Използват ли ме или се бъркам? -за приятелите и роднините. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Използват ли ме или се бъркам? -за приятелите и роднините.
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1739 пъти
Накратко аз съм прохождащ фотограф и снимам не от много отдавна. Един приятел след една седмица ще се жени. Много си живеем и с него, и с родителите му. Да, но ме ядосва това, че едва ли не ме има за някакъв глупак или ме подценява. Не е проблем да му снимам без една стотинка на сватбата, просто ме боли, че ме има за даденост и това, че фотографията за него не е сериозна професия, или аз нямам живот и сметки за плащане, или нямам нуждата да си зареждам хладилника. Платил е 2 000 лева за оператор. Чувам какво скъпи рокли и какви пари дават за храна и всички други неща, а аз съм им подарък едва ли не.

Чул съм един подобен анекдот. Не е 1:1, но: приятел винаги ще иска да мине безплатно или с по-малко пари, а истински приятел винагие ти плати за дадената услуга, че и повече! "

Пак казвам, не ми е за парите, а за принципа. Ще дават луди пари за какво ли не, 2 бона на оператора, а аз съм паднал от небето. Не съм ли дал и аз едни пари за техника Бог знае как ги събрах, не съм ли инвестирал в знания и умения, сякаш нямам живот. Аз съм никой.

Също мисля така и за роднините. Глупаво е едва ли не да не се познаваме и само когато имаме нужда от нещо да се сещаме едни за други и да се иползваме.

Вие имате ли подобни ситуации? Правилно ли разсъждавам или някъде бъркам, моля, посъветвайте ме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: c6c52d4875
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да имам такива ситуации. Използват ме роднини все нещо да им оправям компютъра. Без пари. И освен това ме обиждат със злобни забележки. Приятели ме използват като кошче за душевни отпадъци,и ми искат пари,не като заем,а като подарък. Напоследък гледам хората с широко отворени очи и виждам толкова неща. Например приятеля ми каза ,че чака именния ми ден с нетърпение,но не заради мен,а защото щял да си поръча вкусна вечеря от скъп ресторант,което си го позволява само на празници. Той повече се радва на храната,отколкото на мен и един вид ме използва за това когато имам празник. Установих че са кът хората които не изполват или поне аз все още не съм го разбрала. Явно това е света на възрастните,явно трябва да пораснем и ние. Е казвам това последното с малко крива усмивка.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 81a5590374
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Нещо не те разбрах. Ти няма да снимаш и се дразниш заради това или ще снимаш без да ти платят? ! Ако е второто, хич да не ти пука какъв ти е, казваш му цената, защото в магазина като отидеш никой няма да ти даде безплатно само защото някой ти е братовчед. Бъди твърд и малко повече егоист!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: da0a29f6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Прaвилно рaзсъждaвaш. Откaжи дa снимaш, лесно е. Кaжи му, че имaш поръчкa, ПЛAТЕНA, зa същият ден, тaкa че, трябвa дa зaрaботиш. Все пaк сиренето е с пaри. Aко се усети добре, кaто не, проблемът си е негов, не твой.
Мен кaк ме нaмрaзихa някои "приятели" когaто зaпочнaх дa им нося сметки след пореднaтa голямa мaсa ( рaзбирaй минимум 20 души) с ядене, пиене и всички екстри, знaеш когaто е безпкaтно един консумирa зa 3 коремa.
Тaкивa нещa чух зa себе си, че още се чудя с кaкъв aкъл им позволявaх нa тия пaрaзити дa ми ползвaт рaботaтa зa хрaнтутене и купон безплaтно.
Знaеш ли кaкво? Aз съм ок, добре съм си сегa с изключително мaлко приятели, но нaй- добрите, истински. Онези същите, които ядохa и пихa и после "повръщaхa" злобaтa си върху мен сa всички без изключение нa дъното... където им е мястото.
С труд, желaние и хъс всичко се постигa щом нямa нaоколо "приятели" дa подяждaт твоят труд.
Режи!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 168bf54afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Има една приказка: "Направи добро и го хвърли в морето! " - ако не си способен да постъпиш така, то по-добре изобщо не прави добро...

И понеже вижда, че си човек тип "сметкаджия" - преценявай: от тази сватба нито ти ще забогатееш, нито приятелят ти ще обеднее. След 10 години дори никой няма да сия спомня. Прецени си - приятелството ли ти е по-важно, или парите, които ще вземеш, или съответно няма да вземеш. А и винаги можеш да се направиш на ударен ("болен") в деня на сватбата. Въпросът е - ако тогава не отидеш и не снимаш, дали в същия този ден ще можеш да си намериш друго мероприятие, което да го снимаш и да вземеш пари, така че да не се чувстваш капо? Или ще е просто поредния проспан пред телевизора ден, през който обаче, за твоя радост, "никой не е изкярил"...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 631d76561d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да, роднините ни винаги се обаждат когато имат полза. След като свършиш работа хвърлят 1001 камъка зад гърба ти ::) Къде са истинските пичове? :(

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f2d7087b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен не разсъждаваш правилно. Аз също съм прохождащ фотограф, хоби ми е. Практикувам го, защото ми е приятно. И вкарвам непрекъснато нови и нови средства. Хиляди. И не мога да спра да го правя, постоянно се оглеждам най-вече за нови обективи, но и аксесоари, каквито се сетиш. И мен хората ме карат постоянно да ги снимам. И с повод, и без повод. Разхождаме се по улицата, техниката е в раницата. На някой му хрумва, че иска да го снимам пред фонтана, пред дървото, пред някоя сграда - веднага трябва да сваля раницата, да вадя апарата, да настройвам и да снимам. Нямам право на избор. Но резултатът винаги си заслужава. Да, неприятно е да си един вид длъжен да угаждаш на всеки, но фотографията се упражнява със страст и с удоволствие. Иначе, просто не се получава.
И тук се чудя, защо щом като се пишеш такъв приятел, ти пречи толкова много, че ще снимаш на сватбата на приятеля си безплатно. На сватба, на която очевидно си поканен и отиваш за да споделите един важен момент от живота му. Защо се чувстваш използван, вместо удовлетворен, че ти гласува такова доверие - да увековечиш един такъв негов важен спомен? И защо не се чувстваш доволен, че ще му помогнеш и ще го облекчиш от още един голям разход? !
Друга вероятна истина е, че все още не си достигнал до необходимото ниво за да започнат тези усилия и финансови средства да ти носят прехрана. Когато това стане, няма да разчиташ да одереш приятелите си, а клиентите сами ще започнат да те търсят.
Успех и на фокус!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d907b336a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До 1 и 6

Истинските приятели и хора са тези които имат страх от Бога, защото страха от Бога е да избягваш злото и да правиш добро. От хора които са егоисти, себични, неблагодарни и водени от личния си интерес за сметка на другите вместо ръководени от вяра в Бога и нравствени принципи как могат да бъдат истински приятели? Такива могат да бъдат използвачи, да дружат с теб докато имат полза от теб, да те използват, да те одумват зад гърба, да ти завиждат и злобеят ако си добре или да те презират и подиграват ако си зле, да те предават, да те саботират и т. н. - това е естественото състояние на човек който се ръководи от алчност, от себичност, от гордост и т. н. и който няма Богопознание. Разберете, че доброто идва от Богопознанието и ако то отсъства в обществените отношения, този капитал от добро натрупан от християните в предишни поколения и станал добри обществени порядки и отношения между хората започва да намалява, намалява, намалява сред хората докато почти изчезне. Става нравствена деградация, хората стават все по-лоши, себични, предатели, зли, сексуално извратени и т. н. и затъват в една спирала на злото. Разберете, че фундамента, основата на доброто, на добрите отношения се гради върху вярата в Бога и Господа Иисуса Христа, че без този фундамент който е необходимо да присъства в живота на хората, те да живеят тези нравствени принципи всичко деградира, затова е казано, че страхът Господен е начало на всяка мъдрост. Страхът Господен означава човек да отбягва от злото, да се пази да не върши зло, защото знае, че за злите постъпки има чакащо го наказание, както за добрите постъпки има награда. Без това фундаментално знание хората се израждат в злодеи, всеки от които иска себично, егоистично с цената на страданията на близки и далечни да просперира за да бъде с нещо той над тях, да изпитва нелепа и суетна гордост, че е нещо с повече. Такъв човек е движен от гордост, от себичност, той завижда и мрази тези които имат нещо повече и презира и обижда тези които нямат каквото той има. При такова положение, когато много хора станат такива, когато има такава нравствена деградация как може да има щастливи, добри, милостиви, помагащи, единни, желаещи взаимното си щастие хора и отношения? Не може, хората се превръщат в озверели зверове един за друг, връзките между хората се разпадат, настава взаимна омраза между роднини, между мъже и жени, между съпрузи, между колеги, между различните и т. н. Необходимо е Богопознание за да може тези отношения да почиват върху доброто, върху това което е правилно

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 88212deca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не са се отнесли много подходящо тия младоженци. Ако сте приятели, вместо да те поканят, за да споделиш щастливият момент и да се повеселиш, те те канят да работиш цял ден. А може и да го оформите като сватбен подарък пък, защо не?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: edc3065a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е виновен, който яде баницата, а който я дава. От там да почнем, никой не може да те използва, ако ти не го позволиш. Аз съм така, мълча си, трая си, но накрая така изригвам и казвам край, а не трябва да е така, още на момента. Така моя приятелка, като прекали, я отрязах, сега ми праща преливащи от любезност смс-и, да се видим, да пием кафе.... защо така се е получило. Но аз просто и казах, че имам нужда от време за себе си. Грешката беше, че трябваше още първите, пъти, като я усетя, че настъпва и злоупотребява с добротата ми да я отрежа, за да не се стигне до тук. А за снимането, искай си пари за материалите, предполагам, ще вадите снимки за баба, леле. ти ли ще ги плащаш?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker