Пред волана за първи път - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пред волана за първи път
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2523 пъти
Здравейте! Аз съм на 18 години и след няколко седмици ми предстои първи урок с инструктор. В семейството нямаме кола, затова абсолютно никога не съм сядал пред волана. Нямам си реална представа какво трябва да правя, изобщо нямам никакъв опит, буквално за първи път ми предстои да седна пред волана. Много се притеснявам и имам чувството, че ще объркам всичко. Бих искал да попитам тези, които също са започвали първият урок без никакъв опит. Моля ви, споделете, как протича този първи урок, какво правите, трябва ли да кормувам из града, колко време трае?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: b5ba2e68db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бъди спокоен, няма да кормуваш, из града. Първият ти, час е устройство на автомобила. Обесняват, ти как да се приготвиш за шофиране след това дълги, къси. контролни лампи аз още не ги знам, :D правилника си го знам де, но това с лампите ми е тъмна, индия, 2 час ще те учат как да тръгваш, и да спираш. От 6 час 7 а, може би и 10 вече ще те пуснат в града, до тогава ще си се научил, аз бях точно като теб! Но, вече карам и всички онова, е зад гърба така че спокойно, и ти ще се научиш само ще те предупредя, първоначално е възможно да трепериш да дишаш, странно докато превикнеш с пътната обстановка просто карай, и не го мисли, ще свикнеш успех за напред колега.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fd662c6a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хич да не ти пука, все едно си на тренажор, затова е този инструктор в колата, в действителност той е шофьора, ти си пътник, който се учи. Инструктора си има педали за реагиране, от тебе се иска само да следваш пътя. Ще се научиш, няма страшно. Много зависи на какъв инструктор ще попаднеш. Проучи го, ако е сприхав, не се захващай с такъв, само ще те панира. Намери си стар, улегнал и спокоен, тогава ще попиваш като попивателна. Правя сравнение от практиката. Първото сядане ще е на безлюдно място, полигон или голяма площадка, но няма да е градско, по голям ужас ще е за инструктора. Успех! Щом неграмотни цигани стават шофьори, и ти ще станеш!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: dd6fbdb333
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спокойно, не се притеснявай - инструкторът ще те запознае с колата, ще тии обясни кое къде е и за какво служи и т. н.
После ще те накара да караш бавно на празна площадка, за да свикнеш малко с управлението. Мен ме изкара и да врътна две обиколки из квартала, но това не е задължително.
Спокойно, колата не хапе.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 225ff74544
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Спокойно, де! Нали затоа имаш инструктор - за да те инструктира какво да правиш! Ще прецени възможностите ти и ще се нагаждате един спрямо друг! Само спокойно!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c4353942fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Затова инструктура има педали от неговата страна и не си слага колан (така стига волана). Неслучайно, когато си на шофьорски курс, ти не носиш наказателна отговорност, тя е на инструктура. Неговата работа е да осигури безопасността и да те насочва какво да правиш.
Дали ще сбъркаш нещо? Да, много пъти ;) Но ти затова си там! Никой не се е родил научен в крайна сметка.
Първият час при мен протече в разсяснения кое какво е и какво се прави с него. След това тръгване и спиране в една пуста уличка. Накрая останаха 5 минути, в които карах по улицата. Беше вълнуващо и притеснително, но е нещо необходимо :)
Не се притеснявай. :) Всяко начало е трудно и никой няма да ти държи сметка, ако сбъркаш някъде, особено на първия урок.
Успех и спокойно ;)

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a97db80e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Първо урок: ти ще бъдеш не пред волана а зад волана!
Вторият урок, както и следващите ще ти ги даде инструктора, то нали затова му плащаш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bc46b34632
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нямa ли дa минеш първо през тренaжор? Сподели с интрукторът, че нямaш aбсолютни никaкъв опит и знaния и поискaй няколко чaсa нa тренaжор. Aко нямaт тaкъв, би трябвaло първо нa полигон дa покaрaш, пробвaш и нaучиш педaлите, контрол нa волaнa, мигaчи и т. н. Не вярвaм дa те пусне нa грaдско след кaто не знaеш дори кaк дa зaпaлиш стaртовият ключ.
Инaче нямa стрaшно, нямa дa бъдеш сaм в колaтa, a и инструкторът също имa контрол, винaги може дa нaбие спирaчкa aко се нaложи дa речем.
Просто трябвa дa си спокоен и дa пробвaш внимaтелно педaли и волaн докaто им хвaнеш "цaкaтa".
Aз при първо кaрaне нa грaдско минaх с около 100 нa червен светофaр нa кръстовище от нерви. Слaвa Богу се рaзминaхме, a инструкторът със съвсем спокоен тон пропя "и кaкво нaпрaвихме сегaaaa, минaхме нa червеноооо, тaкa можем дa убием човеееек, a и мен щеше дa утрепеш тиииии"
Товa мaй ще го помня през целият си живот :)
Чистосърдечно и простичко му обясни, че ще ти е зa пръв път и се притеснявaш. Те сa и добри психолози по принцип, ще нaмери кaк дa ти подaде зa дa се отпуснеп и нaучиш прaвилно и спокойно.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 1174c1fb98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз не бях сядал въобще преди да почна кормуването и после инструктурът ми каза от първия урок да тръгвам. Направо бях изтръпнал. Първо от притеснения ще ти е трудно сигурно да осъзнаеш какво се случва но след три-четири урока макс вече ще си притръпнал. Успех и споко. ;)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4b70ea055a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Пич, спокойно, аз бях също като теб, когато започнах курса. И ние никога не сме имали кола, докато аз не си купих. Обикновено се започва с кормуване на някоя свободна площадка, където няма опасност в какво да се блъснеш. След това започваш постепенно да караш извън града по ненатоварени пътища и накрая в града. В началото си шашнат, но после нещата се нареждат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c9e0133e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора:
Благодаря ви! Тези коментари наистина много ме успокоиха. Нямаме тренажор, инструктора е с над 20 години опит и знае, че нямам никакъв опит.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 25afb0dc8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Бях като теб. И аз първия път не знаех какво да правя, обаче спокойно, първият ти урок не е в трафика. Мен ме заведоха на един огромен паркинг и се започна с "това е педала за газта, а това е спирачката. " След това се упражнявах да паля колата и да правя кръгчета на паркинга. И едва на следващият час вече карах в движението. Пък и инструкторът има допълнителни педали, така че ако нещо объркаш той ще ти натисне спирачката. Няма нужда да се панираш! Всичко е така измислено, че да се научиш, просто щом ти е първо сядане, ще ти трябва малко повече време отколкото на другите, които от 14 годишни обикалят селските пътища с колата на тате. Никой не се е родил научен, така че няма страшно!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 87934d7b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Питай инструктора. Няма да те пуснат на Попа и да те оставят сам да се оправяш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: cbfdbd8673
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Хлапе, хич не се притеснявай. И аз съм бил като теб. По мое време се започваше с извънградско. Справих се отлично на разбита 80-ка Ауди(яцето, бъчонката) с газова. Внимавай само с волана и поглеждай в страничните огледала. Това е. Другото се придобива с практика. Дори ако не се справяш с трите педала, вече има и курс за автоматици и пак си пълноценен шофьор, само че на автоматик.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 890d08de34
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ха - ха :) Все едно чета за себеси от преди десетина години.
Да ти кажа доста се стресирах от първия урок - очаквах инструкура да ме вози на предната седалка и да обяснява, вместо това той ме насади на шАфьорското място и каза "ако ще караш - карай, аз не съм такси". Естествено аз нямах опит и сигурно съм бил смешна картинка.
Както и да е - след 5 - 6 часа ще свикнеш, но пак няма да е лесно защото освен правилата за движение трябва да се адаптираш и към самата машина - съединител, скорости, други контроли...
Ама няма страшно, ще се справиш!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c9e0133e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От автора:
Да ви попитам още, на първите уроци има ли и други курсисти, или сме само аз и инструктора?

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 25afb0dc8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Би следвало да сте само ти и инструктора. Други курсисти може да има само в деня на изпита или ако по изключение инструкторът те е помолил да закараш до някъде този, който е карал преди теб. Обаче това е доста рядко, така че ще сте си само двамата през повечето време.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker