Ровите ли се в "дълбоката мрежа"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ровите ли се в "дълбоката мрежа"?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 14755 пъти
Да, темата е за така наречения deep web.

За тези които не знаят - това е "скрита" част от интернет която не се индексира от обикновенните търсачки като google нито пък може да се достигне случайно чрез обикновен браузър.

Та моят опит започна прди няколко години когато от любопитство и от нямане на работа си изтеглих една от програмите с които се достига deep web-a и започнах леко по леко да изучавам тази непозната територия.

Ако трябва да бъда честен съм попадaл на доста сайтове които никога повече няма да посетя но в същото време намерих и страхотни хора с които държим връзка редовно. Малко ми напомня за mirc-a преди години - анонимност без цензура, без някой да те съди и да ти дава "наклон на оная работа" кое е правилно и кое не.

Та сред вас има ли хора които използват тази част от нета?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 39b088b6e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (59 гласа)

1.   Щом сме тук, едва ли сме „там“
Съжалявам, но не съм почитателка... Там се продават роби, оръжия, наркотици и се наемат убийци
Не си мисли също, че си супер анонимен
Ако правиш престъпления, ще те спипат ченгетата.
Пример - атентатора в Мюнхен е купил оръжито си по този начин и хванаха кой му го е продал.
Пълна анонимност онлайн няма.
Гледай да не прекрачваш законите и мисля, че е ОК да се ровиш там, но аз лично не бих се занимавала на твое място, защото си има причина тези хора да искат да се крият...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ab1dd114b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Ровичкай се колкото си искаш, но спазвай елементарни навици. Никога не използвай Windows. Тъй като е най-използваната, тази операционна система може да подлежи на на много хакерски атаки и може много лесно да ти вкарат някой Malware. Използвай Qubes OS. (Ако не знаеш какво е - Google-ни го. ) Стой далеч от сайтове и форуми за детско порно, Snuff порно и каквито и да е неща, които нормален човек не би искал да вижда. Понякога това са сайтове, създавани от американското правителство, за да проследяват регистрирани потребители и арестуват - с две думи, един капан за хора с болен мозък. Останалите са истински, но ще срещнеш психично болни хора и снимки/видео, които просто ще ти пре*бат съзнанието. Никога не поръчвай нищо от там. Или никога няма да ти го доставят и ще избягат с биткоините ти, или ще получиш продукта си, но и в двата случая е опасно. Това са главните неща. Иначе има и нормални форуми, форуми за хора с определени вярвания и интерес, който не би се възприел нормално от масата хора, и всякакви такива общности. Общо взето това е, мога да ти разправям още много, но това е главното, което трябва да знаеш за твоя физическа и психическа безопасност. Може да си чул за така наречените Red Room-ове (стаи, в които някой стриймва на живо изтезаване и екзекуция на друг с Live Chat). Това е пълен Bullshit. Чисто теоритично, е почти невъзможно да хостваш Live Stream в Deep Web-a. Просто няма смисъл да търсиш. Та така, Explore-вай си колкото си искаш там, стига да си в безопасност. Говори ти човек, с опит. Май се изчерпах за сега, пък и ми се приспа, хаха. Хубав ден!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 17c6243990
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Никой да не прави тази грешка! Влизал съм няколко пъти в ''Deep Web'' и попаднах на много гадни неща... Имаше един който се представяше за наемен убиец и беше пуснал няколко клипа как убива жертвите си, снима с камера хората които чисти... На едно друго място пък имаше някъв с маска който изтезаваше хора от африкански произход за пари, тоест биткойнт (виртуална валута за разплащане). Хората му превеждаха биткойни и избираха по какъв начин да се изтезават робите... Deep Web е място за психопати и психари! Не правете тази грешка да влизате там, защото колкото и силна психика да имате, ще бъдете засегнати... Повече никога няма да направя тая грешка да влизам в тая пумия наречена Deep Web...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ff776ce55e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък нищо не открих там, освен оръжия и наркотици, но но тях и в нормалната мрежа си ги има, стига да знаеш къде да търсиш. Иначе чрез TOR сърфирам, но на нищо фрапантно не съм попадал. Ти какво толкова си виждал, я сподели?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2a4d189443
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Пробвах преди няколко месеца. Исках да намеря тия "зловещи/страшни и тн видеа, за които говорят, но намерих само наркотици. Не ми се занимава с биткойно и подобни глупости, по-добре от съседа.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: de9d9ac023
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Пробвала съм когато бях страшно зарибена по хорър филмите! Сякаш не ми стигаха всички гадости които можеш да докопаш по нормалния начин и се зарибих и там да опитам... Бяхме с един приятел и си търсехме хорър да гледаме и нещо не намерихме. Аз вече бях чувала, че на това място има, , странни неща" и го питах дали може да влезе... Честно, ще ми се никога да не го бях правила! . Не мога да повярвам, че са на свобода, а още по-малко, че човек който нормален ще се завре там и ще се кефи да гледа тези... извращения.
Сигурна съм, че има хиляди сайтове които можеш да посетиш и нашето търсене едва ли е могло да покаже нещо по-различно от ужаса който доброволно търсехме. Знам, че, ако имаш необходимите знания можеш да поръчваш наркотици, оръжия, крадени кредитни карти... За щастие нито имам такива знания, нито искам да го правя. С момчето мълчеливо си излязохме решавайки че класическия интернет си ни стига.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e3badfe30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Чувал съм, но не съм се опитвал да вляза там. Чувал съм че има такива неща, които и фантазията на повечето хора не може да съчини... (океан от извращения) А ти драги авторе, би ли разказал по подробно на какво точно си се натъкнал?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9a8629aec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За сведение на номер 1: Не само че не е хванат продавача, ами не може да се докаже 100 %, че и купувачът е бил самият атентатор. Може да се предположи, че това е така, защото купувачът прекратява активността си в мрежата малко преди атентата. Източникът ми е статия на немски език в сериозно компютърно издание, където са описали детайлно цялата случка.
Други аспекти по темата няма да коментирам.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 332b72b463
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

9.   Говориш за дълбоката мрежа или за тъмната мрежа. Има разлика. Дълбоката мрежа са сайтове, които не са ADS by GOOGLE. Или например сайтовете на разни фирми. Не е казано, че в дълбоката мрежа има наркотици и подобни неща. Дори там няма нищо незаконно. Незаконните неща са в тъмната част на Интернет, но не се подвеждай по гръмките изказвания на такива като Номер1. Да, опасно е да се ровиш по такива места, защото можеш да лепнеш нещо.

Иначе и на мен ми е любопитна темата. Дори имам малка препоръка към екипа да я сложат в Избор на Редактора.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6e5b968cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм пробвала, но от чисто любопитство може и да видя какво е "там". Я, кажи с кои програми го правиш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8f75a124ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   За първи път чувам за тоя дийп уеб, честно. Разкажи какво има там, коя е програмата... Не смятам да се ровя никъде, просто ми е любопитно

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7ed125f77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не, не мисля, че там ще намеря нещо, което да ми трябва. Мисля, че тя е само за извратеняци, престъпници и специални служби, които да ловят първите две категории. :D

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b4139e2ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Само да кажа, че deep и dark web са две различни неща.
Дарк-а е част от дийп-а.... с две думи, дори да ви е интересно не влизайте никога там... Още от момента, в който си изтеглите тор-а, компютърът ви вече е под наблюдение. Вярно, че е удобно - наистина изключително трудно е да бъдете тракнат и все пак...
Има 80% шанс да попаднете на "нещо", което ще ви унищожи психиката.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 765d418e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   От автора:
Влизам с ТОР, макар че има и доста други приложения, дори по добри но с това свикнах и ми е удобно.
Иначе какво съм намирал - различни неща, едно от най гадните на които съм попадал на последък бяха нецензурурани снимки от катастрофи и разни инциденти, местопрестъпления и тн. Иначе от порно сайтовете стоя на страна - "нормалната" мрежа ми е напълно достатъчна с цялото си многообразие :)

Иначе като чета за някакви канали за наемни убиици и екзекуции на хора които се предават на живо - ами става ми смешно меко казано :) Сигурно има хора дето се рекламират като "contract killers" ама според мен това е капан за идиоти - "контакръра" ти щипва биткойните и дим да го няма. С оръжията според мен е същото. Поне не виждам как ще вземе да ми го доставят от Хондурас или Сирия - чрез DHL сигурно :)

Наркотиците - предлагат се много дизайнерски дроги които още не са влезли в списъка със "забранените вещества". Най вече от азиатци но и там си е доста рисковано. Най малкото едва ли подлагали последния модел на разшитрени медицински изпитания. Ама както и да е, някой вече коментира че ако ти трябва дрога отиваш при кварталния дилър, а не я поръчваш от филипините с 30-дневен срок на доставка :)

Иначе има доста форуми за "компютърни специалисти" където може да се намери много информация и всякакви материали по въпроса с "програмирането" така да го наречем :)
Освен това има и доста неща за "пиратстване" - в България си имаме торенти, фтп-та и всякакви други места за свободно теглена на музика, филми и програми но има доста държави с много строго законодателство дето си държат на авторското право. При тях "deep web-a" е единствения вариант да се сдобиеш с пиратски windows примерно.

Та това е общо взето, просто ми беше интересно дали има и други хора за които мрежата се простира по далеч от ютуб, фейсбук и гоогле :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ac12c16db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   За darkweb -а мога да кажа че ако си в България и си с нормални наклоности, не ти трябва. Тои е главно полезен за Америка където ти нямаш достъп до торенти и всичко трябва да си го закупиш по легален начин. Ние имаме торенти те си имат darkweb. Отностно разликите те не са много. Ако тук торентите са ни само за музика филми и програми то darkweb -а има и други неща като наркотици, оръжия крадените неща ментата и др. Самата работа с darkweb -а е доста по трудна понеже нямаш търсачки като гоогле да ти олеснява търсенето. Порното там е предимно педофилия като интерестното е че има и нормално... явно в америка и то не е безплатно :D За хората които по пишат че трябва да използваш доста защити, това е така, няма спор но е малко да бягаш без никои да те гони. Защо- много просто ФБР след наистина darkweb -а но не си мислете че някои от там ако ви засече ИП-то ще стане нещо. Никои няма да тругне да организира акция за да ви арестува понеже сте посетили някаквъв си сайт. Забранено е разпространението на педофилски материали но това вече е друго.

И аз съм чувал за тези стаи в които уж на живо се измъчват и убиват хора но никога не съм подал. Честно казано няма да се очудя и ако не са истина понеже много от нещата там са си просто за заблуда. Разбира се ако искате вярвайте си че ще си поръчате няколко емки по пощата или калашников 1 кашон и ще ви ги доставят. Или пък ще си наемете убиец и тои ще изпълни поръчката... Да не говорим пък и за аифоните и другите апле продукти които уж са оригиниални и на по ниски цени.... Че ако не е оригинален продукта или не получите нищо къде ще се оплачете? !? !?

В заключение мога да кажа само че ако не се намираш с момента в америка и да искаш да излгедаш никое филме или песничка безплатно и не си падаш по педо изпълнения тогава не ти трябва да се ровиш там... не защото нещо ще стане а просто защото няма да намериш нещо по различно от това което можеш да намериш с гоогле и то доста по лесно.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b0c0318ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Така наречените red rooms с live stream наистина съществуват, казвам го от личен опит. Но разбира се не са безплатни. Плащаш си в зависимост от камерите които искаш да наблюдаваш от 40 до 200 биткойна, което се равнява горе-долу на 120-500$. Попадала съм само на заглавни страници, където ти описват как протича процедурата по разплащането и обменът на "ключове" за достъп. Обикновено на тази заглавна страница има и часовник отброяващ наобратно до времето на старта- нещо като театър-плащаш си билета и отиваш да погледаш шоу.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a598b36869
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   До #18 ако нямаш покана от някои от ненормалниците , които поддържат този сайт е почти сигурно, че става дума за "измама " ако може да го наречем така. Иначе към автора най-имтерсното, което може да намериш за забранени книги, наръчници, някой друг "секретен документ. Първото ми посещение беше за да добия представа за синтетични сещаш се какво :). Другото по интересно са mail услугите за по-голяма анонимност. Има много информация(схеми) за различни ел. устройства. От време на време се появяват черните пазари като silk road и други деривати за забранена стока. От отностно торентите как беше спомал някой в горните коментари, недей моляте бавиш ни всички :D

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: af24f2f273
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Aз бях потресенa когaто рaзбрaх зa съществувaнето нa тaкaвa тъмнa мрежa и от мaщaбите и. Естествено, знaех че в нетa се рaзвивaт незaконни дейности и че не цялaтa информaция е достъпнa. Но не знaех че всъщност 96%-99% от мрежaтa е тaйнa. A пък ние си мислим (поне aз тъй мислех), че блaгодaрение нa нетa знaем много и имaме достъп до много. A всъщност, товa до което имaме свободен достъп е еднa нищожнa чaст от мрежaтa. Тa се зaинтересувaх от темaтa и взех дa четa блогове и дa питaм мои познaти дето се зaнимaвaт с информaтикa. Нaкои от тях бяхa влизaли и ми рaзкaзaхa ужaсявaщи нещa. Aмa се рaдвaм че рaзбрaх зa съществувaнето и. Тaкa поне знaм в кaкъв поквaрен свят живеем. Сaмо кaто си помисля колко психясaли престъпници, убийци и педофили имa, лошо ми стaвa. И нaй-ужaсното е, че много от тях сa нa свободa. Но е добре дa знaе човек и дa се пaзи. A инaче моите познaти ми кaзaхa че не всичко в дълбокaтa мрежa е лошо. Попaдaли сa нa много интересни местa с библиотеки, кинотеки, документи и т. н.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8a66356346
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   до 20: Защо решихте, че 96% от мрежата била тайна? Тъй като съм се ровил в Tor доста според мен "тайната дълбока мрежа" представлява най-много няколко хиляди сайта.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8b7a508f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Повечето тук си нямат идея за какво става въпрос, а коментират. Точно при наемните убийци се плаща накрая, когато е свършена поръчката. Няма как да ти "щипнат" биткойни. Такава им е политиката. Плащащ им като си свършат работата

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 30e3b8c5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Прави разлика между "дълбока" и "тъмна" мрежа. Дълбоката мрежа е 99% от нета и е всичко, което не се достига от търсачките. Всеки от нс я достъпва всеки ден. Сигурно и някои теми в spodeli. net не излизат в гугъл, следователно са "дълбока мрежа".
Онова, за което говориш, се нарича "dark web" и е съвсем малка част от дълбоката мрежа - няколкостотин сайта са. Достъпва се само с определен браузър.
Иначе съм ровил, но попаднах на някои неща, които ме натовариха много психически и едва ли бих влязъл пак. А не видях особена полза за себе си. Имайте предвид, че дори там има вероятност да ви хванат, макар и по-трудно. Ако си купувате трева, едва ли някой ще се занимава с вас. Дори за убийство не мисля. Но ако опитате да въртите бизнес с оръжие с ИДИЛ - тъмна, тъмна, колко да е тъмна мрежата? Все пак е проект на американската НСА.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4b278086f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Добре, как всеки е влизали намирал какво ли не, а аз като свалих тора и буквално всичко беше същото, нямаше нищо плашещо или стряскащо, бихте били полезни ако напишете

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker