Не харесвам нищо във външния си вид - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не харесвам нищо във външния си вид
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2364 пъти
Пиша тук, за да получа някаква подкрепа, колкото и наивно да звучи.
На 18г съм ии още от малка съм притеснителна и неуверена в себе си. Винаги съм била слаба и то доста, от типа skinny. Нямам нито задник, нито цици и за да е пълна картинката имам малки очи. Единственото може би малко по-добро в мен са краката.... но според някои хора са ми твърде слаби..
Като подраствах никога не съм била центъра на вниманието и не са ми казвали, че съм красива или нещо подобно. Родителите ми също не са ме хвалели много и даже баща ми ми е казвал, че трябва да напълнея малко.... Това доста е подкопавало мнението ми за мен самата и постоянно изпитвам несигурност у себе си.
Има толкова много неща, които не харесвам във външния си вид, че просто не откривам абсолютно нищо хубаво. Друга тема е, че нося очила и все си мисля, че приличам на зубърка. Страхувам се, че и моите приятели и близки са на същото мнение и често пъти са си го мислели и са го загатвали, което ме кара да се чувствам ужасно. Мразя да виждам снизхождението, което получавам от хората заради недостатъците си.
Външно се старая да не показвам, че имам такива комплекси, но вътрешно ме убиват. Знам, че не мога да се променя коренно, но ако се науча да се харесвам би било доста по-лесно.
Дайте ми някакви съвети, защото съм наистина отчаяна. Като вървя по улиците се притеснявам как изглеждам и избягвам да се гледам в огледала и в отраженията на витрините. Да не говорим, че оставам почти незабелязана от момчетата, което за момичетата на моята възраст е важно и ги кара да се чувстват готино. Това много ми пречи и ме кара да се чувствам ненужна и грозна.
Моля ви, споделете как се научихте да се цените и хоресвате. Искам да подчертая, че това не е просто лошо настроение или лош ден, а доста често се чувствам по този начин.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6e775ed69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Очилата наистина развалят нещата но това че си слаба е супер. Само трябва малко да поработиш над стойката и походката, или някакъв лек спорт да захванеш.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 031b02f695
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Старай се да си винаги избръсната и ще те харесат.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8077e30340
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   По-просто би било да се опиташ да подобриш това, което можеш. Така ще започнеш да харесваш самия факт, че полагаш усилия, грижиш се за себе си. Хората харесваме нещата, хората, за които се грижим. Несъзнателно ще започнеш да се цениш повече. С повтаряния пред огледалото 'аз се харесвам', както предполагам, че ще има като съвети, нищо няма да се промени наистина.

Започни да тренираш, първо нещо, което ти носи удоволствие, после като 'набереш сила' може и силови тренировки добър хранителен режим. Нали знаеш, хормони на щастието, ала бала:) Ако нямаш мотивация, не харесваш да спортуваш, трикът е това да е най-първото нещо, което ще свършиш през деня. Според мен това е най-значимото, което можеш да направиш за себе си, без да жертваш нещо или да страдаш. Мисля си, че това за очилата и зубърите е малко старомодно американско клише, много хора без нужда ги ползват за аксесоар, дори има изследвания, че хората с очила са възприемани за по-умни дори да не са. Ако си с късогледство е възможно самите стъкла на очилата да правят очите ти да изглеждат по-малки. Все пак има и лещи, както и грим за тези неща, ако ти се занимава.

Друг съвет - не използвай хората около теб, особено момчетата (малко е опасно, предвид самооценката ти), като огледало. Всеки има различен вкус, както и времената си имат моди. Не е нужно да си определяш качествата по тях. Всъщност може и това да е причината за ниското ти самочувствие, несъзнателно ти насаждат комплекси, а ти си възприемчива. Помисли толкова много ли искаш харесването им, ако се случи - това какво ще промени. В крайна сметка ти си си ти, и ако външния вид влияе на преценката на най-близките ти за теб (изключвам момчетата, тъй като там има значение по съвсем логични причини), то на тях им има нещо нередно. Успех и действай, не става само с мислене.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 288f042f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж сегa, aко си височкa поне 173-174 см си перфектнa зa мaнекен, aко пък си дребничкa, ще си слaбосттa нa много мъже.
Мъжете сa нa първо място покровители, те обичaт дa пaзят, зaщитaвaт и се грижaт зa дребничките, крехки жени.
Просто ти се криеш, гледaш дa не се нaбивaш нa очи зaщото ТИ не се хaресвaш, зaтовa и те не те зaбелзвaт. A дори и дa искa дa ти обърне внимaние някой, дa те опознaе, сaмо кaто види кaк избягвaш, ще реши, че просто не желaеш внимaнието му и нямa дa нaстоявa.
Рaзличните кройки дрехи сa измислени именно зa дa коригирaт/ прикрият някой недостaтък и дa привлекaт внимaние върху крaсивaтa чaст. Примерно с твоите слaби крaкa и вероятно тънкa тaлия ще си "убиец" в полa подчертaвaщa товa :).
Нямaш гърди, aми след кaто си подчертaлa крaкaтa и тънкaтa тaлия, с блузa тип V дa речем, или с поло якa ще бъдеш освен "убиец" и изключително стилнa и внушaвaщa и респект, освен сексaпил.
Мaлки очи се коригирaт със съвсем мaлко грим- бял молив във вътрешнaтa чaст нa клепaчите, черен молив очертaвaщ сaмо горните мигли ( много дискретнa/ тънкa линия) кaто издърпaш в крaйчето с 2 мм сaмо, спирaлa нa горни мигли изтеглящи го в стрaни и нaгоре, a нa долните сaмо в средaтa мъничко, но не и в крaя зa дa не подчертaвa крaй нa окото.

И ето ти: еднa стрaхотнa мaдaмa! Сaмо ще ти липсвa усмивкaтa и после ще питaш кaк дa избягвaш тaктично прекaленото мъжко внимaние.
Успех хубaвице и не зaбрaвяй дa се усмихвaш!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 288f042f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ох, зaбрaвих нещо: полaтa дa е тип "кaмбaнa" зa дa рaзшири чaсттa около хaншa и дупето, тaкa тaлиятa и крaкaтa ще сa неустимо крaсиви :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3c951e3fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Глупости! Хората не могат да определят каква си!!!! Ти трябва да знаеш, че си повече от другите!! Не трябва да се подценяваш, защото това ще доведе до лоши последици. И аз бях така, когато бях малка! Ще ти дам съвети и насоки, които помогнаха и на мен.
1. Гледай се в огледалото!!! И си повтарай колко си красива!
2. Вземи лист и опиши хубавите си качества. :) Убедена съм, че имаш такива.
3. Наум всеки ден си повтаряй колко си удивителна!!!
Надявам се да съм ти помогнала!
Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 86e8f73300
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ето момичета, които казвате, че ако отслабнете ще сте перфектни, е да ама не.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a21f28bc89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз харесвам "клющавите" дори да нямат задник или гърди. За очилата, можеш да сложиш контактни лещи. Единствения ти проблем е, ако си в лицето грозна, но това е субективно, много може да те харесат, много може да не те харесат.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 22ffc14e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Спокойно. Момичетата които като малки са били хубави стават грозни жени, а момичетата които като малки са били грозни стават хубави жени като пораснат. И Виктория Бекъм се е чувствала по същият начин като ученичка. Аз си обяснявам този феномен с това, че като е хубаво едно момиче то става горделиво, унижава момчетата и се отнася с презрение към тези момчета които не са нещо вървежно, и от там му се спира кранчето за наказание. А като се замислиш дори не ти трябва и да си хубава. Ако си се заглеждала по хората по улиците ще видиш, че доста често двойките са от хубава жена и противен тип, или грозновата жена и мъж плейбой. Изгради си духовна красота и ще имаш истински мъж, а не използвач само за секс.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ac3f1408a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като за начало промени това, което можеш - то ще повиши самочувствието ти. Спортувай и се храни обилно и правилно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 638ca9fbf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Виж представихси света по онзи начин : всички с еднакво идеални тела и с почти еднакви идеални съвършени лица? Би ли било хубаво според теб? Не мисля, светът е такъв, защото грябва да бъде такъв, всеки е различен. Всеки сам за себе си е уникален по свой си начин, едни са твърде дебелш, други твърде слаби, а някой пълнеят в определена част на тялото. Това че не влизаш в стереотипа на идеал на момчетата не значи, че си грозно. Плюс това всеки харесва различни хора и за всеки си има човек, някой ден и твоя ще откриеш. Аз съм убедена, че не изглеждаш толкова зле както си си втълпила. Аз например съм по-пълна в ханша и бедрата, което е ужасно, но се приемам. Наистина трябва човек сам да се харесва, че ако самата ти не се харесваш как очакваш някой друг да те хареса? Трябва ти самочувствие. Предлагам ти за да убиеш малко тези комплекси почни фитнес, стегни се, качи маса, вложи в тово време, воля, търпение и усилия. Ако имаш желание ще успееш.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b8af40e8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке историята ти ме навежда над мисълта, че повечето хора не са доволни от външния си вид. Ако си слаб, защо си слаб. Ако си дебел, защо си дебел. Не всичко е външния вид... Успех! Дано намериш решение на проблема си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 63a04e16cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Това дали се пълна или слаба не определя дали си красива, така че не се тревожи от толкова от това. Ако някой ти каже че си грозна само защото си слаба не обръщай внимание, ако е мъж значи просто си пада по по пълни жени, не си негов тип. Ако е жена това си е чисто избиване на комплекси или поради някаква друга причина не те харесва, опитва се да те засегне по някакъв начин. Важното е да подържаш стегнато тяло и да се храниш добре и здравословно. За какви недостатъци говориш, това че една жена има цици и гъз не я прави с по малко недостатъци от другите. За очите можеш да носиш лещи.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 075cb0b273
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравей, надявам се да прочетеш коментара ми. Пиша ти, защото имам подобен проблем и наистина те разбирам. С една година по-голяма съм от теб. Досега живот имах, приятели имах, гаджета имах... Но вътрешните ми комплекси ме преследват от години. В момента събирам пари за пластична операция, тъй като вече съм в подходяща възраст (не казвам, че трябва да правиш същото). Отделно заделям за дрехи, фризьор, маникюр, козметика. Вярвам, че с тези свои усилия един ден ще се отърва от комплексите си, и ще имам душевен покой. Моят съвет е - бъди уверена и се харесвай. Абсолютна гаранция, че ще печелиш уважението на всички. НО! Това няма как да стане от самосебе си. Не може просто утре да се събудиш и вече да се харесваш. Промени се. Инвестирай малко в себе си. Гримирай се. Изгради си стил на обличане. Направи си прическа. Експериментирай с всичко докато не разбереш кое ти отива и кое не. Дай всичко от себе си и после сама ще си бъдеш благодарна. Повярвай ми, може да има и по-красиви момичета от теб но ти винаги ще правиш по-голямо впечатление от тях, защото ще си поддържана и стилна. За пластичните операции те съветвам да не мислиш освен ако наистина нямаш голяма нужда. Бъди внимателна и разумна с това. С всичко друго може да експериментираш и да направиш от себе си нов човек. Желая ти успех :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a930381e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От авторката:
Благодаря Ви за мненията!
Наистина ми помогнаха да се замисля и да тръгна да търся решение в нова насока и с нови сили.
Проумявам, че всеки има определена представа за момчета/момичета и че няма перфектни хора.
3, 4, 13 - страхотни сте!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 66f30e154f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторке о аз имах подобни проблеми на твоята възраст. Бях с очила и пълничка. Нямах самочувствие. Като станах студентка сложих контактни лещи и започнах да тичам. Намалих яденето и след близо две години упорит труд станах на килограмите, които исках. Бях отслабнала 12 кг. Лека полека самочувствието ми се промени в положителна посока. И всичко си дойде на мястото. Та аз си мечтаех да съм слаба като теб. Радвай се, че си слаба! Гърдите и дупето може да ги промениш с тренировки във фитнеса. Съветите как да се обличаш, които са ти Дали предните коментари са добри.
Може да кандидатстваш за манекенка, това ще промени самочувствието ти.
Изобщо съвършени хора няма, започни да спортуваш и се обличай така, че да подчертавах хубавите неща в тялото си. И най-вече, се харесвай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker