Как да накарам мама да ми купи телефон? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да накарам мама да ми купи телефон?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 4289 пъти
Здравейте! Знам, че за някои от вас историята ми не много важна, но за мен е. Ето какво се случи преди време ми купиха нов телефон. Аз много се зарадвах, защото дотогава не бях имала толкова готин телефон. Но ето, че телефона започва да забива. Постоянно повтарях на мама да ми купи нов телефон.
Един ден мама ми подари телефо, но когато отворих кутията видях, че телефона е с копчета и не е много хубав. Но за да не обидя мама ѝ казах, че много ми харесва. След известно време се замислих, че като почна училище всички, ще ми се подиграват. Потърсих в Интернет телефони и си харесах един. Започнах да пестя пари и събрах сума по-голяма дори от цената на телефона. Но сега не знам как да кажа на мама да ми купи телефона, защото когато ѝ кажа да ми купи нещо тя казва че има хора които няма какво да ядат, а аз капризнича. Познавам мама и знам, че тя няма да ми го купи, моля ви кажете ми какво да направя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: e338c38d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш парите, излез и си го купи с баба си или баща си или пък сама, а после й кажи за опасенията си. Дори и да се разсърди, ти все пак ще си имаш телефона, а тя няма да се цупи вечно

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 150efe06d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е щом си събрала парите не можеш ли сама да си го купиш?

Просто не го купувай от някое забутано, безизвестно място.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2abe3c68cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

3.   Карай си със стария телефон. Не бива да те притеснява какво говорят съучениците ти. Ако ти се подиграват, това говори зле за тях, а не за теб. Това е просто една вещ и ако удовлетворява нуждите ти, не трябва да се съобразяваш с хорското мнение. Все пак ти си ползваш телефона, а не те. Майка ти е права. Освен това, не е добре от малка да свикваш с консуматорското мислене, т. е. да купуваш отново и отново неща, от които не се нуждаеш реално.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 44046dbb8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Така... ами какво да ти кажа... майка ти е права и трябва да разбереш, че винаги ще е права за теб като майка. Замисли се, че родителите ти не късат парите от дърветата и че колкото и да искат не е толкова лесно да изпълняват всички желания на малката им принцеса. Осъзнай, че материалното не е най - важно, а това, което идва от сърцето. Бъди благодарна на майка си за всичко, което прави за теб с цялата си любов и я обичай много. За проблема ти - кажи първо на колко си години и кой клас, за да е по - ясно. От личен опит аз съм на 14 (осми клас ще бъда сега) и съм сменила три телефона до сега. Първият ми беше най - обикновен Нокия с копчета и го ползвах от първи до пети клас включително. Вторият ми също Нокия, но вече смартфон, имах го от края на пети клас до края на седми клас и сега съм с нов Lenovo A 6000, който най - вероятно ще го ползвам около две или три години. Доволна съм и то много, най - вече защото знам, че всичко направено за мен от моите родители е било направено с много любов. Ако все пак толкова много държиш на нов модерен телефон, поговори с родителите си и им кажи, че имаш твои спестявания, с които желаеш да закупиш нов телефон.
Успех и искрено се надявам да си ме разбрала правилно и да не си приела коментара ми са за хейтърски!!! :)))

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a0f60ce66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Какво му има на телефона с копчета??? В моя клас има 4 деца с обикновени телефони с копчета. Никой не им се е подигравал. Аз съящо съм с Nokia и какво от това? Никой не ми се присмива, не ме обиждат, на никой не му пука с какъв телефон си и какво изобщо значи готин телефон? Той ти служи да се обаждаш на приятели и роднини и изобщо не е създаден да висиш във Фейсбук, да си играеш игрички, да си правиш селфита, да си чатиш, за такива работи има лаптопи и таблети. Да имаш телефон с копчета има и много предимства. Аз моя съм го изпускал от втория етаж и нищо му няма, а смартфона да падне от някоя масичка и край! Ремонта ще струва толкова колкото да си купиш нов понякога е и по-скъп. Няма да си купуваш нищо! По-добре с парите си купи нещо, което наистина ти трябва. Дори не смея да питам на колко години си - 8, 9, 10

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ecfd032a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Майка ти е напълно права момиченце, взела ти е нарочно обикновен телефон, за да не те е яд, а и нея, че е давала толкова пари за него. Айфоните например едно падане им трябва и са дотам, освен това и батерията на сматрфона държи не повече от един ден и то ако не цъкаш нонстоп на него, докато обикновения телефон държи цяла седмица. И за другото е права някои деца нямат какво да ядат и умират всеки ден от глад и болести, а ти тук си седнала да се оплакваш, че нямаш смартфон! И на мен в гимназията ми беше мъчно, че нямам модерен телефон смартфоните тепърва навлизаха, а аз ходех с обикновен с капаче, но не съм тръгнала да рева по форумите просто приемах нещата такива каквито са, защото знаех възможностите на нашите. Скъпи джаджи ще си купуваш, когато пораснеш и започнеш да цениш стойността на парите, а не сега да харчиш парите на майка си изкарани с пот на челото!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 864be8c292
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дай парите на пълнолетен приятел той да ти го купи.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a1fcaec1f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Ами майка ти е права - капризна си! Мрънкаш за глупости! Да видим, като почнеш сама да си изкарваш парите, дали ще ти е така лесно да ги пръскаш наляво и надясно за ненужни глезотии. Мама ѝ купила телефон с копчета и щели да ѝ се смеят в даскало! Колко трогателно само! Ей т'ва е днешната младеж (с малки изключения) - хленчещи материални задници... Направо нямам думи! -_-
Тези пари дето си ги спестила, вземи ги изхарчи за нещо по-смислено. И би трябвало на телефона да имаш опция "нулиране до фабрични настройки" или нещо подобно. Така телефона ще ти се изчисти изцяло и ще е като нов, но си прехвърли снимките и другите важни работи, за да не ти се загубят. Успех с това тежко житейско премеждие!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d9c30ea80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Направо й покажи парите. Няма нищо лошо в това да си ги събираш сама за да си купиш нещо. Не е глезене според мен. Винаги ще има и по-бедни, и по-богати от теб. Простирай си се според чергата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5751152266
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отиди, купи си телефона, да не те бърка, аз така бях направила, в крайна сметка, няма да ти се сърди вечно!

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 60d016d2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Поздравявам те за това, че зачиташ чувствата на майка си! Щом е отговорила на молбите ти и ти е взела нещо ново, което да смени старото, значи положението не е толкова зле. Може би просто в момента няма възможност да отдели повече, а и без това не е разумно да се купуват редовно скъпи телефони на деца. Няма да те поучавам сега а ще ти дам един кратък съвет - не я огорчавай, защото ще те помисли за неблагодарна лигла. Потрай до Коледа, колкото и ужасно далеч във времето да ти се струва, и тогава започни да намекваш за по-хубава играчка. А пък може и да те изненада още преди да отвориш дума за това :) Колкото до другите деца, не се тревожи за това. Тъкмо ще разбереш кой колко акъл има. Само простите, ограничени хора без ценности съдят по такива предмети.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4a72df5093
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имашюпарите - отиди в магазина и си го купи. Лесно е. Все едмо си взимаш вафла, само че вместо лев, даваш стотина.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b6b3fe1bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

13.   И аз това казвам, номер12.
Номер2 съм и смятам, че повечето коментиращи излишно се вкараха в нравствени философИи, защото щом малката й се дават такива пари за лично ползване, от които чак е успяла да СПЕСТИ за желания предмет, то семейството й едва ли е от тези с чак толкова оскъдните финанси.

А поведението/оношнието на майка й относно желанието на момичето се дължи по - скоро на това, че тази жена може би не се е отърсила от своето детство, когато нейните родители наистина са били хора с оскъдни финансови възможности.

Излишно е да обяснявам, но все пак ще го спомена - някои деца просто имат късмета да попаднат в наистина лош клас, където повечто са критични и подигравателни. Мисълта ми е, че има вероятност авторката по тази причина да е принудена да гони социален статус, което изобщо не е толкова забавно, приятно и леко, но ако алтернативата е 5 години под ред да ти се присмиват и подиграват...

Който ме разбрал - разбрал.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 439a931d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Първото което е- не давай на хора дето не разбират да купуват неща за теб. Трябвало е да идеш в магазина с нея.
Влизаш в нета и от там поръчваш с наложен платеж и готово. Какво ще я занимаваш майка ти?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 69f826ad9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Принципно е похвално, че си си събрала парички за нещо което искаш.
Аз бих похвалил детето. Естествено всеки си знае финансово семейното положение и мотивите на майката може да са били чисто финансови или чисто практични (телефона да не скъп, понеже може да се счупи, да бъде откраднат и т. н. ).
Не мисля, че би било лошо да говориш с майка си и да и кажеш:
- Майко искам да имам нов "по-модерен" телефон, като за целта си събрах пари и бих искала с тях да си го купя.

Вариантите за развитие зависят от много фактори и завършекът може да е от:
Браво! до я ги дай тия пари на мен откъде ги събра ние нямаме пари за вкъщи.

ПС: Коментарите от рода на не занимавай майка си купи го ти или дай на друг да ти го купи - не са много добри според мен, защото какво ще отговориш, когато родителя ти те попита какъв е тоя телефон и от къде е?

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 20deded6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Първо, ти си имаш телефон и макар и да не е последен модел сигурно си работи добре и ти върши работа и второ, след като имаш парите за нов, просто отиваш в магазина и си го купуваш. Не е нужно да си на 18 или нещо такова, но ако искаш все пак вземи някой възрастен теб ако примерно се заядат, от къде имаш толкова пари. Обаче майка ти е права, да имаш супер скъп телефон си е просто каприз, особено ако заплатите на родителите ти не са много големи и има доста по-важни неща за купуване/плащане като сметките за тока и водата например. Мислиш ли, че майка ти не би искала да ти купи нещо модерно? Разбира се, че би искала, обаче явно в този момент е можела да си позволи само телефон с копчета. И в това няма нищо срамно! Познавам много сериозни и успели хора, които си ползват такива телефони, просто защото не им трябва смартфон. А и по принцип тези телефони са направени за да си вършат хората работа с тях, а не за да си играят децата игрички. А най-глупавото нещо е да се влияеш от мнението на околните и да правиш какво ли не само и само за да им се харесаш. Всъщност ти защо го искаш този телефон? Защото ти трябва или само за да си като част от тълпата?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4094966300
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Защо не замениш манията си да имаш телефон с любов към книгите? Много повече полза ще имаш от четенето на книги, отколкото "забиващи" телефони.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5e50299891
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Аз имам същия проблем, нашите 2014 ми подариха lenovo a680, готино телефонче, но си трае над 2 години и взе да ми прави мизерии. В началото на годината си събрах пари и си взех едно прилично лаптопче и нямам много спестявания. Уговорих се с мама, че. ако изкарам хубави оценки в края а уч година ще ми купят нов тел. Мисълта ми е, че можеш да говориш с нея по този въптос и да се договорите за нещо, което устройва и двете ви - тя е доволна, че имаш добри оценки, а ти имаш нов телефон - чиста работа! Дано съм била полезна!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 06aadaa09c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз искам да ти кажа че майка ти е права. По хубаво чети книги да научиш нови думи а не да стоиш на телефона, да си развалиш очите и да носиш очила до края на живота си. И аз исках готин телефон но като се замислих се отказах. Аз имам сестра а тя получи нов телефон -готин когато стана на 18 а преди това -Nokia-най старата. Така че по добре послушай майка си. ДАНО ДА СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: caa9c04646
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Еми кажи, че си събирала пари за този телефон много дълго време и е не честно да не ти го купят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker