А вие как се справяте със системата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

А вие как се справяте със системата?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1294 пъти
Здравейте хора!

Търся отговор на въпрос, който цял живот не ме оставя да живея рационално. Не мога да се примиря със системата. Не визирам в частност българската такава, а Световната икономическа система. На 21 години съм, завърших с отличие гимназията, тази година записах в частен университет, изглеждам добре, работя - доходът ми, за моята възраст, е доста над средния, карам (почти - по-скоро избутвам насила) пародия на трудов стаж, от години не разчитам на мама и тате (защото тях ги няма), обвързана съм от 2 години, даже си имам и куче.. и това цялото съм го постигнала, вЕрвайте ми, напук! Не мога да се примиря с идеята да правя нещо 5-6 дни в седмицата, за да си осигуря съществуването и някакъв стандарт на живот - било то работа, учене и прочие. В училище имах страшно много отсъствия точно поради тази причина, работата ми е на командировачни - може 2 седмици да работя и 1 месец да не работя.

Преди година започнах случайно да посещавам казина и мога да кажа, че се пристрастих. Никога не съм взимала борчове и не съм си надвишавала лимита, но мразя да съм зависима. Както и да е, предприех мерки за решаването на този проблем - търсене на отговора в себе си. И те го на - мразя системата. Израснала съм без родители, започнах да работя на 15 - не съм първата, не съм и последната. Идеята е, че всичко постигнах с аааадски много труд и два пъти повече сълзи. И.. това е допринесло за чувството на несъгласие със заобикалящия ме стандарт на ежедневие. Не мога да приема, че трябва да си даваме най-ценният ресурс, животът и времето, за да ПРЕЖИВЯВАМЕ. Дори това да включва среден стандарт на живот, а именно 11 месеца работиш, 1 месец почиваш на някаква по-стойностна дестинация. Не мога да преглътна идеята, че животът ни трябва да изтича измежду пръстите ни, за да си осигурим стандарт, различен от "като не те кефи - на село, лопатата и вилата". Това е лудница, бе хора, кога живеем? Как живеем? Каква свобода? И си слагаме капаци, като на конете, да се залъгваме, че сме добре.. щото пък има и хора без работа, гладуващи.. а ние само си осигуряваме жалкото съществуване. Предначертано е, че повече от 2/3 от животът ни трябва да протече в образование и работа. Ебати пародията. И се утешавам, че всички сме в тия л*йна, ама то и това вече не ми е утеха. И си мисля за всичките хора, извадили късмет да се родят наследници на тате на фирмата, да изтрията печелившото талонче, да са били на правилното място в правилното време, да им е успяла идеята за бизнес, да са баба Гошка (което не го пожелавам на никой, защото и многото бързи пари не са хубаво нещо, тук пък пародията преминава в стах за живота), а после си мисля, за всички останали, дето съдбата ни усмихва подмолно и ни вика "Ти ли? Ти ще ходиш бос по калдъръма. ". И на края в уравнението излиза, че то всичко е късмет.. работиш 10 години, събираш пари, инвестираш ги във фирма - к'вото стане.. работиш 10 години, събираш пари, инвестираш ги в недвижимо имущество или банка - пазарът рухне, банката фалира. И моля ви се, не ми говорете за умения, 'щото ако не си вътрешен човек или Ванга (лека и пръст) ще предвидиш, че т'ва ще стане, ама нанайси! И то к'во.. всичко е на късмет. Ами ако си роден карък? Приемаш Будизма, че там поне има прераждане и карма, а? :D

Та, скъпи хора, как се справяте с тези мисли? Знам, че всички в един етап от живота си са минавали през тях. Някои са ги зачерквали набързо, други не чак толкова бързо, а трети - като мен - явно химикалът ни е спрял да работи и не можем да ги зачеркнем въобще. Как намирате мотивация да продължавате да сте част от системата, да правите и днес същото като вчера, да живеете за почивния ден, в който най-вероятно няма да правите нищо по-специално, защото сме "свободни", ама като нямаме и финансова свобода, сакън! Какво ви мотивира да живеете? Какво ви кара да се усмихвате? Какво ви дава чувството, че наистина сте свободни? И най-важният въпрос.. може ли нещо да се постигне в тоя живот само с труд и постоянството или без ролята на късмета не става? И да, знам цитата (перифразирам го, че не го помня подробно) "колкото повече работех, толкова повече ми се усмихваше късмета".

Усмивки, напук на всичко! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: afe178908e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aми прaвa си! От детскaтa грaдинa, после училище, университет, те учaт ( моделирaт ) кaк си подчинен, кaк дa се държиш, кaк трябвa дa живееш. Нaлaгa се един модел нa поведение и нaчин нa. живот.
Учиш зa дa си добър нечий рaботник. Рaботиш зa дa имaш дом и хрaнa. Междувременно си поддържaн болен зa дa си още по- зaвисим. Вaксинирaт те зa щяло и не щяло, aко друго не те рaзболее, то вaксинaтa ще го нaпрaви. Нaбивaт подсъзнaтелни съобщения в реклaми, музикa, филми и продължaвaт дa внедрявaт, поддържaт и добaвят комерсиaлно мислене и нaчин нa живот. Рaждaме децa и ги бутвaме в същaтa системa кaто дори нaстоявaме дa сa послушни и действaт кaто всички остaнaли. Тaкa се предaвa нaтискът от още от домa, после и от вън- никaкъв шaнс зa новото поколение.
Тъй- кaто вече сме много, които си зaдaвaме същите въпроси, a някои и вече сме се поотцепили от системaтa/ мaтрикс, a и светът е пренaселен, много мaшини отменихa човекa, рекурсите сa мaлко, трябвa дa имa промянa. И тя вече е фaкт.
Подготвен и вече в действие е третият световен ред.
Първо трябвa дa ни редуцирaт. Хрaнa, въздух и водa ни тровят. Лекaрствa сaмо подтискaт симптоми нa еднa болест, но причинявaт другa. Урaгaни, цунaмитa, земетресения и други "природни" стихии подпомогнaти от хорa ни убивaт. Вярвaм, че ще имa и по- голямa чисткa нa нaселението.
Нaпоследък често се говори, a вчерa гледaх и по ТВ ( неживея в Бг) собственикът нa фейсбук щял дa влaгa 3 милиaрдa евро зa превенция и лечение нa болести. Хaхa!!! Щял дa рaботи с медици, но и инженери, квaнтови физици. Пaрaлелно върви идеятa, че aко хвaнaт някоя болест съвсем в нaчaлото, примерно първaтa кaнцерогеннa клеткa- оо, ще ни излекувaт нa мигa. Обaче зa дa се случи товa, трябвa дa ни бъде имплaнтирaн чип, който постоянно дa информирa зa промените в оргaнизмa ни. Е, спестявaт рaзбирa се aболютният, пълен контрол, кйто бихa имaли нaд мислите, чувствaтa и действиятa ни.
Нa прaгa е пълният икономически световен срив. Първо трябвa нaпълно дa унищожaт икономикaтa, зa дa нaложaт новият ред. От достa време стaрaтелно поддържaт хорaтa в депресии, стрaх от бъдещето, болести и т. н.
И когaто излязaт с новите прaвилa, когaто сме изцяло под военен режим, се очaквa дa бъдем щaстливи, че сме оцелели въобще, a и озключително блaгодaрни, че ще ни се дaде възможност дa робувaме срещу хлaяб и водa, дa се редим доброволно зa имплaнтa, който ще следи дa сме "здрaви".

До скоро вaриaнтът дa отдръпнеш мaкс. от системaтa беше именно дa хвaщaш лопaтaтa :). Собствен пaрцел, продукция, слънчевa енергия, собствен клaденец и т. н.
Обaче, нямa дa остaвят и товa. Водaтa лесно се трови, знaеш зa предупреждениятa веме в много стрaни, хорaтa дa се зaпaсявaт с бутилирaнa водa, хрaнa и медицинa.
Кaто е отровен и въздухa, животни и рибa, хем ще нaмaлят нaй- после нaселението, хем ти нaнизвaт хомотa/ третият световен ред от рaз. Е, товa зa кото ще оцелеят, де.

По принцип е спешно дa се нaмaли нaселението и дa се вкaрa нов ред. Но... пaк ще е зa добрувaнето нa собствениците нa плaнетaтa, a ние сме сaмо потенциaлни роби.
Товa е положението!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f50cc4fec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Много добра тема и коментар първи също е добър.
Мен ме мъчат абсолютно същите мисли още от съвсем малка.
Единствения начин да се доближиш до пълното щастие е да започнеш да вадиш пари от нещо, което ти доставя удоволствие да правиш! И в последствие да се издържаш само от него!
Пожелавам ти го от сърце!

Жена на 28

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c487bbff4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката до номер 3:

И аз така си мислех, но когато превърнеш хобито си в работа.. правиш го 6 дни в сидмицата, 26 дни в месеца и 300 дни в годината, не го ли отравяш? Не се ли превръща пак в работа, задължение и нещо, което ще спреш да понасяш?

Благодаря ви за отговорите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d6b10622d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Пълни глупости!

Проблемът ти е, че виждаш работата като "животът ни трябва да изтича измежду пръстите ни, за да си осигурим стандарт, "!!! Ти би искала 12 месеца в годината да си на ваканция на "прилична дестинация", така ли!??

Ами представи си, че за повечето нормални хора СЕБЕРЕАЛИЗАЦИЯТА, чрез труд в област, в която са добри Е смисълът на живота и Е самият живот! Почивките са за презареждане! Да, работата е средство първо за СЕБЕРАЛИЗАЦИЯ, а ПОСЛЕ за осигуряване на някакъв си жизнен стандат!

И запомни, че ТРУДЪТ е направил от маймуната човек!!!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 34c924baca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Момиче 17,
дам... и мен ме мъчеха тези мисли... илюминати, масони, роби, войни, нагласена икономика.... тъпи хора, дори бях изпаднала в депресия заради всичко това. Обаче просто се примирих, имам предвид - не ги приемам, а просто спрях да обръщам такова голямо внимание на подобни въпроси тровещи здравето ми. Реших просто да си живея живота и да си правя това, което желая... Преди бях "за" това хората да живеят в мир, да няма омраза, да има разбирателство и хармония, но колкото повече тъпаци срещам, ми идва да се превърна в Хитлер... Ако искаш системата да се промени, недей да е мислиш цял ден. Според мен има два варианта какво може да се направи в този момент
1- живееш си живота и му се наслаждаваш докато е все още "нормален"
2- започваш да действаш срещу системата да набираш хора с твоето мислене, още по-добре ако можеш да направиш такава коалиция или нещо подобно.
Казват - една птичка пролет не прави, , да ама една бактерия лактобацилус булгарикус прави цяло кисело мляко...

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 34c924baca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   П. п. (момиче 17)
Чакам следващия, който ще промени света.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 34c924baca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Момиче 17,
вече са трети път се връщам тук да оставя коментар :D
хрумна ми и друго.... въпросът не е в системата, въпросът е Защо го правят? Зашо с лошо? Защо с омраза?
Дали е инстинкт? Дали егото ги кара да правят това? .. въпросът е защо го правят... и ако мога да намеря един милиардерен политик, който да ми каже защо са направили системата така, ще се радвам.... дали пък системата първоначално не е била създадена с цел равенство, но случайно сред главно командващите да се е появил простак, който е объркал всичко...? Бих потърсила отговори и в историята... ама и там нещата не ми звучат напълно достоверни, на моменти сякаш чета приказки вместо уроци или доклади... Ако всичко се дължи на инстинкта и скапаното его на хората, то тогава ще ми се потвърди теорията, че хората всъщност не са достатъчно развити интелектуално. Бях прочела в списание знание, че милиардери след време щели да инвестират в закупуването на малка годна за живеене планета, на която да се преместят да живеят и да оставят другите хора да измират на земята... не го бяха писали така, но се разбираше в контекста. Иначе единствената за сега "купена" планета е от някаква фирма, планетата е изцяло от злато и подготвят полети за добив на злато.... А и това с чиповете, които мислят да имплантират в хората - е това ми е най-големия страх... скапана работа.
Ако ми хрумне още нещо мога да се върна и за 4-ти коментар :D
Впрочем ако някой знае литература по тези въпроси, моля да сподели.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac35ee5cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Още с първото проплакване, бебето е вече зависимо. Първото проплакване носи нуждата от дишане - без него ще умре. След дишането идва нуждата от майчината любов и топлина - без тях няма да намери спокойствие. Най-после идва и гладът... Докато расте детето, родителят осигурява стомаха да е сит. С порастването, започват и задълженията. Основно първо задължение е образованието - ще не ще, детето ходи. Първото задължение е обвързано с това как детето ще се научи само да прави стомаха си сит, когато порасне. От образованието определят наклонностите - по-деликатна работа ли ще извършва(ще работи повече с ума) или по-груба работа(физическа или евентуално занаят). Оттам, вече порасналото дете - млад човек, остава да се грижи за стомаха и нуждата от вода(нарочно я споменавам сега). Храна може да си купи или произвежда. Купуването изисква пари - парите изискват труд. Произвеждането изисква труд. Вече човек е зависим и от труда. Водата - може да си я купи от магазина, може да плаща сметка "Вода" във ВИК, може и да търси чешми и да си пълни вода безплатно, но всички начини изискват труд - единият за пари, другият, като чисто усилие. Трябва да се изкъпеш и да предположим, че избираш безплатния вариант - да търсиш чешма или геран - трябва да ходиш и да вземеш достатъчно вода, но тъй, като няма да можеш да си донесеш достатъчно, ще използваш превозно средство, което използва гориво. Ако пък не използваш превозно средство и решиш да ходиш пеша - ще изразходиш време(часове), да си домъкнеш нужното количество вода. Щом я домъкнеш, ще трябва да я стоплиш, за да можеш да се изкъпеш - ако сезонът не е топъл, това изисква електричество или най-малко газов котлон... Ти плащаш сметки, но не можеш да усетиш колко е улеснен животът ти - завърташ кранчето и пиеш вода колкото си искаш, а не усещаш свободата от това да отидеш само до кранчето, защото виждаш само това, което е около теб и сравняваш на негова база( казваш: "всички имат вода, голяма работа - нищо особено"). Ще ти дам пример:
Кения, племето Масаи - там трябва да ходят с километри, за да си докарат вода. Ако сезонът е сух, трябва да търсят подходящ род дървета, в които има сок, който може да бъде заместител на вода. Ти си по-богата от тях и пак се оплакваш. Отделно - имаш свободен избор - можеш да живееш всякак, но откъм храна и вода нямаш свобода - не ядеш ли, ще умреш. Избираш да живееш живота на Западната цивилизация - да работиш и да си позволиш, да плащаш тези сметки. Единият вариант - да правиш, което обичаш и това да не те тормози, другият - да правиш каквото не обичаш, за да плащаш сметките. Ако правиш каквото обичаш - прекрасно, ако ли пък не - ще почнеш да се оплакваш, че работиш 8-10-12 часа на ден за ниско възнаграждение, което ти покрива само най-основните нужди. Добре, в Кения, работещите по хотели, работят 7 дни в седмицата за 3 лири на ден и чак след два поредни месеца имат право да се приберат, тоест идва почивният ден... Добре, решаваш да учиш, имаш потенциала, постигаш работа, която ти покрива нуждите, наема, сметките, отделно имаш за дрехи и кола, а това не е ли вече богатство? Не е, защото ти ще гледаш тези около теб и пак ще си нещастна и ще се чудиш как да "пребориш" системата... Да приемем, че забогатееш - осигуряването на нуждите, данъците, сметките и жилището стават детска игра. Остатъкът от богатството отива за охолство и лукс, почивки и т. н., обаче могат и да те излъжат, че само с богатство няма да си нещастна - ти не знаеш какво е богатството, те въздишат: "Ех, да съм богат, това е живот" - обаче ти си средна класа, не знаеш какво е да си богат и започваш да работиш усилено, вкарваш време и труд(вярваш им на приказките) - ако не го постигнеш ще си нещастна, защото това, което си определяла, че ще те направи щастлива, не си го достигнала и така и ще си отидеш на старини - нещастна. Ако пък успееш да забогатееш, ще видиш реално щастлива ли ще си, няма ли да си щастлива. Но ако не си щастлива и тогава? Изгубила си време, енергия в труда и си живяла един вид само, за да видиш дали нещо, за което говорят, че носи щастие наистина може да донесе щастие. Тоест твоето е вяра, няма знание(знанието ти се определя от това, което говорят и това, което виждаш - но ти не виждаш, щом сега не съзнаваш колко добре живееш в сравнение с други хора, които са родени на Земята как можеш да оцениш реално нещата - не можеш, тоест пак ти остава само една вяра, базирана на слухове)... Да приемем, че се родиш на остров, с осигурена храна(най-различни плодове) и питейна вода, умерен климат и прекрасни гледки, няма да си зависима от нищо(свободна ще си) - щастлива ли ще си? Ако да, ето отговорът, който си търсила. Един щастлив човек няма, който да се радва на положението си. Там е ключът, там търся. Има елемент, който не осъзнаваме, открием ли го, вероятно само тогава ще разберем, че не желанието да преплуваме морето, след като се гмурнем в него, ще ни донесе всичко(смисълът, знанието, щастието), а може би в самото гмурване е всичко и няма нужда от преплуване, за да се разбере, че в самото гмурване е целият смисъл. Това е трудно за проумяване, дори да го знае теоретически човек - толкова трудно, че за цялата човешка еволюция са го проумели едва шепа хора, добре, че поне някои са оставили мъдрости, а други и романи са писали, че да има ориентир за ключа към портите на "рая", преди самата смърт.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: afe178908e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хaхaх н 5 е с типичнaтa робскa психикa. Човекът имa ген от мaймунa, генно модифицирaнa мaймунa зa дa РAБОТИ зa нечия ползa!!! Ти въобще имaш ли идея зa произходa нa човекa?
И имa еднa прикaзкa "рaботят мaймуните, че дa живеят хорaтa"

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8951279fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   От авторката до номер 5:
Ебати смисъла на живота! Те т'ва малко като самоцелното забогатяване. Колко хора познавам, където са достигнали върха на кариерното си развитие и по тяхни думи и но личностното си (което не е така, там край няма, но ми схвана идеята), а са толкова нещастни.. в пълния нюанс на празнотата! Ще ме извинаваш, ама ний сме си едър добитък, и единственото щастие е в нещастието. В този момент, когато лошото премине и ти блажено се усмихнеш.. или пък в онзи момент, когато върнеш лентата назад.. или пък в следващия момент, когато някой се спомине и ти си в прегръдките на близкия си, потънал в умиление и благодарност, че не е той, а не си и ти. Защото кой к'вото ще да ми говори - неоценаваме пълноцено без нещастието. Ще ме прощаваш за израза, аз също твърдя, че съм самоцелна кариеристка, ама на някого това ако му е усмислящото звено - да се гръмне, че да се не мъчи!
До номер 9: Много хубаво казано, НО за чии х*й хората в Киния още са там, а не са тук? Да, определено не е защото им е много хубаво, а също така и не е защото не могат да се преместят тук. 1/3 да се отдели само от средставата насочени за война и сме ги преселили до един. И не, не се тревожи, че ще се пренаселим. Проучване отдавна доказа, че всички хора на планетата може да се съберем точно на един континент без да се издушваме един друг. Ще ме прощаваш, ама минаха времената на труда, да бъдем честни. Отдавна се търгувас идеи. Отдавна сме достигнали научни и технически върхове, че да не се тровим ние, а даже и планетата.. и то за без какво? Да, за без пари! Отдавна е измислен водородния двигател и алтернативното електричество. Обаче какво? На някого горе не му е удобно всички да сме жастливи и равни.. затова всичко става в името на парите! Затова още копаем нефт, нищо че отдавнааа е измислено как да става друго яче! Трудът винаги ще същесвува като ГРАДИВНА единица, го и г*за, дето се вика, да си обършеш - пак си е труд. ОБАЧЕ вече не сме примати с камъни, нито живеем в колиби.. нали затова се водим цивилизовани, ебати! Минаха времената, когато трудът е бил ОСНОВНАТА търговска единица. Огледай се, вече сме в 21 векл.. комунизмът пропадна.. идеята се търгува по-скъпо от всичко. И само НИЕ сме виновни за гладуващите хора в Африка! Защото сме егоисти и егоцентрици. Майка си ще продадем в името на паричното си благополучие. Същинка, к'во да правиш. Щото сме животни и трябва да се доказваме кой е по-по-най! Интелектуално сме достигнали докъдето е необходимо, ама духовно.. т'ва ще да е друга тема!
Докато системата работи, ще продължаваме да сме благодарни, че ни търгуват за водата от язовира, само щото са пуснали 2 броя тръби, дето и дадо навремето си пусна сам, ама пък от общината го глобиха. Те така, че не плаща за нещо, дето се полага на всеки.
Айде със здраве. И докато системата е още тук, късметът ще ни е опора. И не, не става въпрос за пари. Вие пак не схванахте, че става въпрос за ЦЕЛИЯ НИ ПРОКЛЕТ ЖИВОТ, който търгуваме за тия скапани пари!
Обичайте се, докато и това не е станало платено. Тук е смисълът. Може да звуча като хипи, но ще сложа взеизвестния лозунг "Не с пари, а с хора се живее". Дано един ден станем по-умни, а заедно с това и по-добре. А дотогава: наслаждавайте се на уикенда, че в понеделник сме на работа. :D

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 56638b5fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, за съжаление си права, този модел на капитализма представлява едно робство, едно колело което хората като хамстери въртят и се надяват, че ако въртят достатъчно бързо ще излязат от клетката, това естествено не става а само се скапват, разболяват и умират. Нормалните човешки отношения и връзки са разкъсани и опорочени и главните водещи неща са себичността и алчността. Такава е системата и тя е порочна и зла и облагодетелства шепа зли хора - слуги на лукавия на върха които като вампири се обогатяват от робията на хората. Хората са много стресирани, болни и нещастни и работят прекалено много понякога към 60 часа седмично а за да са добре трябва да работят по 30 часа и да са заобиколени с хора които ги обичат. Вместо това тъканта на обществото е дефрагментирана, хората са отчуждени, недоверчиви, нещастни, използват се и т. н.

Истината е във вярата в Бога и Христа. Както се казва в Светите Писания: "Ако спазите Словото Ми наистина сте Мои ученици и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни". Разбери, че този свят тъне в злото, в него не може да се намери смисъл за живот, този свят е обречен на унищожение затова е и казано да не се привързваме към нещата от този свят и, че той ще премине, но думите Божии няма да преминат. Надеждата за спасение е само в Бога, обещанията за вечен живот изпълнен с радост и щастие са от Бога. Това е истината. Който вярва в Бога и Христа той е изпълнен с надежда и живота не му тежи а който не вярва изпада в отчаяние, горест, нещастие като вижда злините и несправедливостите на този свят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker