Власт, пари или политика? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Власт, пари или политика?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1466 пъти
Тероризъм, тероризъм и пак тероризъм!? Обяснете ми, как е възможно в свят, притежаващ страховита военна сила, в която се влагат милиарди, да не може да унищожи една шепа терористи, вторачили вниманието на целия свят и предизвикали тревога и паника на цял континент със своята жестокост? За около две години са убити може би десетки хиляди, десетки градове са в руини и милиони са прокудени от държавите си (бежанци). Срамота е ''великите сили'' да извършват действия, с който увеличават броя на цивилните жертви и да влагат невероятни суми за техника, която усложнява вече влошената ситуация. Сигурен съм, че медиите не казват всичко, а кой знае какво в действителност става...
Мислих известно време и се запитах дали това не е нагласено, дали същите тези ''велики сили'' не го правят с цел ''власт, пари и политика''? Дали това не е начин да печелят пари, да си осигурят влияние, да се надцакат една с друга (пример: САЩ и Русия) или да правят експерименти, водещи до изострени отношения, кризи и омраза...
Ще се радвам заинтересованите да споделят своето мнение по този въпрос!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: c55cd56df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Хах, добро утро. Това се прави от векове.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 931706bef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен просто не могат да се разберат за сферите на влияние и с Асад или без него., ,
Големите ЕС държави са заети със себе си и нямат нито пари, нито подкрепа за интервенция.
САЩ пък са пред избори.
Русия... е белязана от санкции, ниски цени на петрола.
Но може би винаги е било така. Примерно ние сме били под Турско робство 500 г., но поне 100 г. по-рано е било могло да ни освободят, но не са го сторили. Нямали са интерес. Интересът клати феса - така е било и ще бъде.
И отделно е много сложна ситуацията в Сирия. Не става дума за чужда сила да я изкорениш, а за местно явление - подобно на Талибаните в Авганистан - какво постигнахме като ги изгонихме от власт? Преместиха се в Пакистан и дойде ИС.
По-добре може би да се избиват един друг... свободата се плаща с кръв - собствената!
Ние сме дали близо 100 000 жертви при 3, 5 мил. население за Освобождението си, 75 000 опалченци само - може би сирийците би следвало сами да се надигнат, не да чакат на мама Меркел да ги нахрани и приюти.
На мен лично ми е интересно дали иракската армия ще успее да напредне и дали кюрдите най-накрая ще си направят държава, което би значило, че и последния поробен народ от турците може би ще се освободи и Турция ще престане да съществува в сегашния ѝ вид.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b834f6749b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За атентатите ми е ясно - правят ги понеже ''окървавените'' страни им се месят в плановете - добре, но защо Щатите и Русия не са пострадали? Само заплахи без действия. Тук нещо ме съмнява, понеже Путин уби 10 пъти повече цивилни, от колкото терористи, а Обама доколкото съм информиран не прави преки удари, а подпомага само с пари и техника. И освен това нито един бежанец не приеха, а са в топ 5 по влияние. Това ми дава много отговори, но и също толкова въпроси?!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a13f0429a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И трите дядо попе,и трите.Никой няма интерес от мир и разбирателство.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8641940cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Борбa зa последните ресурси.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7cd5b7ce73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Всичко се прави заради Израел, братле. Арабската пролет, войната в Сирия и тн. Всичко това е заради Израел - за да може да се постигнат определени промени в политическата сцена в Близкия Изток, за да може след време Израел по-лесно да нараства териториално. Потърси списък за евреите (ционисти) в американското правителство - те са свръх-представен етнос там и контролът им върху световната политика е изключително голям.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b11edabe0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, нагласено е, една от важните цели е да се напълни Европа с бягащи от войните и с желаещи по-добър живот диваци, орки, примитиви, негри и подобни те да бъдат приети с отворени обятия от либералите-сатанисти и слуги на дявола и да се смесят с бялото европейско население образувайки деца мелези с долнопробни генетични качество особено в умствено отношение. Този план се нарича Калерги и е разработен още преди Втората Световна Война, но тогава е застопорен, заради въздигането на противоположна идеология и сега се прилага от слугите на дявола. Г-жа Меркел както и други европолитици са носители на наградата Калерги за заслуги в осъществяването на този план.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 08cd4380a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Както каза номер1 - ДОБРО УТРО!

И да философстваме тука - смисъл няма, защото само с приказки нищо не се постига.

Подозирам, че си човек с доста свободно време.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b7c852e79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За сплотяване на редиците е нужен враг!
Ако няма външен враг се измисля вътрешен - дори в историята на Бълагрия има примери колкото щеш!
Специално за тероризма - след края на студената война и двете супер сили се нуждаеха от нов враг! Капитализъм vs комунизъм вече не въревше много.
Русия си имаше врагове по рвеме на разпада - Чечня, ... стан-овете, всички взеха да се отцепват и така.
САЩ като морален победител след 90-та си остана без враг, и хората лека по лека решиха че не трябва да плащат едни стотици милюни на вятъра (за военни разработки и оръжия) та за да се оправдаят разходите за въоръжаване трябва враг и заплаха от която хората да се страхувят!
И тук дийде чича ви Осама и талибаните (които между другото са щедро финансирани, подпомагани и обучавани от САЩ през 80-тте години)...
И така колелото си се втрти и няма изгледи скоро да спре.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 66bbe60ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хм искаш обяснение как е възможно. Ами възможно е както е било възможно в миналото, така и сега е възможно.
Първо трябва да си обясниш какво е тероризъм и какво различава терориста от бореца за свобода. Ще се помъча да ти обясня с няколко думи, разликата между двата термина е само една, наричаш даден човек извършил действието със съответния термин в зависимост на чия страна на воюващите сили си. Тоест за Идил терористът е "борец за свобода", за Америка същият е терорист. Още по нагледно ще ти кажа че примерно Ботев за България е борец за свобода, но погледнато от османска гледна точка той си е чист терорист, все пак е отвлякъл плавателно средство тип кораб заедно с екипажа му, заплашил ги е с огнестрелно оръжие заставил ги е да изпълнят исканията му, навлязъл е в територията на османската империя с групировка тип чета, с цел да убива държавни служители тогавашни полицаи, кметове и т. н. Така че от там минава вододела дали играеш за българската или за турската кауза. Ботев си е свършил работата, постигнал е целта си, накарал света да разбере що за бреме е представлявало султанското мракобесие в нашите земи. Така и тези хора което днес проявяват тероризъм искат света да забележи проблемите им, за да тръгне човек да прави такова нещо то той не се чувства щастлив, а когато тръгне да го показва по този начин на чужди държави срещу невинни цивилни най-вероятно той смята точно тези държави или по точно политиците им за виновни за неговото нещастие или за нещастието на народа му и той се изявява като патриот. Примерно Ница, терористът беше тунизиец през 2016 се навършват 60 години от освобождението на Тунис от френска окупация, в деня на бастилията, ден в който французите празнуват своята революция, тунизиецът показва че стават 60 години от тунизииската революция и че близо 2 века тунис е била със френско "присъствие".
Да, лудост е да показваш по този начин, че се чувстваш онеправдан, но доста често, историята е доказала, че лудостта е начин да накараш другите хора да забележат че имаш проблем.
Възможно е да не съм права, но аз така си ги обяснявам нещата, никой няма да тръгне да воюва или да прави терористични атаки ако се чувства щастлив и доволен от живота си.
То реално погледнато да се самозапалиш пред кметството си е вид тероризъм, по този начин палещият се заставя цивилните граждани преминаващи в него момент от там да видят ужасяващата гледка, действа на емоциите им, убива щастието им само защото стой се чувствал нещастен. Да отнемеш усмивката на невинен не е ли тероризъм?

"дали същите тези ''велики сили'' не го правят с цел ''власт, пари и политика''? "
И това е вярно, реално почти всички "мирни" велики сили произвеждат оръжия, ако не създадат военен смут някъде по света къде ще продадат стоката си, от къде работниците в заводите ще вземат заплати? Как ще покажат че те са велики сили, ако не като покажат че могат да командват слабите /малките/ нации? Отделно същите слаби и малки нации се оказва че имат богатството нефт или стоят на пътя на нефта, защо силните да не го вземат за себе си, както превзеха по капиталистически начин нашите златни находища?

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 98b7a2d2ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виждам, че се споменава Путин и се сещам, че гледах по китайската телевизия, неговата среща с китайският премиер, когато пътуват във високоскоростният влак (който тогава е развил 300 км/ч):
- Има ли министерство или агенция, която да отговаря за планирането и развитието на транспортната мрежа - пита Путин (чрез преводач)
-Министерството на траспорта отговаря за нея. - отговаря китайският президент.

00:46
https://www.youtube.com/watch?v=AkzkxPPtn6w

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker