Идеи за бизнес в голям град? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Идеи за бизнес в голям град?
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1738 пъти
Разполагам с 60000€ , които заработих в чужбина и преди няколко месеца се върнах в България. Живея в много голям град и се чудя какъв бизнес да забъркам. Моля за някакви съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8e511b70f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, бе, ей сега ще завалят едни бизнес идеи... идеите струват скъпо, мой човек!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: fe555286a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като ти гледам темата, повече от манджа с картофи, не можеш да забъркаш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 76d6c3987e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Продавай компютри и техника. Създай хипермаркет за тях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 15888ad355
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В големия град всичко върви, виж в малкия е истинско предизвикателство да намериш нишата и да вземеш и малкото пари на хората.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5fdb5684ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Човек е за бизнес когато има идеи в които вярва, за които мисли постоянно и ги развива. Ти нямаш идеи. Тъпото е че българина мисли как да стане богат, а не как да реализира идеи предприемчиви, революционни, нови и различни. Хора дайте шанс на фантазията си, мислете като деца, децата имат такава нагласа да мечтаят да фантазират да измислят, но нямат знания и поглед върху реалния свят, като пораснат обаче забравят да мечтаят и да се интересуват, забравят да бъдат откриватели, стават едни такива сухи чичковци които искат пари от някъде да падат. В повечето случаи такива хора гледат съседа кво прави, съседа има магазин я чакай и аз да направя. Същия пример и с хотелите по морето, гледат един от друг простите пораснали клеясали мозъци и бетонираха всичко. Няма как 100 човека от един и същи кладенец да вадят вода, трябва да намериш нещо различно лично твое си, породено от твоята фантазия. В капитализъм живеем, а българина не го осъзнава, мисли си че всичко идва някъде отгоре, като при робството и комунизма, че друг дава идеите друг казва какво ще се прави, а ние само трябва да работим. За това дори и на повечето българи бизнеса е бизнес на услугите, толкова години робство и комунизъм са ни научили да бъдем слуги. Капитализма ни дава правото да реализираме всичко което е в нашите глави с помощта на нашите ръце и усилия, ако ти нямаш мисли в главата и свои амбиции моя съвет е просто да ги турнеш в банката тия пари или да си купиш имот. Трябва да мечтаем хора, мечтайте измисляйте нови неща, само така ще вървим напред, няма политик който ще дойде у вас и ще ти даде пари или ще ти каже как да станеш богат, всичко е в ръцете ни.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9aa86887e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Защо всички си мислите, че като имате някакви пари и ще "забъркате бизнес" с тях? ! Бизнесът изисква определени умения, постоянство, целенасоченост, новаторство, и редица други качества, от които средностатистическият льольо и хабер си няма! То ако ставаше така - всеки втори щеше да е бизнесмен.
От друга страна, ако ги имаш тези качества, и да нямаш никакви пари - пак ще стане работата (ще теглиш кредит, или ще ипотекираш нещо... )

И знаеш ли, оказва се, че не само се изискват умения да печелиш парите, а се изискват и специлани такива ЗА ДА ГИ ХАРЧИШ! Т. е. срещу определена сума пари да закупиш най-голямо количество, и най-вече КАЧЕСТВО определени стоки и услуги, при това - които са най-целесъобразни за твоя бизнес или битие. Повечето хора са ПРАХОСНИЦИ, и затова ЗАТЪВАТ В ДЪЛГОВЕ без да придобиват нищо реално насреща - при нулево качество на живот, за бизнес да не говорим. Защото навън е пълно с хиени, които ламтят да ти вземат парите (или труда, усилията... ), без да ти дадат нищо срещу тях (или само празни обещания).

А на всичкото отгоре бизнес се започва с нова, оригинал на идея, с нова, незаета пазарна ниша. А ти дори това нямаш... Следователно за какъв бизнес бълнуваш? ! Харчи си парите със здраве, и гледай поне тях да похарчиш правилно, а не да те излъжат нещо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 637866e153
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Траурна агенция. Съвсем сериозно. Винаги ще има работа.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 11de20b5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами какво те влече... и от какво разбираш?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: aa371beca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Най-хубавата идея за бизнес е хапването, независимо в голям или малък град/населено място.
Ето какво съм видяла в един доста голям град в Европа, който имаше сравнително добър бизнес. Събирате се хора от различни националности, които говорят и български език(що-годе) или съответния ви за държавата език, и предлагате домашно приготвени неща характерни САМО за съответните националности, сиреч рецептите от бабините ти времена, които са забравени от съвременните хора. Правят се шатри със щандове за разпродажба на открито и всеки си предлага от неговата си шатра неговия си продукт. Има хора с различни вкусове и всеки си купува каквото му се яде, или пък за в къщи. Разбира се това са сезонни и временни щандове, не е целогодишен бизнес, но винаги има посетители в големите населени места. Шатрите се построяват от общината, като и част от печалбата отива за нея. Така мисля че е. В България има хора от различни националности и ако успеете да ги агитирате, мисля че с удоволствие ще откликнат на такава идея. Тези хора може да бъдат и готвачи от различни краища на света, известни със своите запазени марки и ресторанти, и идеи, и умения. Някои готвят пред вас, други са го направили и пакетирали и така... всякакви неща. Могат да се включат и разни фондации и т. н. Също може да се отворят постоянни щандове и на пазарищата, където ходи целия град, да си купят традиционни храни от всякъде. Само трябва да се преодолее бюрократщината и никакви неистински продукти, защото това ще развали крайния продукт и бизнеса ще умре.
Ето за пример ще ви дам през втората световна война черната борса в София, разни тарикати от селата са предлагали брашно смесено с пепел и масло, което е било намазано върху гулия и продавано на софиянци за "чисто масло". Хората, които са платили огромни цени и не получили крайния продукт, крайно разочаровани са го предали това на поколенията след тях, за да се знае че "с пръдня боя не става", а става с истински продукти и без лъжа.
И друго важно, където се правят шатри за храни и продукти да не се слагат много маси и да не се продава алкохол(освен дегустация или за в къщи), защото бизнеса няма да е същия. А всяка шатра си свири своята характерна музика, облечени са в съответните си носии и като вървиш от шатра на шатра, хем чуваш различни мелодии и ритми, хем гледаш и избираш разнообразие, хем си купуваш или опитваш каквото ти харесва.
Това е от моя опит(французите например правят много хубави закуски и кроасани, други правят сандвичи, други шоколадови изделия и сладкиши, други готвени неща, някои различни видове хляб и так далее. ) Всяка шатра си има характерна за региона традиционна и различна храна, а любители Дай Боже.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: aa371beca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Както си вървя по улицата и ме удря бизнес идея по главата, след като непрекъснато настъпвам кучешки изпражнения и стъпвам по куп боклуци изхвърлени от някой си. Тоя някой си плаща ли си за това, че хвърля боклуци по улиците? Гледам че някакви чистачки от ромските чистят, но не могат да смогнат. Винаги след тях има оставени боклуци, но даже и да няма в следващия момент някой пак хвърля. Било угарки, било хартийки, било кутии, било като си изхвърля боклука, не събира падналото от него около кофата за боклук, и всичко друго - даже неразделянето на боклука по сорт.
Така, някой ти даде идея да вложиш в компютри и техники, та като свържеш двата бизнеса, именно компютрите и техниките да наблюдават тези, които ХВЪРЛЯТ боклук на улицата и съответно да си плащат глобата определена от общината. Така ще отпадне нуждата от чистачките на улицата(те могат да бъдат наети на други места например паркове, големи обществени площади, обработваемите площи около населените места които са замърсени от всякакви отпадъци и т. н. ). Чистачките да си чистят листата от дърветата, да садят цветя и растения - сиреч да се грижат за озеленяването(може и чистачи мъже).
А тези дето нарушават уличната чистота, ще си плащат за това или като си го изчистят, или като заплатят. Значи се съюзяваш с общината и ето ти съвместен бизнес. Също и такива, които чупят общественото, кой го плаща? Който чупи -купи.
Всички ще се научат да пазят общественото, а не да гледат на хората в тоалетните кой какво правил - малка или голяма нужда. Даже Бойко Борисов се оплакваше, че го подслушвали в клозета.
След като подслушват и гледат под лупа политици, та нас обикновените ли няма да ни наблюдават.
Май че е ход на извънземните вече, защото ние земните сами не можем да се справим.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 059cb1e57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В големите градове (като София, Пловдив, Варна) общо-взето всички "ниши" са заети. В смисъл предлага се всичко. Аз на твое място бих отворила нещо, което изобщо го няма в даден град.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker