Шофьорски курс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Шофьорски курс
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2548 пъти
Здравейте. Искам да задам няколко въпроса относно кормуването. Относно потеглянето- трябва ли да натискам съединителя и газта едновременно веднага след запалването( докато още колата е на нулева скорост)? Казаха ми за тръгването- след като завъртя ключа- съединител до дъно, натискам спирачка( да не тръгне), и като включиш на първа отпускаш бавно съединителя, отпускаш спирачката, след това газ. Така ли е? А след първите 20-30 метра, след като ускориш малко ( с плавно натискане на педала), натискаш съединителя, после на втора. Спирачка и съединител заедно ли се натискат при намаляване, спиране на светофар и цялостно спиране? И при тръгване в каква последователност се отпускат? Извинете за малко глупавите въпроси, но не са ми много ясни тези неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5f8769cd18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш много грешни представи за някои неща. Можем да ти ги обясним тук, но идва въпросът за какво плащаш на инструктора си и защо той не ти ги обяснява?!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3ecd5f764c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Питай инструктора си

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7ef7b5a9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Сменяй инструктура.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 47c7702581
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може ли да обясните някои неща, наистина не са ми ясни.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 47c7702581
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От семейство съм, в което няма автомобил. Инструкторът ми казва "Пали", който знае-знае, който не знае- озръща се като обран евреин докато запали. Няма навика да обяснява, единствено ми е показвал педалите( кой за какво е), но аз ги знам. Строг е. Тръгването и спирането са ми неясни, иначе с другото мисля, че ще се справя. Знаците съм ги научил.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a3ba9c65e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей, момиче съм и сега карам курса, но като гледам тук никой няма желание да обясни, та реших аз да ти кажа какво съм научила. Ако е грешно - моля поправете ме. ;д
при тръгването колата е на нулева, палиш с ключа, натискаш съединителя и сменяш на първа. Сега трябва много плавно да отпускаш съединителя като в същото време подаваш леко газ. Този процес трябва да се извършва едновременно, т. е като ножица. На мен така ми го обясниха. След като тръгнеш вече може да смениш на втора. Аз се научих да гледам оборотите на колата, но не знам колко е правилно това. Т. е на таблото има място където са ти оборотите. Имаш 1, после и т. н. Та когато видиш, че колата минава 2000 оборота (2), тогава трябва да превлючиш на по-висока предавка и обратното.
Като спираш на светофар, натискаш съединителя и после плавно спирачката докато стигнеш до мястото където трябва да спреш. Изключваш на нулева и чакаш. Като видиш, че става жълто, включваш първа и тръгваш.
Когато караш с по висока скорост и искаш леко да намалиш, преди завой например, натискаш леко спирачката и без съедините.
При тръгване се отпуска спирачката първо, защото все пак трябва да тръгнеш и после бавно съединителя.
При спиране се оставя колата винаги на първа. Натиснал си съединителя и спирачката. Гасиш с ключа. Изключваш съединителя и накрая спирачката.
Ами това е, което знам аз. Но все пак питай инструктора си, затова му плащаш все пак. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e34648e107
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато палиш колата ако не е на скорост натискаш съединителя и спирачката едновременно. Когато потегляш на първа плавно намираш полу-съединителя и тогава натискаш газта. След като ускориш достатъчно за втора около 20км/ч натискаш съединителя рязко до долу и превключваш на втора, отпускаш го плавно и подаваш газ. За спирането задължително е спирачка и съединител да са заедно, ако си на скорост и скороста падно под 20км/ч. Когато караш над тази скорост и искаш просто леко да намалиш натискаш само спирачка.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f665b68a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Значи за потегляне натискаш съединител и спирачка, даваш на първа, ако има дръпна та ръчна я сваляш, ако потегляш на равно можеш да свалиш крака от спирачката и започваш да от пускаш съединителя до едно ниво, казва му се полусединител и се осеща като треперене на колата, и тя колата само тръгва като задържат на това ниво 1-2 метра докато колата направи или на таблото трябва да има за км/ час които трябва да станат 5-6 и тогава вече от пускаш съединителя плавно до края, даваш газ до 2000 оборота съединител и 2ра.
Когато потегляш на баир държиш спирачката докато от пускаш на полусединител, колата претърперва и когато решиш да тръгнеш махат кръка от спирачката, по даваш малко газ, държиш си полусъединителя до 5-6 км/час и от пускаш плавно съединителя. Ако си дала повече газ и не си от пуснала съединителя много, тя колата не тръгва, а се въртят гумите
Когато спираш на светофар, пешеходна пътека и други задължително съдинител и спирачка, без съдинител ще огасни колата.
Надявам се, че ти го обясних по най-лесния начин и това ти го казва момиче, което не беше се качвало преди на шофьорското място и ми беше бая трудно да свикна, такива шантави часове имах с такова каране, че сега ми е смешно, ама тогава никак не ми беше, даже до последния час си правех грешки. Не се притеснявай, ще се научиш, просто трябва време и практика и да мислиш докато караш. Научи си като за начало на полусединител да караш. Успех

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 47c7702581
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Данке

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f944b1efd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Само малко логика ви трябва и ще се справите мили дами. Какво прави съединителя? Какво прави спирачката? Какво прави педалът за газта? Защо при инструктора ви има само два педала, а не три като при вас? Значи ли това че те са по важни. Да това значи че са по важни, при него има два педала съединител, който пази колата, и спирачка, която пази пешеходците.
Съединителя, по просто казано, свързва гумите на колата ви с въртеливото движение на двигателя, когато го натиснете гумите и двигателя НЕ са свързани, а когато е отпуснат и скоростния лост е на скорост са свързани. Още по просто казано предава въртеливото движение на двигателя към гумите на вашия автомобил. Съединителят е много важен, защото ако не го ползвате колата се разваля и собственикът й плаща голяма сума за поправка, не че не може да запалите кола без да натиснете съединител, но тогава в повечето случаи се разваля колата и действието струва пари при автомонтьор. Когато е на нулева скорост също не са свързани без значение дали педалът е натиснат или не. Смисъл да натискате спирачка и съединител на равен терен няма. Няма да направите грешка ако завъртите ключа при нулева скорост на равен терен без натиснат съединител, просто двигателя ще заработи, гумите в този момент не са свързани защото лостът е по средата на нулева скорост и няма проблем да стоите на едно място с запален двигател и малко газ. Когато при незапален двигател натиснете съединител гумите се разделят от двигателя и ако си на неравен терен колата може да тръгне по инерция. Тоест няма значение дали двигателят е запален или не, ако имате натиснат съединител, колата е възможно да се движи само по инерция, разбира се ако теренът е неравен. Там идва смисълът на спирачката, при неравен терен при палене тя е нужна, за да не тръгнете преди да сте поискали или дори преди да сте завъртели ключа за палене. Не знам кой ви е учил да палите автомобил при настинат педал на спирачка но той греши, Вие сте нови шофьори и нямате опита да работите с десен крак с двата педала на спирачката и на газта. Правилото е при палене на неравен терен да ползвате ръчна спирачка, а краката ви да са съответно на газта и съединителя.
Педалът за газта е нужен за самото запалване, за да запали един двигател му е нужно гориво, което вие му давате с педала на газта.
Кола и мъж мили девойки се усещат с дупе. Натиснали сте съединител запалили сте двигетеля, давате малко газ за да работи той, вкарали сте първа скорост, след това отпускате съединителя много бавно, идва момент когато дупето ви започва леко да тресе, този момент се нарича полусъединител. Тоест има вече допирна точка на гумите с двигателя и в този момент е нужна газ, почвате да натискате бавно газта за да потеглите, потегляте и съответно отпускате бавно съединителя. След тази картинка О-ла-ла колата върви и колкото повече газ давате тя се движи по бързо. След този момент зависи каква кола карате, дали колата е бензин, дизел или газ. Да предположим че е бензин, като надхвърлите 25км в час, отпускате газта, натискате съединител и вкарвате втора скорост, отпускате съединител по същия бавен начин тип "ножица" натискате газта и колата започва да се движи по бързо без да се тормози двигателя, тоест на по ниски обороти. Разликата на бензин, дизел и газ е в това че при различните видове двигатели карате на първа до различна скорост км в час. Тоест трудно ще затормозите дизел, докато при същата скорост двигател на бензин ще се тормози.
ПОТЕГЛЯНЕ ПО НАКЛОН

За да стои в наклон автомобилът трябва да бъде с натиснат педал на основната спирачка или включен лост на ръчната спирачка. От тук следва, че при потегляне в наклон нагоре или надолу има по два варианта.

1. Потегляне по наклон нагоре

I вариант: При потегляне нагоре с използване на ръчна спирачка, правите следното:



1. За да стои автомобила включвате ръчната спирачка

2. Натискате и задържате така педала на съединителя

3. Премествате лоста на предавките на първа скорост

4. Натискате педала на газта около 2 см и задържате така

5. Отпускате педала на съединителя плавно, докато се промени шума на двигателя и го задържате в това положение




6. Изключвате ръчната спирачка и автомобилът сам ще потегли

7. Когато автомобила тръгне, отпуснете плавно докрай педала на съединителя




8. Увеличавате скоростта, като натискате плавно педала на газта



II вариант: При потегляне нагоре с използване на основна (крачна) спирачка правите следното:

1. За да стои автомобила, натискате и държите натиснат педала на спирачката




2. Натискате и задържате натиснат педала на съединителя

3. Премествате лоста на предавките на първа скорост

4. Отпускате педала на съединителя плавно, докато се промени шума на двигателя и го задържате в това положение




5. Премествате десният крак от педала на спирачката върху педала на газта и го натискате около 2 см. Автомобилът тръгва сам.

6. Когато автомобила тръгне, отпуснете плавно докрай педала на съединителя

7. Увеличавате скоростта, като натискате плавно педала на газта

2. Потегляне по наклон надолу

I вариант: При потегляне надолу с използване на ръчна спирачка правите следното:

1. За да стои автомобила включвате ръчната спирачка

2. Натискате и задържате така педала на съединителя




3. Премествате лоста на предавките на първа скорост

4. Отпускате педала на съединителя плавно, докато се промени шума на двигателя и го задържате в това положение

5. Изключвате ръчната спирачка и автомобилът сам ще потегли




6. Когато автомобила тръгне, отпуснете плавно докрай педала на съединителя

7. Увеличавате или намалявате скоростта според желанието си, като натискате (за увеличаване) или пускате (за намаляване) плавно педала на газта


II вариант: При потегляне надолу с използване на основна (крачна) спирачка, правите следното:



1. За да стои автомобила, натискате и държите натиснат педала на спирачката

2. Натискате и задържате натиснат педала на съединителя




3. Премествате лоста на предавките на първа скорост

4. Отпускате педала на съединителя плавно, докато се промени шума на двигателя и го задържате в това положение

5. Отпускате с десният крак педала на спирачката. Автомобилът тръгва.




6. Отпускате плавно докрай педала на съединителя

7. Увеличавате или намалявате скоростта според желанието си, като натискате (за увеличаване) или пускате (за намаляване) плавно педала на газта

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 47c7702581
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А вярно ли е, че колата трябва да е на неутрална скорост преди запалване?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f944b1efd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От 11 до 12
Ако мислиш логически и си прочел какво съм писал в 11 ще стигнеш до отговора.
Ако палиш колата с натиснат до долу педал на съединител,то няма проблем скоростният лост да е на първа скорост и да започнеш направо с отпускането на съединителя и подаването на газта.
Ако обаче завърташ ключа без да си натиснал педала на съединителя тогава ПРОБЛЕМ-първото което ще усетиш е, че колата ти ще почне да подскача.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker