Безкрайно тъжен! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Безкрайно тъжен!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1633 пъти
Здравейте!
Казвам се Жоро и съм на 22г.
От близо 4г. ме мъчи един проблем, самотата...
Израснах в чужбина и след като станах пълнолетен не можех да вземам сам решения се върнах в България, много от вас ще кажат че съм луд, но това беше моето решение което щеше да промени живота ми изцяло!
От както се помня ми липсват много неща, неща които другите са имали а аз не, най-простите, като дрехи, играчки, забавления и т. н. След като дойдох в България реших че ще взема нещатата в свой ръце и че ще се опитам да просперирам, така и стана... след няколко месеца мъчение и гладуване си намерих работа като сервитьор, никога не бях работил като такъв, беше ми много трудно, за мой късмет попаднах на много добри шефове, помагаха ми с всичко, след година работа като сервитьор решиха да ме пратят оправител в 4звездният им хотел във Велинград, беше ме много страх, мислех че няма да успея, но се мотивирах някак си, между временно си бях закупил вече неща които нямах, от сорта, компютър, хубав телефон, дрехи и аксесуари, обаче все още ми липсваше нещо... и това беше човек който да е до мен, нямам нито приятели с които да прекарвам част от свободното си време, нито приятелка с която да си споделям нещата които ме безпокоят, до сега съм прекарвал времето си с хора с които са ми просто познати...
сега вече съм безработен защото не успях да се справя с работата като управител... нито приятели си намерих нито приятелка...
Депресирам се от нещата които ме притискат, наеми, сметки и самотата, няма кой да ми помогне... родителите ми работят и те колкото да си платят сметките и да имат до следващата заплата... мислил съм какво ли не, нищо не ми помага... търся си работа и немога да намеря, имам чувството че просто живота върви против мен!!
Самотата ме съсипва най-вече, незнам да ли сте били самотни, но да нямаш един близък с който да излезеш и да споделиш болката това просто не го разбирам...
Последното което обмислях е просто да сложа край на нещата!!
Ако можете да ми дадете някакъв съвет как бих могъл да се оправя ще Ви бъда много благодарен!!!

Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9d5fba76a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, първо те приветствам в решението ти да се прибереш в България, но си дай повече време и шанс. Да Имигрираш е също толкова трудно като Емиграцията. Ти си в държавата си, но и не си, защото си израстнал в друга култура, а и най-вероятно си бил изхвърлен от тяхната образователна система и в момента нямаш професионална квалификация.
На първо време те съветвам ако нямаш завършен 12 клас да си преведеш и легализираш каквито дипломи имаш от държавата си и да се запишеш ЗАДОЧНО обучение в някоя професионална гимназия с интересен професионален профил. Лесно става организацията - отиваш в интересуващото те училище, говориш с директора и ти казват кога има курсове и дори да си сам ще организират нещичко. Средното образование у нас е безплатно, но понеже си над 18 г. е възможно да има дребни такси от порядъка на студентските - до 180-250 лв. на срок, но пък ще имаш и права като студент. Тук не съм много наясно и ще питаш в училището, но знам, че са длъжни да организират такова обучение за хора като теб, защото самата аз съм завършила в професионална гимназия и знам, че дори за 1 човек са правили такова обучение, защото са длъжни по закон. Освен това не е нещо странно - има много други частни ученици, прекъснали примерно заради бременност, като теб заради чужбини или често има възрастни хора, на които просто им трябва тази диплома за да запазят работата си или за специфична позиция. Има курсове от по 20 човека в технически специалности примерно. Няма да учудиш никого с две думи като питаш за задочна форма на обучение в някоя професионална гимназия, те имат опит с това. Протичат курсовете през ваканциите на учениците - на куп се учи материала и се прави изпит по специалните предмети, а другото ще ти признаят от образованието в чужбина. Може да се наложи да правиш още изпити по Бг. език и История, но няма да са тежки и действително ще ти е интересно, а учителите с хора като теб са снисходителни и се държат приятелски, защото не си детенце - ходят на кафе примерно след курса с теб и има от тях също какво да научиш за живота като цяло.
Ще можеш да работиш като сервитьор и да учиш. Особено търсени са ел. техници, механици, мехатроници, хора в строителството, хора с техническо образование, но можеш също да се стремиш и към нещо, свързано с туризъм. Специалности без нужда от диплома 12 клас и държавен изпит / БЕЗ МАТУРА АКО НЕ ИСКАШ ВИСШЕ, САМО ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ, А ТОЙ Е ФАСУЛСКИ И СЕ ПРАВИ ОТ САМОТО УЧИЛИЩЕ, ПУСКАТ ТЕ И ПИШАТ ДОБРИ ОЦЕНКИ/, а само с курс са примерно готвач, фризьор, козметик, в строителството - плочкаджийство, сухо строителство. Трябва обаче да имаш Средно образование - т. е. диполома 10 клас преведена и легализирана. У нас обаче много хора още държат за 12 клас образование и те съветвам да завършиш все пак 12 клас.
Сервитьорството ако ти харесва, остани при него, но ОСТАНИ ПРИ НЕГО - не се оставяй да те насаждат на тази крехка възраст със задачи, на които не си просто дорастнал.
Много подъл номер може би са ти извъртяли, защото е чест номер сред някои работодатели да се оттърват от нежелан работник без да плащат обезщетение като го повишат в длъжност, с която не може да се справи и сам да напусне. Може да не ти се е случило точно това, но не бъди много наивен и не си мисли, че някой ти е приятел от шефовете, а запази винаги дистанция и си гледай работата, но не повече и не по-малко. Не смесвай личното с професионалното.

Съветът ми иначе е прост и се състои в две стъпки

А. Намери си работа отново като сервитьор, защото хем си бил добър, хем си се справял, хем позволява да си разпределиш така времето, че да учиш
Б. Потърси начин за по-висока квалификация - 10. клас, 12 клас професия с държавен изпит или професия поне с курс като мъже добре платени само с курс има като готвачи (но трябва време да се наложиш), фризьори, но и хора в строителството - плочки, сухо строителство, бояджия, а и също много добре платени са т. н. „Алпинисти“, които слагат изолации по фасадите или дори чистят стъкла на високите сгради в София. Това е много добре платена работа!
Също ако си падаш по авантюрите и искаш нещо по-различно, по-близък контакт с други младежи можеш да постъпиш в професионалната Армия (пак средно трябва с успех над 3,5! ), но и можеш да отидеш да работиш с други бг. момчета и момичета по корабите. Има фирми във Варна и Бургас, които набират персонал. Ако знаеш езици можеш да работиш там като сервитьор и не само ще се видиш с много пари, но и ще имаш приятели, ще се запознаеш с нови хора и ще видиш свят. В Армията пък няма много пари, към 800 лв. е нетната заплата, но имаш перспектива за кариера, плащат стипендии да следваш и ако си амбициозен това е може би по-добре за теб. Правят се много пари при мисии., а повечето не са рисковани. Също полицията, пожарната, но искат там Средно, 12 клас и успех от поне 4,5 и трябват връзки, докато в Армията винаги търсят хора и не трябват връзки ако почваш от обикновен редник. Просто търсиш военно окръжие в твоя град, представяш се там и ако си здрав и имаш средно - нямаш проблем.


Успех и горе главата - Войник без рана не може! Ти се бориш с живота, ще ставаш и падаш. Който умее да губи, той ще умее и да печели! Ти ще успееш в живота, защото си видял и лошото, и грозната страна на живота и хората, по-зрял си от възрастта си и ще умееш да взимаш адекватни решения. Не се самосъжалявай, няма защо - ти просто имаш познанието, опита, който нямат дори хора на 40 г., което ти е голям плюс и си една крачка пред хората, които растат в саксии и мама и тати ги бутат напред.
И те ще се сблъскат със същите проблеми, но на 30-35 г., когато вече човек има отговорност към семейство. Ти имаш предимството да правиш този опит на възраст, в която си отговорен само за себе си!
Не се притеснявай и за контактите - сами ще си дойдат, но трябва първо сам да намериш себе си и да си доволен и щастлив. Търси контакти с колеги, хора на твоята възраст, участвай в обществени акции като примерно масово почистване на града или на планината. Има също много клубове за всичко у нас - от клубове на рокерите, до клубове за любители на котки, кучета и канарчета! Не си длъжен, между другото, да имаш мотор, котка, куче или канарче, за да си част от тези клубове. В БЧК има чудесни хора. Ако се интересуваш от политика - има у нас също младежки организации на ГЕРБ, БСП, в които действително има чудесни хора, а ако си религиозен има църковни общини, в които можеш да се ангажираш за организация, като четец да четеш в църквата (много търсят млади мъже за това). Общо взето има много възможности за теб, но не си писал за интересите си нищо!
Задължително обаче се запиши в Бюрото по труда - има от ЕС програми срещу младежка безработица за преквалификация, но и за работа направо. Не отказвай работа, не отказвай курс от там и ходи РЕДОВНО при леличките, за да установиш контакт и ще ти намерят и работа, но трябва да ходиш редовно и да покажеш, че се интересуваш.
Ако имаш собствено жилище, дай едната стая под наем на студент или друг младеж - не само доход, но ще имаш и повече контакт с хора.
Направи си блог за живота си и опита си в чужбина. В blog.bg примерно ще намериш нови приятели, а и мисля, че темата за завръщането, но и за хора като теб, замъкнати от родителите си в чужбина е много актуална и можеш да помогнеш на много хора със съвет, но и просто споделяйки опита си.
И да, замъкването там ти е нанесло голяма щета, защото най-големите приятелства се правят в Гимназията, а ти най-вероятно си бил отхвърлен там, но не е късно да поправиш всичко това, но трябва да търсиш контакт с хората АКТИВНО. Не се изолирай и не гледай на страни като някой има нужда о теб - помогни на бабата с торбите, отстъпи място в градския транспорт, помогни на майка с бебешка количка, помогни на някого с багажа и така нататък.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c657b0c21e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На думи е лесно, на изпълнение по - трудно. Почни фитнес или някой курс нещо. Ако можеж да комуникираш с хората лесно, ще завържеш контакт. Ако си на място където интересите ви съвпадат лесно, ше намерите общи теми. Във фейсбук има много групи, за планина, за колоездене, ще се запишеш и почваш да ходиш. Правило номер 1 - дръж се с хората, така както искаш те да се държат с тебе. Помоли се на Господ и Той, ще ти помогне. Но се моли упорито.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1ba2cb64e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Иди си потърси работа на морето.
Сезона не е свършил и имаш шанс да те вземат като сервитьор или барман.
Там може да ти осигурят и безплатна квартира... или поне супер евтина.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ed3565f65c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Какъв език знаеш, ако си отраснал в чужбина ще знаеш езика добре. Не е лесно в България, не обвинявай, че не си се справил с работата, като управител.
Първо в България няма истински бизнес, инж. са продавачи в МОЛ-а, любовницата на шефа най-вещият мениджър.
Първо не си имал опита, второ колкото и да са ти добри шефовете, постоянно фалират хотели, поради лош мениджмънт, а и често това е просто една инвестиция с неясни насоки на управление.
Да почнем от езика, добър вариант е кол център или друга работа в която доброто ниво на езика, ще ти е от полза.
Млад си, нищо не те задържа на едно място, имаш много варианти, ако ти се работи в област туризъм и хотелиерство, не си завирай главата в пясъка и да си казваш, че ако не е България край.
Хиляди млади хора работят в чужбина, печелят добре, после се връщат пак, заминават, живота е едно постоянно движение.
Като начало помисли, какво ти се работи, обърни се към свестните посреднически фирми, като Адеко, Менпауър... има и още и търси начин да си намериш сериозна работа, имаш ли доходи нещата ще се подредят.
Попадайки и на ново място, ще срещнеш и нови хора, особено ако екипа е международен. Велинград не е светът, повярвай ми.
Не си някъде по света, където в малки градчета има истински туризъм, традиции и бизнес, където от сервитьор, можеш да се изкачиш по стълбицата и да станеш успешен управител.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ea685df612
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Безкрайно много се съмнявам, когато някой ми каже, че не можел да си намери никаква работа, когато интернет прелива от обяви за работа, откъдето и да минеш има поне 5 листа, че еди си кой обект набира персонал. Куцо, сляпо и сакато се наема от близо 90% от работодателите, обаче човек идваш от чужбина с прилично образование, видиш ли, не може да си намери работа.
Подозирам, че професията "управител" ти е допаднала и сега търсиш само такава заетост. Е, да, де, ама външен човек, който не е заемал някаква позиция в обекта преди това не става управител, никаде по света не е възможно, не само в България.
Изготви си внимателно CV-то и го пускай навсякъде, имаш ли желание, все от някъде ще ти се обадят.
А, после ще се запознаеш и с колеги, ще се сприятелиш все с някого. Всички сме така, повечето ни контакти са с колегите и тук таме останал някой приятел от детството, с когото да се видиш в месеца веднъж.

Късмет!

Merriyah

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a521841cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Депресиран си? Добре дошъл в България! Енджой!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 07f1661025
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Споко и аз съм самотница. Нямам нито мъж, нито приятели, а от семейството само упреци отнасям. Нямам работа, съвсем сама и неразбрана. Учи се да си си самодостатъчен и сам, това е решението. Истината е, че никой няма да дойде и да те спаси от самотата, така както мен никой не спаси. Сами трябва да се спасим.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker