Домашно насилие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Домашно насилие
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1577 пъти
Здравейте, жена съм и имам един въпрос. Миналата година живях с бившия си, който в края на връзката ни започна да ме изнасилва, да ме пребива и да прави опити да ме убие. Тогава никой не знаеше нищо, само на майка му казах веднъж, и то го направих за да може да го накара да отиде на психолог за негово добро, а тя му казала и си представяте какво стана...
Постоянно ме гложди тая мисъл тоя негодник не може така да се измъкне. Но на практика ще е неговата дума срещу моята, въпреки, че майка му знае колко агресивен беше станал, дори временно се бях преместила при нея. Но тя няма да свидетелства срещу сина си разбира се.
Някой може ли да ми каже твърде късно ли е да предприема нещо? Живях с него до средата на февруари тази година.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: d2376c1c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ти кажа, късно е. На какво основание ще го обвиниш, то е трябвали веднага след поредния инцидент да си извадиш медицинско и тогава да пускаш жалба. Сега просто стой далече от него.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9f18a82f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   да, късно е. нито можеш да представиш медицински за насилие, нито имаш свидетели, изобщо няма как да докажеш твърденията си.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: da6aa8c6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Трябвало е да си вадиш медицинско за всяка травма и така щеше да имаш неопровержими доказателства. Все пак нямаш ли някоя съседка, която е чула или видяла нещо и е съгласна да свидетелства в твоя полза?
Обаче ако нямаш неопровержими доказателства, не си струва да си причиняваш целия този ужас. Защото повярвай ми, в съда ще трябва да разказваш с подробности за всичко и няма как това да не те срине психически. Страшно е да се изправиш пред група непознати и то в присъствието на насилника си и да говориш за най-големия си кошмар. Така, че ако не си сигурна, че ще го заковеш, не знам дали си струва да си го причиняваш. По-добре продължи напред и забрави за целия този ужас! И дано никога, ама наистина никога не го срещнеш отново тоя изрод! Пък тя съдбата си знае работата, рано или късно и той ще си го получи. Да, щеше да е хубаво ти да си причината, но щом нямаш никакви доказателства освен собствената си дума... нещата са доста несигурни и не си струва. Все пак поздравления за смелостта не само да се измъкнеш, но и да продължиш напред и да превъзмогнеш страха си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f3667abdbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да твърде късно е, за домашно насилие сроковете са къси.
От друга страна някак си не ми се вижда реално, жена която живее с мъж който нарича свой да се оплаче от изнасилване, и то не еднократно. Значи ти си седиш у вас, на мястото където живеете с твоя мъж и разбираш ли той редовно като се прибере те изнасилва и ти бягаш при майка му в нейния дом и той пред нея те тормози, но тя няма да свидетелства срещу него.
Кажи като си прочетеш пак историята чии действия са нелогични?
Според мен е нелогично да продължиш да живееш с мъж който веднъж е проявил насилие, нелогично е да избягаш майка му да те спасява при условие че тя принципно го защитава, нелогично е да си мислиш че насилник с психолог се оправя.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2ff25e7f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Трябвало е още в началото на тормоза да го напуснеш, да си извадиш медицинско и да го съдиш! Щяха да му изкарат ограничителна заповед да не те доближава до определено разстояние и наруши ли го веднага го прибират.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f89668ae09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За съжаление си изпуснала сроковете за да си извадиш ограничителна заповед по ЗЗДН.
Ако имаш медицински удостоверения, срокът е изтекъл и също нищо не можеш да направиш.
Радвай се, че си се отървала жива.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 87c7febc1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   номер 4- ти по- добре прочети през какво преминават жените в домашно насилие, и ще разбереш защо съм стояла. излишно е да казвам че съм била прекалено глупава за да се надявам, че ще се промени. и не съм бягала при майка му. не ми изопачавай думите. личи си, че си нямаш и хабер за какво става дума. особено в българия това не се говори много, затова са неосведомени хората. както бях и аз.

авторката

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 35cbf72579
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Доказателствата са най-важни... не знам, защо не си си вадила медицинско след всеки случай. Можеше и да сложиш скрита камера в стаята, за да записваш случващото се! Друг въпрос е защо си търпяла това поведение, а не си си тръгнала веднага! Хубаво, че го обичаш, но е по-важното да обичаш и уважаваш себе си... Щом казваш, , опит да те убие" значи е било много сериозно, а ти просто си си седяла там и нищо не си направила! Радвай се, че си се отървала и повече не се доближавай до този човек, а ако той те доближи се погрижи този път да има поне някакви доказателства!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker