Липсата на уважение и ценности у днешните деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Липсата на уважение и ценности у днешните деца
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2633 пъти
Жена на 23 г. Неотдавна се прибирах от лекции и в трамвая се качват три момичета на не повече от 15- 16 години. Седнаха най -невъзмутимо на мястото за инвалиди и се заровиха в телефоните си. Малко след тях се качиха двама мъже на около 50 години, единия, от които с патерици. Госпожиците го видяха, но се направиха на ударени. Другият им направи забелжка, както и целият трамвай, а онези вместо да за се засрамят започнаха да отговарят най -арогантно :„ Ми нас кво ни интетесува ”. След като слязоха се замислих що за родители са възпитали по този начин децата, какви ще станат те като пораснат как ще възпитат своите деца някой ден? Трите сополани дори не се замислиха, че някой ден, когато остареят може да се окажат в същото положение като човека с патерицитеи с тях да се отнесат по същия начин! Аз например не мога да не отстъпя място на хора в нужда било то в неравностойно положение, пенсионери или майки с малки дечица. Друг случай отивам на изпит и в рейса чувам случайно разговора на два единадесетокласници. Единия какзва на другия : „ Догодина имаме матура по БЕЛ ”, а ония му вика „ Като имаме това не значи, че е важна ”. Останах в потрес от пълната им незаинтересованост към училището! За щастие не всички деца са такива все още на и кадърни, талантливи и способни млади хора на фона на простотията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0687b431fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е редно от 1 случай да съдиш цяло поколение. Аз съм на 30 г. и от нашето поколение пък има хора, които говорят за вашето какви сополанци и невъзпитаници сте и така нататък
Истината обаче е, че си зависи от човек до човек. Като цяло обаче по-младите са по-възпитани и дисциплинирани - не се хвърлят боклуци вече по улиците, не пресичат на червено, спазват по-скоро правилата и през ум не им идва да крадат плочки за новите тротоари, а снимат как това се прави от 50 годишните
У нас специално старите са по-големите диваци, но като цяло и не зачитат държавното имущество и правилника за движение по пътищата. Като отделни хора има простаци и диваци сред всички поколения, но въпросът е защо другите пътници не са отстъпили място на човека с патерицата. Всички ли бяха на 15-16?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0eed291a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер едно момичетата бяха седнали с цялата с цялата си наглост на мястото за хора в неравностойно положение, а мен като малка са ме учили, че едно възпитано дете винаги отстъпва мястото си на по -възрастни хора, хора в неравнотойно положение и майки с дечица. Лично на мен би ми било неудобно да седя за сметка на друг, който наистина има нужда, а боклуците ако няма къде да ги хвърля ги държа у мен докато стигна близката кофа. И все още има младежи, които рушат обществена собсвеност. Преди 8 години в едно междублоково зад училището ни наоравиха чудесна детска площадка, на която се радваха и майките и малчуганите. За жалост обаче е келешите я надушиха и започнаха всяка вечер да идват да пият и да си оставят боклука от семки и счупените бутилки там. Сега 8 години по -късно от прекрасната площадка няма и следа останали са само люлките и две пейки, освен ако и тях не са потрошили вече.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e4d8bb5bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Какви ценности искаш да имат, след като майките им са хванали първият срещнат печалбар и си мислят за глезотене, докато децата им деградират на воля. Явлението е масово по нашите земи. Докато не започнат да се събират интелигентни мъже и жени, няма да се промени нищо. Всеки добър и честен мъж в България, води ергенски живот. Ето ти отговор. Няма други причини.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6fb0ada32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами сбъсък на ценности. Едно време е беше похвално да се жертваш в името на колектива, да поставаш обществените нужди над свойте и тн.
Сега е "всеки за себеси". Няма какво да съдиш момичетата защото в днешно време егоизма е най висшата ценност. Те са възпитани така - първо да осигурят собственото си удобство а след това да мислят за другите. И няма защо да ги виним за това. В същност това е много правилно и рационално.
Не казвам че е добра постъпка но ги разбирам.
Иначе се изказват всякакви моралисти. Но всеки да си отговори сам - кой какво добро дело направи последно? Сигурен съм че повечето са изпратили по един смс от 2, 40 за българската коледа и това им стига за успокоение на съвестта за цяла година. Другите и това не са направили ама критикуват!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 65b060eb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Знаеш ли, сред възрастните хора какви простаци съм виждала, вие си мислите, че като сте сари и едва ли не всички ви дължат някакво специално уважение!
Последния случай на който присъствах и ме възмути беше в един голям магазин на витрината за салатите и сготвената храна са се наредили няколко човека. Мъжът който пазаруваше си взимаше много неща и се забави. В това време идва една лелка на около петдесет години, наконтена и гримирана като кривоглед клоун, преструва се че оглежда храните и в мига в който мъжа свърши с неговите неща тя прережда всички и дава своята поръчка, която също не беше много малка. При забележка от моя страна ме изгледа все едно съм някаква плюнка и ми вика, , ми аз съм набързо" (аз исках една баничка, ама не пререждам никого! )
Преди тази случка в магазина вървя към супермаркета и пресичам по пешеходната пътека(няма сфетофар) при което една лада вътре с един дядо и баба дори не си направи труда да намали при положение, че съм на средата на пътя и добре, че спрях, защото щеше да ме отнесе, ако бях продължила да вървя напред.
Ако, взема да си записвам всички нагли постъпки от възрастни хора ще напиша роман по-дебел от, , Война и мир"!
О! Забравих любимата си случка. Чакам пред кабинета на личната за извинителна бележка, дойде майка с две дечица едното бебче в количка другото малко по-голямо и кашляше много лошо. Явно нямаше кой да гледа бебчето и го беше взела в поликлиниката с болното дете. Беше мой ред да влизам и реших да и отстъпя реда си. При което една възрастна бабка се обажда, , Ами, тогава ако може и аз да мина, че съм само за рецепта! "Ами не може! Уж всички са за рецепти, а като влязат вътре и цял ден ще мине да се обясняват. Не вижда, че жената е притеснена, с бебе е, а другото детенце е зле, а тая баба никаква работа няма и нищо не и пречи да почака малко. Ами не може да мине, защото на мен не ми минават тия. Възпитана съм да уважавам само тези които са си го заслужили, а не по дефолт всички наред!
Има и много готини възрастни хора, има и тотално нагли, и с нас младите е така.
До нас живее един дядо, още като се нанесох се случи да се засечем на вратата на магазина и аз му направих път, а той се усмихна и ми каза, , Може да съм стар, но все още съм мъж който знае, че една жена, особено ако хубава, трябва е с предимство. " Много готин човек и след тази случка станахме приятели даже идва в нас понякога да гледаме спорт на плазмата и ни носи домашна ракия и разкази за миналото. Въобще не охка и не плаче за соца, даже казва, че сега е по-щастлив и се радва, че имаме свободата която той е нямал на времето. За съжаление хората като него които опитват да са щастливи с живота си са рядкост. Повечето хора, и млади и стари са много сърдити винаги търсят нещата които не им харесват в живота вместо да се радват и на малкото което имат!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b76e898fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Проблемът е в родителите и компанията с която се движат... момче на 16 съм и се отвращавам от подобни хора, но не мога да ги променя... лошото е, че не изпитват дори капка срам от просташкото си поведение...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c4b7a66b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №1, описаното в историята е представителна извадка на въпросното поколение. Всеки, който работи в училище или висше учебно заведение, ще ти го каже. Причините не са една и две и всичко си е целенасочено. Резултатът ще бъде кристално ясен и за теб след най-много 10 години. Вярно е, че зависи от семейната среда, но и тя трудно удържа на залялата ни простотия медийна най-вече - американска храна, кола, ценности, английски език, гей-толерантности и т. н. Това е.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 87decd2397
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Виж, авторке! Не всички са такива като тези двете! А за онези големите, които не са зубрачи като теб, а готини момчета, които знаят как да използват времето си, това не е твоя работа! А и за какви ценности говориш ти, като слушаш другите хора какво си говорят и го публикуваш в сайтове? Ти си само с няколко години по-голяма от тях. Момче, 14 години.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b8eb96e9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Това е ефекта на моралната деградация идваща от запада, от слугите на дявола и от постепенната загуба на капитала натрупан от християнската нравственост в миналото чиито фундамент сега е подменен. Този капитал се изчерпва и дори за невярващи хора става ясно, че нещо изобщо не е наред с хората, защото нравствеността и добрите отношения между тях, дори за неща за които се е смятало, че са нормални и подразбиращи се деградират и са заменени с алчност, невярност, блудство, наглост и т. н. Разбираш ли момичето ми, всичко добро идва от Бога, ето примера който ти даваш - за липсата на уважение към възрастните хора и родителите. Знаеш ли откъде идва? Идва от Словото Божие което казва: "когато видиш побеляла глава ставай" - това е в знак на уважение и още "почитай баща си и майка си". Този капитал на добро идващо от християнството когато хората живеят според християнските принципи започва да намалява когато християнския фундамент е заменен с нещо друго и изчезва. Да се върнем назад в историята - българите в огромната си част не се отказват от християнството пред дългото, жестоко и зло 500 годишно турско робство, после при освобождението също, девизът е "Съ нами Богъ" или "Бог с нас". След като настава болшевишкото заробване и християнството бива преследвано и подтискано, капитала на добро от християнския морал започва да се стопява, още има морал, но той е фалшив, за пред хората, повъхностен хората не разбират смисъла и значението му, за тях той е един театър който играят за пред обществото. Когато пък идва моралната деградация от запада който промотира дяволски доктрини хората започват дори да изоставят претенцията за нравственост и се отдават на пороците си, на алчността и наглостта си, на сексуалните извращения и на какво ли още не зло. Това е постепенен процес, например твоята прабаба е имала много по-строг морал, твоята баба по-малко строг, майка ти още по-малко, ти още по-малко, децата ти още по-малко и т. н. докато се стигне до едно подобие на общество пропито от зло и всяко предишно поколение се възмущава от следващото, но самото то се откъсва все повече от златния стандарт за живот описан в Библията и бива по-морално деградирало от предишното. Например за предишните поколения да имат семейство е означавало да се оженят девствени и да са си верни за цял живот, после разводите са били приети, после блудствата и прелюбодействата, после сексуалните извращения - лесбийки, феминистки, хомосексуалисти, травестити, междурасови отношения, по-нататък плана на слугите на дявола е педофилията и инцеста да станат не престъпления а сексуална ориентация, после още по-лоши неща. И ето всяко предишно поколение се шокира от моралната деградация на следващото, но самото то не изпълнява стандарта на словото Божие и прави компромиси с нравствения стандарт на миналото поколение като го определя за закостенял и средновековен а себе си за модерно и свободомислещо. Тази морална деградация е внимателно планирана и провеждана методично от слугите на дявола на запад и ето какво пише в Светите Писания за последните дни когато моралната деградация ще е голяма: "И това знай, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците ще бъдат самолюбци, сребролюбци, самохвалци, горделиви, хулници, към родители непокорни, неблагодарни, нечестиви, недружелюбни, непримирими, клеветници, невъздържани, неукротими, недобролюбци, предатели, безочливи, надути, повече сластолюбци, нежели боголюбци, които наглед имат благочестие, но от силата му са се отрекли. И от такива се отвръщай! Към тях принадлежат ония, които се примъкват в къщите и прелъстяват женуря, претоварени с грехове и обзети от различни похоти"

Ти само можеш да прецениш какви са и какви стават хората и дали отговарят на това описание, дали са самолюбци-егоисти, дали са сребролюбци-алчни, дали са самохвалци, горделиви и надути, сластолюбци - такива които следват похотите си, дали са такива които не искат да слушат за Богопознание и не могат да търпят някой да ги инструктира във въздържание от зло, защото желаят да ходят по злите желания на сърцата си, дали са блудници и прелюбодейци и такива които изоставят съпругите и съпрузите си. Всичко това можеш да го видиш и сама.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ee4876f6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе това показва, че българите си нямат друга работа освен да се мешат в пространството на другите. Тук, в Лондон, първо, че всеки е изморен и всеки иска да седне и ако предложиш място на някой ти му предлагаш едва ли не брак(повярвай ми, за такъв голям град, това е доста рядко, особено по централната линия), и второй, всеки си гледа в телефона/книга, защото ни е НЕУДОБНО да се мешаме в личното пространство на други хора(дори избягваме очен контакт), ти пък даже разговорите им слушаш и се възмущаваш все едно си част от тях.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: aadf6ae2c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Нали все пак сме 21-ви век, това ни е модерното и готиното - измислени социални мрежи, масово затъпяване, чалга, евтини жени (и мъже), пари, коли и пълен непукизъм. Във всички страни малко или много го има това, но тук няма граници вече тази простотия... Аз такива пикли бих ги ошамарила направо, не ми пука кой какво ще ми каже.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 449f22ceae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Друг пример с мой съученик преди 4 години. Последния ни час класа класната ще ни дава заявленията за матурите. Нашият човек не беше в добри отношения с госпожата и искаше да си върви. Вика и : Ае Г-жо, дайте ми заявлението и да си ходя. Госпожата : Почакай Т. , като свърши ще си ходиш. При което човекът започна да и крещи истерично. Ае бе Г-жо, дайте ми тъпото заявление, че вече не мога да ви гледаам! Един път му писа зслужена двойка понеже не беше учил и ако не беше моя съученичка да ги усмири щеше да налети на бой на класната. Друг път пък и викаше : Ае преподавай си урока и не ме занимавай. Имаше едни момичета тогава 8 клас ходеха с много грим 2 размера по -малък сутиен и единственото, което ги вълнуваше беше да бъдат с повече момчета и да ходят на нощна дискотека -пикли на по 14 години. Преди месец пък ми призля при вида на11-12 годишно, ако не и по -малко момиченце с тежък грим.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3c8347ae43
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер7, обоснови се какво искаш да кажеш с това "английски език"...
освен, че може би не го знаеш...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3c8347ae43
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Еми авторке, вместо да мрънкаш по интернет в анонимен сайт - СТАНИ ЕДНА МИНИСТЪРКА И ГИ ОПРАВИ ТЕЗИ МЛАДЕЖИ...

Или смяташ да станеш като онези възрастни хора, които цял живот само мрънкат и мърморят, но тотално бездействат относно това, което ги възмущава и дразни, като си измислят всевъзможни оправдания, че не им е по силите да го променят.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e63ddea299
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Мдааа, чалгата не прощава! Така ти уврежда мозъка, че и двете гънки, които са ти останали спират да действат или действат само в посока мислене на глупости. Ти как очакваш от тези деца някаква реакция като са били толкова заети да клюкарят за някой съученик или да умуват как да убедят техните да им купят цици за бала. Че това си е сериозен проблем, ей! На фона на това ти очакваш да забележат някакъв инвалид... ха!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 82de494153
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Когато хората се научат да ценят и уважават другите, независимо мъже/жени или млади/стари, тогава нещата ще се оправят! Аз съм отвратен от някои деца(12-13годишни), които псуват, крещат и обиждат като каруцари. На по 15-16г си говорят кой с кого е спал и какво е правил/а на приятеля/приятелката му в интимен план на публични места на висок тон. Нахални и аругантни, гледат винаги да има някаква изгода за тях

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6aab5cbe4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Още един пример по -миналата година една от преподавателките ни се жалеше по време на лекция как студентите не са като едно време и как се, била принудила и тя и други преподаватели да занижават критериите и нивото на оценяване. Също така ни се оплака от 16 годишния си син, как с цялата си наглост и се хвалел, че преписвал на контролни вместо да научи, забележете професорско дете и, че съдейки по него и връсниците му не и се мислело какви студенти ще и дойдат в бъдеще. Кажете ми нормално ли е 14 годишна пикла да напада с нож учителя си, че човекът и писал 2 ка понеже вместо да внимава с часа си качила краката на чина отгоре, а майка и да я защитава вместо да я накаже? Нормално ли е друг 16 годишен сопол да бие възрастен човек в автобус, само защото човекът е направил забележка на него и гаджето му, че се държат неприлично. Същият този излизайки от ареста заявава пред медиите, че не чувства вина и не заслужава никакво наказние. Какви деца ще отгледа и възпита не смея и да си помислям? Други келеши пребиват пак в парка пенсионер пред невръстните му внучета по същата причина, първолаци се снимат показвайки средни пръсти на портрет на Кирил и Методий, мангали се гаврят с Ботев и Левски, друга 13 годишна пикла нарича Левски тъпак, а трета пък тропа кючеци на дъската. Къде са родителите им питам аз айде циганетата са изгубена кауза ама на другите? Разбира, както казах горе не твърдя, че всички деца са лоши има и свестни, но за жалост простотията все повече се разраства у нас. Веднъж ме заболя, като чух 13 годишното ми съседче да казва : „ Съжалявам, че съм се родил българин, като порасна ще се махна от България. Българският народ е прост! ”

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a90aeb42ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Да не обвиняваме само себе си. Относно местата в автобуса германците са по-зле дори от нас в това отношение. Те не само че не отстъпват място на хора в нужда ами и не си махат чантите от свободна седалка, за да може на нея да седне бременна жена или като цяло нуждаещ се човек. Така че всеки народ си има добри и лоши страни. Важното е ние, които се смятаме за интелигентни хора да доказваме всеки един момент, че сме такива и да не спираме да вярваме в доброто у всеки.
Жена, 30г.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 612eb34ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Проблема е вече при теб. Няма смисъл да се вайкаме за това какво е станало. Ти трябва да възпитал твоите деца правилно. Всеки младеж мрънка, че нещо не е наред, ама никой нищо не прави. Стегнете се малко, в тоя свят няма място за ревльовци.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7236421df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Номер 14, правила съм понякога забележки, в случаи, когато съм виждала деца да се държат лошо. Веднъж в магазина влезе майка с две момиченца едното на около 8 -9, а другото на 2 -3. По -голямото се държеше ужасно и когато и направих забележка онази тръгна да ми крещи, че било нейна как ще „ възпитава ” децата си, т. е. детето беше копие на майката. Миналата година сме седнали в центъра на Бургас и минават майка с 10 - 11 годишна дъщеричка. Момиченцето ядеше сладолед и в един момент си метна опаковката на земята. Татко им направи забележка да си вдигнат боклука и да го сложат на съответното , но те се направиха, че не чуват и отминаха, а пиклата само погледна лошо. Не ми се мисли, като стане голяма. Наскоро седнах да си почина в парка от дълго каране и насреща ми седяха три семейства всяко с момченце на около 6 -7 годинки. И трите караха колела. По едно време един 2 годишен малчуган запленен от батковците реши да се присъедини към тях с пластмасово моторче тип баланс байк. Батковците обаче не го искаха и започнаха да му крещят и да го бутат. Родителите им обясниха, че е мъничък, и че нищо няма да им стане ако го оставят да направи няколко обиколки с тях, но момченцата пак си държаха на своето. На мъничето му писна по едно време и отиде на детската площадка зарязвайки моторчето си на алеята. В този момент батковците решиха да му отмъстят и отидоха при играчката му и започнаха да я ритат после отидоха при родителите си Вече не издържах отидох при техните и им казах на всеослушание какво са направили започвайки с думите : Момченца, постъпихте много грозно ”. Те пак си държаха на тяхното, обясних им, че не е хубаво да се удрят по -малки деца. Родителите им нищо не казаха просто наведоха глави и не смееха да ме погледнат. Тръгнах си незабавно от парка, защото в пристъпа си на гняв можех да направя някоя глупост, като да ги причакам в някоя алея и да ги ошамаря едно хубаво, но тогава навярно хората щяха да ми скочат, защо съм ударила „ горките дечица ”. А те наистина си го заслужаваха, щом от малки не се чувстват виновни, то не ми се мисли какво ще стане, когато пораснат!

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7236421df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Пак съм аз. Миналата година пак подобен случаи пак 6 годишни момченца се заяждаха с по -малко дете. Родителите им им направиха забележка и те се кротнаха. Малко по - късно едно тяхно другарче без да иска се блъсна в тях, защото забрави да натисне спирачките. Другите трима трима му налетяха на бой. Родителите им ги видяха предотвратиха грозната сцена и им обясниха, че приятелчето им не ги е блъснало нарочно. Те уж се вслушаха в думите им, обаче 5 минути по -късно пак обградиха другарчето си и тръчнаха да го ритат. Направих им забележка, родителите им стана неудобно и ги привикаха при тях да си ги оправят. Единия от малките побойници нищо не ми каза, но ме гледаше доста лошо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 077fc1e6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   "Днешното поколение е много разхактено, не слушат родителите си, не уважват възрасрните... Как ще прогресира нашата страна с такива нвпослушни младежи" - Думи на фараон от преди 4000 години.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8fbc196d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   "Тръгнах си незабавно от парка, защото в пристъпа си на гняв можех да " - Виж Авторке, не си добре с нервите, а си още млада жена на 23 години.
Не искам да си те представям в каква невротичка ще си се превърнала като станеш на 43!
Ти сега можеш да си задържаш пристъпита на гняв, ами след 10, след 20 години??

Каквото и да правят някакви деца и подрастващи неправилно или неприлични просто не е твоя работа, защото те не са твоя работа!
Представяш ли си след време наистина да се изпуснеш и да "ошамариш" някое дете? Ама коя си ти??
Ама чакай, ти не просто ще го "ошамариш", ами ще го "причакаш" за да го "ошамариш"...
То, която и да си или не си много добре знаеш, че това не е начина. Не е правилния и цивилизован начин.
И както вече казах всичките тези деца и отношенията, които имат помежду си не са твоя работа, ама тотално!

По - добре отиди при специалист възможно по - скоро, да започнете да работите върху порблемите ти с гнева, че като влезеш в лелската възраст просто не ми се мисли в какво ще си се превърнала!
Кой работодател ще те иска такава агресивна, компулсивна, емоционално нестабилна...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0d69b9510a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Изобщо не съм съгласен, че на днешните деца им липсвали ценности или каквото и да било друго. Напротив, точно сегашните деца са доста по-добре от моето поколение, които само преди 15 години бяхме ученици. Днес е изключително трудно да видиш тинейджър с цигара, докато преди 10 и повече години такъв минаваше за задръстеняк. Да не говорим колко широко разпространена беше тревата и всякакви синтетични наркотици, като екстази например. Чалгата също започна да губи популярност и според мен до няколко години ще си остане само в мазните кръчми, откъдето и изпълзя. А, помните ли какво беше преди десетина години. Все повече хора вече имат възможността да пътуват в чужбина, което оказва своето влияние. Много осъзнаха, че не е толкова "тарикатско" да си хвърляш боклука от прозореца или фаса на улицата, не е толкова лошо да си направиш градинка пред блока и да си я поддържаш, вместо да се наливаш с бира в съседният смърдящ гараж, зелените площи не са, за да минаваш напряко, а за да им се наслаждаваш, както е в нормалните страни. Примерът, даден по-горе с площадката пред блока е много показателен. Значи започнали да се събират разни деца, да чупят и да си хвърлят боклуците. Добре де, ами живеещите наоколо сливи ли имаха в устата си, че не се обадиха в полицията? ! Ако им бяха натрошили колите или изхвърлили боклуците си в дворовете им, дали пак щяха да си лежат така безучастно вкъщи, а? За мен най-проблемните поколения са живелите през комунизма, когато вярата в Бога е била отхвърлена. Няма какви ценности и морал да търсим при това положение. Хубавото е, че постепенно нещата се нормализират. А, това че някой бил говорил глупости за Левски примерно, си е чисто негов проблем. Чудя се само защо подобни идиоти се показват по медиите. Всъщност, не се чудя, знам, но е глупаво да се търси гледаемост с подобни тъпизми. Затова много хора, включително и аз, спряха да гледат новини.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: bc9a024189
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   24, айде запази си мнението за себе си! Какво ще правя в живота и как ще възпитавам бъдещите си деца си е моя работа! Аз обичам децата, но се дразня на лигавите и зле възпитаните сред тях. Преди няколко години с удоволствие се занимавах да угаждам на малката братовчедка на моя съученичка и нейна приятелка даже веднъж ходих на Хелоуин с малката вместо собствената и братовчедка, която беше заета с други работи. 25, а теб те съветвам някой път да минеш покрай някое училище и да видиш как се държат учениците и да чуеш за какво си говорят и още нещо гарантирам, че в междучасието ще ги намериш да пушат пред училището. При нас преди няколко години директорката им наложи санкции и проблемът понамаля, но не съвсем, все още като мина покрай училището пред него има групички от пафкащи момчета и момичета.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 599aa227d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Още нещо 24, миналата година по новините даваха случай на татко от Варна саморазправил се със съученик на сина си. Причината неговият син е болен с 2 сърдечни операции, а другото непрекъснато му налитало на бой, както и на другите деца от класа. И въпреки оплакванията до класнен р-л, директор и жалби в полиция и прокуратура от страна на родителите мерки така и не се вземат цели 6 години. След, като болното момченце за пореден път се прибира насинено от побойника и мерки не се взимат таткото взема нещата в свои ръце причаква пикльото след училище и го отупва едно хубаво. Зад постъпката му застават и родителите на другите деца, а родителите на бияча с цялата си наглост твърдят на, че проблемът бил у другите деца не у тяхното. Ти как щеше постъпиш в такава ситуация? И аз да бях родител и аз щях да защитя детето си с всички средства след като институциите бездействат и родителите на другото дете нехаят! Защо ли, защото знам какво е да си тормозено дете. В училище бях по -затворено дете и момчетата непрекъснато ме тормозеха. В първи клас ме затваряха в шкафа за загубени вещи, а в 6 и 7 буквално им бях боксова круша - удряха ме с юмруци, с летвите от чиновете. Веднъж не издържах и се прибрах разстроена и казах на дядо, а той се обади в дирекцията. Наказаха ги един месец да чистят училището повече не ми посегнаха, но се заканиха да ми отмъстят на завършването задето съм ги издала та ходих с наще да си взема бележника. В другия си клас получих по -човешко отношение. Биячите сега са се променили, но аз не мога да забравя какво ми причиниха. Наскоро имаше сбирка на стария клас, на която не отидох не мога да седя на маса с хора, от които не съм видяла добро. Колкото до примера с малкото момченце да подразних се защото ми дожаля за, него, защото то все още е безпомощно и не може да се защити от тримата по -големи. И на друга ситуация съм попадала преди години 9-10'годишно момче удря нарочно с топка по главата мъничко детенце на 3-4 годинки. Майката на удареното дете му се скара и му се закани, че повтори ли се случката не отговаря за действията си, а онова я гледаше и се смееше през цялото време повече от ясно, че не изпитваше угризения.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 25d8b5206b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   http://m.blitz.bg/news/article/412822#comments Виж това нещо 24 номер,учителката и директорката гледат да потулят случая вместо да накажат побойничето и да го изключат те гледат да потулят случая , вместо да защитят пострадалото момиченце ,а в същото време то бере душа в болницата ! Ти на мястото на родителите нямаше ли да търсиш справедливост за детето си ? И ако институциите са против теб какво ще направиш ? Със сигурност на родителите на пострадалото момиченце ,ако зависи от тях биха се саморазправили с сополанчето побойниче . Аз както казах не се ядосвам на всички деца ,а на тези деца тормозещи по -слабите и безпомощни сред тях ,защото съм го изпитала на гърба си .

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 25d8b5206b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   25 какви примери мога да ти дам. Преди 4 години в нашето училище в малките класове имаше 2 момченца близначета сега трябва да са на 13 или 14. Ами веднъж се разминахме пред салона с тях и те хванаха моя съученичка за задника и за циците. За мен не е нормално повеение на 9 -10 год. деца. Връщаме се от лавката и виждаме едно момчемце 2-3 клас да се пързаля по парапета на стълбите. Същата моя съученичка му направи забележка, че е опасно и може да падне, а малкият и се издърви „ Абе ти, ли ще ми казваш какво да правя ”. Едно друго момиче и се скара, защо не го е ошамарила на секундата, после разказахме класната случката. Тя каза : Защо не намерихте госпожата му и не и казахте как се държи? Сетихме се след дъжд качулка, а и малкият едва ли щеше да ни каже коя е.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: cf74900d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Авторката е права малките гамени и садистчета трябва да се бият за да разберат, че това което правят е зло. Когато усетят болката и унижението да ги бият те се замислят, че това което са вършили е зло и започват да разбират, че не трябва да го правят. Авторке много съжалявам, че си била подложена на тормоз от такива малки изродчета, знам какво е. Да знаеш, че не си сама. Нечестивите родители които защитават децата си изроди и не искат те да бъдат наказани трябва да знаят, че правят зло както на тях, защото живота ще ги научи много по сурово, така и на другите деца които тормозят и на другите деца които гледат тормоза, защото това уврежда психиката им и на цялото общество, защото създава гадни изроди-престъпници и на самите себе си, защото такова изродено дете ще се превърне в изроден човек който ще започне и с тях да се отнася по подобен начин. Тогава ще разберат приказката, че който жали да използва тоягата мрази сина си и бий гъзенце да не биеш гъзище.

М

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0d69b9510a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   26, постоянно минавам покрай училища и покрай бившето си училище минавам, но учениците си се държат съвсем нормално и почти никой не пуши, докато ние си пушихме без да се крием в двора и никой не ни правеше забележка. Да не говорим, че от около 26 човека в клас, не пушеха по 5-6. А самото пушене си беше най-нормалното нещо, освен него повече от половината пушеха трева и вземаха разни синтетики. И тук става въпрос за математическа гимназия, т. е. елитно училище.
29, всеки може да даде най-различни примери. Да не мислиш, че преди 20, 30 или 40 години е било по-различно? Аз съм бил свидетел в първи клас на доста по-брутални неща. Но пък мога да ти дам пример от онзи ден. Отивам да пазарувам в една от веригите, взимам си количка и гледам до мен на земята 2 лева. В същият момент едно момиченце на не повече от 12 години се спусна, взе ги и настигна една жена с думите "паднаха Ви парите".

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 78928a3646
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Медиите са виновни за всичко. Те насадиха у младите тези фалшиви ценности.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d4610d82df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Преди няколко часа се видях с мой с приятел и две пикли между 14 и 16 години тръгнаха по нас и почнаха да се заяждат с нас без причина. А той не можеше да им отвърне и да ги постави на място понеже е Мека Мария. Изключително нагли и невъзпитани да не кажа, че приличаха на малки курвета. Писна ми и влезнах в лека схватка с тях. А те викат, че можели да се ебават, с когото си искат, но тях не можело да ги закачиш. Това е липсата на родителски контрол и възпитание създава боклуци! Дали съжалявам за постъпката си не не съжалявам!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4c52854c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Напоследък съм адски отвратена от новата мода сред момиченцата да си разказват живота на непознати хора в youtube само и само заради едните тъпи харесвания. Чудя се къде са родителите на тези деца та не виждат с какви простотии се занимават по цял ден? И повечето са все разглезени пикли на 10 - 12 години които парадират със скъпите си телефончета или пък дават уроци по гримиране. Да не говорим, че в мрежата има всякакви изроди и педофили.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 980753b0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Като старите са диваци, и младите ще са. Родителският пример е определящ.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 06eda95fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Всичко, дами и господа, започва от родителите. Преди три-четири години преподавах есе в едно частно училище. Скъпи такси, деца от богати семейства, вземат ги от там частни шофьори и т. н. Давам им да пишат класна работа веднъж, прибирам после листата, слагам ги на купчинка и излизам в коридора. Чувам едно момче да казва на друго: "Абе как няма да ми пише отличен, къде е видяла тази тъпа селянка 100 евро нацяло? ! Забравих аз за тази реплика, но после като им преглеждах на децата контролните работи, в тетрадката на същото момче действително открих 100 евро. Обаждам се на родителите и казвам: "Имаме проблем. Някой от вас да дойде". Идва бащата. Разказвам цялата случка, а той в пълно недоумение ме пита: "Е, какъв е проблемът? " "Морален" - отговарям и му подавам банкнотата. "Ами че то много хубаво е направило детето - отвръща онзи, - то явно е искало да ви почерпи". Не се задържах дълго на това работно място, макар заплащането да беше много високо. Просто не можех да понасям манталитета и на децата, и на родителите им.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 914db01fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Няма по - смислено изказване от това на н36.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker