да си поговорим за вегетарианците и природозащитниците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

да си поговорим за вегетарианците и природозащитниците
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1287 пъти
Бих искал да ми кажете нещо повече за вегетарианците станали такива от любов към животните и изобщо хората, които поставят животните ''над човека''. Естествено не съм почитател на издевателства над животни, но не мога да се съглася с този тип хора, едва ли не биха се жертвали за да спасят животно. Защо да не ядеш месо, понеже смяташ че нараняваш животното и защо трябва да храниш уличните кучета, които често разкъсват деца и възрастни, също и да се надигаме срещу нации ядящи кучешко месо само и само защото ги смятаме за нещо повече от другите животни. Забелязал съм, че такива хора не са шокирани от разкъсани хора от животни, но чуят ли за убито животно, всички са в потрес и недоумение. Това психически нормално ли е, или аз съм враг на природата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1cf0d56779
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто тези хора са облъчени и индоктринирани със странни доктрини които не издържат един по-сириозен критичен анализ макар и на пръв поглед да са примамливи.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8f7d8a16b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм един от малкото, които ядат месо и все пак разбират позицията на вегетарианците и веганите (стига да не са напълно чалнати, естествено) Наясно съм в какви условия се отглеждат животните, които отиват в кланици и явно доста хора не искат да се чувстват отговорни за смъртта на някое животно. Не виждам какво лошо правят. Разликата е, че ние убиваме и ядем месо, само за да задоволим егоистичните си нужди (както и с много други неща) Животното убива за да оцелее. Не ми казвай, че трябва абсолютно всеки ден да ядеш пържоли, иначе ще умреш. Аз също много често ям месо, но осъзнавам защо го правя.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8952449b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Психически нормално е, след като човекът се има за разумно същество, да разсъждава разумно, а не като звяр, който търси плячка, за да се наплюска. След като като биологичен вид имаме претенциите да сме интелигентни и цивилизовани същества, трябва да се държим като такива. А не да казваме: такъв е животът. Само защото масата хора водят такъв живот, не значи, че това е формулата за нормално съществуване. Болно е мисленето да искаш да се наядеш с месо от убито невинно същество и да мислиш за луди тези, които не се хранят чрез насилие. А относно кучетата - това са едни от най-интелигентните същества на планетата. И недей да говориш за разкъсани деца! Защото аз имам две големи кучета в двора си. Като минат деца покрай оградата и ги закачат и замерят. Ами ако излезе кучето и нахапе детето кой ще е виновен? Аз, нали? А не тъпото дете дето не са го възпитали да не прави така. И аз съм точно от тия хора, дето са в потрес от убитите животни и не ми дреме за нахапаните хора. Преди години всички скочиха за нахапания професор. Да, ама сестра ми му е съседка и каза, че той и дъщеря му системно са разхвърляли отрова покрай блика и са избила сума ти животни по тоя начин. Е, отрови доста кучета, ама и те си му го върнаха. На тая планета всяко живо същество заслужава животът си толкова, колкото хората.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ece2dc4d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж сега, да обичаш природата и да си вегетарианец са различни неща. Не можеш да бъдеш добър човек без да обичаш природата и да си загрижен за нийното опазване. Да бъдеш вегетарианец смятам, че е много морално и правилно, макар че аз не съм. Но ако аз трябва да убия животно, за да го изям, задължително ще стана веган. Човек, който има домашен любимец и се е грижил за животно, той започва да обича и бездомните животни. Той си дава сметка колко суров и жесток е живота на тези животни и колко малко от тях оцеляват. Като си представиш колко спокоен, сит и защитен е живота на домашните, колко обич и успокоение са ти дали, започваш да съжаляваш и да подаваш храна и на уличните. Да, има изпохапани и осакатени хора и закона трябва да е много суров и безкомпромисен към техните собственици и такива животни евтаназирани. Но това не се среща само при кучетата, човекът е най-жестокия звяр! Никой не те задължава да бъдеш вегетарианец, нито да храниш бездомните, но поне можеш да не си враждебен към тях или да им изливаш водата, както правят някои мои много злобни съседи.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3d721a2875
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "хората, които поставят животните ''над човека'' - може би защото единствено човека убива, измъчва, ощетява и т. н. за удоволствие. Включително и себеподобните си.
"уличните кучета, които често разкъсват деца и възрастни" - хората нараняват много по-често от кучетата. И то без да са останали гладни/жадни. Колко новини има за пребити/малтретирани деца или пребити до смърт хора? Всъщност хората, които хранят уличните кучета предотвратяват много инциденти. А че това да изхвърлиш куче на улицата (често некастрирано) не е подсъдно и не са взети мерки за превенция, от кого зависи?
"Забелязал съм, че такива хора не са шокирани от разкъсани хора от животни, но чуят ли за убито животно, всички са в потрес и недоумение. " - аз се шокирам. Шокирам се как хората не са взели мерки това да не се случва.
Е, опитах се да отговоря на въпросите ти от моята гледна точка. Иначе теб никой не те задължава да се съгласяваш с когото/каквото и да е, нали? !

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 25daf517bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   не си враг на природата, просто е модерно да се издигат в култ разни разбирания, в повечето случаи противоречащи на природните закони. да, номер 3, никой не е по-велик от природата. само защото през последните 100 години сме открили начини да произвеждаме разни неща, не значи че сме по-умни и по-велики и стоим над природните закони. професорът може и да е тровил кучета, но не ми казвай, че всички нахапани са го правили.
сега е модерно да си еко-био защитник и ако някой иска да се жертва, за да спаси животно, негова си работа. в природата няма вид, който съзнателно да си жертва благото заради други видове, колкото и да не им харесва на някои. да, има симбиоза и паразитизъм, но те пак са форма на взаимно изгодно сътрудничество между видовете.
а и използването на животните не се ограничава с яденето на месо, а и с носенето на чанти, колани, якета, козметика, лекарства и какво ли още не с животински продукти. когато някой отиде в колиба в гората и се храни с трева, ще му повярвам, че наистина му пука за животните, а не е поредният комплексар, търсещ поле за изява

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 98abc17ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Благодаря ви за коментарите! Наистина има лоши хора, малтретиращи животни; хора възприемащи ги просто като храна и хора, които са милостиви. Моето мнение, е че животните не бива да бъдат измъчвани, но не и да бъдат толкова съжалявани, да се приемат за равни с човека, понеже биологичната функция на животните е да бъдат храна и другари на хората ( но не и да ги приемаме като равни) Защо някои възприемат убиването им за алчност и нечовечност, при положение че месото е неизменна част от менюто на човека в цялата му история, защо днес смятате това за алчност и чревоугодничество? Защо трябва някои хора да купуват храна на уличните животни, при положение че се изхвърлят огромни количества от нея и без особени усилия могат да я открият. Не да нахраним видимо гладен човек, а да угояваме някъв си пес, който единствено и само ще сере, ще препикава колите и ще лае другите? ( за купичката с вода съм съгласен), (а дразнещите ги деца напълно заслужават някой друг пердах) А на капак на всичко лично познавам хора, които си дават парите за да занесат помиара на лекар защото страда. Ами колко хора страдат? Трябва да се съхраним като вид, да мислим един за друг, защото човека (ако е човек де) ще ти помогне, а животното ще ти пикае на костите. Да, трябва да ги пазим, да ги уважаваме като по висши, но не и да ги боготворим. И все пак не си мислете, че си затварям очите за безотговорните и озлобени хора...
от автора

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c18eccf327
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   моята гледна точка че веганството е пълна глупост първо защото хората както и другите животни са някаде в хранителната верига ядеш или умираш животното яде друго животно за да се нахрани така е и с хората просто какъв ти е касметът да бъдеш изяден или ти да изядеш това са пълни глупости яж те си от всичко защото в месото има протеини по които няма друг начин да си ги докараш вегани след години ще клекнат тъи като ги нямат тия протеини неси ги докарват

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d97ef1fdaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да.. Трудно е защото сме свикнали с този начин на живот. Ние самите сме животни (принадлежим на това царство). Животните са като нас. Даже повече. Те имат чиста душа и обичат с цялото си сърце. Хищниците убиват за храна. Това е всичко което ядат но ние можем да оцелеем без месото. Никое куче няма да те нападне без причина. Не знам кое е на мода и кое не но това е моя избор. Напълно подкрепям вегетарианците и веганите. Подкрепям всички които ги обичат - животните.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1bf2b5e38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ами не знам какво да ти кажа авторе, според мен всеки си шета на акъла, всеки е различно луд в областта към която се насочи. Нямат си друга работа, нямат си належащи проблеми и си измислят война в която да се борят.
Гледам ги и им се чудя, налягали нарисувани на главната все едно ще откажат някого довечера от пържолата или кюфтето му за вечеря. Забележи обаче че те нападат крайния потребител на месо, той бил лошият, а до сега не съм чул в България да нападат птицекомбинат, рибарник, кланница, място където се извършват "жестокостите", да набият човека който коли телетата /работника колач/, не, те търсят само известност на главната улица или в Интернет да се тупат в гърдите.
Погледни само №3, той не може да научи интелигентното си куче да не хапе, а очаква от нас "нецивилизованите", да научим "тъпите" си деца "да не правят така". Ако кучето му бе интелигентно, а ние ядещите месо не интелигентни, то кучето би трябвало да може да се възпита по лесно от нашите деца, които също ядът месо. При проблем между интелигентен и неинтелигентен кой е виновен? Интелигентният е този който трябва да постъпи правилно, нали? Е щом №3 и кучето му са интелигентните, а ние тъпите значи № 3 и кучето са виновните за каквато и да било свада между нас.
Като се замислиш обаче как се отнасят хората гледащи кучета към собствените си животни, купуват им каишки, синджири, връзват ги, обличат ги с пуловерчета, терлички, и какви ли е глупости, заставят ги да ядът гранулирана храна, ако това не е неизживяно детство и недостиг на игра на кукли какво друго да е?

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 1452ab79a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Всеки ден виждаме по новините за хора, които са убили някой, стреляли са по минувачи, изнасилвали са, пребивали са възрастни хора, убивали са и животни. След това се замислям какво и защо са направили животните. Когато се държиш добре с едно животно, даряваш го с любов и се държиш с него като с равен, то те уважава и обича. Но уличните животни не са свикнали с такова отношение. Повечето хора предпочитат да ги ритат, да ги блъскат с кола, да ги замерят с камъни, да ги изгарят с огън. Кучата не са виновни, че са видели единствено лошата страна на човека. Аз съм напълно съгласна с това, че нападат хора, защото и те имат нужда да отмъстят за страданиятя, на които ежедневно са подложени. Аз обичам всички животни, не само котета и кученца.
Аз съм вегетарианка, но не се примемам за нещо повече от останалите. Аз съм равна с животните и съм горда с това. Не съм нищо повече от тях, няма Царство Хора и няма и да има. Правата ни не трябва да бъдат по-различни.
Имаме претенции за интелигентни същества, най-умните на Земята, но не го показваме по никакъв начин. "Ръкопляскам" на хората, които обичат да показват силата си над животните, на те са идиоти и се надявам да умрат.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: d500b9515f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Животните не са нещо повече от хората както всъщност опитва n 13. Не е хубаво да се пожелава смърта на хората. Идиотката в такъв случай си си само ти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3046ee675a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Проблемът е, че всеки път, когато има дадена идея или движение, групи от хора с заметват с тази идея и искат да наложат меннието и величието си над други.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3046ee675a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   13 - Живтони, хора... всичко е възобновяем ресурс, с който може да се злоупотребява :)

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: cda2425289
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   13, щом смяташ, че животните ти са равни, вземи да ги запишеш в училище, да завършат поне средно образование, после ги вземи на работа, за да си изкарват и хляба и пържолата. а, да, не е лошо и да им дадем право да гласуват, щом ще работят и ще плащат данъци, трябва и да вземат решения

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b09246437e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   А ти авторе можеш ли да обясниш защо определени животни сме ги определили за ядене, а кучето и котката за домашни любимци(освен в азия)... каква е разликата?
Ако се върнем много назад, да хората са ловували и са яли месо. Когато оцеляваш в такива условия е нормално. В днешно време обаче, животните са тотално експлоатирани, вкарани в заводи, наблъскани с хормон на растежа за да може да ги заколят по-бързо. От горе на веригата стоят парите, а от другата страна стои глупавият потребител. Повечето потребители си купуват паржоли, както си купуват и хляб примерно и както всеки един друг продукт, забравили са, че това, което ядът е резултат на смърта на едно животно. Аз съм на мнение, че ако искате да ядете месо, ами тогава си го заколете, да видим дали ви стиска! Едно време хората пак са били месоядни, но са яли месо 1 път в седмицата.. И само да допълня нещо.. Българин е първият веган, покорил еверест и вмомента се бори да постави рекорд за най-бързо изкачване на еверест. Така, че пак си помислете дали месото е единственият източник на протеини.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3c1b015738
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Бе, според мен всекиму своето, да живеят както искат и да не ми се месят. Приятели вегетарианци ме приютиха, когато си търсех квартира и ме помолиха да не готвя месо у тях. Ок. И аз не искам да пуши някой у нас например.

Прави ми впечатление, че вегани са предимно хора с много свободно време. Двойки без деца, стари моми и ергени, хора, които не работят повече от 7-8 часа на ден и имат капацитети да се занимават с това всичко да им е био и веганско. Освен тези, които са болни и пазят диета, разбира се. Другите просто не смогваме от работа и роднини да се доредим до готвена храна, камо ли да ѝ придиряме.

Големи хора сме и няма какво да се убеждаваме взаимно в религии и течения.

Апартаментски животни не обичам, за мен е много сбъркано да храниш, поиш и бършеш гъза на животно и да го караш да живее в апартамент, в аквариум, в клетка.. Но щом другите ги влече.. Само да си ги възпитават, щото нападне ли ме, изобщо няма да му се церемоня със шутовете, да мре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker