Нямам самочувствие. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нямам самочувствие.
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 1147 пъти
Здравейте, пише Ви едно 20 годишно момиче. На кратко за себе си бих казала (а и съдейки по мнението на околните), че се смятам за добър човек, привлекателна-в рамките на нормалното. В сериозна 3годишна връзка, с добро образование.
Напоследък обаче, имам чувството, че съм изпаднала в някаква малка депресия. От Февруари месец тази година не работя, имах и семейни проблеми, които малко или много възпрепятстваха процеса ми на развитие. Тези неща отминаха, но вече толкова месеци аз не мога да намеря своето място. Опитвала съм какво ли не, в сякаш изпадам от крайност в крайност. От трън та на глог. Не съм капризна, бих работила всичко, което е по силите ми, въпреки, че за 20 годишна нямам кой знае какъв опит. Проблема ми е, че след последната ми работа, където и да отида, каквото и да пробвам-не се чувствам на мястото си. Такъв човек съм, че както във всичко мога да видя хубавото, така мога и да видя нещо, което да не ме удовлетворява. Опитвам се да не мисля за нещата, които не харесвам, но ме гложди от вътре и започвам да ставам неспокойна.
Преди бях наистина много весел човек, справях се с всичко, най-важното вярвах в себе си.. Сега в сякаш съм попаднала в някаква дупка, от която не мога да изляза. Нито напред, нито назад, нито на горе.. На никъде. Не знам на какво се дължи, опитвам да разнообразявам ежедневието си, да правя нещата, които харесвам, но дори това не ми се получава. Вярвам, че всичко е само в главата ми, този комплекс, който съм развила, несигурността, страхът. Не знам как бих могла да обясня положението си, просто знам, че нещо с мен не е наред. Иска ми се да бъда както преди, но не знам как да повярвам в себе си. Искам да се чувствам полезна, значима за самата себе си. Да повярвам, че мога да постигна всичко, което пожелая. Както го правех преди.
Сега съм раздразнителна, от части нещастна, дори слабохарактерна се чувствам. Опитах се да намеря някаква информация за състоянието, в което се намирам. Някакъв подход, изчетох стотици страници свързани с психологията на човек и начина, по който бих могла да се справя с една такава криза, но до там. Усещам се, че чета, но не възприемам, не ми влияе, не усещам вътрешно желание. А знам, че искам да се променя, искам да съм си аз, да се радвам на живота.
Ще се радвам ако някой е бил в такава ситуация, такова емоционално състояние и ми сподели как се е справил. Знам, че всеки човек е различен и не е сигурно, че и при мен би помогнал някой от съветите Ви, но наистина имам нужда да повярвам в себе си и да се отърва от комплексите, които сама съм си създала.
Надявам се редакторите да споделят историята ми и да получа някакви мнения по въпроса, който ме тревожи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: fb4040d5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дa, зa съжaление или зa щaстие, билa съм в тaкaвa "дупкa".
Зa съжaление зщото зaгубих 3 години в търсене нa себе си и моето място във светa въобще.
Зa щaстие зaщото в крaйнa сметкa постигнaх нещо, което мaлко успявaт- опознaх себе си до дъното нa душaтa си. Нaй- тъмните кътчетa, нaй- стрaшните подсъзнaтелни нaслaгвaния.
Беше изненaдa зa мен, винaги се бях смятaлa зa много весел и позитивен човек. От тaм нaсетне следвaхa целите. Вече знaх отговорите нa всички К- тa ( къде, кaк, когa, кой и кaкво) и с мaлки крaчки, целе по цел тръгнaх нaпред и нaгоре.
Хaхa, имaше опити дa бъдa препъвaнa, но aз вече тaкa добре се познaвaх и толковa се обичaх, че просто си продължaвaх към целтa без дори дa се удостоявaм с обяснения в повечето случaи.
Единствено с родителите си говорих тогaвa и им кaзaх зa преломa в душaтa ми. Рaзбрaхa ме нaпълно и ме подкрепяхa изцяло.

Нaкрaтко- постaвяй си цели. Поговори със себе си, нaчертaй си един примерен плaн- живот и го следвaй. Нямa знaчение колко големи крaчки ще прaвиш, вaжното е дa вървиш нaтaм.
В моментa си емоционaлен зaтворник, освободи се сaмичкa и се вслушaй в себе си, сaмa ще нaмериш отговорите. Не питaй никого, дори приятелят си не питaй. Всеки ще ти предложи през собствените си възприятия някaкво решения, но всеки и ще вложи егоизъм. Слушaй себе си, aко опитaш, ще се и чуеш.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c8801968a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Препоръчвам ти хипноза при специалист

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker