Не бъдете предубедени към хората с татуировки и пиърсинги! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не бъдете предубедени към хората с татуировки и пиърсинги!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2169 пъти
Здравейте! Искам да изкажа своето лично мнение относно татуировките и пиърсингите, защото въпреки, че вече сме в 21 век още има хора, които са с предразсъдъци и когато видят подобен човек още от далече решават едва ли не, че той е пропаднал и, че не става за нищо. Аз лично съм едно такова момиче, имам обици и татуировки, не са много, но имам и страшно много си ги харесвам. Случвало ми се е да ми отказват работа, само заради татуировките ми. Наслушала съм се на глупави твърдения, че всички фенове на това изкуство /да, за мен татуирането е един вид изкуство, като всички останали/ са кажи-речи к*рви, проститутки, наркомани, крадци, мошеници и т. н. Имам много познати и приятели, също нарисувани и мога да ви кажа, че са чудесни хора, умни, интелигентни, работят и си изкарват парите съвестно с честен труд, а не чрез проституция и продажба на наркотици. Преди време някой ми беше разказвал историята на едно момче, което завършило висшето си образование и станало страхотен специалист в областта си, но понеже тялото му било изрисувано отгоре до долу, години наред никой не пожелал да го наеме на работа в България. И накрая този човек получи предложение за работа в Германия, а на въпроса му дали ще са проблем татуировките, от там отговорили, че не ги интересува начинът, по който изглежда, стига наистина да разбира от това, за което е нает. И така той замина и си устрои живота там, а ако беше останал в България едва ли щеше да води стандарта на живот, който води там. Това ме навежда на мисълта, че само тук хората са такива предубедени и бързат да отсъдят само по външния вид на даден човек. Наистина това тесногръдие е много глупаво. Не казвам, че всички трябва да харесват татуировките и пиърсингите, но дори и да не ги харесвате, не съдете тези, които ги носят само по това, защото отвъд рисунките и обиците може да се крие и нещо друго, нещо специално, което вие не сте успели да видите, само защото сте отблъснали човека заради предразсъдъците си. Това разбира се не се отнася за всички, които четат, а само за тези, които се изявяват като съдници и отсъждат, че с този човек не си струва да се създават връзки и контакти, че той няма морал и ценностна система, и че задължително е упадък на обществото, само заради няколкото рисунъка по тялото му. На това аз му казвам закостенялост, тесногръдие и неспособност да видиш нещо по-далече от носа си...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0f6f39fbac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, като работодател ти гарантирам, че при работа с клиенти и да искаш не можеш да вземеш човек с видими татуси и пиърсинги. Дори да си свободомислещ, навън има и по-възрастни хора, и по-консервативни хора и консервативни браншове. Дори в така цитираната от теб Германия има забрани за татуси и пиърсинги специлно при хората, които работят с клиенти, а при полицаи и военни правилата са много строги.
Трябва да си просто неутрален в такива професии. То е подобно като с носенето на забрадка, фередже или огромни кръстове - изразяваш някаква принадлежност към нещо. Татусите обаче не можеш да ги свалиш като си на работа и да си ги носиш само в частния живот...
На работа с клиенти не бива да има нищо по тебе „специално“, освен ако не работиш в някаква професия, свързана с изкуството, дори фризьор, коафьор, гримьор и така нататък, но ако си банков служител - сори, не можеш да имаш 10 пиърсинга на носа. Ти като отидеш в банка или при лекар и ако е нашарен отгоре до долу със схвастики или текстове от песни на Азис, какво ще направиш?
Ако професията ти е бекофис, не е свързана с работа с клиенти и репрезентиране на фирмата навън - ОК, носи си пиърсингите и татусите, но проблемът е, че в днешно време няма на практика много такива професии.
Освен това повечето работодатели са 50 и са възпитани в съвсем друг начин на поведение. Те като млади дълги коси са нямали право да носят или... дънки, ти искаш да те назначат с татуси и пиърсинги... Сериозно?
Затова съвет - правете си татусите и пиърсингите на места, на които не биха се виждали ако носите пола / панталон до колената и риза с къс ракав. Все пак сме южна страна - лятото се носят ризи и униформи с къси ракави. Имайте го в предвид.
Имайте в предвид, че татусите особено са за живот - не пишете по тялото си неща, които са смешни за един 50 годишен да кажем.
Вие западняците не ги гледайте- това са големи държави и имат глад за специалисти, но не си мислете, че като се нашарите от горе до долу и в Германия, САЩ, Франция няма да имате проблеми... за САЩ е възможно и виза да не ви дадат ако татусите ви не са им по вкуса. Представи си арабски знаци или цитати от Корана... ха-ха, само това чакат....

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 47a7bf6899
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хей, аз те подкрепям напълно и не съм съгласна с номер едно, но както и да е. Глупаво е да съдиш хората по външен вид и това не се отнася само до татуировките. Мразя, когато другите обсъждат само и единствено външния вид и не ги интересува какъв човек си всъщност. Това важи и за връзките, в работата и т. н. Аз лично се възхищавам на татуировките, защото за мен са изкуство. Това да го правиш толкова прецизно и да рисуваш върху кожата на някого е уникално, поне за мен. Като бях на 15 исках да си направя, но майка ми не разреши, а сама нямаше как да отида. Като направих 18 и ми мина бала веднага отидох да си направя. Да, получих негативни коментари от сорта колко ужасно едва ли не било да се татуираш и как съм щяла да се разболея от нещо, след години как нямало да ми харесва и така нататък. Аз добре си го бях обмислила и татуса ми не е голям, но все пак имаше негативизъм от страна на другите. Даже искам да си направя и още, тъй като ми харесват и за мен имат смисъл. Глупаво е да не те наемат на работа заради това, кое ще оценяват- татуса или възможностите ти? Кой знае какво ще стане като се татуираш, сякаш пък вече си прокажен. Не го одобрявам това нещо и това е. И на мен ми казват, че няма да си намеря работа, а и аз доскоро исках да стана учителка. Такива неща чух за това, че нямам думи. Да, професията е отговорна, но аз няма да разговарям с учениците за татуировки, а ще си предавам материала. Все едно да те отхвърлят от работа, защото си грозен, имаш някакъв недостатък или си си боядисал косата синя примерно. Отхвърлям тези глупави стереотипи и се чудя защо ги налагат и то най-вече в България. Сякаш ние тука сме най-хубавите и компетентните. А и да се замислим в друга посока.. номер едно казва, че възрастните не одобрявали това и т. н. Възрастните сега няма да живеят цял живот и един ден ще общуваме повече с нашето си поколение, както и с това, което идва. Времената се променят и ще се наложат и много други неща освен татуировките и пиърсингите. Всеки следващ ще си прави и няма да се интересува от мнението на другите. Все пак живеем в 21 век, а не в 12. Както възрастните са против алкохола и наркотиците, така след време хората от нашето поколение ще го приемат за нормално, защото сме с друго мислене. Не казвам, че това е нормално, но не всички възрастни са консервативни. Мисленето на хората се мени, както и поколението. Не виждам защо трябва да се съобразяваме толкова с това и да си пренебрегваме нашия живот. Аз лично един ден, ако имам деца няма да ги ограничавам специално от това и не само заради факта, че и аз имам татуировка. Щом искат да си направят, какво толкова? Хайде сега всеки татуиран да стои без работа, само защото някой си така бил решил. Не съм съгласна и подкрепям изцяло авторката на темата.
- Infinity

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 00156007d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Aбсолютно си прaвa, особено зaключението в последното ти изречение и н 1 го потвърди срaвнявaйки с фереджетa, a не се сещa, че фереджето/ пердето е зaтaпило очите/ мозъкa и.
Ето, тя ще пропусне някой с огромен кaпaцитет примерно зaрaди товa зa сметкa нa някой покорен, но не толковa продуктивен. Кaзвaм "покорен" зaщото ти aвторке ще рaзбереш, a н 1 знaм, че нямa, но нямa и дa обяснявaм.
И не, не е до поколения, a до възприятия. Именно зaкостенели мозъци, мрaзещи рaзличното сa които отблъсквaт.
Ето, aз съм женa нa 43 г. с тaтуировкa и пиърсинг :)
Не живея в Бългaрия, много съм добрa в рaботaтa си, ходя си основно с костюми или спортно елегaнтно, a в почивните дни спортно. Отгледaх и възпитaх двaмa синa. Имaм любящ мъж до себе си, който пък нямa нито тaтуси, нито пиърсинги.
Големият ми син също е "понaрисувaн" и с един пиърсинг, мaлкият не ще. Въпрос нa личен избор, усещaне, нaчини нa изрaзявaне, сaнтиментaлен дух... т. н. причини.
Ще ти посочa няколко двойки, семейни приятели:
Лекaри- двaмaтa тaтуирaни, двaмaтa с пиърсинги вкл. тя нa скулaтa, a той м/ у веждите.
Aдвокaт и фaрмaцевткa- тя тaтуирaнa вкл. лице, той тaтуировки и пиърсинг.
Млaд прокурор- тaтуси по ръцете, пиърсинг нa врaтa.
Общинскa служителкa- огромни флешове и мaлки, но няколко тaтусчетa нa еднaтa скулa и чaст от слепоочието.
Но... товa не е в Бългaрия :) нa бългaрите ( мaлко сa вече тези точно)им трябвa още време дa свикнaт дa увaжaвaт чуждият избор и дa не "посрещaт по дрехите"
Моятa рецептa е- непукизъм към тaкивa, игнор или широкa усмивкa.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: fab853d50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм на мнението на №1.
В България до преди 20 години татусите бяха запазена марка на затворници и "деградирали елементи". На мен не ми е проблем да си дам кредитната карта на някой изографисан ама питай майка дали иска да я обслужи някой дето се е нарашрил като картина на Пикасо :)
Все пак татуировките са личен избор и всеки трябва да е на ясно че ще си носи негативи и позитиви. Позитивите ще са приобщаване и респект от приятелската ти среда, негативите - е ти си ги виждаш...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ec4a4f158d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Благодаря! Точно се колебаех дали да си направя първата татуировка, едно мъничко сърчице на китката, но все нещо ме спираше защото се чудех дали няма да ми пречи на работата. Работя в офис и обслужвам клиенти, та малко се притеснявах, ама пък от друга страна работя тук от години и съм добра, така че не вярвам едно сърчице с големина 2 см да е такъв проблем. За това мисля да го направя!
Твоят текст ме убеди, че няма нищо лошо и можеш да си добър професионалист и с татуировка.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 424fed400d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Жена съм, с татуировки и обеци. Досега проблем не съм имала. То всеки втори млад човек вече е татуиран. Едва ли на някой му прави впечатление вече. Освен на бабите по площадките.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0a9d51fe6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Браво на теб! Естествено, че няма да имаш проблеми в чужбина. Хората там отдавна са разбрали, че са важни поведението и обноските на човека пред теб, а не нещо друго. И това го знаят и клиенти и шефове ;)
Не слушай какво ти дрънкат закостенелите български мозъци ;) В последните години на определени места се търси персонал с татуировки, защото се смята за по-екзотично ;)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9477bd960f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Да видим като си татуирам реброто (засега на това място съм се спряла) кой потенциален работодел ще ме съблича, че да я види, та чак и да ми прави проблем за това.
Не се притеснявай, след 20 години консервативните хора от по-старото поколение ще са под 2 метра пръст, а на ръководните позиции ще са хора от нашето поколение, които няма да се впечатляват толкова от тези неща. За да се променят нагласите на обществото за дадено нещо, трябва да се извъртят поне 1-2 поколения, защото на един 50-годишен, който е възпитаван по един начин, трудно ще ми промениш вижданията.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9a9feab0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Еми, кво да кажа. Има шанс при някои от татуираните да им е дошъл акъла в главата след време. :) Затова съм против татуировки да се правят на лица под 18 години.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f2bc9f6eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, на колко години си? Съжалявам да ти го кажа, но за определени позиции просто не е допустимо видими татуировки и екстремен пиърсинг. В Германия ако си изирисувн от горе до долу ще видиш работа през крив макарон, не вярвай на градски легенди от типа "някой ми каза". Разбира се зависи и от работата, на като цяло татуирани, с видим пиърсинг и цветна коса в Германия са най-много касиерките в Лидл. Като поживееш ще видиш, че не всичко което хвърчи се яде. И изобщо не става въпрос за тесногръдие, а за обикновен прагматизъм. Много татуси и пиърсинг не се приемат добре от всички и шефовете ти няма да искат да работиш с техните клиенти, пациенти и прочие... За определени професии май е и забранено по хигиенни причини. За протокола-живея в Германия, имам и пиърсинги и тату, но не се виждат. Рисувай се, няма лошо, но не забравяй, че няма да си на 19 вечно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 29d5266cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Здравей ще го кажа направо - татуировките са от дявола. В Светите Писания се казва: "Заради мъртвец не правете резки по снагата си и не чертайте по себе си букви. Аз съм Господ". Имаше едно свидетелство на едно християнско момиче което започнало много да греши и във видение под закрилата на ангел хранител и е показана огнената яма която очаква грешниците и която описва болката от пламъците само като стои близо до ямата като непоносими и изгарящи душата. По някое време във видението се появява и сатаната с гнусен, грозен и нагъл вид и тя вижда как хората искат и получават от него всякакви материални неща за тяхна собствена гибел и тя се учудва колко са алчни, но сатаната успява да им осигури някакси желаното. Когато се спира пред нея ангелът хранител е до нея и дявола не може да я доближи, но тя вижда как дявола е осеян с татуировки и пиърсинги, макиаж и бижута подобни на тези които тя има и започва да изпитва огромен срам от това. Историята продължава, който иска да я прочете да потърси "Olga's Visit to Hell's Entrance" или преведено "Посещението на Олга до Предверието на Ада". Татуировките и пиърсингите са лошо нещо те се появяват масово в съединените щати около 1980г вследствие популярността на рок и подобни сатанински жанрове музика и техните изпълнители които стават много популярни. Тези хора - изпълнителите на тази сатанинска музика в огромната си част са обвързани с дявола. Това всеки може да го провери само с малко проучване - това е явно от текстовете на песните им, от интервютата с тях и собствените им признания, от символиката която използват на концертите си и т. н. Публиката им която тъне в невежество безсмислено ги копира, защото е "яко и модерно" и практиката на татуировките и пиърсингите се разпространява, защото всички искат да са "модерни", но замислят ли се какъв е произхода и значението им? Малцина. Хората като цяло гледат на татуираните като на утайка това е инстинктивно заложено. Това не е далеч от истината, защото мнозинството от тези хора го потвърждават. Да има много хора които са подведени от "модата" и предпочитат да следват течението вместо да мислят с главите си и се татуирират и си правят пиърсинги, защото е "куул" и защото са го видели по телевизията или защото тяхна приятелка си е направила и естествено и тя ще иска и т. н. Те стават жертви на дяволската заблуда, на сатанинската измама и моралната деградация идваща от запад от слугите на дявола които представят както пише и в Светите Писания: "доброто за зло а злото за добро". Нали сам Господа Иисуса Христа казва на учениците си: "Пазете се да ви не прелъсти някой" тоест да не ги измами и да му повярват а на друго място Бог казва: "Моите хора загиват поради липса на знание". Къде е знанието? В Светите Писания, ако хората ги четяха и познаваха нямаше да падат в такива елементарни дяволски капани и клопки. Сега ти момичето ми си усетила неодобрението и "предубежденията" на хората спрямо татуировките и пиърсингите и реагираш типично, но погрешно когато даден човек изпитва угризение, че е направил нещо нередно - той се опитва да убеди другите, че нередното нещо всъщност е редно и по такъв начин да не трябва да погледне истината в очите и да признае пред себе си, че е сгрешил. Тоест за да не си признае вината той нарича злото - добро а доброто - зло, това е лесния и погрешен начин. Трудния и достоен начин е когато човек осъзнае грешката си да погледне истината в очите и да признае, че е сгрешил и да се поправи независимо колко дълго е живял с тази грешка.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9277a17ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз имам 7 татуса и всичките са трайбъли, харесват ми направил съм си ги, това е моето тяло и никой не може да ме съди по тях какъв човек съм, нищо не означават, просто съм ги избрал за себе си, е да двата върха които се съединяват в три има значение за мен, но това е символично и само аз си го знам, другите съм ги правил защото ми харесват плюс това обичам да ме татуират приятно ми е, пиърсингите ги мразя и не бих си сложил особено на вежди, на нос, на брада и такива грозотии. Татъса е нещо красиво, пиърсинга не!
М22

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: beb8c6329d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Глупости говориш. Какво има да се обясняваш тука? На когото не му дреме дали човек е татуиран нищо ново не казваш, а на хората с предразсъдъци няма да промениш мнението. Предразсъдъците идват от простата част на мозъка и никога не се променят.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 86a3d2ec79
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Има едно определение за тази група хора - наркомани. Точка!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a62fc9b838
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Какво точно значи да не съдиш хората по външния им вид?

Защото има външен вид, които никой сам не си избира и който не може да промени - например цвят на кожата, форма на носа, ръст и т. н. Да, не можеш да си правиш извод за някого по-това дали е нисък и висок например, защото не зависи от него.

Ама има и външен вид, който човек сам си избира - дрехи, грим, обеци, татуировки и т. н. И този избор се прави на база собствено мислене, интереси и предпочитания. И точно този избор говори много за човека. Нали затова хората се обличат по определен начин, точно за да другите по-външния им вид да съдят за тях, че са готини примерно.
Клошаря примерно защо ги съдите по външния вид? Защо не го поканите у вас да видите колко готин човек е иначе?

По принцип на мен татуировките не ми пречат, ама все пак се чудя на тези дето си ги правят, защото за разлика от грима и дрехите, татуировките за съжаление не разкрасяват хората.
То ако не го гледаш отблизо прилича на мръсно. А пък тези с ръкавите са като сакати. Поне си направете и на двете ръце или крака та поне да е симетрично.
Не мисля, че татураните са наркомани или тем подобни, ама просто е нечистоплътно и ме е гнус.

Гримът например подчертава очите, оформя контур. Дрехата те прави да изглеждаш по-слаб, по-висок и т. н. - Има полза.

Татуировката - грозна мазаница за вечни времена.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e68a2384e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   До 13

Предразсъдъците се основават на колективен опит и на факти и на познаване на причинно-следствени връзки и на съпътстващите ги признаци. Например човек знае, че ако си залее ръката с бензин и драсне клечката ще го боли, няма нужда да го изпитва, няма нужда да обмисля това така ли е, дали е "предразсъдък" или не и т. н. затова той знае, че поливането с бензин е зло. Друг пример ако чуеш тропане и звуци от взлом през нощта докато спиш ти е ясно, че най вероятно става въпрос за обир и не се питаш това предразсъдъци ли са. Тези а и още много примери означават, че човешкия ум има способност на база на колективния опит веднага да вади определени заключения както в случая с татуировките. Предразсъдъците всъщност представляват инстинктивен разум на човека който е верен в 99% от случаите и когато човек анализира ситуацията на база познания вижда, че тези инстинктивни заключения всъщност са верни.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4428b4062a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   14, а за такива като теб има друго определение - тесногръди, нискоинтелигентни смотаняци.

Сега, авторке, в момента, в който се нашариш и надупчиш, ТРЯБВА да си наясно, че независимо от страната, винаги ще има ентелегенти, като гореспоменатия 14, които ще те гледат осъдително в транспорта и ще ръсят умни приказки. Също така, ТРЯБВА да си наясно, че ще има професии, които по тази причина няма да бъдат подходящи за теб. От там нататък - тотално не трябва да ти пука. Аз съм нарисуван отгоре до долу, имам си и няколко дупки по ушите. Това не ми пречи да работя интересна работа, за чудесни кинти и да си имам разнообразните социални контакти. Всичко е въпрос на среда, избор на професия и определено ниво на непукизъм спрямо чуждо мнение. Толкоз.

bile

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e2657024ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Ами... в Авсрия съм виждала жена работеща в зоомагазин с татуси, пиърсинг и от онези новите тенденции където ти правят белег като ти изрежат кожата-нейния беше с обърнат кръст. Зоомагазина беше в един голям МОЛ! Лично на мен жената ми се стори доста разбираща от работата си, за разлика от някои продавачки тук които всъщност нищо не разбират от животни. Тогава имах чинчила в къщи и тя ми даде много добри съвети за грижата по животинчето.

Ако, някой ми каже, че не иска да работи с мен, защото имам татуси-ами то с хора с такова мислене и на мен не ми се работи. Уважам хората без пиърсин и татуировки, но не виждам смисъл да се занимавам с тези които съдят другите само по външния им вид. Аз обикновенно събирам клиенти чрез портфолиото си, за да е дошъл при мен, вече е виждал моя работа или е чувал положително мнение. Въпреки всичко се случва да не мога да предложа това което клиента иска, ако в случая нещо в работата ми не му допада-о. к, нормално е!
Всеки си има собствен стил-малко или много!
Но, ако не иска да му направя проекта, само защото съм нашарена... Ами, тогава нека, Господ или попа да му го свърши! Сигурна съм, че ще се справят точно толкова добре, колкото заслужава!
Номер единайсет... не мисли такива лоши неща за дявола. Както знаеш, Луцифер е бил любимия ангел господен, а нима Бог може да сътвори нещо лошо? Ако, е вярно, че има Бог и той вижда душите ни, значи е виждал и тази на Луцифер и може би го е обичал точно заради нея.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 25611846ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Не знам дали са от дявола(сериозно приятел потърси помощ), но изглеждат мръсни. Всички знаем, че се прави от гъзария. Колко още ще се заблуждаваме? Очевидно вече е и предпоставка за вписване в обществото. Чакам с нетърпение следващата мода. Знам, че е трудно да вървиш срещу стадото, но това ви прави специални. Винаги има някой, който ще го забележи. К акво ли се обяснявам. Каквото ви се каже отгоре, това е. Мир да има.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 50cc00130d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Аз самата нямам татуировки, и не съм против някои малки татуировки, но някои хора са се направили за посмешище и никак не е естетично. Например бях скоро на море. Видях едно момиче, съвсем младо цялата се беше нашарила. Да не казвам какво и беше облеклото, надупчен нос, тежък грим. Е кажете ми как да възприема такъв човек насериозно? Значи все пак има някакъв етикет. Видях и друго момиче- дебело с къси панталонки, с целулит и отзад на бедрата, така модерните панделки, които сега забелязвам доста жени си татуират. Е извинете, ама никак не е приятно. Видях и мъж целият в огромни черепи, не знам защо са толкова актуални тези черепи, символ на смъртта. Ами не искам да познавам хора с такива сатанински насочености. И повечето от тези, които са с татуировки и стила им на обличане и поведение е доста далеч от примерен така да се каже. Освен това съм чувала, че човек започне ли да си прави татуировки започва да се увлича и иска да си прави все повече. Имам един познат, който нямаше никакви, и реши да си направи на ръката. Направи си и след 1-2 месеца си взе машинка за татуиране и започна сам да се шари където му падне. Не отричам, че има и татуировки, които са красиви, но повечето са малки и не толкова натрапчиви. И болшинството които се татуират наблюдавам много натрапчиви татуировки, които са грозни за мен. Да не говорим за т. нар ръкави, където целите ръце са татуирани, а пък при жени е особено грозно, прави ги някакси по-груби. Съжалявам ако някой се обиди, казвам си моето мнение. И по принцип не съдя за някой какъв човек е, ако не съм го опознала, но признавам, че като видя някой нашарен от главата до петите, нямам и желание да го опознавам. Освен това си я има стигмата отпреди- че само затворници и пеопаднали типове са се татуирали и е много трудно да бъде изтрита, защото е в колективното подсъзнание. Но всеки да живее както намери за добре, само не одобрявам заради едната мода човек да си съсипва цялата кожа.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9226124d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   11

До 18

Говориш гнусотии и демонски доктрини, извращаваш истината и сама себе си заблуждаваш наричайки злото-добро а доброто-зло. Чуй прочие Словото Божие: "И стана война на небето: Михаил и Ангелите му воюваха със змея, а змеят и ангелите му воюваха против тях, но не устояха, и за тях се не намери вече място на небето. И биде свален големият змей, древният змей, наричан дявол и сатана, който мами цялата вселена - свален на земята, а заедно с него бидоха свалени и ангелите му. И чух на небето висок глас да говори: сега настана спасението и силата и царството на нашия Бог и властта на Неговия престол, понеже е свален клеветникът на братята ни, който ги клеветеше пред нашия Бог денем и нощем. Те го победиха с кръвта на Агнеца и със словото на своето свидетелство, и не милееха за душата си дори до смърт. Затова веселете се, небеса, и вие, които обитавате в тях! Горко вам, които населявате земята и морето, защото дяволът е слязъл при вас с голям гняв, като знае, че му остава малко време. " и още "Тогава се почуди цялата земя и тръгна подир звяра; и се поклониха на змея, който бе дал власт на звяра, поклониха се и на звяра, казвайки: кой прилича на тоя звяр, и кой може да воюва с него? ... И му се поклониха всички жители земни, чиито имена не са написани в книгата на живота при Агнеца, заклан от създание-мира. Който има ухо, нека чуе. " и още "И трети Ангел ги последва, като говореше с висок глас: който се поклони на звяра и на образа му, и получи белег на челото си или на ръката си, той ще пие от виното на яростта Божия, вино неразводнено, наляно в чашата на гнева Му, и ще бъде измъчен с огън и жупел пред светите Ангели и пред Агнеца. Димът от мъчението им ще се издига вовеки веков; няма да имат покой ни денем, ни нощем ония, които се покланят на звяра и на образа му, и които получават белега на името му. " и още "И видях небето отворено, и ето, кон бял. Оня, Който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и Той праведно съди и воюва; очите Му бяха като огнен пламък, а на главата Му имаше много корони и написано име, което, освен Него, никой не знаеше. Той беше облечен в дреха, обагрена с кръв, и името Му - Слово Божие. А небесните воинства, облечени в бял и чист висон, следваха подире Му на бели коне. От устата Му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; Той ще ги пасе с железен жезъл и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на Бога Вседържителя. На дрехата и на бедрото Му бе написано името: Цар на царете и Господар на господарите. След това видях един Ангел да стои на слънцето; той извика с висок глас и каза на всички птици, хвърчащи сред небето: долетете и се съберете на великата вечеря Божия, за да ядете плът на царе, плът на хилядоначалници, плът на юнаци, плът на коне и на ездачите им, и плът на всички - свободници и роби, малки и големи. Тогава видях звяра и царете земни и техните воинства, събрани, за да воюват против Седналия на коня и воинството Му. Звярът биде хванат, а с него заедно и лъжепророкът, който бе вършил личби пред него, та заблуди ония, които бяха приели белега на звяра и се кланяха на образа му: и двамата бидоха живи хвърлени в огненото езеро със запален жупел; останалите пък бидоха убити с меча, излизащ из устата на Оногова, Който седеше на коня; и всички птици се наситиха от плътта им. " и още "а дяволът, който ги лъстеше, биде хвърлен в огненото и жупелно езеро, дето е звярът и лъжепророкът; те ще бъдат мъчени денем и нощем вовеки веков. "

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker