които са християнски държави. Хората там се опитват да им влязат в положение и да им помогнат, но тъй като на мюсюлманите им е натъпкано в главите че трябва да мразят и убиват последователите на всичи други религии, те това и правят. Докато на едно място те са само малко - стоят мирно, но след като броят им нарастне, започват да избиат местните хора с бомби, с коли и с камиони. Сами виждате какво става от както е започало това нашествие. Където и да са отишле, носят само страдание, смърт и изнасилвания на местните хора. Качеството на живота в засегнатите области е рязко спаднало и непрекъснато се влошава. За да заблудят нормлните хора, те казват че мнозинството от мюсюлманите са умерени и само малка част са радикални. Как е възможно това, след като и радикалните умерение мюсюлмани четат и вярват в ученията на една и съща книга - КУРАН.
Уинстън Чърчил каза; "Няма по-назадничава сила в света от исляма и влиянието на тази религия парализира социалното развитие на
последователите и" и "В хората, мюсюлманството е като бяса при животните". Мисля че от това няма какво повече да се каже.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6ff21d2a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

66.   За взривяванията не е виновен исляма, а арабите. Те и християни да бяха, пак щяха да се взривяват.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ea4447268e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

67.   Аз пък мисля, че не трябва да делим мюсюлманите на фанатици и нормални. Всички мюсюлмани са фанатици! В корана пише "Колкото повече неверници убиеш на земята, толкова повече девици ще имаш в рая". Според мен тава не е религия, а болест и трябва да бъде забранена със закон!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d530306a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

69.   Много наивни мнения има по тази тема.
Християнството, което няма нищо общо със учението на сина Божий Исус Христос, е най-кървавата религия до момента. Да попитам хрисимите християни да ми кажат колко невинни хора са избити от кръстоносните походи и инквизицията, че с такава злоба се нахвърлят на другата псевдо религия-исляма, че сега видиш ли избивала европейци. Ами тези миролюбиви европейци и американци, колко хора избиха в Близкия изток и Африка и продължават. Ще кажете, че даряват демокрация. Ми кой им я иска. Я се поставете за момент на мястото на някой арабин, чиято къща е унищожена децата му са избити от добрите американски и европейски бомби и ми кажете справедливо ли е той да хване ножа и да коли наглите европейци виновни за това. Май че да. Що за идиотщина е това че видиш ли ние можем да ги избиваме за да си тестваме оръжията и не сме терористи, а когато те дойдат да ни го връщат са най-кръвожадните терористи. Върховно лицемерие.

И да не кажете, че защитавам нещо *** и исляма ще допълня че само трябва да се погледне биографията на така наречения основател-пророк Мохамед и всеки нормално мислещ човек би разбрал за какво става въпрос. И колкото и ретроградна, човекомразеща и унижаваща жените да е тази религия има много път още да извърви докато стигне зверствата причинени на човечеството от "миролюбивото християнство", което специално за поповете в сайта повтарям, че няма нищо общо с учението на сина Божий Исус Христос.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 61ad132505
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

70.   Факт е, че мюсюлманите са зад всички терористични актове в света. Приискало му се на малоумния 72 девственници и препасва колана с бомбите.
Обвинили една жена в нещо, и ведага я зaравят до кръста в земята в центъра на селото и всички започват да хвърлят камъни по нея до като я убият.
За това че някое момиче не поискало да се омъжи за мъжа който родителите и са избрали, вземат и я убият, защото преебала честта на семейството!
Гледай им ума и им крой шапка!
Тяхния манталитет е заседнал в седмия век и след това се чудят защо нормалните хора имат такова мнение за тях.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ec978986c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

71.   До номер 69
Тяхната религия казва да се избиват друговерците. Взе отвори един български, гръцки, сръбски, арменски, грузински, испански или португалски учебник по история и виж какво са правели с някой християнски народ, ако превземат земите му! Избивали са хората по най-жестокия извратен варварски начин. Тези кръстоносни походи също са били на религиозна основа. А и тези атентати в Близкия изток са по заповед на Израел, САЩ и Европейският съюз, а нас не ни управляват християни, а илюминати и масони, хора, които почитат сатаната. Това, което се случва в Сирия и Ирак е постановка, която работи за Израел, за да го превърне в държава, голяма колкото Иран и за да стане тяхното унищожават държавите в Близкия Изток и те скоро няма да съществуват. Не си мислете, че Израел е една малка и жалка държава, защото световното еврейство контролира света и те създадоха световната криза. Другите държави се управляват от илюминатите и масоните, които подкрепят световното еврейство и бомбардират мюсюлманските държави. В момента те убиват България. И не ние европейците трябва да плащаме за делата на нашите правителства. Сега нека се върнем на исляма. Той казва да се убиват друговерците. Именно за това са били зверствата по време на турското робство. Защото сме християни, а те мюсюлмани и са изпълнявали написаното в Корана, а именно, да се избиват друговерците. И в нашата майка Европа не идват само бежанци от Сирия и Ирак, а и съмнителни събекти от Иран, Саудитска Арбия, турция, Ливан и още много ислямски страни. Сега ще кажа и на авторката защо мразим исляма. Мразим го не само защото не го разбираме, но и заради историята и радикалността му!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6ff21d2a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

72.   70, още ли вярвате, че мюсюлманите стоят зад тези зверства? Да, физическите извършители са мюсюлмани с промити мозъци, но мозъците зад цялата работа са едни други господа, които не са мюсюлмани.

А това, че са изостанали акто манталитет, не е от религията, а от самата им култура. Арабите и християни да бяха, пак щяха да са си такива.

Иначе 69 е прав, че преди години и гристияните не са си поплювали в зверствата. А и сега дори зад много извращения стоят именно християни и юдеи. Само че те се взривяват, викайки "Бог е велик", а направо си пускат бомбрадировачи да трепят вкл. и невнни хора. Отделно тайни и прикрити неща като корпоративно робство, контролиране на пазарите на дрога, оръжия и куп други неща. Медиите не пишат ежедневно за тях и не се набиват на очи, не се обличат различно, на пръв поглед са си хора като всички други, но си действат тихомълком и на никого не им прави впечатление, обаче техните действия са не по-малко аморални, опасни и вредни за света.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6ff21d2a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

73.   67, това да искаш да делиш някого, само защото изповядва дадена религия и то с ясното съзнание, че е нормален, както го определи, си е фанатизъм.

Ако е престъпник и насилник, да, но да го презираш, само защото някои от последователите на неговата религия, които той дори не познава и не носи отговорност, решили да се фанатизират, си е глупост от всякъде. Човека може да е учен, да дава работа на хората, да дарява средства за лечение на рак примерно.

Но не - щом е мюсюлманин, дай да го мразим по дефолт. Между другото само 5-6% от мюсюлманите одобряват тероризма. Да не говорим, че много мюсюлманите също негови жертви.

Но нали е по-лесно да сложим и останалите 95% в общия кюп и да не си тормозим мозъка кой става и кой не.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ea4447268e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

74.   От номер 67 Към 73, ти или не си прочел/а какво написах или си го прочел/а и не си го разбрал/а.. по-вероятно е да е второто ;) Аз не говоря за хората, а за корана. А тва, че 5-6% мислиш, че одобряват тероризма, а другите не (което не е вярно) означава, че другите 94% не са разбрали напълно корана и не са отдадени на исляма напълно. Защото ако 100% си отдаден на исляма и спазваш всичко, което пише вътре в корана, то ти си 100% фанатик и агресор.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6ff21d2a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

75.   74, това за 5-те процента го бях прочел някъде акто статистика. Но и съдейки по моите познати мюсюлмани (от смесен район съм), не съм чул някой да подкрепя тези действия. Но все пак аз живея в сравнително голям град, не знам, може по селата примерно да не е така, не споря.

А иначе точно за Корана съм гледал документални филми, където интервюират специалисти по тълкуването му, както мюсюлмани, така и от други религии. Всички са категорични, че Корана е така написан, че може да го пречупиш през своята си призна успешно. Там нищо не е конкретно, а всеки си го тълкува.

Естествено фанатика ще го тълкува по еидн начин, светския човек по коренно различен начин. Така че тук нещата не опират до книги и религии, а до манталитет. Той е първопричината както за злините, така и за добрините. Един добър и осъзнат човек никога няма да тръгне да убива, каквато и религия да проповядва и каквито и книги да чете. Ако пък човека си го има в него, то той всичко ще го тълкува като призив към агресия.

Религията без значение коя е просто един инструмент като ножа например. От теб зависи дали ще го използваш за убийство или за някаква полезна работа като готвене да речем.

Тук говорим за араби, не за исляма. Те по принцип си имат склонност към фанатизъм като народопсихология. От там нататък религията е без значение. Те и будисти да бяха, пак щяха да са си такива. Ако става въпрос има много успешни, известни, учени, спортисти и какви ли не, които са си мюсюлмани, но нито са тръгнали да се взривяват, нито са си забулили жените, нито пък са отрепали някого, защото не е мюсюлманин или защото е изневерил.

Един Мохамед Али например си беше изключително успешен, интелигентен, морален и бих казал доста мъдър човек, въпреки че е мюсюлманин.

Така че без да защитавам терористите, казвам, че си има и такива, и такива и не е коректно да приравняваме някои хора с терористи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 69bc73cc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

76.   74 - Всички религии са така, затова никой не ги взима на сериозно.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2cb1b3bf14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

77.   Е, то и д-р Махмуди, съпруг на Бети Махмуди, беше лекар, пък и социализирал се в обществото не-помня колко години, а то виж какво излезе после.. Абе арабите са си араби. Възможно е и 30 год да живеят някъде и пак да не се впишат в страната, където са. Тук в БГ познавах /и работих! / в арабска фирма и един такъв вече от 20 и кусур год в БГ, НЕ говореше български. С акцент, трудно да беше, щях да разбера/нашият език за тях е ужасно труден, И обратното/ -ама тоя почти никакъв не можеше да говори-мучи и вика-е натам, е насам, тук и буквално 30 думи в граматиката. И обратното-млад арабин, с добър характер, на 26-27 говореше почти ПЕРФЕКТНО и неразличимо български. Абе има си и малко индивидуалност. Отделно тая приказка с "жената я носим на ръце" вече съм я чувал 100 пъти и явно "носенето" си има своята цена. Цената на лична и всякаква свобода.

 
  ...

1-50 от 82
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker