Моята мечта - котешки приют - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моята мечта - котешки приют
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1039 пъти
Здравейте! :)
Искам да споделя с вас мечтата, която имам от малка. Повечето хора ми се смеят и казват, че е безсмислена, но поне за мен не е така. Та.. мечтата ми е да създам котешки приют. Знам, че това, което искам е много трудно за изпълнение и едва ли ще успея, но също така знам че само с вяра не става.
Искам да попитам всички тук, които ще ми отделят време как да успея след време да го създам, какво трябва да уча, за да се развия, аз мисля, че трябва да съм ветеринар.. не съм запозната. Омръзна ми да ми се подиграват. Не знам какво е толкова смешно в мечтата ми. Някои хора мечтаят за далеч по-безсмислени неща. Тъпо ли е да дам дом на един живот, който е изпълнен с трудности на улицата? ! Мисля че не. Всеки ден се връщам от училище и виждам котета без уши, без крака и без опашки, някои дори без козина. Чета благодарност в очите им дори когато им дам едно парче хляб. Та.. Вие какво бихте ме посъветвали, как да осъществя тази моя мечта, как да я направя реалност. Тъжно ми става само като видя бездомно коте на улицата.. мога по цял ден да мисля за това. Не се сдържам и няма случай в който не съм погалила някое коте. Тъжното е, че нямам опит в тяхното отглеждане, защото на мен самата родителите ми не ми позволяват да си отгледам едно. :(Единствено мама ме подкрепя в тази моя мечта и в това за домашен любимец! Моля, помогнете, дайте някакъв съвет-как да успея!!!!

Моля ви от сърце, публикувайте ми историята... по-точно моята мечта.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: be85ff245b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, стани ветеринар, за да можеш да имаш някакви знания, а и да си изкарваш прехраната.
Като цяло идеята е добра, но нали трябва да живееш от нещо?
На Запад има хотели за животни като хората са на почивка. Е, ние сме още назад, но и това ще дойде при нас, когато станеш голяма. Учи сега, а после можеш да се занимаваш с животни, но не се отказвай от мечтите си
Примерно ветеринарна практика малко в покрайнините на града, съчетана с хотел за котки и кучета може би приют. Защо не
Фондацията Четири лапи се занимава с бездомни животни, включително котета ако искаш да си доброволец. Успех

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 476bb0c788
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   https://www.youtube.com/watch?v=Sf8qIDm7VU0

За да осъществиш една такава мечта
първо - трява да имаш желание (видно е, че го имаш).
Второ - трябва да имаш пари!
Така че като за начало мисли от какво, как и къде ще изкарваш пари след 18!
Почни да изкарваш добри пари, а пък нека ти се подиграват тогава на мечтите, за които ще имаш парички да изпълниш!

Идеята за ветеринар е добра, но помисли, дали ще ти понесе психически да ги лекуваш или просто би искала да ги храниш и финансираш, а други да извършват лечението.

Помисли добре какво те влече най - много да правиш.
Помисли дали е перспективно днес, в следващите 20-50 години.
Вади пари и си осъществи мечтата! Която според мен е супер.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 468fdcaf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Твоето милосърдие и състрадание към животните говори за благородния ти характер, но не знам как би могла да помагаш на всички тези животни а и дори да намериш начин, това е поглъщащо занимание което е и икономически необосновано. Бях гледал едно предаване за жена която беше направила приют за котки в щатите и се беше заринала в котки за чието издържане събираше дарения и целия и ден минаваше в грижи за котките. Постоянно чистеше, хранеше ги, поеше ги и се грижеше за тях а котките бяха навсякъде и бяха много и се увеличаваха, защото се размножаваха и тя търсеше хора които да ги осиновяват. На теб по-скоро ти трябва една котка за домашен любимец а още по-добре достоен човек до теб който да обсипваш с тази голяма любов и състрадание които носиш в сърцето си. Всичко хубаво.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b557f2218b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   като начало идеята да станеш ветеринар е добра. можеш също да станеш доброволец към някоя организация, за да натрупаш опит.
а иначе не знам как си представяш (сигурно никак) да се реализира идеята ти - трябва място по възможност извън града, сграда, храна, лекарства, грижи... това не е по силите на 1 човек, а и кой ще плаща за всичко? никой не би купил котка от теб когато може да си улови от улицата колкото поиска

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7dba0105ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Стани ветеринар, само, ако можеш да го понесеш! Като малка и аз мечтаех да стана ветеринар, но с времето открих истинското си призвание и сега следвам друг път. Гледам да помагам на различни организации когато имам финансовата възможност за това, но за нещастие там нещата са много сложни. Реално няма европейско финансиране за приюти и организации-поне на този етап. Държавните са в ужасно състояние и там въобще не се грижат за животните-по скоро им помагат да умрат мъчително! Много хора се опитват да създават и потдържат някакви доброволчески приюти, но е много трудно. Ако, си от голям град можеш да потърсиш някаква подобна организация и да помагаш с труд и грижи за животните.
Аз се отказах от ветеринарната медицина, най-вече защото съм много чувствителна. Не мисля, че ще мога да поема отговорност за чужд живот! Гледам три котки-осиновени от улицата! Миналата седмица водих единия от тях на ветринар и там бяха довели друга котка с тумор в главата. Докторът тъкмо я беше приспал завинаги когато отидохме... истината е, че понякога се налага-има нелечими заболявания, при доста домашни любимци също се налага, просто когато остареят вече и за самото животно съществуването е агония... Аз психически не бих издържала да работя това. Трябва много любов към животните, за да си добър ветеринар, но и някак да се, , заключваш" към такива случки.
Ако, си ветеринар и създадеш приют определено ще спестиш от ветеринарни грижи за животните си, но за мен най-важното е да имаш достатъчно пари да го финансираш.
И на мен ми е мъчно за бездомните животни-като храня нашите отделям и за тези пред блока... Ама, няма как да стане! Котките за разлика от кучетата не са опасни и никой не иска да ги кастрира, защото не пречат. А, те си се развъждат и стават все повече и повече, много малки не оцеляват! Ако, е хубавичко котенцето има шанс да го осиновят добри хора, ако ли не-остава на улицата. И дори да е хубаво... Ние така взехме третия-беше болен, но го излекувахме и тръгнахме да търсим дом, а той е един много пухкав-сигурно някакъв мелез между улична котка и породиста. Писахме обяви, писахме... нищо! Накрая си го оставихме в нас и той пък излезе с невероятен характер-много любвеобилен и социален-сега е чуден красавец! Всички много му се радват-наш късмет си е бил и аз не съжалявам.
Ама е гадно! Всяко животно заслужава любов и грижи! Онова котенце беше толкова красиво и мъничко, а го евтанизираха... късно било за лечение. Много ми е мъчно, че не мога да спася всичи, но никой не може да го направи, дано ти като пораснеш успееш да промениш повече. Не се сърди какво ти казват хората-повечето хора, дори вече и децата са толкова меркантилни! Как да те разбере човек, чиято най-голяма мечта е да има новия модел на iphone! Имаш чудесна мечта и дано я осъществиш!

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 86df2dfb31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като начало-не давай на котките хляб. Не е полезно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker