Масово изсичат дърветата в града ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Масово изсичат дърветата в града ми.
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1594 пъти
Здравейте, преди известно време написах публикация тук по темата за сечта и бях много разочарован от мнението на повечето хора. Говориха ми, че дърветата в градовете трябвало да са изсичат и т. н. Казаха ми някои, че щом политиците казват да се изсичат, така трябвало. Но кога политиците са мислели нещо хубаво за народа. Живея в Пловдив, но се оказа, че сеч има в цяла България. И това стана изведнъж, изведнъж няколко хиляди дървета се "разболяха", станаха "опасни" и се наложи да ги унищожават. Не вярвам в тва. Пак ше напиша същото д някои подробности. В Пловдив имаше 2 големи парка, "Лаута" и "Отдих и култура". Изсякоха 500 или 600 дървета за зоопарка, който беше затворен 8 години. До парка има достатъчно голяма поляна за зоопарк, голям колкото софийския. "Лаута" също бяха изсечени 100 дървета, от най-хубавите, където живееха много катерици, зада правят нов булевард. Да, но 6 месеца след това не е излята нито капка бетон на това пространство. Изсякоха и много здрави дървета, които не повдигаха тротоара, бяха здрави и прочие. Изсичат декоративните храстчета, здрави дървета по поляните, които не задръстват тръби, извичат дървета, дебели колкото кенче за жира, изсичат дървета, които са дебели колкото капачка на бутилка, изсичат също и малки клони, които и малка котка или куче не могат да убият. Чувал съм дори, че сечта в парк "Отдих и култура" е незаконна, но нищо ново. Напомням, че "озеленителите" на " ОП градини и паркове" са едни цигани и дъртаци, които не знаят, че дърветата са живи. Не вярвам много в това, че ги изсичат, за циганите и старците, защото повече от 10 години нямаше сеч. Моля за мнението ви и не ми говорете за европейски градове с велосипедни алеи, Пловдив си има, нито за шибаната демокрация и, че така трябва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 83de7bfb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виждам, че го вземаш много вътрешно ама успокой топката.
Подозирам, че дъревтата не са се разболели на веднъж а просто сега са отпуснали средства по перо "озеленяване" :)
Освен това дърветата по градските паркове обикновенно не са с много дълъг живот но пък растат бързо. Такива видове са липи, тополи и тн. Нормално е след като всички са засадени изкуствено преди 40 - 50 години примерно, така и дружно да си ги изсекат и засадят нови на тяхно място. Да не говорим че голяма част от тези дървета са си откровенно опасни! Имат доста сухи клони които се кършат при вятър, а по някога дори цялото растение е загинало и само чака нещо да го събори! Дори преди година или две имаше смъртен случай в София - сухо дърво пада върху човек в го убива на място, и това в централен градски парк!!!
"Малките дървета" са просто издънки и в градски парк са вредни, така е е абсолютно задължително да се почистват регулярно.
Не се тревожи толкова, на мястото на изсечените стари дървета ще засадят малди фиданки.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b89c4943dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек, бягай от тука. Хората ти казаха и миналия път защо се прави, ама ти си знаеш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d886cc5f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Изсякоха и много здрави дървета, които не повдигаха тротоара, бяха здрави и прочие.
Превенция може би?
Следва да отправил този въпрос към съответните институции. Ако ти трябва публична подкрепа, събери я от Пловдив, а не я търси от анонимни сайтове.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e4fba964b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм съгласна с теб.
Просто на доста хора природата - дърветата и животинките някак все не им са удобни. А други пък им е все тая...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ca3ad307cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Някак си ме учудват такива хора, автора не мисли че той не е посадил 500 дървета, а мисли че общината взела решение да отсече толкова дървета в полза на пловдивското общество. Изглежда хората в Пловдив искат зоопарка и нов булевард. Винаги ще има няколко човека против, но това решение се взема по мнението на болшинството. Плюс това решение да се отсече 1 дърво се взима под мнението на експерти които разбират от дървета, имат такова висше образование. А нашият автор не е посадил 1 дърво, няма и такова образование, а просто иска да бъде против нещо, и да има против кого да мърмори.
Стегни се авторе, вземи лопатата, купи фиданки и засаждай дървета, колкото мислиш че са отсекли и ти засади толкова на места където няма да ги отсекат.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4ba80215d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На 15 съм и съм съгласен с тебе, но ще ни коства страшно много услия да направим нещо значимо, изчакай и хората ще се пробудят и ще осъзнаят какво правят! Като пораснеш още малко и си вземеш къща (пред апартамент бих предпочел аз) си насади колкото се може повече дръвчета, твоите приятели ще видят и ще почнат и те! Сила на хубост не става, политиците няма да слушат, просто няма смисъл те са си наумили да ги изсичат. Ти си над тези неща и трябва да разбереш че щом ти пука за дърветата си далеч по висш от тези които ги изсичат, дай им време и те ще се осъзнят каква грешка допускат! Дето има една поговорка ''какпа по капка вир вода'' :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: cd70c627e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И при нас изсичат дърветата или клоните им по улицата по пътя към училището ни, които са на тротоара и с нищо не пречат на никой. В никакъв случай това не е "нормално", но не знам какво можем да направим за жалост... :(

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ca3ad307cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   На тези които им се струва ненормално и грижата за дърветата им се струва поголовно изсичане, нека първо седнат и се образоват защо и как човекът е длъжен да се грижи за дърветата.
Всъщност вярвайте си, но нито един политик не му пука за дървото на вашата улица и не политиците изсичат дърветата ви. Истината е че към кметствата са назначени хора които са завършили лесотехническия университет и на тях е възложена задачата да решат с кое дърво как да се процедира. След няколкото смъртни случая от дървета в градски условия последните години, близките на починали или ранени съдят общините, освен случая в борисовата градина 2015г, информирайте се и за случая в Бургас 2012 за случая в Шумен с 2 год дете, отделно в България все още електричество се доставя по жици, а закона гласи че около жиците не трябва да се съдят високостеблени растения. Закон също гласи че дървета в населените места могат да се отсичат или изкореняват само след писмено разрешение от кмета на общината, издадено въз основа на санитарна експертиза за състоянието на дървото. Така че не политиците ви секат дърветата, а хора които са назначени да се грижат за дърветата и за вас, за вашето удобство да имате електричество и да не ви падне изсъхнал клон върху новия голф или главата на детето ви.
Питам се ако изсъхнало дърво или клон в вашия парк убие ваш близък дали ще сте на същото мнение и ще защитите дървото или ще подадете жалба в съда с искане за обезщетение от общината. Защото близките на наранените хора така правят съдят общината и за паднали клони и за ухапване от улични кучета.
Чудя се дали бихте били съгласни да живеете без електричество за сметка на това да имате голямо дърво пред дома си? вие може и да сте съгласни на последното но дали съседите ви са?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 98811c1dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора: Вече да убедих, че хората изобщо не мислят за живите същества, стига да не са хора, които имат поне 24 навътшени години. Аз ви обясних, дътвета дебели колкото капачка за бутилка. Вярно, хората искаха зоопарка, ама ножеше на поляната да го построят, не да изсекат половината гора. Като имате нещо птотив природата отивайте при бразилците да изсичате Амазония и да им помагате да унищожават света.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8db5048297
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторе, аз бях написала коментар, в който ти казвах, че в този сайт пишат много "хейтъри" / тролове, а също бях написала какво ще стане с въздуха и хората, ако продължи унищожаването на природата. В коментара ми нямаше никакви обидни или нецензурни думи, персонални нападки, изобщо с нищо не съм нарушила правилата на сайта. Просто казах директно истината. Но коментарът ми не е публикуван.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 31fdf114ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За съжаление българския народ не пази природата и не е научен да я цени. Заради дребни сметки, че някой ще спечели 1000 лв., примерно, е готов да изсече дървета. Без да си дава сметка, че така лишава децата си от природа, чист въздух, екосистема. Късогледо и неосведомено мислене.
Авторе, браво, че се вълнуваш от тези проблеми. Пусни тема във Фейсбук, за да събереш последователи. Може да напишеш и на сайта на вестници и медии, все някой от тях ще забележи проблема. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 83de7bfb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   №10 а ние ти обяснихме, че "дървета" дебели колкото капачка от бутилка или кенче от бира са вредни издънки, че градските паркове се нуждаят от санитарно прочистване и то много по често то колкото се прави в момента (въпреки че това шокира нежната ти 15 - годишна душа) и още поне 10 неща дето още не сте ги учили по природознание ама ти си знаеш твоето!

Ето ти една идея - идва коледа, организирай съучениците си да участвате в инициятивата "коледна гора" - купувате живи елхи и после ги засаждате на определеното за целта място. Сигурен съм че няма община или горско стопанство което да не участва в тази кампания, пък било то и само заради голия ПиАр :)

Айде стига съм писал че отивам да точа верига за резачката :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 98811c1dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От автора до 13 номер: Твоя коментар ми помогна малко да се отпусна. Благодаря ти. :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ca3ad307cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Има и безплатен начин, ако не ти се купуват елхи, нямаш пари или не ти се пълнят бизнесменски джобове, можеш да направиш друго нещо. В София има един музей, нарича се исторически, НИМ го пишат, там един дядо, който му е директор Божидар се казва, всяка пролет раздава дъбови фиданки напълно безплатно. Всяка зима този 72г дядо отглежда фиданки в кофички от кис мляко, и ги раздава безплатно напролет в музея, можеш и да се образоваш от него как да правиш това в своя си дом всяка зима и ти да произвеждаш фиданки и всяка пролет да садиш с съучениците си, никак не е сложно, просто изисква съвсем малки усилия.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8c6a9423ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторе, добре дошъл в България. Щом говориш за поголовно изсичане, може би има още един момент. Няма как да знаеш дали този парцел, след време няма да бъде застроен. Макар, че винаги ми е било чудно едно-фирмаджиите се оплакват уж, че нямат пари, а продължават да строят.
Ако зависеше от мен, дървосекачите бих ги пратил през зимните месеци да чистят леда в парковете и площадите, като се стопли да окосят всички тревни площи, и да метат улиците, че по някой има доста прах. Сигурен съм, че ще имат постоянна заетост.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a75be5969d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Има специалисти, които преценяват тези работи. И не само - има си закони, подзаконови актове и т. н. Нали се сещаш, че никой няма да го позволи, ако не е в рамките на закона? Но българинът винаги и за всичко е компетентен, разбира се. Освен да се оплачеш на арменския поп, друг вариант не виждам.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 2271ec1ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   17 - По-скоро няма кой да забрани. Институциите и чиновниците им са шега.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker