Въпрос за църквите, паметниците и музеите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос за църквите, паметниците и музеите
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1006 пъти
Здравейте! Изминалата седмица бях на еднодневни посещения на известни градове - културни средища и забелязах, че цари същинска бюрокрация. Толкова съм възмутена, че не само, че няма да стъпя втори път там, където съм била, но и не знам дали и в самия град ще повторя посещението си. В с. Дебращица не ни пуснаха в храма, който е "паметник на културата". Буквално ни казаха, че ако не търсим отец Стефан, за да му дадем 'ДАРЕНИЕ" няма да ни пуснат да разгледаме и да запалим свещ. А в Карлово - в четирите къщи почти не ни изгониха, понеже не пожелахме да си купим етерично масло. Не стига, че плащаш по 7 лв. на човек, ами и за подробна информация искат и по още 3 лв., а като зададеш защо се нарича по този начин къщата, например, и не могат да ти отговорят. Така ли се привличат клиенти? ! И после защо не си знаем историята. То чак по едно време ми стана неудобно от тяхното отношение и гледах по-бързо да си изляза преди да си купя нещо, което не ми трябва по принуда на безбожни цени, което дори не е реално.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 055799081c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, всичко струва пари. В Карлово дори не знам дали къщите не са върнати на наследниците, тоест не са частни. В църквата най-вероятно всичко е леш и искат един вид такса - може би 5 лв., нещо такова.
Ще се учудиш, но вече на много места има такса вход за църквите, включително в Берлинската катедрала, в някои църкви в Австрия ми се е случвало. Проблемът на Църквата у нас е, че няма доход - с твоите 20 ст. за свещи не може да се поддържа храм, а бабката ще трябва да виси там 1 час да чака да ти изгори свещичката. Ако беше дала 5 лв., щяха да те пуснат. Другият път не се разправяй - дай 5 лв. и готово.
И ти не си клиент ако не харчиш пари, а ти не искаш да харчиш пари -значи не си и клиент. Клиентът е човек, който е готов да даде определена цена за определена стока. Ти си консуматор, който иска всичко да е тук, поддържано за него, но да не плаща. Сори, това време свърши преди 26 г., сега всеки се бори за оцеляване.
Ние ходихме в Конака в Могилица, които беше частен - върнат на наследниците и да - купихме билки разни, платихме по 5 лв. вход, купихме книжка някаква, защото е ясно, че лелката стои там не заради хубавото време, а трябва да живее от нещо и с нещо трябва да се поддържа имота. В църкви в лошо състояние, отдалечени също няма да те заболи да дадеш 5 лв., но ако сте 5 човека, това са 25 лв. и може нещо да се събере за църквата или да се платят сметки.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 580c96d2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защото си е безспорен факт видим за всеки, че така наречените отци и всякакви други нямат нищо общо с бог, сигурно си спомняте и тези дето ги хванаха какви неща правят в храмовете.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 16b40dbc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Църквите в Австрия са ясни! Там си заслужава входа, но тук-за да гледам някакви развалини и да ми искат пари? В града ми направиха музей на розата-входа е шест лева и вътре няма нищо което да не мога да видя в интернет-главно снимки! Отделно за снимане имаше такса... Пълна простотия! Като искат пари да си ги изкарат! На мен никой не ми плаща, за да то съм хубава а или за дето имам мазоли на пръстите от клавиатурата. Ако, клиента ми не желае или не харесва това което предлагам-няма да ми даде пари.
В случая продукта е църквата/къщата, етеричното масло са някакви добавки, които не са задължителни! За седем лева тези масла трябваше да са подарък!!! Ясно, че бабата не е там заради хубавото време, но както тя има сметки за плащане, така и всеки друг има! При положение, че не съм заинтересована от продукта който ми се предлага ми е все тая кой и защо го продава. Ти живееш в някакъв измислен свят, не автора! Когато продаваш нещо или го правиш такова, че отговаря на нуждите на пазара или фалираш.! Номер едно, по твоята логика, ако някой иска да му направя визитни картички, но му и направя и менюта за ресторант-той трябва ли да ми плати и тях? Нито автора е искал масла, нито измисления ми клиент менюта...
За църквата не ми се коментира-църквата не плаща данъци, а поповете търсят пари за щяло и не щяло! , , Безбожна" работа е напълно точно казано!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f1fece8466
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За жалост всеки паметник, музей има нужда от пари за ремонт и поддръжка. Тези пари се набират от дарения и такси за вход. Иначе как очаквате да съществува музея. И аз не мога да си позволя някои музеи и просто не влизам.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 055799081c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами, Авторке, като не си заслужава, защо си губиш времето - ходи в Австрия. Жалко е обаче, че си готова да платиш вход за чуждото, но не за своето. Идват хора от Япония и САЩ и явно има какво да видят, но да - ходи в чужбина, плащай там входовете, но безплатен обяд няма.
Срамота е обаче как се подиграваш на труда и усилията на другите. Направи ти музей и църква и го пусни без пари!

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3f06bec6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До н6 - Не изопачавай и не присъждай чужди думи на автора! Аз съм авторът и не съм казвала нищо за Австрия. Ходи ти, където щеш! До н1-не ми поискаха 5 лв. Ако бяха 5, щях да ги дам, а ми поискаха 500, за да вляза в храм, паметник на културата, който беше заключен в работно време. Мъжът, който беше там и който не ни пусна - не знам какъв е, но със сигурност не беше бабичка, а храмът със сигурност нямаше вид да има нужда от ремонт, понеже само след 5 минути, през които обръщахме колата, се носеше и отчето с една торба алкохол и мезета.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7bd2a41bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като чета авторката направо ме разсмива с нейните изисквания за евтин и безплатен туризъм. Социализма свърши отдавна авторке!
Вярно е че в Дебращица храма е културна ценност /от 2009 година не съществува наименование "паметник на културата"/ но да очакваш там постоянно да има назначен човек да ти отключва безплатно когато ти си на кеф да идеш да си запалиш свещ на стойност 20 стотинки при този наплив на туристи там е направо учудващо как ти е дошло на акъла. Логиката води до там че щом храма не е постоянно отключен за посетители то посещаемостта му е минимална. Ами иди потърси споменатия отец предложи му дарението, не вярвам да ти вземе човека повече от 5-10 лева, а щом толкова държиш да разгледаш културната ценност си заслужава сумата. Човека като си платиш няма да ти откаже, не разбирам как очаквате някой да поддържа сградата, да варосва в бяло външните стени да тупа килимчета и да мете редовно пътеките и да стой по 20 часа на ден на мястото да ви посреща БЕЗПЛАТНО, за да спечели 5ст от свещите, които евентуално ще си закупите от същия храм? Това да не ви е църква в центъра на голям град с хиляди хора посещаемост на ден. Дори в центъра на София в Александър Невски взимат такса туристи, ако не знаете, от тур операторските фирми който водят групи. Учудващо е нали, българите си влизаме безплатно, палим си свещ, но група с японски туристи плащат такса "турист" за да влязат в храма, факт.
Напълно нормална смятам и цената за Карлово, 7лева да разгледаш и 3 лева за екскурзовод, който да ти разкаже подробности за това което виждаш, никой не те е изгонил въпреки, че не си купила етерично масло, просто са ти го предложили по настойчиво или на теб така ти се е сторило. А да питаш въпроси защо така се казвала къщата, в същото време да се скъпиш за 3 лева за да ти бъдат разказани подробности е по скоро наглост от твоя страна, ти искаш да получиш разказ за къщата безплатно, но социализмът вече отмина, а че тоя човек се е трудил да поддържа къщата хвърлил е труд да научи наизуст защо е такова името и историята на къщата за теб неговия труд трябва да е безплатен. Защо? Определили са ти хората цена, ти като клиент решаваш кое да купиш и кое не, но някак си ми се струва неразумно да искаш да получиш и втора стока безплатно само защото си купил първата. Ти купуваш стока "разглеждане" на стойност 7 лева, стоката устно разясняване /разказ/, отговори на въпроси струва 3 лева, няма как да искаш да я получиш безплатно, а наглостта ти да искаш и трета стока /етерично масло / подарък направо ме смая.
Клиенти се привличат с стоката, която продаваш, те са те привлекли да идеш точно в Дебращица или Карлово примерно, ако не беше стоката която те предлагаха нямаше да подкараш колата в нея посока и нямаше да спреш в населеното място.
А след края на социализма стоката ЗНАНИЕ в частност "образование по история" се предлага безплатно само в училище, на всякъде другаде стоката "образование" се предлага срещу определена такса.
Труда на историците, археолозите, дори на поповете не е безплатен, за ваше сведение и те искат заплата в края на месеца, и те семейства хранят и имат нужди.

До №4 заради неговото изречение:
"На мен никой не ми плаща, за да то съм хубава а или за дето имам мазоли на пръстите от клавиатурата. Ако, клиента ми не желае или не харесва това което предлагам-няма да ми даде пари. "
Не е вярно че не ти плащат защото си красива, мен не ме наемат на твоето работно място, защото съм доста по грозен от теб примерно, твоята красота продава стоката, която предлага работодателя ти. Всъщност ти се плаща и емоционално задето си имаш мазоли на пръстите, погледни само колко добре се чувстваш, задето ние прочетохме текста ти и пак би ни писала, защото получаваш приятна емоция, че ние те четем. Приятната емоция също е вид заплащане.
А колкото до това дали клиентът ще плати за стоката малко грешиш защото всъщност разликата е видът стока, ти предлагаш материална стока визитки, която клиентът може да види преди да плати и да не получи ако не иска да плати, а музеите и паметниците на културата както ги наричаш предлагат нематериална стока. Няма как хората които правят филми да ти дадат да изгледаш филма и чак тогава да чакат да решиш дали да платиш, самото гледане е стоката. Новините по телевизията са вид стока, ти я гледаш мислейки си че я гледаш безплатно само защото в него момент не ти обявяват цена, а това че рекламите са платили за теб тази услуга и утре ще предпочетеш в магазина стока от рекламираната, ти не осъзнаваш. Знанието и информацията е стока, време е да го осъзнаете!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker