Как се бяга от ''лошата съдба''? Някой знае ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се бяга от ''лошата съдба''? Някой знае ли?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 3479 пъти
Здравейте, на 19 години съм. Мисля, че възрастта ми има значение, за да сте наясно, че историята е писана от млад човек. Всъщност аз нямам история, която да разкажа. Имам един въпрос, както пише в заглавието - как да избягаме от лошата ''съдба''? Написала съм го в кавички, защото не вярвам, че има съдба, а по - скоро ''положение''. Онова ''положение'' в което са повечето амбициозни хора. Искат нещо. Не знаят как да го постигнат или не вярват в себе си или пък нямат финансови възможности.
И все пак аз имам някаква история, която да споделя. Аз съм от обикновено семейство. В момента аз също съм един обикновен човек, но не с чак толкова обикновено мислене. Имам големи амбиции. Моите родители са зле финансово, едвам плащат сметките за месеца. Така са били и бабите и дядовците и цялата фамилия. Те са възпитани и културни хора, но въпреки това ме обиждат. Караме се за пари, критикуват ме, казват, че живея в измислен свят. Това не е така. Но аз ги разбирам. Едни съвсем обикновенни хора, бедни и съответно ограничени (колкото и да ми е тъжно да го призная) не могат да разберат, когато детето им иска да живее различно. За този тип хора е невъзможно човек от тяхната класа един ден да се махне, да има кариера, хубава къща и луксозен живот. Това е ''измисленият свят''. Тези с лъскавите коли по улиците не са хора от нашето ''измерение'' и ние никога няма да сме като тях.
Звучи глупаво, но е донякъде истина. Аз съм момиче от бедно семейство. Искам да се махна от вкъщи, да живея, уча и работя в чужбина, искам един ден да имам хубава къща и кола, приятели и познати, които са преуспели и ме разбират. Напук на хората, които ми казват, че това е ''измислен свят''.
Много хора ми казват -, , Ами работи! Учи! Какво се оплакваш? ''. Обаче точно тези хора навремето са правили същото и сега се оправдават -, , Ама то едно време беше друго. ''
Хората казват завърши колеж, за да живееш по-добре но всъщност имат впредвид -, , Завърши за да взимаш заплата с 200-300 лева повече от тази на баща ти'' (Който сигурно е водопроводчик, таксиджия или монтьор).
Аз не искам да се изтъквам като различна и уникална, но живеейки в тази среда, заобиколена от хора с такъв начин на мислене ми прави впечатление, че съм една от малкото, които наистина искат хубав и луксозен живот.
Въпросът ми е как може човек като мен да се измъкне от блатото? Аз не искам да ставам фолк певица, не искам да живея в тази държава. Не искам да ставам стриптизьорка или елитна проститутка. Възможно ли е просто един ден да стегна багажа, да замина и да променя живота си?
Моля да не ме съдите. Не ме съдете за високите ми амбиции или за това, че искам да избягам от ''скъпата'' за някои България. Знам, че звучи наивно но се надявам някой успял човек да прочете това. Не е важно с какво точно искам да се занимавам или къде искам да отида. Просто искам да получа съвет от някой различен от тези които не разбират. Вие как мислите? Някой от вас бягал и е от живот който преди е мразел? Ще бъда благодарна на всеки, който прочете и коментира историята ми. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 16664feb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Амбициите ти въобще не са високи, а повърхностни. Не разглеждаш живота в дълбочина, а се плъзгаш по повърхността на океана. Пълно е с такива като теб. Гледала си филми и сериали като малка - филми за лъскавия живот, както и сте обсъждали с приятелки и познати за тях, и сега искаш да си в тази роля.

Това да живееш в хубава къща и да имаш лъскава кола е напълно постижимо, но повярвай ми, че не е ключюът към щастието. За съжаление с твоето мислене това ще го разбереш едва като го постигнеш и видиш, че животът ти продължава да няма смисъл. Вероятно е дори яростно да отхвърляш реалността и да се вкопчиш в "красотата" на материалните придобивки, но дори и така - животът ти пак няма да има смисъл.

Искаш да отхвърлиш и избягаш от бедността на родителите си - разбираемо е. И това действително изисква работа във всякакъв смисъл - да учиш, да си намериш работа, да станеш по-организирана и да имаш сериозно отношение към нещата. Но дори и така, ще ти липсва най-важното, което прави човек щастлив, а именно - любовта. Не само любовта към друг човек, но и любовта към живота и към преживяването на Земята като цяло. Любовта към музиката, картините, филмите, интересната покривка в кухнята...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: adaf23f069
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Пари извън България, но хората са като роботи, просто са като с промити мозъци, поне са мили, добри и наивни, но си нямат на представа как ги управляват, но на ли искаш пари, така че другото са подробности на глупави хора гледащи да речем духовното.
Като излезнеш ще видиш едно, как по нашите земи всички сме неимоверно по талантливи, но те го оценяват така че това по скоро е плюс, като изключим факта, че отиваме на запад където дори сега има аспекти които се опитват да подобряват и пак не са толкова добре колкото при нас когато се правят нещата дори срещу напредъка.
Успех иначе с амбициите, човек с амбиции заслужава уважение и дори и да има нещо с което не си съгласен с него, си спокоен защото умните хора променят мнението си спрямо фактите които живота им предоставя.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c41192076b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Със самото си мислене, вече лека полека променяш живота си :) Забрави какво ти казват родителите и близките ти. Ограниченото мислене относно това, което заслужава човек... привлича само това за което е готов :) Вярвам че ще постигнеш много... просто вярвай в себе си и хващай възможностите които със сигурност ще ти предложи живота.

Анжелика

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 30dd8dac31
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Добре, разбрахме че си различна и амбициозна, сега кажи какво смяташ да направиш за да се реализираш?
До колкото схванах не искаш да работиш или учиш защото ващите са направили така ама пак не са прокопсали? Ти не щеш да си губиш времето като тях - добре, ама какво правиш с това време? Какъв е плана?
Искаш да заминеш за чуждбина ама там с една гола амбиция не върви. Да не мислиш че ще те чакат с хляб и сол на аерогарата, и всчко са ти приготвили щото си много уникална?

Като гледам каква ти е нагласата май само джакпота от националната лотария те оправя.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2cbce37a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   България е била 5 века колония на Турция (Османската империя) и всички пари за тези пет века, заработвани от българите, са изтичали в Турцяи. В България няма натрупване на богатства. После две загубени световни войни и изплащане на репарации. Последноте двайсет и пет години-същото. Затова България е относително бедна страна. Казвам относително, защото им много по-бедни, но ние се сравняваме с богатите.
Затова и твоите родители взимат малко пари и затова ти си мечтаеш за хубав и луксозен живот. Защото се сравняваш с живота, примерно в Англия, а не в Африка.
Та хубав живот не съвпада с луксозен живот. И в САЩ малцина имат луксозен живот.
Това, което можеш да направиш по честен път е да завършиш висше образование в чужбина, за професия, която се търси там, и да останеш да живееш и работиш там по специалността. Така ще имаш повече пари от родителите ти. Дали ще е хубав живот, това никой не може да каже.
Хубаво е, че имаш мечти и амбиции.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 755c239157
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говорят ти така, защото ти не искаш просто да живееш добре. Ти искаш голяма къща, луксозна кола и така модерния етикет "преуспяла". Т. е. искаш да отидеш на другата крайност, да избиваш комплекси и... казано направо - гъзария. Да станеш свръхбогата не е невъзможно, но вероятността да стане е много малка, затова са ти казали, че живееш в "измислен свят" - защото са видели, че това ти е фикс-идея, смисъла на живота ти едва ли не.
Не мисли, че не разбирам, защото моите родители са маниаци на тема пестене, пестят от неща от "първа необходимост". Според тях трябва да се пести дори когато трима човека сме живели с една минимална заплата, а в най-"богатия" период, когато и двамата взимаха да речем "средни" за тогава заплати, живеехме по същия начин - парите отиваха за ремонт или се затваряха в нещо ненужно (но нали ще остане, няма да се изяде примерно), и пак живеем с максимално възможния минимум.
Иначе и аз искам да отида в чужбина, не заради друго, ами заради корупцията, липсата на правосъдие и ред, лошото здравеопазване и т. н. Знам, че има и немалко свестни хора в България, но явно не са достатъчно...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b32b556a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   'Не искайте много, защото не знаете цената която трябва да платите'.
Невъзможни неща няма. Дори в България може да се работи и печели добре, въпреки че липсата на правораздаване и шуробаджанащината всекидневно вгорчават живота. Избери си професия, нещо в което те бива, изучи се, натрупай малко опит, вярвай в себе си, и току виж станало. Рецепта за успех няма, но изискванията са много и част от тях са: вяра, знания и труд.
По един или друг начин 'Шефа' горе всекиму поставя на мястото.

Ч М 43

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3089a7c3f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не че нещо, ама таксиджиите си изкарват много добри пари.... ти ся още летиш, ама като те удари животът ще се приземиш.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a0f9c44edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Учи, да, но това, което се търси и се заплаща добре. Помисли в кое си добра, кое ти се отдава. Научи добре няколко езика-английски, немски, руски, испански, скандинавски някакъв. Също помисли и за нещо в областта на ИТ-програмиране, дизайн, подръжка. Лично за мен няма голям смисъл от висше образование в БГ, но има една голяма възможност покрай него-да ходиш на бригади. Там можеш да спечелиш много пари, а останалото време в БГ да ползваш, за да учиш нещата, които ти написах. За 4 години ще знаеш достатъчно, ще имаш пари и опит.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: dea7b2799e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз постоянно си сменям средата на пребиваване, може би защото все още нямам семейство, съпруг, деца. Опитвала съм се в България и в родината ми всъщност съм имала хубави моменти просто във един период се реших да сменя средата и да се пробвам другаде, заминах за чужбина после се върнах, после пак реших да замина. Пак се върнах, но отново имам желание да напусна България и тук мога да си живея ама нещо наделява желанието ми да замина отново и дано се получи. Разбира се че човек трябва да остане там където мисли че ще бъде по щастлив, но понякога може да не сме щастливи никъде, ама да се опитваме да станем такива.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6bdb0c1bdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ще ти го кажа като на приятел.
Първо, няма невъзможни неща. Не слушай никой който се опитва да те убеди в обратното, дори и най-близките.
Второ, „луксозният живот” е само повърхността, бекграунда по принцип е скапан. Ти виждаш яхти, коли, вили, обаче не виждаш на каква цена са придобити. И в крайна сметка задай си въпроса, струва ли си.
Един съвет от мен учи нещо свързано с икономика, да видиш как се управляват парите и как да ги използваш разумно, така че да не обеднееш и да натрупаш богатство. Бих ти препоръчал „счетоводство”. Много е скучно, но можеш да ги научиш тия работи.
Успех!!!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ee1a68483c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   И аз съм от бедно семейство и все едно слушам себе си. Винаги съм се срамувала от тях като малка, а ако видиш мен никога не можеш да предположиш, че съм от такова семейство. Аз съм малко по-голяма от теб, нашите ме накараха да уча в университет, защото всички други така правят, а не защото аз исках и защото според тях след като завърша ще мога да си намеря добре платена работа и да живея нормален живот. Аз също винаги съм искала да живея в лукс, да се обличам със скъпи дрехи, да имам това което никога не съм можела да си позволя. Когато бях ученичка ми се подиграваха, че съм от бедно семейство. Но с времето напуснах града, след това и страната. Имала съм възможност да обиколя доста места извън Бг, където малко хора могат да отидат. Живота в България също никога не ми е харесвал, тъй като за такива като нас няма много бъдеще. Е с времето имах възможност да живея както в лукс, така и в мизерия, да се обличам както със скъпи дрехи, така и със стари и скъсани, да се возя както в нови и скъпи коли така и в стари и потрошени. Просто осъзнах, че тези неща не са ти нужни, за да си щастлив. Отдавна съм се примирила с финансовото състояние на семейството си и точно заради тях се върнах от чужбина да продължа образованието си, макар и да не вярвам, че някога ще ми послужи за нещо. Трябва само да вярваш, че един ден ще живееш по-добре, че всеки ден се изкачваш по едно стъпало нагоре и научаваш нещо ново и така бавно и славно един ден ще живееш живота за който винаги си мечтала. Вярвай в мечтите си, срещни истинската любов, обичай семейството си независимо какви са те и един ден всичко ще се нареди така както искаш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: be03dc53e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Знаеш ли, има съдба и още щом сме се родили ни е писано, какво ще ни се случи. Ако това са наистина и само реалните ти причини и доводи, за лоша съдба. Не смятам, че материалното положение е предпоставка за лоша съдба. Всички искат, да имат стабилност и да са спокойни, материално.
Болести, инциденти, загуби, нещастия от всякакво естество, ето това е лоша съдба.
Нали знаеш приказката днес си долу, утре си горе..!! Днес си гъсеница, утре пеперуда..
Никой не знае, какво ще му поднесе съдбата. И когато започнем хората, да влагаме повече енергия в мечтите си, отколкото в страховете си, тогава ще вървим напред.
Искаш нещо, независимо какво-направи всичко, по-силите си, за да го осъществиш. Никога не се отказвай от мечтите си, без значение какви са те.
Имаш здрави майка и баща, които са ти дали покрив над главата и най-вече са ти дали живот. И са те отгледали боса ли си била, гладна ли си била, жадна ли си била.. Не ги съди, това е живота в нашата страна. Радвай са, че ги имаш. Един ден може да си кажеш, че си имала всичко но не си го оценила. Никой не си избира родителите. С времето ще по-мъдрееш. И ще разбереш, че не важно къде си, а с кой си. Може да си щастлив в ада и нещастен в рая.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0f6284b96e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Благодаря за коментарите на всички! Виждам позитивни и негативни. Относно негативните излишно съм написала да не ме съдите. Наясно съм, че хора като мен не са любимци на всеки. Опитвам се да проявя разбиране. Ако имате възгледи за живота различни от моите това не означава, че трябва да изпитваме неприязън един към друг. Просто подминете темата. Но бих била доволна и на негативен коментар, стига да има каква поука да си извадя от него.
Не съм написала това за да бъда център на внимание. Споделете лична история. Споделете нещо за вас. Аз лично се уча като наблюдавам хората. И най-важното - уважавайте различните. Ако моите амбиции са различни от вашите, това не значи, че съм лош човек. Аз ви уважавам и очаквам същото от вас.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f5b69e92ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Като всяко момиче от бедно семейство си. Просто искаш скъпа кола и къща и нищо повече. Което всъщност искат всички жени.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cd87f1b50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Силно ти препоръчвам книгата на Ранди Гейдж "Защо си глупав, болен и Беден... и как да станеш умен, здрав и Богат! ".
Различното мислене и несъгласие е Ключът.
Повече хора като теб да има, успех ти желая!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: dcbe1a7b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   За да се измъкнеш от блатото, ти трябват следните неща: много търпение, много вяра, много работа и стратегическо мислене.
Ще разбереш какво е търпение, когато се сблъскаш с проблемите на професията, която възнамеряваш да изучаваш. Ще преминаваш през етапи на малки успехи, или грешки от време на време, малки стъпки, надявайки се, че тези стъпки водят към нещо голямо. Тук идва вярата. Всеки път когато вярата отстъпи на съмнението, в комбинация с лека агресия (защото ще работиш усилено, но повярвай ми, ще има моменти в които ще ти се струва, че не получаваш своята награда за това), ще си една крачка назад. Тогава идва на ход и на стратегическото мислене. Как да поправиш грешките? Има нещо, което не разбираш? Тук идват на помощ твоите близки, или ще предприемеш някакви други действия към решаване на проблема. Комуникацията с колеги и учители е много важна. Осъзнаваш, че дори и с много работа, пак не разбираш материала? Отиваш и питаш. Поемаш инициатива. Приемаш провала, и се пробваш пак. Обучението в чужбина е изключително трудно, но не невъзможно. Никой не си и помисля за преписване, или плагиатство, в случай на установено такова, следва директно изключване. Знам за студенти, които не са били подготвени за изпити, и дори не са си правили труда да се явят първия път, защото автоматично получават поправка през лятото като втори опит. В някои страни като Великобритания, имаш право на 3 опита за изпит. При невземане и на 3тия път, пак биваш изключен. В други, като Германия, не можеш да пре-кандидатстваш в друг университет, ако си изключен от първия.
Трудно е най-вече защото се получава сблъсък между това, което изживяваш до момента, и новото, непознатото. Ще промениш собствените си виждания относно много неща. Ще разбереш как обучението ти в училище не допринася почти с нищо (за съжаление, освен ако не си от някоя различна реномирана гимназия, не знам, но аз лично идвам от провинциален град). Най-вече няма да допринася, защото не си получила необходимата подготовка да общуваш професионално. Общуването е номер едно. Каквато и професия да започнеш да изучаваш, ще имате непрекъснато групови проекти. Местните работят в екип още от училище, свикнали са да подготвят седмични проекти, и да презентират. Трябва да умееш да бъдеш лидер или да станеш такъв, и то е задължително. Старанието също е изключително важно, и то се вижда и в най-дребните детайли, на които чуждите университети държат. От това как си оформяш документите, носиш ли ги прилежно в папки, до етикет на общуване, отговаряне на емайли, и там подобни. А още по-добро впечатление ще направиш и с взимането на участие във всякакви допълнителни задания, които професорите ще изискват от вас. Студентите, които избягват тези задания, и се правят на недостъпни, биват 'преследвани' от учителите с забележки уж за нещо друго, с някакви постоянни игри и психологически атаки.
Другото - да осъзнаеш значението на думата статус. О, повярвай ми, макар и да знаеш сега, най-вероятно ще изпиташ на свой гръб как някой си, човекът X, ще се забавлява, ще живее доста луксозен живот и едновременно може дори да бъде по-добър от теб в професионално отношение. Също ще бъде и арогантен към тези с по-нисък статус. Тогава ще чувстваш, че това е несправедливо (ако си като мен и правиш някаква съпоставка с другите). Но всъщност избягвай сравнението, то не води до нищо добро.
Горе-долу изброих основните проблеми, които предстоят. Честно казано след като изпиташ някакви подобни случки, ще започнеш да бъдеш 'над нещата'.
Надявам се това да е от помощ, защото като те четох, видях себе си в историята (аз завърших и все още уча допълнителна квалификация в чужбина), и не живея луксозен живот. Надали и ще водя скоро, знаейки реално обстановката. Преустановила съм със сигурност приоритетите си в живота. Първо, професията ми е това, което ще ме изхранва, но и ще носи удоволствие, не досада. Второ, семейството е другата ценност. Как ще живеем с бъдещия ми мъж и деца, мисля че е достатъчно да имаме обичайните неща. Отдавна вече не ми е мечта да имам например басейни или яхти, ей такива глупости за каквито всеки тийнейджър си мечтае. Осъзнах, че съм щастлива главно от хората. Стойностните хора около мен. Всъщност те са почти всичко. Любовта на хората. Но когато си тръгнал от блатото, и не са покрити най-елементарните ти човешки нужди, тръгваш с големите амбиции, защото материалното липсва (също като мен). Преследвай тези амбиции, защото действително не се живее добре с малко, но не им ставай роб. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac13126285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Салатата на мисълта. Гледах уникален клип в ютюб по въпроса. Разрови се, ще останеш приятно изненадана от твоите мисли. След като гледах този клип си обясних някои неща от моя живот, как преди 30 г. баща ми разказваше за първото си излизане служебно в Германия, за едно малко градче и фирма която е посетил там. Така се мечтаех тогава да "видя" това чудо и да бъда там. Нали разбираш особено по времето на соц. когато шок. яйце беше лукс.
След 30 г. животът ми така се завъртя, че в момента живея само на 7 км. от същото това градче.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac13126285
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Силатата на мисълта. Гледах уникален клип в ютюб по въпроса. Разрови се, ще останеш приятно изненадана от твоите мисли. След като гледах този клип си обясних някои неща от моя живот, как преди 30 г. баща ми разказваше за първото си излизане служебно в Германия, за едно малко градче и фирма която е посетил там. Така се мечтаех тогава да "видя" това чудо и да бъда там. Нали разбираш особено по времето на соц. когато шок. яйце беше лукс.
След 30 г. животът ми така се завъртя, че в момента живея само на 7 км. от същото това градче.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac13126285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Силатата на мисълта. Гледах уникален клип в ютюб по въпроса. Разрови се, ще останеш приятно изненадана от твоите мисли. След като гледах този клип си обясних някои неща от моя живот, как преди 30 г. баща ми разказваше за първото си излизане служебно в Германия, за едно малко градче и фирма която е посетил там. Така се мечтаех тогава да "видя" това чудо и да бъда там. Нали разбираш особено по времето на соц. когато шок. яйце беше лукс.
След 30 г. животът ми така се завъртя, че в момента живея само на 7 км. от същото това градче.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac13126285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Силатата на мисълта. Гледах уникален клип в ютюб по въпроса. Разрови се, ще останеш приятно изненадана от твоите мисли. След като гледах този клип си обясних някои неща от моя живот, как преди 30 г. баща ми разказваше за първото си излизане служебно в Германия, за едно малко градче и фирма която е посетил там. Така се мечтаех тогава да "видя" това чудо и да бъда там. Нали разбираш особено по времето на соц. когато шок. яйце беше лукс.
След 30 г. животът ми така се завъртя, че в момента живея само на 7 км. от същото това градче.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac13126285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Силатата на мисълта. Гледах уникален клип в ютюб по въпроса. Разрови се, ще останеш приятно изненадана от твоите мисли. След като гледах този клип си обясних някои неща от моя живот, как преди 30 г. баща ми разказваше за първото си излизане служебно в Германия, за едно малко градче и фирма която е посетил там. Така се мечтаех тогава да "видя" това чудо и да бъда там. Нали разбираш особено по времето на соц. когато шок. яйце беше лукс.
След 30 г. животът ми така се завъртя, че в момента живея само на 7 км. от същото това градче. Само не си прави труда да ги убуждаваш, от учи се да си права в гледната си точка пред тях..

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac13126285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Силатата на мисълта. Гледах уникален клип в ютюб по въпроса. Разрови се, ще останеш приятно изненадана от твоите мисли. След като гледах този клип си обясних някои неща от моя живот, как преди 30 г. баща ми разказваше за първото си излизане служебно в Германия, за едно малко градче и фирма която е посетил там. Така се мечтаех тогава да "видя" това чудо и да бъда там. Нали разбираш особено по времето на соц. когато шок. яйце беше лукс.
След 30 г. животът ми така се завъртя, че в момента живея само на 7 км. от същото това градче.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac13126285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Силатата на мисълта. Гледах уникален клип в ютюб по въпроса. Разрови се, ще останеш приятно изненадана от твоите мисли. След като гледах този клип си обясних някои неща от моя живот, как преди 30 г. баща ми разказваше за първото си излизане служебно в Германия, за едно малко градче и фирма която е посетил там. Така се мечтаех тогава да "видя" това чудо и да бъда там. Нали разбираш особено по времето на соц. когато шок. яйце беше лукс.
След 30 г. животът ми така се завъртя, че в момента живея само на 7 км. от същото това градче. Само не си прави труда да ги убуждаваш, от учи се да си права в гледната си точка пред тях..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac13126285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Силатата на мисълта. Гледах уникален клип в ютюб по въпроса. Разрови се, ще останеш приятно изненадана от твоите мисли. След като гледах този клип си обясних някои неща от моя живот, как преди 30 г. баща ми разказваше за първото си излизане служебно в Германия, за едно малко градче и фирма която е посетил там. Така се мечтаех тогава да "видя" това чудо и да бъда там. Нали разбираш особено по времето на соц. когато шок. яйце беше лукс.
След 30 г. животът ми така се завъртя, че в момента живея само на 7 км. от същото това градче.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac13126285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Силатата на мисълта. Гледах уникален клип в ютюб по въпроса. Разрови се, ще останеш приятно изненадана от твоите мисли. След като гледах този клип си обясних някои неща от моя живот, как преди 30 г. баща ми разказваше за първото си излизане служебно в Германия, за едно малко градче и фирма която е посетил там. Така се мечтаех тогава да "видя" това чудо и да бъда там. Нали разбираш особено по времето на соц. когато шок. яйце беше лукс.
След 30 г. животът ми така се завъртя, че в момента живея само на 7 км. от същото това градче. Само не си прави труда да ги убуждаваш, от учи се да си права в гледната си точка пред тях..

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac13126285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Силатата на мисълта. Гледах уникален клип в ютюб по въпроса. Разрови се, ще останеш приятно изненадана от твоите мисли. След като гледах този клип си обясних някои неща от моя живот, как преди 30 г. баща ми разказваше за първото си излизане служебно в Германия, за едно малко градче и фирма която е посетил там. Така се мечтаех тогава да "видя" това чудо и да бъда там. Нали разбираш особено по времето на соц. когато шок. яйце беше лукс.
След 30 г. животът ми така се завъртя, че в момента живея само на 7 км. от същото това градче.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ea9b0e6609
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Преди години на един блок в Люлин (в София) бях видял един надпис със спрей, който гласеше "Ти си си на бачкатор и ще станеш бачкатор". Каквото и да си говрим, това е истината.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1921dffec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Можеш да се хванеш с богаташ - все едно нашенец или чужденец. Той ще ти даде пари, хубав дом, удобства. Ще имаш познати, но не и приятели. Няма богат човек с приятели - те са обградени от групичка по интереси. Тези, които са им полезни, тези, които биха им били полезни, тези, които ги използват, а те са решили да ги допуснат до себе си по някаква причина. Това с приятелите и разбирането е трудно за бедните, но непосилно за богатите, защото там има още много (понякога милиони) причини, които възпрепятстват развиването на истинско приятелство или просто някой да те разбере наистина. Това е реалността! Можеш и да станеш добре платена в чужбина иначе, но се изисква учение и късмет, защото не си единственото гълъбче на този клон. Ако бачкаш като луда, едва ли ще имаш време за приятели. За пари без много труд - първият вариант. Всичко друго са идеалистични представи за живота, които ще те доведат до отчаяние или до лудост, ако ги приемаш за даденост. Не можеш да имаш всичко - никой не може, за да не решиш, че имам нещо против теб! С упоритост ще имаш някои от нещата в списъка, но никога всичките.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 50e710a64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Значи, запомни едно: Най-хубавите неща в живота са безплатни, а вторите най-хубави са много скъпи! ;) Аз искам същото като теб и пиша този коментар за да мотивирам не само теб, но и самият себе си! Винаги помни, че простите хора и идиотите(овцете) ще ти казват, че мечтите ти са повърхностни, комплексарски, и че истинският смисъл на живота е другаде и така нататък. Ще се опитват да те откажат от мечтите ти, защото те самите са тъпи клавиатурни нинджи и нямат куража, не им стиска да преследват скъпите вещи в живота. Страх ги е да напускат зоната си на комфорт. Страх ги е да поемат по пътя на успеха! Ще ти кажа няколко основни стъпки, с които можеш да подобриш значително живота си: Първата стъпка е мисленето, начинът на мислене е ключов! Мотивирай се всеки ден, гледай мотивиращи видеа за успех, за пари, за каквото и да е, външната мотивация е много важна, защото така ще създадеш mindset на богат човек! Гледай биографии, филми, чети книгите на успешни личности като Робърт Кийосаки(страхотен автор). Изчети книги като "Мисли и забогатей", "Богат татко, беден татко". Чети по една книга на седмица, постави си го това за цел. Нека мисленето на успешен предприемач да ти стане навик! Искам от теб да спреш да се оплакваш и за нищо на света да не се оплакваш повече колко си бедна и как нямаш пари, защото това ще ти стане навик и ще привличаш подобни събития! Искам всеки ден да си повтаряш колко богата и успешна си(потърси в интернет "Утвърждения"), макар че това все още не се случва, лъжи се ако трябва, докато не го повярваш! Стъпка две са стандартите: Повиши стандарта си! Изискванията си! Намисли си точно какво искаш! Постави си цели! Кажи си искам до 10 години да си купя Bugatti Veyron, Mercedes Mclaren, до 5 години ще си купя Форд Мустанг GT 2016, кажи си до 10 години ще имам собствено огромно жилище! И не хора, това не е комплексарско, а са високи стандарти! Планирай целите си, раздроби ги на по-малки цели, всеки ден отбелязвай и си записвай всяка малка победа! Разкарай от живота си всеки, който се опитва да показва какъвто и да било негативизъм към мечтите си - такива загубеняци не ти трябват, колкото и да са ти приятели! Не общувай с родителите си по тази тема, не споделяй нищо за успеха си, а направо им го покажи като стане! :) Намери начин да общуваш с богати хора, но не разни разглезени синчета на богаташчета, а победители и предприемачи. Общувай със собственици на бизнеси и фирми. Интересувай се от дейността им, искай съвети. Никога не си губи времето с глупости, защото не парите, а времето е най-ценният ресурс, намери си приятели, които са на твоето ниво на мислене, които искат същото като теб и не си губи времето с неудачниците! В момента аз рядко общувам със всеки, който ми е казал "Аз искам сигурна работа, а не собствен бизнес". :D Също така не общувай с хора, които постоянно се оплакват колко зле е държавата и какви престъпници са богатите - глупаци, които няма да направят нищо с живота си, оплаквайки се... Стъпка 3 е вече да преминеш към план за действие - Първо - недей да работиш никога за пари - работи за да се учиш и да станеш много добър специалист дори и да ти плащат 500 лева. Много хора искат хубава работа за 1500 плюс лева, а нямат нито опита, нито готовността да работят такова нещо. Много хора си мислят, че като са завършили висше автоматически заслужават високоплатена работа, но са пълни неудачници. Когато си готова, ще ти се отворят много врати стига да си практикувала занаятите и да си добила опита! ;) Спестявай пари, никога не тегли кредити и мисли за свой собствен бизнес. Мисли как от нулата да започнеш да правиш по 10 000 лева на месец.
Това е от мен, много бих искал да се запознаем и да си станем приятели... Запомни думите ми и този коментар и може би някой ден ако се срещнем в кръга на успелите ще ме познаеш! :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ff3af1ffa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Вчера гледах един руски сериал за Распутин и от него си спомням следната притча:
Един човек бил нещастен защото смятал че му се е паднала тежка участ, а другите си живеят безгрижно. Решил да се оплаче директно на Господа.
- Господи - рекъл той, много тежък кръст ми се е паднал да нося. Не може ли да го сменя ?
- Може - отвърнал му Бог - Ела и си избери някой друг.
Цял ден и цяла нощ човекът пробвал, мерил, все нещо не му харесвало. Най-накрая на зазоряване си избрал един и казал:
-Господи, ето открих най-сетне. Може ли да взема този ?
- Може - отвърнал му Бог - само че това си е твоят собствен. Ти тук го остави вчера на входа.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1ecda60103
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Как така се срамуваш от родителите си? Трябва да ги обичаш и уважаваш. Те ти дават обич и подкрепа, които с никакви пари не може да се купят. Те са те отгледали, имаш храна, дрехи, покрив над главата си. Имаш нормален живот. Добре е, че имаш амбиции и тук са ти дали съвет как може да ги постигнеш. Зависи ис от теб. Това, което искам да ти кажа е-всичко си има цена. Не само в пари, а в усилия, труд, време, нерви и пр. И ако искаш да промениш статута си, ще трябва да платиш цената. Ако си достатъчно силна и мотивирана да го направиш, ще успееш. И когато имаш хубавия живот, който си представяш, ще установиш, че най-важното е да имаш обич, уважение и подкрепа. Т. е. Това, което имаш сега от родителите си. Така уважавай родителите си. Стреми се към повече, но и цени това, което имаш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 35263aed39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   34., много сте ми интересни такива като теб и авторката...
Оплаквате се, че сте израснали бедно. Смятате това за несправедливо. ОК.
А защо обаче сте израснали "в бедност"? - Защото родителите ви са получавали малки заплати. А от кого е зависело какви да са заплатите на родителите ви? От "успелите" им шефове, които са "правели по 10 000 лева на месец".

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 50e710a64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   37, никой не се оплаква, че е израснал бедно. Точно аз казвам на авторката да спре да се оплаква и като спре да се оплаква нещата ще започнат да се получават! ;) И напротив, нещата са зависели изцяло от хората, а не от шефовете им. Да бяха напуснали и направили свой бизнес. Много мразя хора, които са със средностатистическо мислене и си мислят, че могат да забогатеят като работят за "шефове". Крайно време е обществото да осъзнае, че всичко зависи изцяло и единствено от тях! Като не ти харесва заплатата ти, търси си по-високоплатена работа, обаче после да не ревеш, че нямаш опит за онази готина позиция или бизнес... Бил Гейтс неслучайно е казал: "Ако се родиш беден не е по твоя вина, обаче ако умреш беден си е изцяло по твоя! "

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e2780da069
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   38, и да не се оплаквате, би ви се искало да не беше така, нали? Това ми беше мисълта.
А ако всички "се осъзнаят" и спрат да работят за шефове, кой ще върши работата, кой ще произвежда? Например ако ти направиш шивашка фирма, нали трябва да има кой да крои, да шие, да глади, опакова и т. н. тези дрехи, които да продаваш.
А по-високоплатена работа си търси всеки. Но не всеки може да намери, защото тези работни места са ограничени.
И още нещо: За да започнеш бизнес, трябва да имаш някакъв начален капитал, защото иначе просто няма да има как да го започнеш. А това за "идеите" ми е много смешно. Все пак няма да предлагаш нещо ново, което никой друг не предлага. За да направиш такова нещо, трябва да си учен-гений в дадена област, за да направиш нещо ново, да го патентоваш и да започнеш да го произвеждаш. Ама за това само "позитивно" мислене не стига.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0f6284b96e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   [От авторката]:
Много благодаря на всички, които проявяват разбиране, благодаря за предложенията за четива, благодаря на номер 34, много ми хареса какво е написал. Тук споделих това, което мисля, тъй като в реалния свят не мога, защото не искам да изкривявам преценката на хората за себе си. Не всеки разбира. Особено в моето обкръжение.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 50e710a64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   34 съм, авторке, а има ли шанс да смениш обкръжението си? Знаеш ли, има един много як мотиватор Юли Тонкин, виж му канала в Ютуб, фейсбук също и му разгледай видеата. :) Има ли някакъв шанс да се запознаем с теб между другото? Имам нужда от хора като теб в обкръжението си.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0f6284b96e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   До 42, аз съм авторката. Твърдо съм решена да замина за чужбина, така че с нетърпение очаквам този момент, иначе разбира се, може да се запознаем и тук не отказвам нови приятелства :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ad42e4f240
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Няма съдба.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker