Отглеждане на куче. Как да отхърля небрежността си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Отглеждане на куче. Как да отхърля небрежността си?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1072 пъти
Моля модераторите да пуснат историята ми..

Здравейте! Пиша тук, защото в кучешките форуми и сайтове най-вероятно ще ме обвиняват. Имал съм много домашни любимци, но никога не съм се грижел за нито един както трябва.. Преди имах куче от породата Родезийски Риджбек, с обещанието, че ще се грижа за него.. Да, ама не.. Грижех се за животинката от както беше на 30 дена до към 8-9 месеца.. Въпросът е, че исках да дресирам и отгледам кучето сам, но всички правеха каквото си искат, а баща ми е свикнал на принципа "боят е най-добрия метод за възпитаване" и животинката се мъчеше.. Когато и сестра ми почна на същия принцип се отказах да гледам как животното страда и исках да е при по-добри стопани.. През периода на намесването на сестра ми и баща ми, животното спря да слуша и почна напук да яде обувки и да щурее.. В последствие стана така, че кучето живя на терасата в продължение на почти месец. Сестра ми и баща ми бяха на мнението да го продадем, но един познат каза, че тяхното куче е починало и може да вземе нашето в замяна на някакви тъпи вина, ракии и мезета.. Аз бях адски привързан към Нерон (името на кучето) и плаках адски много в седмицата, преди да вземат кучето.. В деня, в който го взеха само помня, че оставиха торбата с виното, ракията и някакви мезета и натъпкаха Нерон в багажника.. Сега не можем да си го върнем, защото според баща ми, това е "селско изпълнение".. Имаме планове да се местим в къща и искам да си взема ново куче, като този път да мога да отгледам животното както трябва.. Баща ми е на мнението, че кучето не трябва да влиза в къщата, защото имало двор.. Аз не мисля така и не мога да го разубедя... Имате ли някакви съвети относно как да стана по-добър стопанин и как да разубедя татко?

Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: aa4ba5521a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, мисля, че много добре сте постъпили и това е било най-доброто за кучето - да отиде при опитни стопани. Остави Нерон при новите хора!
Не сте били зрели за куче.
Ако се местите обаче в къща с двор е друго - кучето действително може да живее на двора, НО не взимайте бебе, и без това няма да ти купят - не само заради парите, а имат опит с това.
Предложи им да вземете порастнало куче от приют.
Има следните предимства - плащаш някаква минимална такса, а кучето е ваксинирано, обезпаразитено, кастрирано - пестиш едни 200 лв цената на кучето, което за вашите е важно, защото не искат да поемат рискове вече.
Освен това имаш право при приют да върнеш кучето ако не си паснете и да вземеш БЕЗПЛАТНО друго! Това е мега добър аргумент - Татко, ако не се получи, ще го върнем!!!
Тоест, след като си се провалил при възпитанието на куче, можеш да си вземеш порастнало куче, което е било възпитано от друг, но и има просто кучета с благ характер - може да не са породисти, но не правят пакости. Благи кучета има много и просто нямат нужда от възпитание.
Освен това и съвестта ти е чиста - помогнал си все пак на куче в беда и дори да не се получи не си ти причината някое куче да е бездомно.
Аз си взех котка от приют и не съжалявам. Беше изписана като „проблемна котка“, защото предишните собственици я бяха били, но 1 година ѝ трябваше и напредна много. Най-важното - възрастното животно го виждаш какво е. Тази котка е много чиста, не прави пакости. Взехме за компания расово коте малко и то непрекъснато ми прави пакости :), последно си беше наранило очето - 60 лв. за ветеринар. До сега ми е струвало 1000 лв най-малко, но станаха чудесни приятелчета. Малкото животно си е палаво просто, като дете е.

И мисли - щом котето има нужда от приятел, какво значи това за кучето, което живее в група?
Трябва внимание, трябва да му играите, трябват дълги разходки, трябва да се занимавате с него цялото семейство, но най-вече ти и сестра ти. Ако пак вземеш куче каквото и да е било и не се занимаваш, същото ще се случи.
Но хубавото е, че сте си взели поука.
Аз куче специално на дете не бих взела под 12 г. възраст, а котка може и по-рано ако вече не е в семейството като при нас - примерно след 6-7 г.
И все пак не съжалявай за Нерон - научил си чудесни уроци за живота. Най-вече си научил какво е да поемаш или да не поемаш отговорности, но и какво е да се разделиш дори да обичаш някого за негово добро! Станал си по-мъдър, порастнал си с две думи. Такъв е животът! Научил си се да оценяваш това, което имаш, защото си го загубил. Сега ще знаеш какво да правиш при следваща възможност. Много е позитивно, че не виниш другите, а си видял своите си грешки, което те прави с една стъпка по-добър стопанин, но и човек. Дори сега да не ти вземат куче, ти ще бъдеш винаги по-добър стопанин и по-добър към хората около теб, защото знаеш какво е загуба.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3d9de1e81e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   аз също мисля, че мястото на кучето (освен на много малките декоративни породи) е на двора. не забравяй, че то има нужда от пространство, в което да се движи. предишното е изяло обувки, защото му трябва движение. може вечер да го прибирате да спи в къщата, но денем наистина е най-добре да е навън.
дали ще купите куче или ще вземете от приют, вие си решавате.
ако купите малко куче, ще е бебе и е нормално да прави бели в началото.
ако вземете от приют, най-вероянто ще е минал този период, но пък кучето може да има проблеми с поведението - живяло е на улицата, не е свикнало да се подчинява, няма хигиенни навици, може да се страхува от хора и да проявява агресия...
така че най-добре се съгласи с баща си (то и няма какво друго да направиш, той си е в къщата), а като пораснеш и се изнесеш, можеш да правиш каквото си искаш. като живееш с други хора, няма как да не се съобразяваш с тях и да отглеждаш кучето сам, все пак сте едно семейство.
Ж45

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e9198a5803
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Да, вземи си куче, когато вече не живееш с вашите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6049e5b447
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Конкретно по темата ти не мога да ти дам съвет, но,
другия път, когато сестра ти иска нещо супер много да стане по нейния начин, а баща ти не е съгласен/ не одобрява решението й и не зачита желанието й, то твърдо заеми позицията на баща си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker