Защо сме такива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо сме такива?
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 2724 пъти
Защо вместо да си помогаме взаимно, ние гледаме само как да се закопаем един друг или да се унижим, да се унищожим в буквалния смисул на думата? Защо познавам твърде, твърде малко хора, които винаги са готови да ти помогнат и подадат ръка? Защо сме толкова жестоки един друг и закопаваме дори и този, който ни помага, нима не са останали хора, които са способни да благодарят? Защо- това е въпросът!

Истинските Неща в Живота-Джордж Гарлин

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост ; широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко; купуваме повече, но се радваме на по-малко.

Имаме по-големи къщи и по-малки семейства; повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум; повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми повече медицина, но по-малко здраве.

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по­вече, но научаваме по-малко. Планираме по­вече, но постигаме по-малко.

Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки.

Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократният морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло, както и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни.

Време, в което има много на витрината, но малко в склада.

Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване".

Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете - кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

Запомнете и казвайте „Обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, оценявайте моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас.

Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, както и да споделяте всичко, което имате да си кажете.

Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 767c19b345
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много добре казано! Браво!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 63ce8a94b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото такава ни е природата. И аз съм била жестока без да го осъзнавам и да ми е било цел, но поне осъзнавам грешките си и се опитвам да не ги повтарям доколкото ми е по силите. Хората сме най-големите животни и най-жестоките същества. Животните се убиват с цел да оцелеят, а ние се погубваме и физически и морално за 1 лв (наскоро го имаше в новините - убили някаква баба за 1 лв в джоба и) или се измъчваме за удоволствие...Как ми се иска да не бях "човек" а нещо по-хубаво и възвишено.. Нещо, за което си струваше да съществувам...
Lovely Bones

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: c2a4610979
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ние сме състезатели, винаги искаме да сме по/напред от другия, да имаме повече, да можем повече... Ако не беше така,нямаше да сме открили и половината от това,което имаме днес, а щяхме да си живеем в пещерите... Имено тази пророда ни е довела до тук. За това сме и жестоки и егоисти. Всички сме егоисти, дори и майките към децата си са егоисти :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 246cbf300b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е стойностно това, което автора е написал. Много е истинско ,но ми звучи сякаш казано след претърпяна загуба на близък човек. Ако е така - скъпоструващ урок е получил.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker