Когато си различен те мислят за задръстен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Когато си различен те мислят за задръстен
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2155 пъти
Ще ви разкажа накратко проблема ми:
Аз съм на 25 (мъж) и съм непушач. Опитвал съм няколко пъти цигари, но не ми харесаха и за това не пропуших. Вчера на работа с колегите излязохме да почиваме и разговора случайно тръгна в тази посока, когато единия колега каза "ей го Митака дето не пуши, по жени не ходи - само работи" - и това пред всички останали.. Ядосах се и му отвърнах "Ти от къде знаеш аз какво правя след работа - да не ми светиш случайно" а той: "ами то си личи бе колега" - при което му казах да не ме занимава с глупости и така приключи всичко. Да - обаче от тогава се замислих.. До къде стигнаха хората - да ме определят за задръстен само защото не пуша? ! Ами просто това е моят избор. Иначе нямам нищо против, когато някой пуши покрай мен - нито го критикувам нито нищо. До сега винаги съм излизал с колегите да почивам, никога не съм странил от тях или пък мълчал - разговарям си спокойно с тях. А що се отнася до това, че "по жени не ходи" - едва ли не ме изкара девствен, което не е вярно. Имал съм интимни контакти с няколко жени до сега, но просто не съм от типа хора, които се хвалят с това. За мен секса е нещо толкова интимно, толкова лично - просто не мисля, че трябва да казвам на когото и да било за това. А тези които се хвалят "аз еб*х тая, аз е*ах оная, това й направих - онова й направих" - просто не са ми смешни дори ами по-скоро трагични...
Въпроса ми е - останаха ли нормални хора, които се опитват да те опознаят що за човек си, да опознаят характера ти, какво харесваш, какво - не и така да те определят? Или вече масово слагате етикет "задръстен" - на някой който не пуши или пък примерно слуша музика - коренно различна от тази, която слушат повечето? Забравих да спомена - освен, че не пуша и чалга също не слушам. Даже я мразя. Слушам предимно рок, метъл, дъбстеп, транс и още много, НО БЕЗ ЧАЛГА.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: a9e2298b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колега все едно аз съм го писал това, само че съм на 24. И да тук в Б-я е така положението е такова. Наистина е депресиращо понякога колко тесногръди са връстниците ни. Аз те съветвам тотално да се абстрахираш от мнението и от манталитета на останалите, продължавай да слушаш здраво рок и да си вършиш работата спокойно. Понякога имам чувството че ще остарявам с брутално ограничени битови алкохолици и социопати. Различното не се гледа на добре тук защото мирогледа на българина все още му стига до носа. Аз цял живот живея така и сега нямам хора с които да излизам, защото просто не желая да се правя на тъпо копеле а и не ми доставя удоволствие. Опознах себе си и разбрах че съм си самодостатъчен. Ако пиех щях да те черпя бира :). Не им обръщай внимание. Давай смело и псувай наум ха-ха :D

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 24d1b73431
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен не е трябвало да го приемаш толкова сериозно, човекът се е пошегувал. Има много хора, които не пушат, поне 50% от мъжете са непушачи. Процентът ще расте. Аз не пуша, защото цигарите са скъпи, не че толкова ме е грижа за здравето ми.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 449bf920a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Явно на колегите ти работата не им тежи достатъчно, че да започнат да се държат като зрели хора.

Като ти кажат: Ей го непушача.
Ти кажи позитивно, с усмивка, със самочувствие: Ми много ясно!
Освен това не мисля, специално това обръщение за някакво обиждащо да кажем. Но, да като се прибавят и други реплики може да афектира. Ама на тях тва им е целта човек. Ти обаче трябва да си хладнокръвен, макар че не е лесно докато му хванеш цаката.

Иначе правилно постъваш, че не им мрънкаш и мърмориш за цигарите или за нещо друго примерно, като някоя досадна лелка, тъпа зубрачка или психясъл чичак.

А това: По жени не ходи.
Ти добре си отговорил, но трябва да отговаряш следващия път с повечето увереност, смисъл да не показваш, че си се раздразнил, че ти пука. Трябва да излъчваш нещо като непукизъм, но примесен с позитивизъм и увереност в себе си, та да се почувстват те, че това което са казали е мега глупост. Не знам дали успявам да го обясня добре, но предполагам, че си срещал такива хора.

Иначе много добре си го поставил заглавието - точно, защото те усещат, че твоя характер е доста различен от техните и това подсъзнателно ги дразни. Почти навсякъде е така.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7c57f386c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз не пуша, но никой не ме смята за задръстена... по-скоро за досадна, че винаги обяснявам колко е вредно. Половинката ми пуши и в началото на връзката ни се опитах да го накарам да ги откаже... типична женска наивност, хората не се променят толкова лесно. Доста от семейните ни приятели имат проблем със зачеването и винаги се оказва, че тези с проблемите са пушачи. Той спори, че нямало връзка, но тогава защо непушачките забременяват от раз, а пушачките се мъчат с инвитро процедури? Отказах се да обяснявам. Интелектуалното равнище в България е такова, че пушенето се счита за нещо напълнпо нормално и дори е странно, когато някой не пуши. Познавам семейства, които дават по над 200 лв. на месец за цигари, а доходите им общо са не повече от 1000 лв. месечно. Е, за какво говорим? :) И винаги ми е смешно, когато ме питат как така изкарвам добри пари, а не пуша - явно считат, че е ненормално да мога да си го позволя, а да не го правя. Е, предпочитам да изхарча 100 лв. за книги, за някоя рокля, за козметика, но не и за цигари. Самите цигари не са приятни, аз също съм пробвала в ученическите години и освен да ми стане лошо, нищо друго не усетих. Напълно непонятно ми е това удоволствие, което изпитват пушачите... ама може и да съм задръстена, като се замисля. :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7c57f386c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз не пуша, но никой не ме смята за задръстена... по-скоро за досадна, че винаги обяснявам колко е вредно. Половинката ми пуши и в началото на връзката ни се опитах да го накарам да ги откаже... типична женска наивност, хората не се променят толкова лесно. Доста от семейните ни приятели имат проблем със зачеването и винаги се оказва, че тези с проблемите са пушачи. Той спори, че нямало връзка, но тогава защо непушачките забременяват от раз, а пушачките се мъчат с инвитро процедури? Отказах се да обяснявам. Интелектуалното равнище в България е такова, че пушенето се счита за нещо напълнпо нормално и дори е странно, когато някой не пуши. Познавам семейства, които дават по над 200 лв. на месец за цигари, а доходите им общо са не повече от 1000 лв. месечно. Е, за какво говорим? :) И винаги ми е смешно, когато ме питат как така изкарвам добри пари, а не пуша - явно считат, че е ненормално да мога да си го позволя, а да не го правя. Е, предпочитам да изхарча 100 лв. за книги, за някоя рокля, за козметика, но не и за цигари. Самите цигари не са приятни, аз също съм пробвала в ученическите години и освен да ми стане лошо, нищо друго не усетих. Напълно непонятно ми е това удоволствие, което изпитват пушачите... ама може и да съм задръстена, като се замисля. :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: af5c66219b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Лоша ти е компанията/колегите. Прав си да се изумяваш от такива тъпи приказки. По същата логика някой може да ти каже, че си "задръстеняк" защото примерно се къпеш всеки ден, пък 90% от останалите в групата не го правят. За пушенето е същото. Затова има една приказка:" Вие ми се смеете, че съм различен, пък аз ви се смея, че сте всички еднакви.

Знам, че е трудно, ама не се впечатлявай, защото наистина са останали много малко нормални/прилични хора.

Явно си достатъчно умен и възпитан, за да не се занимаваш с подобни глупости. Отношението и към жените/любовта и към пушенето и към просташките приказки ти е напълно правилно.

А този дето ти ги говори тия неща и се прави на големия шегаджия, ще има още доста да "ходи и ходи" по жени, защото никоя нормална няма да се "заседи" до него. Пък и тези, по които той ходи, вероятно и те бая "ходят". Та кажи му, че просто не си падаш по момичета дето са за "обществено ползване".

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e6df695323
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Съветвам те да не приемаш това, което са ти казали твърде лично, било е на шега. Иначе, за себе си си прав.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2b8c7c8645
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Много му обръщаш внимание, сиреч връзваш се и ти личи.. Познавам мн оборотни хора и женкари дори, които не пушат.. пушенето е демоде... аз бих му казал, па трови се като ти е кеф. Въобще тва е ебати тъпият показател дали си пушещ или не, не те определя като готин/смотан.. Има много смотаняци които пушат, както и такива които не пушат.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c7234779a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хич да не ти пука. Хората са различни. Ако някой (като твоя колега) не може да го разбере това, то това си е негов проблем. Отговори му нещо остроумно или изобщо не му отговаряй. А може пък да не се заяжда и да го казва просто ей така, на шега. Ти си бил там, ти можеш за прецениш с какъв тон е казал онези думи.
За протокола ще кажа, че съм жена и също не пуша, не слушам чалга (и аз предпочитам рок, транс и т. н. ) и не разказвам пред всеки за личния си живот.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4228a0757a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз съм жена на 26, разбирам те напълно. За масата народ, по-важно е да си готин отколкото какъв човек си. Не си готин, ако: не слушаш чалга, не си разказваш личния живот наляво и надясно, не участваш в клюки, не си разказваш секс историите, харчиш много пари за глупости и най-вече само за маркови предмети и после се хвалиш с тях. Малко ги интересува да ли добър човек, с морални ценности, приятен за общуване например. Но то пък с такива хора, защо да общуваш не мисля, че ще имате много общи теми.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0e5927ceed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ти май са си мислиш, че си смотан. От там идва проблема. Инак никога не би ти направило впечатление такова нещо.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c1d1bd022f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Пич, не им се връзвай, тоя селски манталитет е широко разпространен. Дори не бива и вътрешно да се засягаш. Аз например никога не съм слушал чалга и винаги с гордост съм го изтъквал, точно от това никога не съм се чувствал неудобно. Цигари пуших известно време, но спрях, защото никога не съм имал намерение да бъда сериозен пушач, а и са супер вредни. Колкото до пиенето, случвало ми се е да прекаля, но в много малко случаи, а напоследък освен бира от време на време, друг алкохол почти не пия. Даже и приятелка нямам в момента:) и на всичкото отгоре работя доста. Принципно, много колеги са се опитвали да се майтапят с мен на подобни теми, но рано-рано разбраха, че изобщо не ми пука нито от тяхното, нито от мнението на който и да било друг. Обичам да излизам, но с мярка и компания. Не мога да го правя всяка седмица, просто ми омръзва. Да не говорим за ходения по мазни кръчми и наливане до сутринта. Много мразя на следващият ден да имам главоболие или да го проспя.
За съжаление за много хора ходенето по разни чалга дупки е едва ли не смисъл в живота. Профукват последните си пари за да се н*****т, с извинение от ядене и пиене, и това всяка седмица. За тях са важни кръчмата, да не се минат нещо на работа, те са тарикати, работят малко, нищо, че е за по 500-600 лева и никога да не се отличават от масата.
Еми, сори, ама аз чалгаджийници не обичам, обичам да работя, да постигам резултати и го правя с удоволствие, обичам да спазвам законите и да си хвърлям боклуците в кофата, обичам да не газя градинките и т. н. Изобщо, ама изобщо не ме интересува какво мислят другите за мен. Нека те смятат за какъвто си искат, проблемът си е техен. Хич не си го слагай на сърце.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6ff8889c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз съм момиче и мога да ти кажа, че въобще не си задръстен... много си як даже, момичетата харесваме такива момчета, като теб! А не някакви вунящи на цигари и алкохол чалгари, които се хвалят, че тая и оная били е**ли.
Това са идиотите, не взимай пример от тях!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ba2277944a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Здравей,значи ще ти кажа,че се сблъсквам със същите неща като теб,защото не пия и не пуша,а тренирам,занимавам се с изкуство и слушам всичко друго,но не и чалга.Народа деградира и това е факт,не се притеснявай,а събирай пари за нов живот в чужбина. :)

от М24

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: da895f8fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Останаха и такива, ама не се събираме със селяндури (нямам предвид живеещите на село, да не се бърка със "селяни"), които да си избиват комплесите върху нас. Аз точно такива дето са с такъв манталитет, като твоя колега, ги смятам за задръстени и ги слагам в списъка за игнориране.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b4d7a6e7d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   има нормални, но се срещат наистина рядко. Аз съм на твоето мнение. Дори да слушаш рок и метъл пак ще те критикуват. Ако висиш по дискотеки, пушиш и пиеш значи си "нормален". Според мен това е глупаво, но повечето не мислят така. Ето например днес в университета, за първа година съм и всичките пушат, излязох с тях и първия им въпрос е "пушиш ли? ". На мен не ми пречи те да си пушат, но едва ли не си жалък щом не го правиш. Сякаш една цигара те прави човек. Същото е и за пиенето и другите неща. Дразня се, когато лепват етикети само защото не си като тях. Просто те са твърде еднакви и когато се появи нещо различно и го критикуват. Аз никога не го правя, като искат да си слушат чалга, окей. Но е глупаво да съдиш по корицата. Жалко е, че никой не го разбира. И за това относно секса си напълно прав. Това е нещо интимно и не е нужно да се споделя. Аз примерно мразя да говоря за това и то с познати, не са длъжни да знаят, но на тях естествено не им пречи да разясняват и детайлите. Според мен е глупаво, но както и да е. Напълно си прав, но за жалост много малко хора го разбират.
- Infinity

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e269dd470e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Твоят колега явно е искал да се изкара малко по-така пред колегите и колежките и затова е почнал да се налага. Всяко неформално общуване в рамките на същия пол и не между роднини винаги представлява малко мерене на пи. шки. Дори с най-добрите си "приятели( това е в кавички, щото приятели реално няма в природата, има само общи интереси) се товарим с подобен род закачки, а ако наоколо има някакви жени товаренето е на макс.

Няма от какво да се притесняваш, това е нормално. Най-важното е да отговаряш с непукизъм. Като кажат, че по жени не ходиш, кажи "еми да, аз съм решил да съм девстен до 31, щото тогава ще ми дойде златокосата принцеса на бял кон" и тн. бла бла бла, измисли някаква шеговита и нереална глупост. Друг вариант е и ти да атакуваш (както аз бих направил най-често) и там вече зависи колко искаш да изгрубееш. Може да кажеш "абе по жени не ходи, ама майка си не я смяташ за жена май? " и прочие грубости, може и по-леко разбира се. Въпросът е да запазиш самообладание. Всъщност трябва да осъзнаеш, че основно това е един тест за това да се види колко си стабилен.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: af5c66219b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Май първо трябва да се определи наново какво точно значи да си "готин", че нещо май размити са критериите и доста абстрактни.

Само да кажа, че аз пък считам тези дето пушат за пълни задръстеняци. Трябва да си верно мега тъп, за да си даваш парите за цигари. Да не говорим за съпътстващата смрад и "поведенческите промени".

Здравето няма и да си правя труд да го коментирам, защото стойността на живота на повечето дето "употребяват" е бая съмнителна, та за какво ли да го пазят този живот и здраве.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker