Писна ми всички да ме използват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Писна ми всички да ме използват
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1797 пъти
Заглавието казва основното. Ако ви интересуват подробностите:
1. Работодателите ме използваха с цел масовка на интервютата. Сега имам работа, та временно не могат, но желание вероятно още не им липсва.
2. Познатите ме използват с цел облаги. Ако ти дадат малкото си пръстче, очакват да им върнеш цяла ръка. Все едно са някакъв лихвар, но не можеш просто да се откажеш да ползваш услугите му.
3. Сайтовете се опитват да ме използват като касичка - почти няма сайт за запознанства, който да не ползва самотата ми, за да се опитва да печели. Други видове сайтове се надяват да ползват суетата, желанието да се отличиш от останалите и какво ли още не. Тук пък използват нещастния ми живот, за да генерират посещения и евентуално истории, но само такива, които са по вкуса на админа пък дори останалите да не нарушават правилата.
4. Жените... ме използват, за да си вдигат самочувствието, ако им обърна внимание. Също така се опитват да ме използват и като онзи, който да им слуша проблемите, докато неговите никога не са важни. Ако им позволя, биха ме ползвали и като безплатна слот машина в казиното: печелиш какво ли не, ама за разлика от оригинала не се налага да пускаш монети вътре, а само да теглиш.
5. Останалите ме ползват или се опитват да ме ползват като боксова круша, виновник за цялото нещастие в живота им, отдушник, вечно съчувстващ и разбиращ, някакъв служител с неизяснена длъжност и заплата, както и за какво ли не.
6. Политиците ни ползват всички - тук няма нужда от уточнения и излишно надуване, че някой не е ползван и е над тези неща! Същото важи за футболните агитки - едната ползва другата, за да се почувства велика, а и двете са същия виц и нямат особени разлики при все цялото им самочувствие!

А сега е момента да кажа какво искам аз. Искам обществото да се научи, че няма безплатен обяд! Искаш да те изслушам - и ти ще ме изслушаш без да прекъсваш или да се замисляш за нещо! Искаш да си вдигаш самочувствието - погали и моето! Щом искаш нещо, ще даваш еквивалентно на исканото на другия. Стига с този скапан вампиризъм! Какво се чудите, че връзките ви не вървят, гаджетата ви изневеряват, вие изневерявате, семейството ви е кошмар и т. н.? Какво да очакваме от хората около вас, които вероятно като вас самите са свикнали да вземат без да питат, но да задават 1 милион условия преди да дадат и накрая да решават, че не си струва? Целият свят се е напълнил с едни енергийни вампири, които не знаят кога да спрат, но мен да не ме броят! Отсега нататък не могат да очакват нищо от мен! Балъкът умря - търсете си друга дойна крава и дано да ви намери някой като вас, за да видите какво удоволствие е за някого да не си пълноценен човек, а само средство за постигане на определени цели! Надявам се особено честните и загрижени за хората админи да пуснат историята ми, но е доста вероятно да я пропуснат, за да прочетем за 1008-ми път по важни такива като например: някой не знае как да отслабне, ако е 50 килограма и 1, 50 м. или смята, че носът му не бил съразмерен спрямо/перпендикулярен на нещо си. Това е важно - суетата, а не истинските проблеми и системното мачкане на някого от масовката! И стискайте палци всеки кандидат за самоубиец да напише по една история тук преди да се гръмне, за да не изпуснете да генерирате посещения! Това би било такава трагедия - не края на живота му, а пропуснатите ползи от него, докато е бил жив!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 40f57c0b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек, стегни се, че се излагаш. Може да те използват само ако ти позволиш. От време на време се яви някой да се жалва тука колко ми е трудно, а реално сам си внушава някакви глупости. Никой не ти е виновен, че си даваш парите по сайтове с курви. Никой не ти е виновен, че приятелите ти са идиоти. Сам си ги избрал.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 17afb92f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Точка 1 - Използват те за "масовка" на интервюта? Не си мисли че и потенциалните ти работодатели умират да си губят времето с безкрайни срещи - на интервютата се викат кандидатите подбрани по документи а от тях остават само тези които наистина отговарят на изискванията. Никой не му е кеф да интервюира 20 кандидати за 2 места, така че не си мисли че искат масовост. Искат да си подберат подходящия кандидат.

Точка 2 - Ако те приемат за лихвар то ти трябва да смучеш облаги от тях а не обратното.

Точка 3 - Сайтовете за запознанства - много ясно че те използват, това им е бизнеса!

Точка 4 - Жените те използват да си вдигат самочувствието - ами дай боже всеки да е като теб, след като дамите намират за особено престижно да са в твоята компания не знам защо се оплакваш.

Точка 5 - Това че останалите споделят проблемите си с теб не значи че те използват. Явно си добър слушател.

Точка 6 - Това е положението, но не мисли че само тук е така.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9ceff721a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Веднъж Еленко Ангелов беше казал: "Носете си новите дрехи и си живейте живота".

Минал съм през подобни на твоите състояния авторе, но не са полезни нито за другите, нито за здравето ти. Нямал съм на кой да се обадя, нямало е с кой да си говоря. Бил съм пълен нещастник, не че в момента не съм де, но се пооправих малко. Момичетата в университета ми обръщат малко повече внимание от преди, когато бях най-големият смотаняк на курса, само защото говоря премерено и интелигентно. Знам, че преживяваш кофти моменти, но те са част от живота ни. И точно те ни правят силни. Пълно щастие няма, а и да има по някаква случайност, то се отразява после. Всичко се отразява. И хубавото и лошото. Лошото може да направи живота ти по-добър, колкото и странно да звучи, ДА, именно лошите моменти ни отварят очите и ни карат да се замислим, но това според мен е при силните хора, какъвто си ти. Затова действай, живей си живота и му се радвай. И да знаеш авторе, че най-доброто тепърва предстои :). Успех и не се вглъбявай.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 28260cb862
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вероятно и Земята те използва да я въртиш, като ходиш в противоположната посока...
Защо не посетиш психолог?
Проблемът определено в твоя телевизор...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 056a136925
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей мой чувстващ се използван приятелю! :) Имаш право до някъде безспорно, хората до голяма степен в морално деградиралия западен тип свят са загубили своите нравствени устои и качества и са се превърнали в алчни егоисти които само искат да вземат и да използват другия за своите цели и желания. Това е така, но от друга ти можеш да контролираш кой, как и доколко да те използва. Например може да зададеш на познатите си условия с които трябва да се съобразяват във вашите отношения, но не бива да утежняваш комуникацията с прекалени изисквания и претенции, само колкото да се чувстваш равностоен партньор във вашите отношения. Жените естествено ще се опитват да те използват защото за повечето в техния мироглед са важни само те, техните чувства и емоции и т. н. и съответно ти им служиш за утеха, да ти споделят проблемите си и да се разтоварват от тях като същевременно натоварват теб, разочароват те и ти губят времето с безсмислените си по отношение на теб проблеми. Ти трябва да определиш цената и поставиш условия за изпълнението на тази си функция - дали ще бъде да имаш връзка с дадената жена която желае да ти плаче на рамото, дали ще искаш първо тя да те изслушва, дали ще искаш да ти прави услуги, нещо каквото и да е. Не допускай повече само да те използват без да ти дават в замяна. Ще ти кажа начина по който да се предпазваш от използвачи. Когато искаш да общуваш с някой ти се "отваряш" и участваш активно в разговора, изказваш съчувствие, задаваш въпроси, проявяваш интерес. Когато си в ситуация когато някой иска да те използва се "затваряш" - не отговаряш, не участваш в разговора, дистанциран си, мислиш за нещо друго, пренебрегваш думите, разсеян си. Така опитващия се да те използва остава неудовлетворен защото няма вниманието и емоционалната ти съпричастност и все едно говори на стена. Може да те попита: Какво ти става? и тогава е ред ти да започнеш да го товариш с проблемите си и да му казваш от какво имаш нужда. Ако само иска да те използва сменената роля няма да му хареса и той ще започне да страни от теб, ако е готов да те изслуша да ти даде съвет и ти можеш да го изслушваш, това вече е равностоен диалог.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 12d9ff434d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мисля, че с това отношение ще стигнеш много напред в живота. Не можеш да обиждаш всичко и всички и да прехвърля' личните си проблеми върху тях.
Админите на този сайт, не ги познавам, но предполагам, че са достатъчно отговорни и трудолюбиви хора, за да четат лично всеки пост и да се опитват да отсеят плявата. Не мисля, че заслужат обидните ти думи, при положение, че е създаден с цел да се помага на хората и техните проблеми, независимо дали са значителни или не.
Ти го казваш, щом искаш трябва да даваш еквивалентното на другия. Не знам, защо си смяташ, че някой е длъжен да те харесва и да ти помага. Ти си от хората които искат първо да видят нещо в замяна, а след това да дадат. След като ползваш услугите на някакви сайтове... нормално е да си платиш за това, че по някакъв начин представят профила ти и т. н Фейсбук не се плаща, от там нататък където се регистрираш има описани правилата и законите на сайта-чети и се образовай малко. Още малко ще поискаш да отидеш на проститутка и тя да не ти вземе пари, защото се възползвала от самотата ти...
В самото екзестинциално съществуване-всяко нещо използва другото. Ако, нямаше мрак-нямаше да познаваме и светлината, без нощите-дните нямаше да съществуват, без жертвите си-хищниците ще умрат, без хищници популацията на всички лесно размножаващи се животни щеше да стигне до небето, ако нямаше бактерии които да се хранят с плътта щяхме да сме заровени с трупове! Вселената си знае работата и светът си се върти все така от хиляди години. Намери си мястото и започни да се въртиш в синхрон с него.
Никой не ти е длъжен, нито ти си длъжен няко му! Но, ако не правим тези дребни и досадни всекидневни компромиси няма да стигнем до никъде. Ти искаш секс, жената иска престиж-иделно! Теб какво те бърка? Ако, ти искаш семейство, намери жена, която да иска същото... Не съществува такова нещо като чиста любов, събират се хора с еднакви цели и всеки получава от другия това което е търсил. Наричаме го любов, но не е! Целия живот се базира на неща които си даваме-време, внимание, обич, увереност... взимаш и получаваш. Но, не бъркай личния си живот с работата, шефът си е шеф, ако ще извън в офиса да ти е брат. На работа, всеки иска да изкарва пари, независимо по какъв начин и до колко е честно спрямо другите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: dd31e34c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Наистина се забавлявам да ви чета! С дребни изключения повечето сте скочили да защитавате себе си и използвачите заради гузната си съвест (вероятно всеки се сети за онзи човек, когото третира като слугиня, помощник или предмет и се притесни, че говоря и за него), а аз съм станал злодеят (каква изненада). Къде съм казал, че нямам никаква вина в този живот и съм чист като новородено? Имам, естествено! Проблемът е, че тази история е фокусирана върху вас и вашите несъвършенства, а моите си ги обмислям и решавам сам. Позволих си да дам мнение за вас и поведението ви, защото човек има право понякога да коментира дори по-емоционално всяка тема и никой не е неприкосновен, мили мои. Аз търпя критици цял живот - вие ще можете ли да ги изтърпите в рамките на една история в този сайт? Да ви видим колко сте смели и издръжливи, когато се защитавате! :)

Та аз се оставям да ме използват, а какво е вашето оправдание, че постоянно смучете живота, енергията на останалите и всичко тяхно, до което се доберете? Кой ви позволи да се смятате за нещо повече от света и вашите нужди да са по-важни от нечии други? Кой ви каза, че останалите са декор, за да можете да се снимате? Нека ви чуем! :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 54b27ea001
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторе, истински комплимент от мен имаш!
И понеже балъкът в мен умря още преди десетилетия, нямам вече подобни проблеми. За някои съм егоист, за други съм стиснат, за трети високомерен или арогантен итн.
Но не позволявам да ме правят на маймуна и АЗ пускам музиката... другите играят на нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker