Има ли запознати- закон за вдигане на шум - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли запознати- закон за вдигане на шум
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2034 пъти
Здравейте, случая е такъв: съседите отдолу, правят ремонт на жилището си, от една година. Постоянно чукат, пускат дрелки ли е, не знам какви машини, но панела ни се тресе. А имам бебе, което понякога заспива, точно, когато започнат. Като днес, заспа по- рано от 14:00, но все пак е неделя. Двапъти заспиваше за по една минута и започваше да реве. Тези от вас, които имат деца, отлично ще ме разберат, че когато детето спи, това е нашето свещено време. Ако искаме и ние ще спим, ако трябва някаква работа ще си свършим...

Имат ли право, по закон, в неделя да къртят? В интернет попаднах на противоречива информация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4e31dbb211
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има норми, но най-добре е да провериш в твоята община, защото може да има някакви разлики. Вдигане на шум от ремонтни дейности за почивните дни мисля, че беше от 10 до 14 и от 16 до 20, но съм забравил. Но има нещо по-притеснително за мен, нямат право да къртят носещи конструкции, а панелите са такива. Това поставя всички живеещи под риск за живота, трябва да им се прати проверка, преди да е станала някоя беля.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e6e1feca14
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма "закон" общовалиден за цялата страна.
Всяка община си има свои нормативни предписания, проучи как стои въпросът за твоята община, погледни в сайта им или се обади.
По принцип навсякъде е прието, че от 8 до 14 часа и от 16 до 22 часа всеки може да вдига купон, да шуми и пр. Но ако съседът ти прави специфичен ремонт/ дейност, може да се наложи да получи разрршение от съседите и/ или общината.
Много добре те разбирам и ти желая търпение и успех.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 20ba4ff397
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Според наредбата за обществения ред в конкретния град е.
Общия случай е, че трябва да се спазва тишина от 23 или 24:00 часа. Обедните часове 14 - 16:00 не се бой за почивка по простата причина че се падат в "работно време".
Честно казано ти съчувствам но пък ако питам съседите, те вероятно също ще се оплачат че бебето ти плаче в неудобно за тях време.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4063080487
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има закон, който ги задължава да пазят тишина между 10 вечерта и 8 сутринта, както и между 2 и 4 следобед. В другото време имат право да си правят ремонта.

Доколко има кой да следи дали този закон се спазва, това е друг въпрос. От друга страна въпрос на елементарно възпитание и морал е да се съобразяваш с околните.

В случай, щом имаш и бебе, помисли дали и те могат да спят, когато то реве. Най-вероятно не, но разбира се, всеки наивно смята само собствения си "шум" за поносим и разрешен.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e7fa2bc452
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Какъвто и закон да има, повечето хора не го спазват, а полиция и община не искат да се занимават с това, поради простта причина, че ще трябва да отговарят на всички сигнали и да полагат усилия за да разрешат всеки частен случай (не казвам, че са прави, просто не им се занимава, защото са корумпирана сган, която само източва финансови ресурси).
Отделно е и проблема с "доказването". Полицията трябва да измери звука, но често няма средствата, за да направи това, което означава, че не можеш и административно да ги накараш, да спрат да правят това.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4a31b7c52e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   №5 ти просто не си пробвал да извикаш полиция и затова говориш така. Ако извикаш полиция районните идват, карат човека които те нервира да подпише предупредителен протокол, ако и след това, се оплачеш на втория най-късно третия път прибират човека който те е ядосал за 24 часа в полицията и чакат ако повдигнеш обвинение, ако обаче няма за какво да повдигаш обвинение може и теб да накарат да подпишеш предупредителен протокол.
А автораката тук не е права, това че тя смята времето на съня на детето си за "свещено" не може да изисква това от съседите си. Не може да иска съседите й да спазват часовете на сън на детето й. Часовете за почивка са обозначени в наредба на общината и само тогава авторката има право да има изисквания за спазване.
Понякога майките въобще не осъзнават, че на бебетата шумът не им пречи толкова колкото на самите тях, бебето спи на такъв шум/тишина на какъвто е научено.
Моите бебета бяха свикнали на шум, живея на главен булевард, от 5, 30ч сутрин започват да се движат автобуси и големи камиони, дори тирове, децата ми спяха без проблем защото не познаваха пълната тишина, като такава. И вярвайте пораснаха големи мъже на по 20г и шумът на булеварда ни и днес не им пречи, спят с отворени врати на балконите си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker