Живот без приятели, но се справям... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Живот без приятели, но се справям...
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2593 пъти
На 18 съм и съм последна година в училище. По принцип съм контактна личност, но и аз като всеки един човек имам нужда да споделям, да излизам... Всичките ми съученици и познати са двулични и злобни, затова си имам уж само една приятелка, с която споделям и гадже.
Но обстоятелствата направиха така, че с момчето се разделихме и остана тази приятелка. Гадно ми е да го призная, но тя не е от хората, които ще намерят време да излязат с теб, а от тези, които ще излязат, когато имат свободно време. И тя като мен няма много приятели, но си има гадже, с което прекарва цялото си време. Много ме наранява факта, че в последния месец и повече почти не се търсим, аз съм се примирила с толкова нейни качества, които не одобрявам, но въпреки това се старая, защото е наистина единствения човек до мен.
Примирих се и с това, че е заета постоянно, тя наистина много учи, но най-болно ми стана, че наскоро имаше рожден ден, купих и подарък с последните си пари- пътешествие из България- тя много обича да пътува. Но ваучерът е само с 2 месеца срок. Говорихме да се видим на рожденият и ден- тя била заета, щяла да бъде с техните. После на кафе- не се видяхме. Веднъж си писахме, не и казах точно, но и споменах, че подаръка и е в срок на годност, тя каза, че ще се видим и толкова. Онзи ден и писах да не нещо да е сърдита, а тя с такъв тон ми отговори- да съм била спокойна, нищо и няма, наистина си имала ангажименти.
Извинявайте, но да знаеш, че някой те е уважил и да не искаш дори да се видите да го почерпиш, имайки в предвид, че ти е взел подарък!?
Но да оставим подаръка- майната му, имала съм- дала съм пари, нищо че сега съм навземала на заеми, че ваучера си не е евтин (поне за мен). Тежко ми е да призная, че съм сама, за приятелите си давам всичко, а никой не го оценява. Искам да споделя на някой за раздялата си с гаджето, за проблемите в училище и навън, да изляза на кафе... няма с кой да Изляза. На 18 съм, а на дискотека съм ходила 1 в живота.
Чувствам се сама и не знам какво да правя. Уж гледам да не се доверявам много на хората, точно за да не ме предадат, а се оказва, че единственият, на който се доверявам- не ме уважава... много боли! Имам хоби, занимавам се с него От време на време, но липсата на контакти си казва думата... БОЛИ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: a8e7d56864
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това с ваучера не го разбрах - значи на някакво момиче, което ЯВНО не иска да е приятелка с теб, му даваш ваучер с последните си пари. И после понеже нямаш пари вземаш заеми и се изживяваш като жертва. Ами сама си си го направила. Не е "имала съм пари - дала съм пари", когато ги даваш за наистина абсолютни глупости.

Щом си на 18 значи скоро ще започнеш да учиш в университет. Там ще създадеш много повече познанства. Задължително гледай да прекарваш повече време сред връстниците си, отколкото сред възрастни.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 469b4e2202
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От кой град си?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: dc8258f433
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не им обръщай внимание учи си по - натам ако влезнеш в университет ще се запознаеш с нови свестни хора !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 19a71cba2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   и аз като номер Две питам от къде си, поне ако сме от един град да излизаме двете :Д но ти ще кажеш сигурно, че си от София, така мисля. Това настрана, аз съм като теб. Имам една най-добра приятелка, с която споделям, но нея все я мързи да излезем, все гледа да си стои у тях и да се занимава с някакви глупости. Оправдава се все, че родителите ѝ не я пускат никъде, а тя дори не пита. Иначе се познаваме от супер много време и бих ѝ помогнала винаги. С класа си преди не се разбирах и просто ми бяха познати, а не да излизам уикенда с тях. На дискотеки и аз не ходя, но не ми трябва. За по едно кафе или разходка бих излязла. Казваха ми, че като почна университет ще си намеря приятели и то така стана де. Сега се сприятелих с две момичета, с които си допаднахме, но с тях да излизам след лекции. Всъщност си намерих и приятел и сме заедно едва от седмица, но проблема е, че той е постоянно с групата си, т. е приятелите си и държи и аз да съм с тях, което е кофти. Нямаме общи теми и те си се познават и става все по-тъпо, но си трая заради него и търпя. Всъщност ми е кофти, че почти нямам социални контакти, а до месец бяха никакви. Иначе те разбирам, в по-голямата част от времето си предпочитам да съм сама, а не да ме използват и да ми казват какво да правя. Всъщност живота без приятели не е толкова лош, имаш цялото време на света и всичко правиш само за себе си, което е егоистично, но поне знаеш, че никой няма да те предаде.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a69ff4d776
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В живота няма приятели.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8ea5148241
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мила, знаеш ли, че е по-добре да се запознаеш с дами от третата възраст! Как е възможно това ли? Отиди в един пенсионерски клуб и се запознай с хората там-те знаят всичко за живота, а твоите лицемери-да, така ще ги нарека-по-добре им бий шута овреме, че да не съжаляваш после! Вместо на дискотека, отиди на някой концерт за стари градски песни-тези песни са уникални и единствени по рода си-заради самото си звучене, те се пеят от пенсионерски певчески хорове! Другият вариант да чуеш тази музика е читалището-точно тук се събират хоровете-има репетиции и всеки е добре дошъл! В дискотеките ходят често и пройдохи-мутри, наркомани, татуирани, дилъри-нямаш работа там, опичай си ума овреме, че вкараш ли вълка в кошарата, ще е твърде късно-знаеш за какво говоря, нали? Никакво доверие никому-никога и за нищо на света-Тук във Варна, в кв. Трошево има една подстанция-отдавна не съм ходил там, но знаеш ли какво пише на вратата-"НЕ ВЛИЗАЙ! ОПАСНО ЗА ЖИВОТА!" Това е предупреждаващ надпис, което означава, че освен обслужващия персонал, никой не може да влиза там, защото самия персонал е запознат с маршрута, по който трябва да върви към съоръженията с високо напрежение! Та, представи си, че дискотеката е една такава подстанция, и ако доближиш вратата й, си представи надписа "НЕ ВЛИЗАЙ! ОПАСНО ЗА ЖИВОТА"! А твоите лицемери са на принципа "Храни куче-да те лае" Точно така се получава на практика! Не ти трябват такива непукисти! Майната им, нали си имаш твоите скъпи мама и татко! Кой ще ти праща провизии и пари, като започнеш да следваш? Това са единствено и само те, и никой друг! Запомни го много добре!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 00c3583478
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никога не правете грешката да разчитате и вярвате на един единствен човек, защото рано или късно ще ви разочарова. Карай го по през просото - каквото повикало такова се е обадило. Казвам ти го това от собствен опит. И аз си мислех че имам един или двама приятели, но постепенно разбрах че приятелите са до време. Ти си малка още и тепърва ще започваш да разбираш някои закономерности на живота. Не че аз съм много по голям от теб, но идва един момент в който живота започва да се проявява с пълна сила. Като станеш студентка ще се запознаеш с нови хора. Там най вероятно ще завържеш интересни познанства. Радвай се на живота, виждай малките и красиви неща, не съжалявай за нищо, усмихвай се. :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3dadb5e824
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Съжалявам за болката ти от самотата и ти съчувствам. Просто в този капиталистически строй който ни е наложен, хората масово са отчуждени. Знам, че имаш нужда от хора до себе си а такива няма и се чувстваш зле. Може би ще намериш хора до теб, но във всеки случай е добре да ти е приятно и когато не си с хора. Препоръчвам ти и да си вземеш Библия и да започнеш да я четеш и да вярваш, така няма да се чувстваш сама, защото няма да бъдеш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3481f55155
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Мила, не си само ти.. аз на 18 нямах нито приятелка, нито гадже... дори не знаех къде са дискотеките в града, чак на 20 стъпих в дискотека... сега съм на 22 и чак сега се записах да уча висше.. и отново не мога да кажа, че имам приятели... много рядко излизам с някого от квартала, но задължително аз им звъння, почти никой се сеща за мен, а за гаджета дума да не става.. но въпреки всичко човек не бива да се отчайва, горе главата кой знае, може и ние да си намерим приятели

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker