Неприятни миризми вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Неприятни миризми вкъщи
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2450 пъти
Здравейте!

Моят проблем е следният... Когато се прибера от работа вкъщи мирише ужасно. Всяка вечер след като се прибера прекарвам повече от час в чистене, докато не се махне вонята. Имам котарак (кастриран). Всеки ден му чистя тоалетната сутрин и вечер, защото съм на работа. Когато съм вкъщи му я чистя веднага след като се изходи. За тоалетна използвам леген, в който пълня пясък за котки с аромат на бебешка пудра. Всеки ден сменям пясъка, а вечерта измивам легена и го кисна в белина и разни препарати, за да се отмирише. Не знам дали на това ми мирише постоянно вкъщи, но вече наистина ми писна. Самата котка не мирише. Не съм пушач. Не готвя често. Вратата на спалнята ми винаги е затворена, за да не влиза котето там. Когато вляза в нея също мирише супер задушливо и спарено, все едно като в градски транспорт. Всеки ден мия бани, подове, проветрявам, имам ароматизатори, които пръскат постоянно, но винаги мирише гадно. През деня не проветрявам и прозорците ми са затворени, защото живея на първия етаж и не мога да ги оставям отворени, когато ме няма. Самото коте не мирише, не е маркирало нещо опр. откъдето да идва миризма, издушила съм всичко вкъщи. Всеки ден му мия купичките, легена с пясъка, пясъка винаги го сменям не оставям стар, винаги му изхвърлям екстрементите навън. Писна ми да чистя постоянно с тежки препарати. Може би, защото е лято и не се проветрява през деня и всичко се спарва вкъщи... не знам. Когато съм си вкъщи няколко дни не мирише, защото постоянно е отворено навсякъде и чистя, не задържам боклуци вкъщи, редовно мия кошове за боклуци (почти всяка вечер). Прекарвам много часове в поддържане на чистота вкъщи, а все ми мирише на спарено. Моля ви, кажете ми някакъв начин за абсорбиране на неприятни миризми. И нещо за тоалетната за котката, за да мога да я поддържам още по-добре. Някой то Вас ползвал ли е такива спрейове за котешка урина? Имат ли ефект и как се използват? Не ми трябва да пръскам по мебели или паркети, а върху самия леген или и аз не знам... Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 70e54267aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   Здрасти, аз имам 2 мъжки кастрирани котки и дори съм ги оставяла 2 дни сами и пак не мирише. Котките не миришат, те заравят всичко, за да се пазят от хищници. С две думи - не е от котарака. Ако си го кастрирала късно може да маркира, НО миризмата на котарак е ясна - мирише на клетката на лъва в Зоопарка :). Отиди на Зоологическа градина, помириши там големите котки как миришат - това е миризмата на маркирано и на котка.

Според мен ти живееш във влажна сграда. Понеже си на първи етаж, може миризмата да идва от мазето ако е мокро и мухлясало, но може да има и спукани тръбИ. Освен това не пишеш дали е изолирано жилището, прозорците, но понякога се спарва такова жилище. Трябва да проветряваш удърно всички стаи. Самият факт, че мирише и в стаите, където няма котарак трябва да ти говори, че не е от н
его. Спри да се тормозиш, а търси истинските причини.
Купи все пак друг пясък за котки - препоръчвам ти от Лидл Coshida пак ароматизиран, бял е - прави топчета, които махаш. НЕ ТРЯБВА ДА СМЕНЯШ ПЯСЪКА ВСЕКИ ДЕН, а веднъж на 2 седмици, дори веднъж в месеца!. Инвестирай в добър котешки пясък закрита котешка тоалетна, но пак казвам - не е това причината.

Нека опитен майстор да види какво има
И още какво често мирише -СИФОНИ. Ако имаш неизползвани сифони в баните ги затвори или поливай всеки ден! Има стари сифони, които си миришат - смени си сифоните или поне капачките пак с майстор. Можеш да затвориш неизползвани сифони с найлон, капачката и готово.
Боядисай си стените, виж еспиратора в кухнята да не връща миризми от другите жлища в сградата.
Но като цяло ми „мирише“ на влажно жилище... Пробвай горните неща особено със сифоните и виж какво ще стане можеш сама да боядисаш всичко, защото съвременните бои не капят и не правят мизерии, но и мисли къде има тръби в жилището...обратна вода особено и ги сменете....Ако е мазето, ако като цяло сградата е леш мислете за продажба, защото по-добре няма да стане...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: be1a17d17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На какво точно мирише?
Доколкото разбирам от текста ти не е от котето миризмата.
Да не живееш в панелен блок?
Аз принципно имам много чувствително обоняние и като ходя през лятно време на гости при познати, които живеят в панелени блокове и винига ми мирише на някакво такова ужасно задушливо в самата сграда - на спарено какти ти казваш. Но те си живеят хората, явно са свикнали с годините. За това не знам при теб може и от нещо друго да е... Например, ако дограмта ти е стара или оставяш някой прозорез отворен за през деня да не се просмукват миризми от съседите?
Иначе и номер1 добри неща е писала.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c4245cd158
гласове:
1 2 3 4 5
  (95 гласа)

3.   В едно жилище трябва да си има постоянно поне минимална циркулация на въздуха, за да се поддържа качеството на въздуха и влажността в помещението. Оставай прозореца или отдушника в кухнята и хола стая поне няколко милиметра не напълно затворени.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4d28fbf95e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В свекърва ми, мирише ужасно, там е от мухъл. Първо трябва да знаеш причината и после да мислиш какво да правиш

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5d167d236f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Да не е от каналите? Затваряй вратата на тоалетната и изсипи олио във всички сифони. И най-простото - ароматизатор! Може и ароматни пръчици.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 10b5ee601d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Сутрин проветряваш ли, защото ако не го правиш и цял ден е затворено, представям си как ще смърди вечер. Освен това ако имаш стари вещи, неправен ремонт мирише на старо и на нечисто. Котката също мирише, колкото и да чистиш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1f2ecea085
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От проветряването е. Щом си на първи етаж и няма начин, помисли за някакви вентилатори, които да вкарват и изкарват въздух. Едно време съм виждал такива по прозорците. Помисли и за решетки. Ако мислиш, че прозорците биха спрели някой, който иска да влезе, лъжеш се. Отварят се без големи проблеми и от външната страна.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 36d142873a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Вземи силиконова тоалетна. По-скъпа е, но издържа по-дълго и на практика не е много висока цената. А комфортът е на ниво и определено си заслужава. Има с по-лошо качество и по-добри. Трябва да си нацелиш. Пробвай и ще останеш доволна! ✌

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cecffc1433
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Сложи си абсорбатор на влага в спалнята. Спи на открехнат прозорец и преди да тръгнеш на работа отвори широко, за да се проветри. После затвори и като си пуснеш абсорбатора за 2 часа като те няма(после той си изключва автоматично), той ще ти изсмуче влагата и освежи въздуха и няма да ти мирише на спарено като се върнеш вечер...
Но трябва да видиш откъде ти идва тая влага, дали от тръби някъде или от мазето отдолу... Няма как от котешката тоалетна да ти мирише на спарено. И какво е това сменяне на пясъка всеки ден и миене на съда. Просто няма нужда от това. Спареното въобще не ти е от котешката тоалетна. Може да става конденз някъде или да има мухъл. Разгледай добре и като ти е затворено цял ден и после като влезеш мирише на гъбясало.

В нашата спалня имахме подобен проблем-тя е с три външни стени и отдолу с лоша изолация отвсякъде, но с тоя влагоабсорбатор си решихме донякъде проблема... поне докато не направим някой основен ремонт около влагоизолацията и.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker