Произход на българите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Произход на българите
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1246 пъти
Здравейте. Има много писано и изказано по тази тема. Всякакви учени, професори, знаещи и незнаещи хора си изказват мнението и теориите за произхода на народа ни. Едни включват в разказите си повече ролята на славяните, други - на тракийците, говори се и за азиатски племена, пренесли се на Балканите.. И така всеки си говори своето и когото и да питаме все изследвания са правили и не знам какво си. Аз лично съм доста объркана, защото съм чела безброй различни версии. И има неща, които наистина не се вързват. Някои историци ги свързват, но по нелеп или необоснован начин. Затова реших да попитам какво е вашето мнение.
Та, някои хора твърдят, че славяни (словени или както там искате ги наричайте) никога не са съществували. Че това наименование е плод на възникналия през 17-18 век панславизъм. Добре, но как тогава можем да обясним писаното от Константин Багренородни, Паисий Хилендарски, Птолемей, Лъв Дякон, Прокопий Кесарийски и много други. Защо в "Черноризец храбър" (10в. ) четем: "Прежде убо словене не имеху книг... "?
Според официалната ни история тези т. нар. славяни са дошли от земите северно от Дунав и се разселили по целия Балкански п-ов. Те били толкова много, че, когато древните българи също пристигнали по земите ни, те били претопени от тези славянски племена. Лично за мен това е доста странно твърдение. Защо многобройните славяни приели така мирно един чужд им народ, претопили го, заличили всичко от него и само му взели името? ... Това само на мен ли ми звучи глупаво?
А тракийските племена. Били романизирани, били и те претопени... Българските носии от 18-19в. и по-рано много приличат на тракийските. Това откъде идва?
А за древните българи също има толкова много теории. Още от соц. времето се поддържа главната версия, че те са били тюрки. Други твърдят, че векове и хилядолетия те са се разхождали из Азия, създавайки много държави. И в двата случая възниква въпросът защо тези хора, съхранили културата си толкова дълго време, изведнъж забравят религията, традициите си, езика си и приемат така безропотно тези на славяните?
Някой има ли теория, която да свързва или изключва разумно всички тези твърдения. Може би пропускам нещо, не знам. Иска ми се да не приемам нещата така накъсани, но още от 7-годишна възраст на всички ни се натрапва точно тази версия на разпокъсаност, че сме едни пришълци и тем подобни, за което си има причини, разбира се. Има и още неща, които могат да се кажат. Например изобщо не е за подценяване фактът, че ужасно много документи, летописи и всякаква книжнина са унищожени, а може би в тях са били написани много важни неща за историята ни. Все пак какво е мнението ви?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8d43548f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Цялата тази история е много сложен въпрос. Има много хипотези, но генетично изследване доказва, че 80% от българите са със средиземноморски характер, тоест ние сме наследници на траките. Да не забравяме, че "трак" е гръдска дума, как са се наричали тези хора е съвсем друг въпрос. :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6142d25f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам наблюдения, че цялата тази идея за смес от славяни-прабългари-тракийци е резултат от подли, подмолни действия на представители на един "избран народ" с което да фалшифицират историята ни така, че да ни унижат и умалят националната ни гордост. От проучванията ми оставам с впечатление, че сме чисти тракийци - една от най-старите цивилизации в Европа които са се наричали сами себе си - българи, белари и подобни. В древните исторически материали тракиец е синоним на българин.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1d0d27a1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Според мен няма нищо вярно в историята българска, по много проста причина. Както виждаш сега сме свободна страна и сме в ЕС, но само защото сме бедна страна българи масово се изселват нагоре в Европа. А представи си какво е било по време на турското робство когато освен бедна сме били и поробена страна. Ми то за тия пет века тука почти не са останали наследници на славяни и прабългари, а всичко си е натоварило багажа и малко по малко се е преселило нагоре в Европа на сигурно място, между великите сили Франция и Германия. Но понеже са били преселници идващи на малки групи но в продължение на много векове, са били избутани в предградията на тези страни и не са могли да запазят говоримия си български език, а са се интегрирали езиково под въздействие на Франция и Германия. Така се е образувало едно формирувание което в последствие е обявило автономия от Франция и Германия и така се е създала държавата Белгия. Поне е запазило националният Български герб с посланието му. Това същото нещо разиграва вече петдесет и колко години Турция за ЕС, а нас които сме в пъти по-изостанали от Турция ни прие в момента в който си пуснахме молбата. Да не говорим, че парите за магистрали и развитие идват от там. А тука на българска земя е останало това що е предавало родината за облаги, от типа корумпирко тарикатов в Къкринско ханче, както и малкото турци които не са избягали в Турция като е дошла руската армия. Та така, ходи търси славяните и прабългарите нагоре в картата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 48f7985fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Генетичните изследвания най добре казват какви сме ние аз също виждам много противоречия в нашата история и постоянно търся отговори, но отново намирам противоречия, все пак виж Уикипедия за гените на българите. Дали ще те задоволи незнам, но гените са тези които няма да ни излъжат

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 98358e68cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да бе, азоатски. Азиатските племена са с дръпнати очи а ние сме с широки. Няма начин да сме дошли от Азия. А и как някакви диваци ще дойдат оъ централна Азия чак до тук. Най-вероятно сме славяни. Или сме турци, които приели християнството и направили свой език подобен на руския.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7fc3e8a019
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   №3, има логика в разсъжденията ти, но все пак ми се струват доста налудничави. Ти пропускаш, че хората отпреди век и преди това не са били разглезени материалисти като днешните българи. Имали са ценности и морал и са били привързани към родния си край прекалено много, за да го напуснат току-така. Големите преселения са ставали най-вече след чудовищни погроми на въстания като случая с Чипровското например. А до №5, не всички хора, които живеят в Азия, са монголоидни на вид. Виж иранците, индийците. И нямаме нищо общо с турците нито езиково, нито културно пък камоли генетично.
Генетичните изследвания говорят за автохтонния ни произход, но тогава защо езикът ни е близък до руския, до полския? Тези "северни славяни" как са успели да асимилират заварените балкански народи езиково, но не и генетично?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0fe53120ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ние сме тракийци, народа на дуло, абе няма по големи от нас ама е време да го разберем, повярвайте ми разбрал съм го това и затова го представям като факт.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0fe53120ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 3 тогава друго е било мисленето, а ако си мислиш, че хората са напускали империята просто така явно не знаеш какво означава робство, а има достатъчно истории на действия на българи във всичките тези векове доказващи как са се борили да запазят българското и са успели.
В турция са инвестирани милиарди от Америка и не само защото е голяма, просто това са прости факти, че те не са се развили зареди себе си, както Гърция, горе долу същото, ама прости факти кой да ти ги чете, невежеството се шири.
Иначе не знам от къде такива глупости някой е способен да измисли, а за напусналите българи България е ясно къде има групи преселници и до ден днешен има села до колкото знам първо за Румъния няма как да не се сетя, а после и в Унгария.
Страх ме е че някой би могъл да бъде с такова самосъзнание.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f8161798ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Чети за генетичното изследване на HP и бг. учени. Има много статии по темата, но все още е много скъпо да се направи изследване на по-голяма група от хора. Мисля към 1000 българи са изследвали - имаме най-вече тракийска кръв и сме най-близо до хърватите по ген, имаме и славянска кръв, но не толкова, колкото се е мислило, а повече от разните му древни европейски народи.
Аз много пътувам из страната и има големи разлики как изглеждат хората на различните места. Най-славянски според мен изглеждат хората в Родопите, а най-красиви и високи, с хубави тела и лица са за мен българите от Северна България, по крайбрежието хората са ниски, тъмнички.
Интересното е, че сигурно сме голям микс. Аз съм бяла, светла, руса, а сестра ми е тъмнокоса с много права коса и има жълтеникава кожа. Като дете често са я изследвали за жълтеница, но не е болна от това, а си е такава. Лятото става тъмна, но кожата ѝ е иначе светла, жълтеникава. По всичко останало си приличаме.
Знам дори мои познати, които имат къдрева коса и широ нос като при африканците, но иначе са си бели и бели като черти на лицето, нямало е африканци в семейството...
С две думи - мега микс - може да е някой преди 140 поколения!
По Северното Черноморие пък е имало пирати, а и татари има и до днес, които са дошли чак 1915 г, избягали от Сталин, но интересното е, че тези хора сега за пръв път се миксват и става интересен микс, красиви хора.
На мен ми харесват българите такива, каквито сме. Не ме интересува какъв микс сме, доказано е, че това прави хората по-здрави и по-рядко се раждат деца с малформации.

Само странно за изследователите е, че турците въпреки 500 г. присъствие са оставили незначителен генетичен отпечатак. Дори кръстоносците са оставили повече „ген“. Е, за мен не е странно...но това е друга тема....

Най-чисти народности иначе са датчаните и ЦИГАНИТЕ... да, циганите, защото не се мешат с никой друг етнос и изненада - при тях се раждат най-често болни деца и ако не почнат да се смесват с други народнисти, съвсем ще се изродят .

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker