Срамно ли е да си добър и честен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Срамно ли е да си добър и честен?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1763 пъти
Не знам как ще ви прозвучи, но се срамувам от добротата и честността си. Винаги съм бил такъв. Когато бях ученик си четях уроците, влизах в часове и изкарвах хубави оценки. Другите момчета пушеха трева, рядко влизаха в часове и едвам връзваха тройки. Познайте кои бяха по-харесвани от момичетата? Наркоманите, разбира се. С мен искаха да са само приятели и да им помагам на тестовете, а с другите ходеха да се чукат. Имах един съученик който влезе в ТВУ за кражби. Ако не знаете какво е ТВУ - това е затвор за непълнолетни. Когато го пуснаха от там и идваше в училището да ни види, момичетата го гледаха все едно е Бог. Имаше и други момчета които продаваха трева и амфетамини, всеки знаеше с какво се занимават и покрай тях винаги се въртяха яки мацки. Дори нямаха пари, просто се правеха на големи гангстери и играчи, това беше достатъчно. Всичките си пари даваха за алкохол и наркотици. Викали са ме на техни купони и ми обясняваха как трябва да стана като тях, иначе ще си стоя девствен. Момичетата с тях също са ми казвали, че 'трябва да се отракам и да стана готин". Това е невъзможно, нито те могат да станат като мен, нито аз като тях. Когато завършихме училище започнах работа, а наркоманите станаха още по-арогантни. По цял ден обикалят из града, продават си тревите и другите боклуци, купиха си БМВ-та и се мислят за големи герои. Наричат ме "балък който бачка". Според тях "балъците бачкат, а тарикатите живеят". Като ги питат откъде са им парите и с какво се занимават, се пъчат като пауни и казват - "с бизнес". Наричат ме самотник и девственик и се гордеят как постоянно са с различни момичета. Винаги съм ги смятал за прости наркомани и съм ги игнорирал, а ако им кажа какво мисля за тях ми налитат на бой и ме заплашват. Напоследък се чудя дали не са прави? Това са фактите - може да са престъпници и наркомани, но имат коли и около тях се въртят много жени, а аз по цял ден съм на работа и като се прибера съм супер изморен. Животът ми е вкъщи - на работа - вкъщи и така всеки ден. На 22 години съм и живея сам. Толкова ли е привлекателно да имаш БМВ, да си татуиран и да си вадиш парите по незаконен начин? И защо добротата и честността са отблъскващи? Защо като работиш те мислят за балък? Вече ми се иска и аз да съм "тарикат", да джиткам наляво-надясно и жените да са влюбени в мен. Съжалявам, че не съм се родил примитивно животно като тези мои познати, животът ми щеше да е по-хубав.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 63028e9875
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Промени си средата!!!!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8edb0232c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не срамно, но такова е възпитанието в България:(често се сблъсквам с това и ми е много криво-изродени ценности, затова се замислям за емиграция:)не искам много-просто някакви нормални хора и ценности:)дано имаме късмет:)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: edc6e417eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Сам осъзнаваш, че това са отрепки. Тогава защо се влияеш от тяхното мнение? ! Те са прости, арогантни и имат примитивна ценностна система - да се надрусам, да се напия, да изчукам някоя, да карам 15-годишно BMW. Да, може би не си срещнал точното момиче, да може би ще ти трябва повече време да си купиш кола, но когато успееш, няма да е с цената на душата ти. И момичето, което е до теб ще е стойностно, а не кукла барби без грам мозък.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2986dd4186
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Срамно е, защото само добрите и честните имат срам. :D Какъв срам да се очаква от боклуци, като твоите познати, които са утайката на човешкия вид? Момичетата, които ги харесват, не са нещо по-добро от тях. Знаеш, че такива не могат да ти дадат нищо повече от вагина, а само с вагина не се живее. :) Споделям мнението на единствения публикуван досега коментар - смени си средата, дори и да са само свестни хора от социалните мрежи. Също помисли да се образоваш и да увладееш по-добра професия - млад си, имаш много време да се развиваш и да постигнеш нещо по-добро от криминални дейности, леки жени, БМВ и провален живот.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f72bafb6b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма за какво да съжаляваш ти си много повече от тези пропаднали лигльовци те далеч няма да стигнат, така както са го подкарали! Спри да поддържаш каквато и да било връзка с тях. Колкото до жените има и такива, които харесват по -скромни младежи. Нямаш вина за нищо просто не си случил на добро училище и на добър клас.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f72bafb6b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Още един съвет, ако не си записал да следваш може да пробваш да следваш за предпочитане задочно щом работиш стига да искаш де само предлагам. Ако пробваш ще видиш, че средата там е коренно различна е има тук таме някой простак, който не знае защо е там, но като цяло ще си заобиколен от интелигентни, амбициозни и борбени хора и това ще те мотивира да ставаш все по -добър и по -добър, а може и свястна приятелка да си намериш. Аз лично преди 4 години се убедих по този начин от колко голямо значение е средата, в която си. В гимназията имах „приятелка ”, която винаги е била близо до мен за да и помагам на тестовете. След като завършихме пътищата ни се разделиха тя започна работа в магазин, а аз бях приета в университет. Тя беше повърхностна и се интересуваше от парцалки в мола и дрънкулки освен това обича и да говори зад гърба на другите. Винаги съм знаела, че никога не е държала на мен, но просто си затварях очите. И другите от класа са го забелязваха. Тя все ни плюеше след завършването тия, които следвахме, а влезнахме по -голямата част. Пример: „О на Х. какво ще му послужи в живота българската филология ” В университета намерих по -свястна приятелка. Разликата в средата веднага я усетих млади хора целеустремени и стараещи се да покажат на преподавателите най -доброто от себе си е и тук таме някой идиот имаше, но в никакъв случай не беше като в училище. ж. 23

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a71ba39ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Чакай, чакай!

Аз съм бях такъв. Моята учителка веднъж казаше пред класса - жените харесват хулигани, а се оженят на свестни.

И така се случи! За мен малко по-рано, в 18г. За теб, струва ми, малко по-късно. Развивай се, учи се, спортувай! След кратко времезе намираш своито идеал

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2766c1ca69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ами не, не всички жени харесват такива безмозъчни паралии, аз искам едно свястно, нормално и добро момче. Обаче истината е, че и вие се мятате само на ония кифли по моловете, пък после се оплаквате, че нямало свястни жени. ЕМИ ТУК СМЕ, НО НИКОЙ НЕ НИ ЗАБЕЛЯЗВА, защото не носим деколте до пъпа, не се контим нон стоп и не се дупим под път и над път!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c6c44efffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Здрасти, авторе. Аз съм н2, познаваш ме.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 063ce11e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми стани и ти престъпник и бързо ще свършиш в някоя канавка застрелян

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0e5e5cf890
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Здравей не е срамно разбира се. Сега ще ти обясня ситуацията, тя не е само при теб. За да разбереш защо нещата са такива каквито са е необходимо да имаш Богопознание. Бог понякога по великата си мъдрост позволява добрите хора да бъдат изпитвани, да страдат, да бъдат изкушавани, но това е за тяхно добро стига да вярват в Него и да държат на доброто. Той ги изпитва и очиства както златото се стопява и очиства от примеси, по-подобен начин Бог очиства някои добри хора които имат нечисти примеси в тях като ги прекарва в горнилото на страданията. Чрез такива страдания човек бива очистван от нечисти и ненужни елементи. Той ги очиства за да станат достойни за Него и да наследят спасение и живот вечен. От друга страна на лошите хора които са склонени от злото, например като дилърите и алчните и суетни блудници които се въртят около тях и са привлечени от злото, от бляскавото и лъскавото и които смятат, че "целта оправдава средствата" Той им дава за определен период каквото лошото им сърце иска - наградата на неправдата. Те за определен кратък период имат каквото желаят а после Бог ги поразява и те увяхват и умират и отиват във вечни мъки. Разбираш ли, понеже злодейците нямат надежда за спасение ако не се покаят Бог им дава известно време за покаяние и същевременно им дава да опитат от това което желаят преди да ги предаде на изтезания. Те разменят безценното за безполезното вършейки зло и после отиват в мъките. Ако ти изследваш живота на подобни хора ще разбереш какви мъки, страдания и зло ги очакват след като Божието търпение към тях се изчерпи и после ужасния им край. Ето какво казва Словото Божие по този случай: "Не ревнувай на злодейците, не завиждай на ония, които вършат беззаконие, защото те като трева ще бъдат скоро покосени, и като зелен злак те повяхват. Уповавай се на Господа и върши добро; живей на земята и пази истината. Утешавай се с Господа, и Той ще изпълни желанието на сърцето ти. Предай пътя си на Господа и Нему се уповавай, и Той ще извърши и ще изведе като светлина твоята правда, и твоята справедливост - като пладнина. Покори се на Господа и Нему се надявай. Не ревнувай на оня, който успява в пътя си, на човек, който лукавствува. Престани да се гневиш и остави яростта; не ревнувай дотолкова, че да правиш зло, защото тези, които вършат зло, ще бъдат изтребени, а ония, които се уповават на Господа, ще наследят земята. Още малко, и нечестивеца не ще го има; ще погледнеш на мястото му, и - няма го. А кротките ще наследят земята и ще се насладят с много мир. Нечестивецът замисля зло против праведника и скърца зъби против него, а Господ се надсмива над него, защото вижда, че денят му иде. Нечестивците вадят меч, изопват лъка си, за да повалят бедния и сиромаха, за да прободат ония, които вървят по прав път; мечът им ще се забие в тяхното сърце, и лъковете им ще се пречупят. Малкото у праведника е по-добро от богатството на много нечестивци, защото мишците на нечестивците ще се сломят, а праведниците Господ подкрепя. Господ знае дните на непорочните, и тяхното притежание ще пребъде вечно: в усилно време няма да бъдат посрамени и в гладни дни ще бъдат сити; а нечестивците ще загинат, и враговете Господни като агнешка тлъстина ще изчезнат, в дим ще изчезнат. "

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 36fe946280
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не много.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 582f7bafbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Хаха, пич, не е срамно да си добър и честен! Просто не бива да ти пука за мнението на някакви клоуни. Колите им са на по 20 години и са пред разпад, задължително на газ, че по-евтино, а зимата не ги карат, защото гумите им са десета употреба и след два метра са закъсали, ако изобщо запалят. Добре, че мама и тати им дават по 5 лева, че да сложат малко газ.
Сериозно си смени средата, нито те, нито момичетата и стават.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3e638f6b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Според мен добротата и честността са точно тези неща които са ''привличащи'', но в никакъв случай ''отблъскващи''.
И е добре да не ти пука какви били те, а да гледаш себе си и да се гордееш с това което си, защото според мен имаш повод за това, за разлика от тях ти си душевно богат. И когато започнеш истински да обичаш себе си, ще се появи и човек който да оцени качествата ти.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bb5947194c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ако станеш като тях ще сгрешиш много! Аз съм почти същия като теб и много от мойте приятели станаха точно такива, със БМВ-тата с тревите и се правят на голяма работа, но аз се отдръпнах защото няма смисъл. Един ще ви сгащят и ще ти лепнат на досието, че си се занимавал с глупости. Избрал най-правилният път, да си работиш и да си живееш по-спокойно, а момичето все ще го намериш някъде :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 55db4f72dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Мъжете, които описваш, не са мъже, а комплексари, които сигурно още харчат парите на мама и тати, ама иначе с БМВ-тата стават голямата работа. Жените, които описваш, не са жени, а кухи парцалки... Сега ти се замисли не грешиш ли като движиш в тази среда? !

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a1f0b637dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Да така е срамно е. Аз съм същия като теб, обаче в днешно време нищо няма да спечелиш от това - от личен опит говоря. Така че бъди добър само с когото трябва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker