Искам да живея на село! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да живея на село!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 4299 пъти
Здравейте, хора. Момиче на 18 години съм, идната година завършвам гимназия и трябва вече сериозно да се замисля за професия и живот. Повечето ми връстници са се запътили към големите градове, към чужбина дори, имат големи планове. При мен е различно - не искам да ходя в по-голям град, а напротив - нямам търпение да се махна от този, в който живея и да се преместя на село. Село, далеч от социалните медии, далеч от грандоманщината, където си насаме с природата, където всичко е чисто и неопорочено. Искам да си направя градина, да си гледам домашни любимци и да живея там, не ща тъпите му градове! Но все пак трябва да припечелвам от нещо, не искам да живея бедно (въпреки че нашите имат пари, няма да ми дадат нищо наготово, а и няма да е честно), трябва ми стабилна професия, но не искам да прекарвам живота си по градски, ненавиждам това. Бихте ли ми предложили какво да уча/работя, за да мога да си остана постоянно на село и там да си живея? И какво да направя.... сърцето си ли да послушам или всички други? Защото родителите, приятелите, всичките ме наричат луда, че съм искала да съм селянка и съм пропилявала живота си. Как да осъществя мечтата си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 273a9fde3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Ако искаш да живееш и РАБОТИШ на село, учи в Лесотехническия университет в Пловдив или виж в Габрово мисля имаше разни селскостопански специалности, но като цяло мисля, че ти си наивен човек, който си няма хал-хабер от селския начин на живот и трудностите, какво е да нямаш вода лятото, да ти спират тока, да не е изчистен главния път зимата и да си затворен за 2-3 седмици в отдалечено място, освен това и не знаеш какво е да гледаш животни - разболяват се, умират, зависима си от климат, трябват пари за храна, за ветеринари, цените на месо, яйца и мляко се менят...
Но има големи земевладелци и кооператори. Млада си, учи поне нещо, свързано със селското стопанство и си живей на село, но имай някаква сигурна работа - държавна или за успял земевладелец.
Отделно е възможно човек да живее в едно от селата около града и да работи нормално в града. Тези села са добре устроени, живеят много млади хора и имаш предимството на селския живот, но и на градския като доход и работа. Забрави обаче за животните тогава.

Успех

П.П. Съветвам те обаче ПРЕДИ да кандидатстваш и да ушиш нещо, свързано със селското стопанство да отидеш за 1 година някъде да работиш на село. Търсят се хора по принцип. Можеш да кандидатстваш и след 1 година, но поне ще си сигурна, че искаш да живееш на село и да се занимава с това. Ще загубиш 1 година, голямата работа, вместо да загубиш 5 г. в следване и накрая да се сетиш, че май не е било за теб.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c78a5ab06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ветеринaр :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b188f9ddd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Авторката: Благодаря, номер 1, но аз не искам да си гледам стопански животни, а само градина. Израснала съм на село и знам какво е. Работила съм на полето цели лета, не съм някаква глезла, която просто ей така е решила. Там животът ми харесва повече. И не искам да работя в град. Въпросът е с каква професия бих могла да се издържам сама на село. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 572b1ecf7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Как да осъществиш мечтата си - спечели достатъчно пари, да можеш да се издържаш без да рабоиш, и иди да живееш на село.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3287953243
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ти изобщо живяла ли си в някое село? То в малките градове няма хора, какво остава за селата. На село са само баба Пена и бай Иван, който гони циганите, щото го крадат.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 367a42c10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Мечтата ти е много хубава, а ти едва ли имаш село и нямаш представа какво е. И аз имам подобна мечта, някое спокойно планинско селище, да се любувам на природата и да гледам животни... Истината е че там се работи здраво, много здраво. Няма да ти обяснявам, смятам че си наясно. Ще изкарваш мизерни пари, в което и селце да отидеш ще има само "изкуфели заядливи дъртофелници"... не си струва. Каквото е било -било едно време... (най прекрасните времена! ) Ще те посъветвам да си намериш нормална работа и да вземеш някоя малка селска къщичка, ще ходиш там през почивките, ще правиш това което ти доставя удоволствие.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6515c55a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   и аз искам да живея на село, аз съм се насочил към професията художник, това е добър вариант защото селото дава нужната самота и спокойствие. Друг вариант е да се занимаваш с компютри, програмиране, това е хубава работа защото можеш да я вършиш отвсякъде. Харесва ми идеята за родово имение, това е място земя с къща и хората които живеят в къщата се прехранват изцяло от продукцията си която отглеждат, за жалост скъпо излиза в началото да се направи всичко, трябва и много труд, но накрая човек става напълно независим.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 12aa23991b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте, мило момиче! На какво положение е Вашият живот след три години? Отидохте ли на село или се примирихте с града?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4c6a6571c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Купи си къща в някое село близо до голям град, изкарай шофьорска книжка и си купи кола и така ще можеш всеки ден да ходиш на работа в града, а вечер да си се прибираш в спокойната къщичка с дворчето. Друга възможност е да намериш такава работа, която можеш да работиш дистанционно по интернет и тогава ти трябва само лаптоп и стабилна връзка и можеш да си работиш от село, но повярвай ми зимата на село не е толкова забавно колкото си го представяш. Лятото е супер, ама като падне до -15... това е къща, не е апартамент, трудно се отоплява.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker