Моля за съвет, дали да имам бебе? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моля за съвет, дали да имам бебе?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1564 пъти
Здравейте, много бих искала да получа съвет.
Жена на 30 години съм, омъжена. Със съпруга ми минахме през много трудности. Когато се запознахме все още нямахме висше образование. Работих на не особено добра работа. За да осигуря по - добър живот на семейството си се борих адски много и учих през цялото време, защото все още бях студентка. От 08:00ч. - 18:00ч. работих, вечер готвих, вечеряхме и след това до 23:00ч. се затварях в спалнята, където учих и се подготвях за изпити. На работа не ми даваха да почивам, а само два - три пъти по 10 - 15мин., които взимах в офиса, лапвах един банан на крак, четейки от учебника за изпита. Събота и неделя ходих на лекции. Нямах почивен ден и вечно бях преуморена. Успях да завърша, въпреки всички трудности. Напуснах лошата работа. След това започнах работа, не по специалността си, на държавна работа в общинска администрация. Бях много щастлива след спечелването на конкурса, защото не очаквах, тъй като мислих, че на такива места става само с връзки. Работата е чудесна, с изпитателен срок от три месеца, като работя там от месец и половина. И понеже искахме да се установим, да си вземем образованието и да имаме нормална работа и доходи със съпруга ми обмисляхме, когато ми стане постоянен договора, да речем 3 - 4 месеца след това да започнем с опити за бебе. Но много се стресирам, постоянно мисля, дали ако забременея няма да ме уволнят някак, дали няма да вземат на моето място друга жена, която за две години като поработи да решат да оставят нея, а мен да ме отстранят. Толкова се трудих и мъчих за да постигна това, друго не съм искала. Някои хора се стремят към повече, но аз исках точно това и съм доволна, но се притеснявам много да не ми го отнемат, защото в държавата ни вече няма нищо честно. Дори на старата работа отпращаха майки и им казваха, че те такива хора не наемат, не им трябвали майки...
Какво мислите, ще си проваля ли живота, ако имам дете? Как да задържа семейството си цяло и как да вървя напред?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: c68119f683
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Толкова жени с деца имат работа, ти за това се притесняваш... Никой работодател няма как да уволни работник поради причина "бременност". А и на интервюто са те видели, че си млада и вероятно са се сетили, че ще искаш и ще имаш деца. Не се притеснявай!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a80c5a32f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За кариера никога не е късно. За детенце обаче не е така. Преди време и аз бях на същото положение. Постоянно мислех - сега ли е момента, не трябва ли първо да си стъпем на краката.... И куп други въпроси.
От другата страна - Ако стана родител след 30 дали ще мога да го изуча, тъй като като детето е на 20 аз ще приближавам пенсионна възраст. Дали ще са живи родителите ни за да се радват на внуци и т. н В България никога не ти е сигурно работното място. След като жена ми забременя и я уволниха на момента, но при нас обстоятелствата са различни. По принцип законът защитава бременните, ако са на постоянен ТД.
До колкото знам с напредването на възрастта на жената бременността и раждането стават по-рискови.
С две думи, ако чакаш подходящият момент той едва ли ще дойде някога.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1006603dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Две години след като родиш нямат право да те уволняват, а са длъжни да ти изплащат майчинството. Ако през това време родиш второ - още две години.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ec08115369
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма от какво да се притесняваш. Всичко ще е наред. От много нерви се раждат шашави бебета.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 26ee6f06ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Изчакай да стане постоянен и пробвай, някои хора чакат с години, все пак детето ще е най-важно, а работата ще се запази..

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 906836780d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами... ти си знаеш най - добре.
Най - обективен отговор на въпроса ти можеш да си дадеш единствено самата ти.
Тука всеки ще ти пише от своята гледна точка и според своята ценностна система.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 121d99987b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами ти вече си провалила живота си със самата мисъл, че ако имаш дете ще си провалиш живота. Провалила си го, защото за толкова време колкото сте с приятеля си още нямате деца. Кога ще го правите това бебе? Като станеш на 50 ли? Странното е, че приятелят ти сякаш даже не е искал деца за това време...

Да ти кажа ли кога ще е провален животът ти, ама наистина? Когато си наближила менопаузата и си изключително депресирана, нервна и незадоволена, на 47 и си мислиш "ех защо като бях на 30 не си направихме деца с мъжа ми".

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 13bb6ef346
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ако сте готови с мъжа ти за бебе, тогава имайте бебе!

Това няма нищо общо с работата.

Незаконно ще бъде да уволнят докато си в майчинство така че, можеш да ги съдиш и ще спечлиш.

Няма нищо по хубаво от децата, стига родителите да са сигурни че ги искат и че са готови за това което следва, нищо че никога не си наистина готов.

Работа има и друга, ще намериш не се съмнявам. Но времето да бъдеш майка минава и не се връща, и може да съжаляваш горещо после.

Уви Твърде много хора познавам които са чакали да се устроят и после вече става късно и не могат да имат

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a3ce230b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Сравнямаш работа в часта фирма с държавна администрация, учила си толкова време, прочети в интернет, когато си на постоянен трудов договор и с дете, законът те защитава, няма как да те уволнят. И освен това помисли, като почнеш такава абота означава ли, че не трябва да имаш деца и семейство, за да не си заубиш работата, та нима другите намят деца, за да са на работа. Мисля, че при теб стахът е водещ.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 77fab9d426
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кога, ако не сега? Имаш базата, а по-млада няма да ставаш. Знаеш ли какво е да те лашкат по изследвания като "стара първескиня". Я моля ти се.
Може да ви се получи още първия месец, но шансът за това е по-малък от 1%. Така че ще мине поне година докато излезеш по майчинство. И да, нямат право да те уволняват. Ако беше към фирма и тя фалира - тогава да. Но при теб просто няма как. Смятай и че родителите ни остаряват. Един ден да не се чудиш бебе ли да гледаш или баба.

Може би обаче въпросът не е в уволнението, а имаш други съмнения. В себе си, във връзката, в желанието си изобщо да имаш дете. Не го прави, за да си като другите. Детето е избор, а не задължение.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9dc1b62c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Раждай, няма какво да стане, бачкане има колкото искаш!
Раждай си спокойно е моят клинично точен съвет!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 049be141cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма нищо сигурно в този живот. Работата можеш да загубиш и без да имаш дете и до няколко месеца ще си преживяла тази загуба. (И на работното ти място ще са те забравили).
Детенцето обаче цял живот ще си остане твоето детенце..
Според мен, сега се тревожиш, защото дълго време ти е било трудно да се справяш... но няма за какво. Както казах, работата е нещо временно и неизменно някой ден ще я смениш.
Сигурна съм, че има работодатели, които не биха те взели, ако имаш дете (ти едва ли би искала да работиш на подобно място, защото такиво хора просто няма как да са коректни)... но има много, за които това няма значение, а е важно да си добър професионалист. Така че, освободи се от страховете си и следвай сърцето си!
Ж28

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker