Кучета, кучета, кучета навсякъде!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кучета, кучета, кучета навсякъде!!!
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1864 пъти
Здравейте!
Пиша ви в 6 сутринта, след още една безсънна нощ. Работата е в това, че не страдам от безсъние, а не мога да спя заради врявата, която глутница кучета вдигат под прозореца ми. Живея във вилна зона край Горна Оряховица, извън града. Когато купихме къща и дойдохме да живеем тук със семейството ми, преди 15 години, мястото беше олицетворение на рая - спокойствие, тишина, зеленина - моята мечта, като градски човек, израснал сред сиви сгради и виещи аларми на коли.

Но с времето започнаха да се случват странни неща - заселиха се още няколко човека, всеки доведе по едно-две кучета. След година-две, те се удвоиха, утроиха и в момента една жена на 500 м от нас гледа около 18 (!! ) кучета в двора си, съседа под мен - 6, а по-надолу бройките са сходни, една сама жена гледа към 10 кучета, "за да я пазят", абе може и да са над 50 кучета в района.

Тези животни се разхождат необезпокоявани наоколо, влизат в двора ни, крадат обувките на детето и моите и изяждат и разкъсват де що намерят. За кучешките изпражнения и бълхите по двора ни няма да говорим. А за врявата просто си нямате представа какво е от 2 през нощта до сутринта 5-10 кучета да лаят едновременно на улицата пред прозореца ви - никой не може да спи. Винаги съм се питал - как другите ми съседи спят??? !?

И знаете ли, това не е изолиран проблем. Ходих на гости при сестра ми, която живее в богаташки квартал в Симеоново (София) и съседите й (единият е собственик на автобусната компания Биомед) са събрали дузини кучета, които по сходен начин вдигат невъобразима врява през ноща, от която така и можах да спя, докато бях на гости. А преди месец се върнах от гости при приятели в една вилна зона край Враца - и там същата картинка - кучета, кучета, навсякъде.

Само аз ли имам проблем със съня?

И така загубих спокойствие и сън и това вече продължава няколко години. Търсих съдействие от полиция и община, но резултатите бяха съвсем формални - очевидно никой не го е грижа за вилните зони, а и за бездомните животни явно няма ясни закони. За сметка на това пък си имат много защитници на правата им...

Моля дайте съвет как да постъпя. Всеки друг би разрешил проблема лесно с една пушка или отрова, но аз не смятам, че животните са виновни за това. Тяхното място просто не е сред хората.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: dae0e739c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Хляб, антифриз и ти решен проблема! Аз също съм вдигнал мерника на един пес до нас, но не знам откъде точно лае. Като разбера ще се запъти за кучешкия рай.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5ff4734ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Напълно съм съгласна с теб. Кучетата са навсякъде-на село, в града, по улиците, по спирките, на гарите, в заведенията, в обществения транспорт, на детските площадки, на плажа. Лаят, цапат, нападат. Повечето собстеници са нагли и арогантни. И отново се създават проблеми от неспазване на правилата. Аз също имам проблем с ъс съня-от кучета, от мотористи, от ежедневните концерти в Маймунарника. А това влияе сериозно на работоспособността и наздравето ми.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f01e0b4c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Нахвърляй отрова-Стрихнин! След като живееш на откъснато място нахвърли я по далечко от вас на различни места и на достатъчно разстояние една от друга. Стрихнина е бърза отрова, убива за секунди. Така за една вечер можеш да натръшкаш 20-30 бройки като нищо. Направи кюфтенца и сложи отровата в тях! Виновни са тия твои съседи където ги развъждат тия кучета и ги пускат на свобода да се разхождат. Ако бяхме нормална държава, институциите за закрила на животните, щяха такава глоба да им тряснат... а кучетата щяха да са в приют. Но за съжаление не сме, за това действай! Абе, не бери грижа толкова за кучетата, идват милиони бежанци, емигранти от близкия изток и Африка, които ще ни прережат гърлата и тогава няма да ни пречи кучешките лайна и лаят им. България загива сигурно. Хората още не го виждат този край и не си продават имотите, после като дойде башибозука ще искат да си продадът жилищата, ама никой няма да иска да ги купи. Знаете ли колко струва тристаен апартамент в Сирия? Колкото един хот-дог. Бягайте, докато е време. От Брюксел, подсигуриха България да е гетото на евопа, сега ще го напълнят с арабески и чалми. Такъв е плана на Великите сили на западна Европа, да превърне България в помиина яма. Няма спасение, от корупцията по страшно няма, а българските политици и съдии са синонима на тая дума.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1aeb2a458d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   За съжаление точно това е решението-пушка или отрова. Има си хора, които срещу неголяма сума ще свършат работа. Съгласен съм, че причината са безотговорните хора, но проблема вече е създаден и това е решението.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0b69a0adbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Мен пък ме дразнят децат, които са навсякъде. Над нас едно реве денонощно. Пред блока, зад блока - само крясъци. В пака пак детска врява. В мола и там врява, тичане... Е... как да си реша проблема с този детски шум? Относно кучетата, на вас само от цял квартал ви пречат... Как така? !

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 56dbd29a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не бих искал да си слагам грях на душата и да убивам кучетата. Те не са виновни за нищо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: dae0e739c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   до 4
Къде в България може да се намери стрихнин?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 414fad8623
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Моят съвет е: Дунапренени тапи за уши - продават ги в аптеките, шумоизолационни панели в спалнята, солидна ограда за двора! Ментови лукчета от тези на кристални заводи, цяло пакетче няколко часа преди лягане и ще спиш като бебе. Другите видове лукчета са с изкуствени подсладители и са вредни. Не пий сънотворни, водят до лекарствена наркомания.
С изпражненията на кучетата се разнасят опасни за човека болести, като кучешка тения и пр. Ако кучетата бъдат оставени гладни, стават опасно агресивни, могат да налитат да хапят, а в Бг вече има и убити от глутници кучета хора. Ако можете, преместете се да живеете в друг район - в интернет е пълно с евтини къщи по селата, които няма кой да ги купи. И последно, извън темата: И аз живея дълги години в район с глутници кучета. В началото мислех, че не мога да спя заради шума от кучетата НО в последствие се оказа, че причината е промишлен замърсител - има фабрики, чиито производства увреждат Ц. Н. С. Такива са фабрики за обработка на метали, пластмаса, производства които отделят со2, фабрики за печене на кафе и пр. Проучи има ли такива в радиус на 1-5 километра от вас.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1fdba9afc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Номер 4 съм.
Не знам точно къде може да се намери. Но в интернет знам, че всичко се намира. Едно приятелче от казармата, имаше от тая отрова ина едно място над 80 помияра ги прати в кучешкия рай. Беше преди една година и нещо и от тогава там не съм виждал куче, а преди беше ад. Беше от съседното село и майка ми два пъти е хапана по краката от тия помияри. Решихме проблема и в нашето село по подобен начин. Имаше много недоволни, ама никой не разбра и не се усъмни в нас. Ние даже цъкахме с език и се вайкахме с всички, как може такава жестокост. Но от тогава всички живеем без страх от кучешки рани по прасците ни. Малко от "специалните" кюфтенца и проблема е решен за седмица в цяла България.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 988af0e222
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Едно време около блока обикаляше една кучка на име Сара. Когато беше разгонена събираше всички квартални помияри и в 3 часа през нощта беше нещо страшно, ако човек се прибира по - късно да го е страх и да ходи с пистолет. От Екоравновесие я прибраха кастрираха и после пак я върнаха на улицата вместо да я оставят в приют или да я предложат за осиновяване. След кастрацията войовете посред нощ изчезнаха обаче се появи друг проблем, тя стана агресивна срещу хората, ако и давахме ядене не ни лаеше и нападаше. Един прекрасен ден ухапа детето на един съсед. Той беше бесен и се закани, че дните и са преброени беше нападала и други деца в квартала. След няколко дни от Сара нямаше и следа явно човекът е изпълнил заканата си.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7590bb700b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Проблемът не е в кучетата, а в малоумните им стопани! Не споменаваш никое от тези кучета да е бездомно, така че говори със стопаните им да си ги връзват и/или затварят в собствените дворове, а не да ги оставят да си скитат свободно наоколо.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 56dbd29a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Кучетата тук са вързани, но не са кастрирани, и когато поредната кучка бъде заплодена от скитащ пес, то малките щъкат свободно, а след това сформират глутница.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1c414b66e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   В нашия квартал един стреляше с пушка по улични кучета и котки. Някои от тях се скриваха някъде ранени. Мина се време и синът му направи катастрофа. Едва го спасиха. Беше в кома. Остана инвалид. Сега онзи си има други проблеми на главата, различни от това да стреля по беззащитни животни. След случката със сина му спря да стреля, защото си имаше друго занимание.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: bddff38c34
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Тези, които искат да тровят кучетата дано пукнат в адски мъки, олигофрени долни. Животните с какво са ви виновни? Има си полиция за тази работа. Вината е изцяло на стопанина, който очевидно не знае как трябва да се гледат животни. След като нарушава спокойствието на съседите, не виждам защо да не викнете полиция. Също така може да заснемете кучетата на видео и да ги пратите в телевизията, медиите и без това се чудят какво да пускат, може и да ви обърнат внимание.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2bea41a265
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ако ти ухапят псетата детето или майка ти, не дай боже, другоячек ще мислиш, номер 17.. Ти ходи пиши жалби, викай полиции, Еко нещо-си-там, де не върши работа, а подпира май бюра по цял ден. Гони михаля, твоя си работа. Ако някой пес припари само до дъщеря ми, както нахапаха майка ми в Люлин преди време, наистина ще опознае кучешкия рай.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c582508e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Какъв антифриз и стрихинин бе хора? Нали някое дете ще ги пипне от земята, после ще си лапне пръста и то ще се отрови! Вие деца имате ли?
За авторката- сложете си ПВЦ дограми на прозорците и няма да чувате звука. А на собствениците кажете да си кастрират кучетата, така че те естествено ще намалеят.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c582508e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   А кучетата, авторке, са навсякъде по вилните зони, защото те са единствената защита от крадците.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5b0d2bfde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Авторе, съветите които ти дават другите не са безопасни, и стрихининът може да причини непридвидима смърт и на човек. Всички кучезащитници са престъпници и заслужават да ги изпохапят кучета, след което да се разболеят от бяс и ехинококоза! ) №17 не е изпитал на гърба си вредата от бездомните кучета. Ако пострада някой от близките му, и недай-Боже да умре, тогава друга песен ще запее. Аз също обичам животните, включително и кучетата, но обезпаразитените и вързаните в дворовете. За мен човешкият живот е много по-ценен от кучешкия. Към бездомните нагли кучета, тероризиращи хората съм безпощаден. До сега откакто кучетата станаха по-ценни от хората съм избил над 20 кучета, които лично са ми посягали да ме хапят. Четири големи зли кучета ме бяха нападнали на село в собственият ни двор, три от които убих на място с една брадва която ми беше под ръка, а четвъртото успя да избяга. Търсих го из цялото село, но не го открих. Толкова се бях ядосал, че щях демонстративно да го заколя с ловджийския си нож, ако го бях открил. (Някога тренирахме защита срещу кучета. Лявата ръка е с желязна ръкавица, която влиза в устата на кучето, и то не може да стисне зъби, с дясната му прерязваш гръкляна и го хвърляш заедно с ръкавицата докато умре. Иска се сила бързина и точност, за да не успее да те захапе за крака. ) Селото беше пропищяло от тях, а старите жени не смееха да ходят до магазина да пазаруват. Купували по един хляб и за кучетата за да не ги закачат докато ядат, за да успеят да се приберат. Нямаш представа, колко ми бяха благодарни. Кметът нищо не можел да направи, заради гадните кучезащитници, за които човешкият живот нищо не струва, и биха спасили куче пред човек, ако можеха да избират. Предлагам ти един ефикасен начин за убийстгво на такива кучета, абсолюнто безвреден да деца и хора. Купи един килограм месо и го нарежи на тънки филийки-кучешки хапки. Направи нещо като сандвич като между филийките сложиш по една супена лъжица гипс, и заший филийките за да не изтича гипсът. После нахрани няколко кучета най-любезно. Повтори процедурата и на следващия ден. След около седмица до две най-много ще започнат да измират, и нищо няма да може да ги спаси. "На зла круша, зъл прът"!
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker