Любовта или призванието? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Любовта или призванието?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1321 пъти
Чувствам се самотна. Баща ми почина преди две години. Майка ми наскоро получи инсулт, и се наложи да напусна града, в който живея, за да бъда до нея. И майка ми и баща ми са младш едва на 52 им се случи това. Имам сестра, която ми натяква старите ми грешки и ме наранява съвсем съзнателно. Имам и човек до себе си, който считам за любовто на живота си, но той ме кари да избирам между любовта и призванието си. На 19 съм. Готвя се за така тежките изпити за кандидатстване в Медицински Университет Варна. Не е лесно, повярвайте. Забравих да кажа, бях наркоманка. Покрай наркотиците остових училище, а преди това бях отличничка. Пропуснах три години в училище, но сега съм си стъпила на краката, взимам 11 и 12 клас в една година, готвя се за матури, повишителни изпити и кандидат-студентски, докато гледам болната ми майка, далеч от всичко мило. Не съм тъпа, бях объркана и самотна, наще не ми обръщаха внимание, затова печелих това внимание в наркоманския свят. Те просто ме хвърлиха от малкия в големия град, даваха ми пари, но не и любов. Тогава посегнах към тревата и метамфетамина, не намирах кой знае какво утеха. По късно осъзнах, че съм била курва и наркоманка. Най неподходящото отмъщение за наще. Дори мое гадже почина, това бе съкрушително за мен бях на 15. И така от отличника на випуска, аз неусетно повтарях 8-ми клас за трети път. Не ходех на училище, затова. А учих в езикова. Както и да е, преживях това отново сама. Сега не докосвам нито стимулант, нито опиат. Искам да помагам на хората. Винаги това съм искала. От малка исках да стана хирург. И ето ме сега, след хиляди препядствия, Господ отново ми нашепна, че трябва да следвам медицина. Уча по 12 часа на ден. Но любимия ми... Той не иска до правя това. Разбирате ли хора, той наистина е моята любов, заедно сме от 3 години, преживяли сме какво ли не. Но да бъда лекар наистина е моето призвание. Едното, обаче
е изключва другото. Искам да съм хирург, мозъчен. Знам, че мога. Убедена съм! Но това означава да изгубя него.. Там е колебанието ми. Мога да разказвам още много... Но въпроса ми е: Любовта или призванието?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7206850526
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако останеш с него и пренебрегнеш ученето, ще направиш най-голямата грешка! След време ще го осъзнаеш, но ще е късно. Той няма да е завинаги с теб, не си въобразявай, че това ти е най-голямата любов. И въобще как може да ти забрани да учиш?? Този човек просто не си заслужава, иначе щеше да те подкрепи. Имаш късмета, че си се откъснала от онзи свят, но ако го послушаш ще затънеш отново!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b4406b9b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Призванието.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3185e991a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   На 19 любовта на живота ти те кара да избираш между него и това, което да бъде твоя професия?! Е, според теб дали е любов изобщо, не питам изобщо за тази на живота ти?
Естествено, че избираш да се подготвиш за изпитите по биология и химия и то така, че да влезеш. А ако влезеш, смятай, че ще учиш буквално цял живот. Да си лекар е призвание и добри стават само тези, които освен знанията, имат и сърце да я вършат тази работа. Щом смяташ, че това ти е призванието, няма какво да се колебаеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d0c02be87a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Любовтa не огрaничaвa, не постaвя условия, не изисквa дa се лишaвa любимият от мечти. Любовтa подкрепя, щaстливa е когaто любимият човек е щaстлив, любовтa е безкористнa.
A при твоят "любим" нaдделявa егото- той ти постaвя условие, изисквa от теб фa се откaжеш от мечтaтa си, от призвaнието си, дa си половин човек нa прaктикa. Дa, зaщото товa се случвa с неудовлетвореният човек, aко се откaжеш от мечтaтa си зa сметкa нa "любов" към огрaничaвaщият те, ще бъдеш половин душa.
Избери призвaнието!
Aко той действително е любовтa ти, ще те подкрепи, ще бъде до теб и ще се рaдвa нa рaдосттa ти, ще е щaстлив зa щaстието ти.
Всичко друго е... блa, блa, блa.
Освен товa, изглеждa, че и ти не изпитвaш точно любов, a я бъркaш с нaвикa, емоционaлнaтa зaвисимост зaрaди "преживените" зaедно нещa, нямaш подкрепa от други и те е стрaх дa зaгубиш него, зaщото смятaш, че ти е сигурносттa в животa. A в същност е препъни кaмък зa теб.
В нaй- откaчените ми проекти, в нaй- лудите ми нaчинaния, тогaвa когaто дори и aз не вярвaх в себе си, човекът с който съм вече 15 г. винaги е бил до мен и ме е подкрепял, винaги съм знaелa, че и дa "пaднa", дa не успея, той ще бъде тaм. Нямa дa ме критикувa, нямa дa ме обвинявa, ще ме гушне, целуне и ще ми кaже, че и тaкa е ок.
Товa е любов!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f05bf9211e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ако той те ограничава да учиш и да получиш професия, значи те дърпа назад. Вероятно той самия няма образование. Ти си много млада. Можеш за в бъдеще да си намериш и друг човек, който да е до теб и да те подкрепя, но ако изпуснеш времето да учиш, ще съжаляваш един ден. Всички на тази възраст сме си мислели, че той е любовта на живота ни. Е, повярвай не е така. Трябва да си с човек, който иска да се развиваш, а не да те ограничава егоистично. Не се отказвай от мечатата ти да учиш.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 39a69a2bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ако той те обича истински ще ти позволи да учиш. Не зарязваи бъдещето си заради връзка От къде може да си сигурна, че този човек ще е до теб след 10 години? Няма как да си сигурна. Учи, това е по-важно. Той ще спре бъдещето и развитието ти. Това е от мен.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0cd801a7d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ей, като приказками идва. Математиката също куца.
Момиче вземи се в ръце и недей пиши глупости.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 20d3cb2858
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ако "любовта" наистина държи на теб, то ще иска да следваш мечтата си и да я осъществиш. Разбирам той да имаше евентуално някакви претенции, ако ти заминаваше за чужбина или много далеч като цяло (въпреки че и тогава няма право да те спира), но какъв му е проблемът да си лекар? Може би, защото не иска успяла бъдеща съпруга, за да може по-лесно да те командва, а? Ах, такива как ги мразя! Зарежи го и следвай признанието си, че тези връзки са като лек ръмящ дъждец - доста бързо отминават и винаги са на облак.

ELSA

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7f50e4d8a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мила, явно ти си по-влюбена в него отколкото той в теб! Ако те обичаше толкова много и държеше на теб, не само нямаше да те спира да следваш мечтата си да станеш хирург, ами дори щеше да те подкрепи. На твое място бих избрала медицината, защото е ясно, че човекът до мен не вярва, че мога да се справя и не уважава мечтите ми. Ти си знаеш, обаче ако се откажеш от мечтите си един ден ще съжаляваш много.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 90d507d9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   С риск да ти "помогна" ще кажа, че ти САМА трябва да решиш или по-точно да ПОЧУВСТВАШ кое от двете да избереш. Ако искаш ми вярвай, ама вече знаеш отговора. :)))

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f915b5ad10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако той държеше на теб нямаше да кара да правиш този избор! Фактът, че иска да жертваш образованието си заради него показва ясно, че това НЕ Е човекът за теб! Не си заслужава да жертваш мечтите си заради един мухльо казвам го с извинение! Аз лично не бих си пропиляла бъдещето заради него дори и да е последният мъж на света! Изборът си е твой!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ef7bdff96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Измислена история.

Естествено, че образованието и добрата професия са най - важни!
Любовта идва и си отива... рано или късно.
Затова всеки от нас трябва да е способен да разчита само на себе си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f2b2def1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Още колко такива измислени теми ще пускате? Предната беше Живота или любовта.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker