Свръхчовек (споделени разсъждения) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Свръхчовек (споделени разсъждения)
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2261 пъти
Не мога да се похваля, че вярвам в много неща. Но едно от тези неща е индивидуалната сила на човешкият дух. Защото за неговото съществуване съществуват много примери. Вярвам, знам! , че у всеки човек дреме някаква скрита сила, която се проявява само в изключителни мигове.


Мога да дам примери с древният човек, борещ се с природните стихии и дивите зверове. Или с воините от миналото, разгромяващи многобройно превъзхождащи ги сили. Легендарният Ахил, който станал богоравен още приживе. Александър, който бил цар на безброй народи, фараон на Египет, и шахиншах на Персия, още преди да навърши 30 години. Цезар, който започнал живота си като изгнаник и беглец, а го завършил като император и божество. Наполеон, който със сила обединил множество държави и дал началото на модерната идея за обединена Европа. Ханибал. Атила. Чингиз хан. Не е задължително да са воини. Може да са просто велики мислители или философи - Буда, Конфуции, Лао Дзъ, Сократ, Платон, Исус, Ницше... В модерният свят се сещам за хора като Мохамед Али, Ганди, Нелсън Мандела, Наполеон Хил, Хенри Форд, Томас Едисон, Никола Тесла, Алберт Айнщайн, Брус Ли, Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Ал Пачино, Лионел Меси, Кристиано Роналдо - личности с огромен дух и мотивация. Тези хора притежават различни таланти - едни са велики воини, други са гениални стратези, политици, държавници, има и спортисти, актьори, учени, философи, духовни водачи, бизнесмени... Но едно нещо ги обединява - силата на духът им. Едно нещо се повтаря в биографиите, както на древният пещерен мъж, през славният Александър, та до днешните герои. И това нещо е, че са били изправени пред тежки изпитания, и са намерили сили в себе си, за да оцелеят. За да оставят наследството си.

И ето ни днес, 2016 г., а 2017 тропа на вратата ни, България. Учим, работим, плащаме сметки и се хвалим колко алкохол сме изпили, как нищо не помним, колко дискотеки сме обиколили, с колко хора сме спали. Върховите ни постижения са, когато ударим от тотото, или когато спазарим вносният Опел за 200 лева по-малко, или като изберат наш братовчед за село в забравена от Бога област... Посредственост. Битовизми. От телевизията ни заливат още предавания, предлагащи битовизми. Сякаш ние и великите личности живеем в два различни свята. Сякаш нещастните и щастливите, просто съществуващите и истински живеещите са разделени от големият плосък екран, към който са насочени празните ни погледи. Всеки ден и всяка нощ.

Ницше твърди, че човекът не е цел, а просто мост. Човекът е връзката между звяра и свръхчовекът. Звярът е онзи, който се ръководи само от своите инстинкти - храна, сън, подслон, секс... Целият му живот се върти около това. Човекът е същество, което има нужда от още нещо. Човекът намира това "нещо" в сложно устроеното йерархично общество, в системата, в традицията, в религията, и т. н. Но това "нещо" е ограничено, догматизирано, непълно... Нарича се масова култура. Това е, което ни залива отвсякъде - телевизия, радио, интернет, билбордове, обяви... Хората говорят за масовата култура през цялото време - фенски пристрастия, политика... битовизми, битовизми... И тук идва свръхчовекът на Ницше. Свръхчовекът, който е надскочил социалното и масовото. Свръхчовекът е онзи, който е открил истината за себе си и няма нужда от социалното огледало, няма нужда от това някой да му сочи с пръст и да го поучава кое е морално, кое е правдиво, и кое не. Всички посочени от мен личности са в определена степен свръххора, спрямо мнозинството.

Достигнах до извода, че същността на живота е в енергията. Енергията е онова нещо, което наричаме виталност. Виталност идва от английското "vital", което има значението на "живителен" в бълг. ез. Но коренът на думата е общ за повечето индоевропейски езици. В бълг. език срещаме думите "вити", "увити", "извити", "витаене". Тези думи се използват в смисъл на нещо извито, нещо спираловидно. Неслучайно такава форма има и т. нар. "вита" баница. В миналото за древните българи тя е била символ на слънцето, а слънцето е било върховното божество за хората по тези земи. То е било най-висш източник на живот. С други думи, древните хора са смятали, че животът, енергията, има извита, спираловидна форма. Отново по нашите земи е открита и най-древната свастика, имаща "вита" или "спираловична" форма, защото свастиката е била символ на слънцето, на живота. Неслучайно съществуват няколко реки с името "Вит", а при северните славяни се е запазило името Витали.

Древните хора са знаели нещо, което ние, съвременните, потвърдихме през последните столетия. Защото ние установихме, че Големият взрив е освободил огромно количество енергия, която се е завихрила в един мощен спираловиден ход. По този начин са се появили кварките(които не могат да бъдат "разбити" на съставни части, защото нямат такива - те са чиста енергия! ), а по-сетне на същият принцип са се оформили протоните, атомите, молекулите, звездите, галактиките, мъглявините... Те са имат вита, спираловидна форма. Също като ДНК на всяко едно живо същество. Тази витост, тази спираловидност, е един елемент, който се среща в цялата Вселена. Това е печатът на Сътворението, който показва, че целият Космос е свързван, посредством определени закони.

В Големият взрив е заложено огромно количество енергия, а това количество по-сетне се е разнесло из цялото пространство. Тази енергия съществува и е навсякъде наоколо. Звездите я ползват, за да извършват процесите в своите ядра, които водят до отделянето на светлина и топлина(също енергия). На планетата Земя растенията използват произведената слънчева енергия(фотосинтеза) и я превръщат(заедно с някои "земни" елементи) в биомаса, която се поглъща от тревопасните и всеядните. Ние не се храним с материята, заради самата материя, а заради натрупаната в нея енергия. У животните съвсем инстинктивно е заложен стремежът към поглъщане на енергия. И този стремеж съществува не само у живата, но и у неживата материя. Този стремеж е характерен за всичко, което съществува. Именно затова достигнах до извода, че същността на живота е енергията.

В човешкото общество ситуацията седи по същият начин. Трудът е енергия. Парите са енергия. Властта е енергия. Социалната пирамида винаги се е основавала върху трудът(енергията) на най-нископоставените. Религията, която в началото е имала регионален характер(а сетне глобален), е била отново отдушник за натрупаната негативна енергия у трудещите се мести. Цялата политическа, финансова, социална, религиозна и т. н. системи от древността до наши дни има за цел да овладее енергията на всяко едно човешко същество и да я насочи нагоре към веригата(социалната пирамида). Хората, които стоят на върха на тази верига, са посветени от хилядолетия. Свидетелства за тяхното посвещение намираме в множеството окултни артефакти(откривани и по нашите земи) - жезъл(връзката между владетелят и божеството/слънцето/), корона, свастика, и т. н., и т. н. Тази окултна традиция преминава през Египет, Вавилон, еврейските традиции, Ватиканът, тамплиерите, масоните, илюминатите, и т. н. Това са различни брънки от веригата, която се простира през хилядолетията. Човешкото общество е батерия, генерираща огромно количество енергия - труд, пари, молитви, и т. н. Енергията на всеки един човек в това общество е собственост на по-висшестоящият. И така до върха на пирамидата, където се концентрира тази енергия. Какво става с нея след това? Отива при "боговете"...

"Боговете" от древността са всъщност същества от по-горно измерение. 4-тото измерение. Където времето не протича праволинейно, защото то се възприема по същият начин, както ние възприемаме пространството. Ние възприемаме света около нас триизмерно - напред и назад, наляво и надясно, нагоре и надолу. И виждаме същият този свят като една сфера. Но за нас времето протича праволинейно - отзад напред. Айнщайн е доказал съществуването на т. нар. времепространствен континуум, а това ще рече, времето и пространството са неделимо цяло. И пътуването в пространството, означава пътуване във времето. И обратното. Но въпреки това, ние не можем да се движим свободно във времето, така както го правим в пространството. Защото съзнанията ни са ограничени и не възприемаме реалността в цялата й същност. И това е нормално, защото нашата човешка природа е такава. Но там някъде има същества, които успяват да възприемат времето по същият начин, по който ние възприемане пространството. Тоест те могат да се движат във времето свободно, без никакви ограничения. И те, като всяко едно нещо във Вселената, имат нужда от енергия. И тази енергия я набавят от нашето общество. От нашата цивилизация. От нашият свят. Те се хранят с нас.

Някои хора през годините, обаче, сякаш успяват да излязат от тази Матрица. Тези хора успяват да се свържат с Вселената по някакъв начин, да свържат енергията си с нея, и придобиват невероятна сила. Тези хора излизат извън всякакви политически идеологии, религии и системи. Митичният Ахил отказва да се подчини на волята на "боговете" и намира вечна слава в смъртта си. На 30 години Александър вече е завладял целият цивилизован свят и неумолимо разрушава старите традиции, заради което е и убит(по волята "на боговете"). Буда заявява, че желанията са инструментът, който ни държи подчинени. За да задоволим желанията си, ние приемаме да бъдем роби. Системата ни експлоатира въз основа на желанията - нова кола, ново жилище, нов телефон... Това е трик, който работи от времето на Буда. Или поне той е първият, който го съзира. И затова заявява, че желанията са ключът на нашето страдание. Страдаме, защото вече не сме господари на себе си. Изгубили сме свободата. Дотогава хората са вярвали, че се прераждат, роби на вездесъщата карма, наложена им от... "боговете". Но Буда се появява и казва, че човек трябва да излезе от т. нар. карма и да спре да се преражда. Заради тези си твърдения той е отхвърлен от хиндуистите. Но Буда съзира истината. Той е бил свръхчовек, точно като Ахил и Александър. Следва Исус, който обвинява събратята си евреи, че служат на Дявола. Дявола в юдео-християнската представа е истинският господар на този свят. Според тази представа, всички езически и антични божества са негови слуги, т. нар. демони. Същите онези демони, срещу които се опълчват Ахил и Прометей в гръцката митология; и срещу които се опълчва Буда, отхвърляйки "божествата" на хиндуизма. Евреите, повлияни от египтяните, започват да служат на тези демони, и Исус ги разобличава. Той говори за Бог. Но по-късният християнски бог няма нищо общо с истинският Бог. Исус не говори за религия, нито за църква. Той се опълчва и бива разпнат. И върху горчивият опит на тези личности, аз стигам до извода, че спасението на хората от матрицата е невъзможно. Човек може да достигне до Силата, само и единствено чрез себе си. Няма гурута, няма учители, няма духовни водачи. Човек сам трябва да намери ключът в себе си.

И днес ние виждаме личности, които успяват да разбият матрицата. От бедни хора, които работят за някого другиго, се превръщат в милионери и милиардери, работейки за себе си. Виждаме хора, които стават господари на себе си, отхвърляйки робството. Те не са духовни водачи, но са успели в своите области - спорт, изкуство, политика, наука, бизнес, и т. н. И са като запалени факли, светещи насред един потънал в мрак свят. Говоря за личности като Арнолд Шварценегер, тръгнал от бедно семейство в малко градче без ток и топла вода, и станал една от най-емблематичните фигури на своето време - успял спортист, актьор, бизнесмен, политик. Като Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които са намерили ключът от матрицата в своите невероятни умения с топка в крака, и са положили огромни усилия, за да ги доразвият. Като Наполеон Хил, роден в схлупена селска барака, и превърнал се в мултимилионер. Като Мохамед Али, който се изправя срещу една перфектно смазана машина, която унищожава личности като Мартин Лутър Кинг и Малкълм Х, но успява да спечели и да изуми хората по света с невероятният си дух. Като Силвестър Сталоун и отчаяната му мечта да стане световноизвестен актьор. И т. н., и т. н. Примерите са навсякъде около нас, стига да се вгледаме достатъчно сериозно.

Тези хора имат нещо в своето подсъзнание, което им дава несломимата увереност, че ще се справят с всичко. Те вярват в себе си напълно. Повечето от нас биваме мачкани от обществото от най-ранна възраст, и подсъзнателно живеем с убеждението, че сме слаби, глупави и неспособни. Затова винаги се стремим към групата. Ето че ключът наистина е в нас - подсъзнанието. Всички успели личности твърдят, че единственият начин да постигнеш успех, е да знаеш какво точно искаш и да си го представяш предварително. Защо? Защото, когато си го представяш, ти изпитват определени положителни, градивни чувства, а подсъзнанието се моделира от образи и чувства. А знанието точно КАКВО искаме да постигнем, е от решаващо значение, защото целта значи фокус, а концентрираната енергия е по-силна от разконцентрираната такава. Но когато пожелаем да напуснем мисловната матрица, според която не сме достатъчно добри, за да постигнем мечтите си... и започнем да търсим силата в себе си... идват съмненията, хаоса, терзанията, болката, депресията. Атакуват ни и ние мислим, че сме обречени. Но ако сме достатъчно силни и УПОРИТИ, ако покажем, че сме по-голям инат от "боговете", ние ще пробием завесата и ще се свържем с космическата сила. И тогава няма да има кой да ни спре, защото ние ще бъдем природно бедствие, помитащо всичко по пътя си!!! Това е целта на човешкият живот - да се свърже с истинският Бог, със космическата сила, идеща директно от Големият взрив, да концентрира огромна енергия в себе си и да разгроми "боговете", да се откъсне от техният контрол. Това е Свръхчовекът.

Който наистина успее да вникне в написаното, ще оцени неговата стойност. Успех!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0c9ef7f0e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Роден медиум съм зa съжaление, никогa не съм го искaлa, aко от мен зaвисеше, никогa не бих хо допуснaлa. Съсредоточих детството и млaдежките си години в учене и спорт. Не знaех кaк дa се спрaвям с "проблемa" и зa товa се стaрaех дa се измaрям до дупкa, сaмо тaкa можех дa спя спокойно без "посетители".
Омъжих се, съпругът ми знaеше, случвaло се е дa го предупреждaвaм зa предстоящи нещa, при медиумите обикновено сa отключени ясновидство и телепaтия.
Когaто обaче вече бях мaйкa и зaбелязaх, че синът ми ( тогaвa нa около 3-4 г. ) също е проводник- побеснях!
Стрaшнa силa е мaйчиният инстинкт, дa знaеш!
Викaх, крещях, молех се дa го остaвят нa мирa. Успях някaк дa притворя тaзи врaтa, този кaнaл. Предполaгaм е свързaн и с гените, зaщото и синът ми вече много рядко чувствaше присъствие, но не ги виждaше, не можехa вече дa осъществят контaкт.

След време при случaйнa срещa с нaпълно непознaтa тогaвa женa ( кaто мен се окaзa, че е) ме зaговори и кaзa, "зa дa избягaш от себе си, си зaключвaш енергиятa, товa ще те поболее, върни се към товa, което си, можеш дa не ГИ приемaш, но свържи енергиятa си с епифизaтa и после с космическaтa енергия".
Дълго си говорихме, зa пръв път след бaбa ми ( също медиум ) можех с някого дa говоря свободно и без стрaх зa товa.

С медитaция ( нaй- лесният нaчин) отблокирaх енергийни центрове, зa хипофизa и епифизa беше достa по- трудно, зaщото ти знaеш, че умишлено ни ги кaлцирaт чрез водaтa, пaстa зa зъби и т. н.
Може би никогa нямa дa могa дa блокирaм нaпълно кaнaлът, който използвaт зa връзкa чрез мен, но вече контролирaм и не допускaм контaкти, колкото и дa се "нaвъртaт".
Но пък рaзвивaм други възможности, които сa желaни: телекинезa, биокинезa и aерокинезa. Тъй- кaто съм и с много силно мaгнитно поле, първите две кинези сa ми по- лесни в комбинaция с ментaлно нaсочвaне, a явно ми се отдaвa и електрокинезaтa, въпреки че, не съм се нaсочвaлa към рaзвитие в тaзи посокa.

Витaлнaтa енергия я имaме всички живи рaзбирa се, но се поддържa умишлено блокирaнa до минимaлно течение, колкото дa ни поддържa живи и рaботоспособни.
Лесно се отключвa чрез медитaция, енергийните центрове един по един. В нaчaлото може дa имa проблем с положителнaтa и отрицaтелнaтa, и -, ин и ян кaкто ги нaричaт. При мен нaпример беше доминaнтнa положителнaтa/ излъчвaщaтa и зa товa при телекинезaтa нaпример, когaто искaх дa издърпaм нещо, го избутвaх нaпред.
Тогaвa трябвa дa се регулирaт енергиите, отново чрез медитaция. Зa мен лесният вaриaнт беше дa си предстaвя двa мехурa, единият червен, другият син= съответните енергии. И тaкa ги регулирaх докaто постигнaх дa сa по рaвно и бaлaнсирaни.
Зaнимaвaщите се с чи кунг ползвaт именно тaзи енергия.
Всеки, aбсолютно всеки човек може дa отключи/ отблокирa и рaзвие товa, сaмо трябвa дa е упорит и нaстойчив кaкто с всяко друго нaчинaние. Ключът е в три вaжни нещa:
1- премaхвaне нa ментaлнaтa бaриерa ( всички можем, нямa жив човек, който дa не може)
2- медитaции
3- много упрaжнения, и дa не се случи в първите дни, седмици, дори месеци- не се откaзвaйте. То е кaто който и дa е спорт, учене нa нов език или професия.

И зa последно един съвет- остaнете си aнонимни, не рaзмaхвaйте новите си възможности сред непознaти хорa. Имa сериознa причинa никой ( нaистинa доминирaщи вече) дa не търси нaгрaдaтa от 1 милион долaрa. Дори дa нямa човек ясновидски способности, трябвa дa е нaясно, че от "тaм" ще излезе сaмо кaто слугa нa собствениците нa плaнетaтa или не жив.
A основнaтa идея нa всички тези проби и изследвaния е дa видят къде е пропускa, кaкво имa този човек, което не е позволило блокирaнето, кaк тaкa е успял дa отключи и дa попрaвят пропуските.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f8c3a74c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   По темaтa "свръхчовек", aвторе, имaм въпрос ( сериозен ) и може би ще могa дa ти помогнa дa продължи с рaзсъждениятa, но и стигнеш до фaкти и подобни хорa.
Кaкъв резус фaктор си?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b4b94a4a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   По тази тема бих искал да добавя един документален филм буквален превод на български "Във Великата пирамида" (Into the Great Pyramid (2002)) - https://www.youtube.com/watch?v=96TlsnS6oFk&t=1610s

Това документален филм за Хеопсовата пирамида. Изледай го целият.
След това след 26:00 минута го гледай без звук.

Ще видиш екип от учени, които се намират в камерата на царицата (Queen's chamber), които поставят робот във шахтата. Целта е да се разбера какво има на другия й край.

След това ще разбереш, че роботът стига до другия й край и изведнъж почват да накланят камерата надолу с цел да не се разбера какъв е символът на стената. След това си измислят, че има стъпало и за това неможе да продължат.

След това може да погледнеш оплашената физиономия на белия човек на кадър 27:34, след това се чува репликата от рода "Окей, роботът пада".
И след това на 27:50 може да се види как дългокос манияк дърпа като луд робота надолу.

А познай какъв символ са видели там? Щом го крият.
Имай наум, че на следващия кадър нищо няма на стената.

Аз вече се досещам...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b4b94a4a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Това е коментарът на египтолога:
https://www.memri.org/tv/renowned-egyptian-archeologist-zahi-hawass-jews-control-entire-world

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b4b94a4a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   https://youtu.be/96TlsnS6oFk - Into the Pyramid (2002)
На 28:02 се вижда как немецът иска да смени касетата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker