Право на евтаназия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Право на евтаназия?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1713 пъти
От доста години не виждам смисъл в живота си. Опитвам се, боря се и нищо. Пак стигам до момента, в който заставам открито пред себе си и знам, че не искам да живея. Просто не съм за тук. Не искам обаче да скачам от някъде и да се размажа или да се хвърлям под колите. Това би било шок за други хора, които с нищо не са ми виновни. Искам да постъпя в болница и там да ме приспят, а след това органите ми да бъдат дарени на хора, на които им се живее. Обаче проблемът е, че в България е забранено. 2011 година се беше заговорило по темата и тогава имах надежда, че най-сетне човек сам ще решава кога да приключи земния си път, без да прибягва до болезнени и шокиращи самоубийства. Знам, че в Швейцария е разрешено, но трябва да е със съдебна заповед и ако човекът е неизлечимо болен. Аз съм физически що-годе здрава и съм почти сигурна, че ще ме сметнат за луда и няма да дадат разрешително. А и предвид, че все още нямам 30 години, сигурно ще ме изпратят на психиатър и ще ми поставят диагноза, ще ми дадат хапчета, с които да се друсам и да виждам розови слончета. Е, не искам това. Решението ми е напълно трезво и категорично и не е плод на депресия.
Въпросът ми е някой знае ли къде и как мога да се подложа на евтаназия, органите ми да бъдат запазени и дадени за нуждаещи се?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 07ab157ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Фактът, че искаш да приключиш живота си, говори, че си в депресия, което се класифицира като психическо заболяване, затова и биха те изпратили при психиатър или психолог. Потърси помощта на психолог. Те не изписват лекарства, а само говорят и се опитват да ти помогнат да си решиш проблемите. Ти си като хората, които се качват някъде на високо и просто търсят внимание, вместо наистина да искат да отнемат живота си. Хората, които искат да се самоубият просто го правят, не мислят какво щели да си помислят другите. Нали ще си мъртва, всичко ще приключи, какво значение има ? Ако все пак си толкова отчаяна, има пистолети, хапчета, някъде четох дори топ 10 безболезнени начина да се самоубиеш.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: dd5728e95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Проучвал съм въпроса и е почти невъзможно да се случи. Швейцария е единствената страна, разрешаваща евтаназия на чужденци, но само при неизлечимо заболяване. При психическо разстройство - има такива случаи, но са нужни години наред лечение при психиатър и категорично доказателство, че човек не може да излезе от депресията. Дано успееш да преодолееш проблемите си и да откриеш красотата на живота.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e73fa79c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И на мен не ми се живее и няма как да продължа да живея. Имам и много опасни болести вече. Освен самоубийствата друго няма как затова ти разбирам проблема идеално. ж 31 г..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c88aae7e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отиди не на психиатър, а на психоаналитик и обсъдете откъде е породено това желание. Никой няма да те насили да се тъпчеш с лекарства, просто тези мисли си имат корени и трябва да откриеш какви са, за да се пребориш с тях.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9fe19309c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   На път си да направиш най-голямата грешка в живота си. Трябва да приемеш трудностите, които съдбата ти е предвидила. Не трябва да се отказваш. Ти си в разгара на младостта си и животът е пред теб. Но в крайна сметка, ти преценяваш какво да правиш с житието си. С тази твоя постъпка би наранила твоите близки и колкото и да мислиш, че никой не те обича и зачита, то това със сигурност не е така. В бъдеще можеш да се омъжиш, да имаш семейство, да постигнеш мечтите си. Колкото и да си отчаяна, винаги имай надежда. Ако Бог ти е отредил да страдаш, трябва да приемеш. Не знам какъв съвет да ти дам, но просто ще ти кажа че това, което си на път да направиш, е голяма грешка и не бива да слагаш край на живота си.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ecb0c365fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Момче, на 21 години.
И аз съм в твоето положение. Какъв е смисълът да живея, щом съм напълно безполезен, неадекватен и отчаян? И не е нещо моментно, още от дете съм такъв. Има такива случаи - евтаназия на хора, страдащи от депресия, но в България едва ли ще се приеме. Изглежда, че няма никакво спасение за нас.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 11f3797944
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каква евтаназия, бе момиче? Евтаназия има (но не у нас) за терминално болни хора, най-вече раково болни, които се гърчат в адски мъки.
Ти си болна, а психиатърът е лекар. Болести като твоите се лекуват с лекарства, а не с бла бла бла.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f12f5e6d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Потърси си ги сама тези начини за безболезнена смърт - имаш Интернет, използвай го!
Не осъзнаваш ли колко грозно звучиш? Разбирам те отлично за решението ти, но да въвличаш тук непозната да ти помагат за подобно нещо си е чисто безумие. Пък да не говорим, че е незаконно както търговията с яйцеклетките в съседна тема.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3b17ffb3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Момиче, защо не намериш смисъл в живота? Намисли си мечта и започни да работиш по нея, помагай на другите хора в нужда, ако това ще те накара да се почувстваш по-добре. Животът не е лесен, но е нещо уникално, което градим по начин, по който искаме. Той е нашето най-голямо произведение!!! Не се отказвай, намери призванието си. Съжалявам, че не пиша точно по темата, но ме боли когато една млада и здрава жена, ей така просто не иска да живее. Живей, смей се, обичай, лудувай...

ELSA

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0caf34a115
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Прочети книгата "Аз преди теб". И аз съм имала моменти на същински ад, мислила съм си за края, но това е най- лесният начин. Трябва да се помъчиш за да откриеш щастиетои красотата на живота. Успех!

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 17320e73c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Какви са тези глупости бе авторке? Ако те познавах и ги беше наговорила пред мен щях да те спукам от бой... я се стягай! Млада, здрава и права ще мислиш така... ставай, запретвай ръкави и започвай да променяш живота си в правилната посока!

Втълпили са ни че животът е ужасен и гаден. Не е ужасен и гаден, готин е!

И на мен са ми се случвали гадости, от които не ми се е живяло, но какво ми пука. Дай да легнем и да умираме... НЕ!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d2351980ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Виж, всички умираме и ще умрем. Смъртта няма да те пропусне или да ти избяга - успокой се, но използвай времето си за по-продуктивни неща. Ако искаш примерно да помагаш на хората, защо точно с органи? Ами стани монахиня дори, ще поддържаш някой манастир, работи в социалната сфера, стани приемна майка (НЕ ТИ ТРЯБВА ДА СИ ОМЪЖЕНА ЗА ТОВА), отиди в Африка и работи за лекари без граници и сума ти още неща можеш да направиш с живота си ако искаш да помагаш на другите.

Виж, на всеки му е познато чувството да искаш да приключиш със себе си, но не е това начинът.
На мен лично много ми помогна книгата „Излекувай живота си“ на Лиз Хейли. Има я в chitanka.info
Това беше началото, но ми помогна да излезна от тинята.

П.П. Няма право за евтаназия за депресирани хора! В Швейцария действително има 1 случай, но този човек е длъжен да опита всички възможни лечения, психотерапии и какво ли още не...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 138deaf798
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Слушай момичето ми това важи и за коментиращи 3 и 6, сега ти си паднала духом и ти се струва, че живота е пълен само с черни краски на отчаяние и безсмислие, но тези мисли не са от теб. Слушай! Никога, никога не падай духом! Господа Иисуса Христа казва на учениците си винаги да се молят на Бога и никога да не падат духом, падането духом означава да се вслушваш в гласа на злото който ти говори, че всичко е безсмислено и няма надежда и единственото решение е да отнемеш живота си. Разбери, че тези мрачни мисли не са твои, това отчаяние не е твое, то е натрапено върху ти и ти трябва да го отхвърлиш. Имай предвид, че ако извършиш това зло и отнемеш живота който Бог ти е дал, ти извършваш убийство и самоубийците попадат на много лошо място и тогава разбират, че всички проблеми които са имали докато са били живи са били едно нищо. Обърни се към Бога, започни да четеш Библията, оттам ще дойде разбирането ти, че живота не е безсмислен а всичко се ръководи от Божествен план, че Бог е сътворил всичко и Той невидимо го управлява, че ти имаш място в този живот и трябва да растеш в разбирането на Бога, в Богопознанието, защото сега ти като нямаш Богопознание врагът - лукавия като, че е закрил светлината на живота от теб, ти си отчаяна и сякаш затворена в тъмна стая в която не влиза слънчева светлина, но това е илюзия и лъжа, защото цялата тази къща и стая в която си отвън е обляна от слънчева светлина и навън птичките чуруликат, слънцето грее, поточетата текат, вее тих вятър който разхлажда а дърветата и зелената трева се радват на слънцето. Позволи на Бога да отвори вратите и прозорците към тази мрачна къща и излез навън за да видиш, че мракът вътре в къщата е илюзия, лъжа, че е липса на слънчева светлина, липсата на Богопознание което е като светлина за човеците. В Светите Писания този който говори на човеците и ги поучава за Бога неслучайно е сравнен с лампа която свети на тези бродещи в мрака, лампата е съсъда, но светлината на живота иде от Бога. Живота може да е изпълнен с мир, с добро, с покой и радост, стига само да разбереш, да имаш познанието за Бога, да Го разбираш, тогава ще разбереш, че всичко има своя смисъл, дори допускането на злото за определено време. Отвори прозорците на съзнанието си за Бога и повярвай в Него а вярата идва с четенето и слушането на Словото Божие и тогава ще разбереш, тогава ще разбереш, че сегашното ти състояние на мрак и отчаяние не е било нищо друго освен злобна и подла атака на врага, на лукавия чрез която иска ти сама да се погубиш а бойното поле е съзнанието ти, мислите ти. Знай също, че тези внушения на врага са лъжи, защото той е лъжец и баща на лъжите. Не се поддавай на внушенията на лукавия а вярвай в Бога и ще преминеш от мрака на отчаянието в светлината на живота и ще си изпълнена с надежда и мир.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b5a5e093a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Лелеле батеееее, как е възможно бе? ! Мене ме е страх за живота си, а ти искаш да го прекратиш. Ти добре ли си? Не го прави, защото е грях и Бог може да те осъди. Не знаеш какво е в отвъдното. Не си играй. Вземи прочети някой стих от Библията, даже почни от Новия Завет по - точно от Евангелието на Йоан. Ще познаете светлината и светлината, ще ви направи свободни. Не се самоубивай, защото Бог може да те осъди на гибел. Много те моля да направиш един пост и молитва. Прочети в нета как се прави. Казвам ти има смисъл в живота. Живота е хубав бе! Това, че досега не си била весела не означава, ще всичко е сиво. Казвам ти! Бог е верен. Той е казал : В ден на напаст, ще Ме призовеш и Аз, ще те избавя, а ти ще Ме прославиш. Пробвай! Бог не лъже! Каквото и да правиш, каквото и да става моли се на Бог да те освободи. Задължително пост и молитва. Молитва постоянно. Направи пост 1 ден, като преди поста ядеш само плодове и зеленчуци, вече на самия пост който е 24 часа няма да ядеш нищо и само малко вода, на другия ден след поста постепенно почваш да ядеш леко с меки храни за да не ти се оплетат червата. Щото ако изядеш една паница с боб и 4 филии, ще ти стане нещо тък като 24 часа не си яла. Молитва, молитва, молитва. Даже на глас, ще си повтаряш. Харесва ми живота, Бог е верен и ще ме изцели и освободи.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8459c1e5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   n 14 n аз съм болна от рак на кожата и от друг вид рак. Имам и други болести. Аз съм на 31 г. а досега съм живяла като пенсьонерка понеже не мога да работя. С моята пенсия не можах дори да се лекувам като хората да не говорим че ми беше взимана. От години не ми се живее а сега съм много зле с здравето и се чудя само как да умра. Какво пиша и правя си е моя работа. Смърта воабще не ме интересува и с нищо не ме плаши. Христянските подбуди в това отношение са объркани според мен и с моя живот нямат общо. Просто който не може да се самоубие или го е страх да опита той живее.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8421b3317
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз гледах филма "Аз преди теб".
Невероятна история, която в действителност ще помогне на авторката да погледне на живота от друг ъгъл.
Аз съм имал много такива моменти, но винаги стигам до момента в който със себе си мога да взема много хора причина за ужасно много мъка на много хора, минута след това се стига до факта, че просто трябва борба за това което искаш и имайки в предвид колко искам, борбата е нормално да бъде голяма.
Но съдейки по начина по който го казваш, няма смисъл някой да ти говори как не трябва това да се прави и във самия филм за който говоря по-горе автора беше решен, тук вече е хубаво да видиш защо, просто няма как да бъде този който иска да бъде, именно в него случай и аз бих го направил без да мисля или да пиша някъде, но ти не спомена за такъв момент в твоя живот.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f22fe217f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Каква е тази логика. Не искаш да се самоубиеш заради роднините ти, а искаш да те убият лекари. Пак е същото, за роднините ти ще е гадно. Сигурно ако тръгнеш да го правиш ще те разобедят по някакъв начин.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 43d7482238
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   А мога ли да попитам какво толкова се е случило с теб, авторке, че не ти се живее? Щом държиш толкова на правото си на евтаназия се надявам да се обосновеш с нещо повече от "От доста години не виждам смисъл в живота си. " Би ли ни информирала за причините, пораждащи тази безпътица та да ни убедиш, че заслужаваш евтаназия? Едно е да искаш нещо, а съвсем друго да го заслужаваш, но се надявам, че знаеш това.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e8331f0135
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Не искаш да живееш или не искаш живееш ТАКА както сега? Евтаназия на депресирани хора няма никъде от днес за утре да се случи. Единични случаи има в Белгия и Холандия разрешени след дълги борби с лекари и съдебна система. Психотерапевтите не дават хапчета, пробвала ли си да отидеш?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 46125c5cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Знам за какво говориш,и единствено човек минаващ през същото може да те разбере.Аз всъщност извърших самоубийство тази година с хапчета и алкохол,но както явно се досещаш не успях.Събудих се в токсикология,където седях два дена за да ми прочистят кръвта,след което ме пратиха в психиятрия,там изкарах близо месец.Нещата с мен не вървят на добре,искам отчаяно да умра,но вече е по-трудно.Хапчетата не лекуват,аз само страничните ефекти изпитах до сега.Ходила съм и на психогог,психотерапевт и психиатър.Самоубийството не е лека рабата,процента на оцеляване е висок.Виж какво се случи с Цветелина Стоянова..Аз съм прочела книги с методи,но все още не знам как да го направя

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 76fa64a03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ще се радвам да разкажеш историята си и как се стигна до тук. Просто разкажи, искам да разбера защо го искаш. Аз също съм отчаяна, но се държа, много неща ми се случиха, направо като се обърна назад във времето и ми се иде да рева и крещя с глас. Боря се, старая се, всичко се случва много трудно, но знаеш ли най-важното е подкрепата. Помисли върху това, сама ли си? Ако имаш подкрепата на семейството си, ако има някой, който те обича, опри се на него и продължи напред. Ако разкажеш какво се е случило с теб, може да видиш историята си през други очи и това да ти помогне да преминеш трудностите. Бори се, моля те!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: db7125c7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Аз съм от 14

До 18 и другите отчаяни хора мислещи за самоубийство

Послушайте ме хора, независимо от положението в което се намирате не трябва да се отчайвате. Вървете при Бога и Той ще ви даде покой и ще ви успокои. Имайте вяра в Бога, молете Бога за милост, четете Светите Писания. Вие сега сте паднали духом и сте се отчаяли и така ставате лесна плячка на врага който шепне в ушите ви да сложите край на всичко. Смъртта не е обаче краят, самоубийците попадат на много лошо място. Имаше една жена опитала самоубийство която е била спасена, но разказва какво е преживяла - озовала се е в помещение изпълнено с непрогледен мрак и усещането за крайно зло от което настръхнала и което се просмуквало в самото пространство, добре че е оживяла. От тогава не помисля за самоубийство. Разберете, че самоубийството не е изход а ужасен край неизмеримо по-лош от всичките ви проблеми които имате тук на земята и от който няма измъкване. Обърнете се към Бога и Той може би ще се смили над вас и ще ви помогне, никога не падайте духом за да не паднете жертва на злите внушения на лукавия който желае вашата гибел. Сега когато сте отчаяни не виждате светлината на живота, но тя е там просто трябва да се обърнете към източника на светлината - Всевишния и да вярвате в Господа Иисуса Христа Когото Той е пратил. Аз ви свидетелствам, че Бог е истински и Той е много милостив и благ към съкрушените духом и страдащите които търсят неговата милост. Опитайте и ще видите колко благ е Господ.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8ad09d4781
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Не те ли е срам n 14. Хората си имат различно поведение и може да са зле и да не могат да издържат да живеят. За какво си писала пак такива неща. Това е все едно да си отмащаваш на измъчени хора. Нарочно сигурно пишеш още за да може да подържаш темата. ж 31 г.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5ff502c210
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   28, смисълът на евтаназията е да се сложи край на мъките на човек, който не може да го направи сам. заради депресия няма как да се случи това. ако животът на авторката е толкова непоносим, винаги може сама да сложи край (не й го пожелавам, надявам се да се пребори). защо трябва да го прави някой друг?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0104bdfba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   От 14 до 28

Писал съм драга, писал съм. Не никак не ме е срам, че искам да вдъхна кураж на отчаяните хора да се борят, да вярват в Бога, да подигнат към небето сведените си очи, да ги измъкна от фаталистичната им депресия и да им дам надежда. Никак не ме е срам, че искам да ги отклоня от гибелния край и да им покажа светлината. Мъчно ми е за такива хора, те страдат, изпитват болка, отчаяни са а само ако подигнеха очите си Бога, само да повярваха и щяха да намерят покой и може би Бог би ги изцелил по голямата си милост и благост. Има надежда мили, изстрадали хора, надеждата е у Бога, молете се на Бога в името на Господа Иисуса Христа и с вас да стане по Словото: "ЧУХ МОЛИТВАТА ТИ, ВИДЯХ СЪЛЗИТЕ ТИ; ЕТО, АЗ ЩЕ ТЕ ИЗЦЕЛЯ! "

Опитайте, какво ще загубите?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker