Проблем с банка - просрочване на вноска по кредит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем с банка - просрочване на вноска по кредит
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1777 пъти
Здравейте! Имам следния проблем и искам съвет. 2012 г. изтеглих потребителски кредит от банка ДСК. Тогава работих държавна работа. Към днешна дата вноската ми е 630 лв. и имам да изплатя малко по-малко от 20 000 лв. Досега никога не съм просрочвал вноска дори и с един ден. Напуснах държавната работа началото на 2016 и започнах работа в чужбина. Лятото договора ми изтече и се насочих към друга компания. За съжаление, обаче въпреки подписания договор ми отложиха назначението за началото, средата или най-късно края на ноември, просто чакат и те нещо, искат да съберат няколкото нови на една дата, че да ги обучавали по-лесно. Така аз 5 месеца вече съм без работа и живея с парите, които припечелих. Плащах си вноските, не съм пропускал дата. На 26. 10. 10. ми е следващата, но нямам възможност да я внеса. Също е твърде възможно да закъснея и с тази вноска от 26. 11. 16. След това няма да имам проблеми. Какво мога да направя и какво казва законът? Доколкото знам банките имат право да налагат запор на сметки и дори да ми наложат забрана за напускане на страната. В моя случай това може ли да се случи? Все пак говорим за забавяне на 1 вноска, максимум 2, т. е. от 30 до 60 дни? Освен това говорих с мениджъра си и той ми обясни, че като почна мога на 15тия ден да поискам аванс, който ще бъде 400 евро, т. е. най-късно на 15 декември аз ще внеса пари за едната забавена вноска ако се наложи да почна края на ноември... ако стартирам началото още на 15. 11. 16 им давам парите за октомври. Какво да правя? Не мога да си позволя никакви забрани за напускане на България или запори на сметки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 29183a0750
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти,
ще си "на косъм" както се казва. При неплащане на 2 вноски и излизане на трета такава, банката има право да си поиска цялата оставаща сума накуп и обикновено го прави.
Така, че ако питаш мен, дори и да не можеш да направиш някакво цяло плащане на една вноска, направи поне частично, за да е сигурна работата.
Закона, уви, също е на страната на банките, понеже ти си подписала договора. А в договора всичко е упоменато. Моят съвет е намери пари от някъде и внеси поне някаква часто от едната вноска. Дано всичко се нареди!
АКАТИМ

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4d8a00b8cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На твое място ако имаш възможност отиди при банката си при своя кредитен консултант и му кажи как стоят нещата, той хора не яде, ако си в България де.
Ако не си в бг, не се притеснявай, първо запор не правят за първия или втория месец закъснение те затова си имат наказателна лихва, ще ти нарасне дългът с % обявен в договора ти, но няма да тръгнат да те съдят за една две вноски, ако обаче не платиш и трета вноска, тогава почват да съдят, и за твоя изненада запорират само сметки в български банки, така че ако получаваш заплатата си в чужда банка няма да ти я запорират. А от къде си го чул това че можели да ти забранят излизане извън страната, няма такова нещо, ти ще си нередовен платец а не убиец, за да ти забраняват да излизаш извън бг.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1758e2934b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За телефон пари нямаш ли? Звънни в банката и питай.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7eec8aaa6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо, никой не може да ти забрани да напускаш България. Това отдавна не се прилага, защото нарушава правата на движение и т. н.
Второ, виж си договора с банката. Там трябва да пише какво се случва при просрочие.
Трето, вместо да пишеш по форуми и да получаваш съвети със съмнително качество, попитай някой приятел юрист, няма начин да нямаш такива.

Без да съм видяла договора, мога да ти кажа следното: при повечето банки трябва да имаш просрочие на 2 вноски, за да стане кредитът ти предсрочно изискуем. Първо ще ти изпратят покана, а чак след това ще предприемат някакви действия. Ако имаш възможност, помоли някой близък да ти заеме пари за едната вноска. Няма да те погнат веднага, отнема известно време, ще ти изпратят писмо и т. н. Не знам какво имущество имаш, но за да ти дадат такъв потребителски кредит, вероятно имаш някакво. Банката е силната страна при такъв проблем, но съм сигурна, че имат някакви нередности по договора, неравноправни клаузи и др. Ако се опитат да предприемат мерки, без адвокат няма да минеш, но има шанс и да не се занимаят. Противно на това, което други ще ти кажат, моят съвет е изобщо да не търсиш контакт с банката и да не се обясняваш, че ще закъсняваш с вноските - така само ще им събудиш вниманието.
Ако не можеш да платиш цялата вноска, внеси поне едни 10 лв. примерно, за да се види, че внасяш. И още нещо - виж си внимателно в договора какви наказателни такси имаш за просрочие, защото със сигурност има наказателни лихви и други такси.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0c786e0567
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Честито батко, алчността погубва хората.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e8de784d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Обади се на банката и говори с тях, това е най-правилното. Най-добре намери пази на заем и плати. Другото винаги гледай да имаш пари поне за 2-3 вноски напред. По-късно помисли за предсрочно погасяване, така ще платиш по-малко лихва. Над 100 Е при превод от чужбина има такса за входящ превод от няколко процентта, но не по-малко от 6 Е е таксата. Което допълнително ти изяжда пари. Разновидности се в нета, да не правя реклама на банка, която няма такса вх. превод от чужбина и на ония лайн банкирането след това 75 ст. такса. Така правих последният път аз превод към ДСК. Ако ползваш преференциална лихва, като държавен служител все още също можеш да имаш проблем, ако се разривът повече нищо че си плащал коректно до сега.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 671f3cadef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Питай банката. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker