Как да стана умна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да стана умна?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1967 пъти
Наскоро се запознах с един човек, който наистина събуди у мен невероятно възхищение! Имам чувството, че е капацитет по всяка тема, която му зададеш. Не става дума, че е от онези досадни хора енциклопедии, този човек сам умее да разсъждава по уникален начин! Дори и нищо да не разбира в дадена област, той ще седне, ще помисли малко и пак ще успее да изложи някаква теза. Супер много обичам да си говоря с него и да дискутираме по различни въпроси, да слушам мислите му по темите и да се възхищавам, защото на мен подобно нещо никога не би ми дошло наум. Не мисля, че имам ограничено мислене, но някак не успявам по такъв начин да се задълбочавам, така че да вникна в същността на нещата. Как да стана и аз като този човек? Винаги съм изпитвала респект към подобни хора, толкова интелигентни, начетени, способни, културни, будни.... как да стана и аз такава? Искам да бъда като този човек!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 70b2b8a950
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С какъвто се събереш, такъв ставаш
Просто общувай повече с подобни хора, но ти самата си интелектуалка щом изобщо си задаваш такива въпроси. По-умна не можеш да станеш, но можеш да разшириш хоризонта си с четене на литература, включително учебна по различни теми и специализирани издания, но най-вече се събирай с хора, с които ти е интересно.
Моят съпруг е подобен човек на този човек, който описа и затова има и голям успех сред жените, в живота като цяло, никога не ни е било скучно, но с течение на времето осъзнах, че аз пък разбирам повече в някои отделни сфери. Освен това често такива хора бъркат във фактите, не знаят повечето неща, но могат да ти дадат чувството, че знаят. Това са бързо мислещи хора, много бързо превключват и умеят да се ориентират в различни сфери на живота, науката, познанието. Обикновено са успели в бизнеса, живота, политиката, науката, но не се стреми към това да си като някого, а бъди себе си. не забравяй, че целта на човешкия живот не е познанието, а щастието. Прави това, което те прави щастлива. Повече инфо не гарантира щастие. Има много простички хора, които са по-щастливи от интелектуалците и образованите, защото живеят в близост до природата, имат време да се насладят на простите неща в живота, а интелектуалците все живеем за някакви цели невъзможни, възможни, бъдещи и минали и накрая колкото и голямо познание да имаш, няма да те спаси от смъртта, но жалко ако си прекарал цялото време в четене и учене, а не си видял океана, не си познал любовта, не си родила дете, не си се насладила на залез в живота си и т. н.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 568a380a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто трябва да ти идва отвътре да се интересуваш от различни неща.
Трябва да ти идва отвътре да разсъждаваш самостоятелно, да анализираш.
С малко практика ще се научиш да обосноваваш винаги собственото си мнение. Но първата стъпка към това е да харесваш и уважаваш СЕБЕ СИ като личност! Така и ти ще започнеш да разсъждаваш сама и по уикален начин!


Тъпо е да искаш да станеш умна, защото искаш да си като този човек, или като онзи човек, най - малкото защото след време ще осъзнаеш, че всъщност той не е толкова умен, колкото ти се струва днес и сега.
Иначе си на прав път.
Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fc26641f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти сама си дала отговор на въпроса си. "Винаги съм изпитвала респект към подобни хора, толкова интелигентни, начетени, способни, културни, будни.. " - недей само да им се възхищаваш, ами работи по въпроса да станеш като тях. За да си интелигентна и начетена - чети повече книги (и не само), способна - способностите идват с практиката, труди се неуморно и ще се изумиш на това, което можеш да постигнеш, културна - тук отново четенето на повече книги ще ти е от полза, намери си пример за подражание, на когото се възхищаваш и се учи от него, и не на последно място си подбирай хората, с които контактуваш, средата е много важна, будна - за да си буден човек ще ти помогне всичко, което си изброила преди това. Щом искаш да си нещо, бъди!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e822136ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като използваш разума си за да анализираш критически аргументите по някоя тема. Хората обикновено са като попивателни за информацията и не я пресяват, изпитват и правят критичен анализ. Трябва да търсиш причините и мотивацията зад дадено събитие, новина и т.н. и да го пресееш през собствения си разум и знания, за да видиш пасва ли на фактите които знаеш а ако се разминава защо и има ли скрит некоректен мотив в информацията която ти се предлага и какви са причините за това. Най-вече ти препоръчвам да четеш Библията, защото както се казва там: "Твоето Слово е вярно, простите прави мъдри"

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fa38230313
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами общувай много с него, защото от такива хора винаги има какво да се научиш и другото, което е много полезно е да четеш книжки, ама на всякакви теми, защото това разширява общата ти култура.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c66a34330d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Почти изцяло е гени и от част как се те гледали като малка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: aa9588e76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Искам само са ти кажа, че по начина, по който пишеш и разсъждаваш, личи че си не по-малко умна от този човек, така че просто бъди себе си пред него. ;)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c0f5ea397d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Най-хубавото в случая е, че имаш много добра мечта - да си умна и да усъвършенстваш интелекта си и начина си на мислене. Твоят въпрос "Как да стана умна? ", макар и да звучи странно на пръв поглед, е изключително смислен и е въпрос, който трябва да си зададат най-малко 95% от хората в България. Желанието ти да бъдеш умен и начетен човек е 100 пъти по-ценно от желанията на повечето хора в днешно време от сорта на "айфон" (най-голямата лигавщина на 21 век) и куп други глупости. Самият факт, че имаш желание да МИСЛИШ и да РАЗСЪЖДАВАШ е достатъчен сам по себе си. Ако наистина имаш желание и положиш усилия в тази насока няма как да няма резултати. Всичко е до осъзнаване на нещата - ако наистина си осъзнала, че искаш да си интелигентна и, че ще имаш полза от това, значи то ще се превърне в реалност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker