Самота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самота
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 1775 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 18 години. Водя нормален сравнително добър живот смея да твърдя, че и изглеждам отново сравнително добре. От известен период от време може би година две, възникна проблем. Често започнах да изпадам в депресивни състояния. Чувствам се безполезна, ненужна, дори и като товар. Но най-силното чувство от всички, което преобладава е самотата. Това е чувството което всекидневно ме убива. Смея да твърдя, че съм общителен човек мога да завързвам разговори и приятелства но това не решава проблема ми. Постоянно се чувствам сама и не на място. Не веднъж и не с един човек опитах да разговарям за тези мои постоянни състояния които непрестанно ме повалят, но те не ме приемат на сериозно. Моля ви за помощ. Някой чувствал ли се е така такъв период от време? Нормално ли е да се случва? Как да открия и разреша проблема?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5a33fc50f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Аз на твое място бих споделила това чувство с най-добър/добра приятел/приятелка посъветвай се с нея/него може да ти помогне и да те утеши отделяйте си повече време, сближете се обръщайте си повече внимание това може да те накара да не се чувстваш така!
Пожелавам ти успех и справяне с проблема ти :)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d5224da4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм се чувствал така. Просто трябва да започнеш да се чувстваш добре сама със себе си! Освен това да уплътниш деня си с най-различни дейности (така просто няма да имаш много, много време да го мислиш). Аз например всеки ден ходя на фитнес, освен това съм и студент първи курс (също на 18 като теб) и от лекциите и упражненията нямам много време. Имам един добър приятел и доста познати с които общувам всеки ден, но никога не натоварвам хората, разказвайки им, че съм зле например, хората обичат да слушат хубави неща, а и аз не си позволявам да падам духом. Млад съм, здрав съм, гоня си целите и съм уверен, че ще ги постигна, всичко друго само си идва с времето! Ако човек се чувства добре и сам, оптимист е и е уверен в себе си, хората и добрите обстоятелства сами започват да идват в живота му! Така че горе главата, животът е пред теб и всичко зависи от ТЕБ!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 79ad4108f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много са като теб...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f6b2228b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също съм в твоето положение, мила, на 20 години съм, а се чувствам непотребна, самотна, и живея ден за ден, възможно и да е от промяната на времето, сезона, климата, това мисля, че ни докарва до такива депресивни състояния, не знам, но аз се чувствам, все едно нямам воля за живот, все ме мързи, а лятото не беше така, работих, дори не съм прибирала в къщи, не знам какво е това, но и аз се чувствам ужасно!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ad490d6648
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не съм сигурен до колко ще успея да ти помогна с един коментар, но ще опитам. Малко ми е трудно да подредя мислите си, защото напоследък нещо не си доспивам, та извинявай ако на места звуча като идиот! :Д
"Често започнах да изпадам в депресивни състояния. Чувствам се безполезна, ненужна, дори и като товар." Защо? Какъв е смисъла да питам ли? Ами защото ти сама знаеш причината да се чувстваш така и съответно знаеш какво трябва да направиш, за да промениш нещата. Както и да е, мисля, че излишно да го споменавам, но ти не си безполезна и ненужна или пък нечии товар. Ако аз си позволявах да мисля така за себе си, то вероятно също щях да съм в депресия. (Или поне бях, когато си бях позволил да го правя. XD) Мисли по-положително! Ще ти помогне, освен това, като мислиш отрицателно прекалено дълго, мозъкът привиква с това, ти привикваш с това и в крайна сметка, депресията се превръща в нещо като навик. Слушането на положителна музика също помага и то много. Освен това ако правиш нещата, които искаш и които ти харесват, едва ли ще съжаляваш и няма да имаш време да се депресираш. В крайна сметка положителните неща обикновено привличат положителни неща, друг е въпроса, че някой "умник" е казал нещо друго и много хора са решили да го повтарят (вероятно, за да изглеждат и те "умни") без сами да могат да го докажат.
Самотата пък може да се дължи на различни неща. Може да имаш нужда от приятели - хора с подобни на твоите виждания, идеали и интереси, сред които ти е приятно и те карат да се чувстваш добре. Може пък да ти липсва и някой близък. Може дори да искаш да си намериш гадже, партньор, роб или нещо такова. XD Шегата настрана, много хора се чувстват самотни само защото не били успели да си намерят гаджета, но да оставим това настрана...
Честно казано, щом опре до социални контакти, аз съм на ниво... Хъм... Може би прохождащ, та не ме бива да давам особено съвети за тези неща. Но може би ще успееш да намериш приятели ако се запишеш на нещо, което харесваш като танци, бойни изкуства, рисуване, някакъв читателски клуб и т.н. А може и да не се получи. Както и да е, ако все пак откриеш начин, с удоволствие бих приел един-два урока, сенсей. :D
Всъщност, като се замисля човек хем е сам, хем не е сам. Хъм... Сетих се за песента на Б.Т.Р. "Златен дъжд".

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 07e57a1c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва да смени обстановката, запознай се с нови хора. Отиди на някой семинар или проект еразъм

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 70a01f0339
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мило момиче! Аз съм в същото положение, само че съм работеща и съм на 26. Заради депресията и социалната фобия, която развих, може би, впоследствие, се самоизолирах, останах сама, подтисната, с пуста и празна душа, отчаяна. Започнах да споделям с близките си, да ходя на психолог, и да пия антидепресанти... Но и това не помогна. Мисля, че проблемът ти е, че не си на своето място, че не правиш това, което искаш, че не можеш да намериш точните хора - в момента, в който стане всичко това, ти ще се почувстваш спокойна и ще получиш така желания вътрешен мир. Защо не кажеш на родителите си? Може би ще ти помогнат, знам ли, може и да пробваш на психолог? Да потърсиш нови хора, да си починеш, да пътуваш някъде? Смятам, че ако имаше момче до себе си, щеше да ти е по- леко... Явно си чувствителна като мен... Защо не си купиш тетрадка и не почнеш да си правиш нещо като терапевтичен дневник - да пишеш чувствата си, да се самоанализираш? ... Запиши се на танци, по предпочитание, но най - добре действат латиното, или на нещо друго, там може да срещнеш хора. Надявам се да съм била полезна и ти пожелавам всичко най - хубаво, в това число и да излезеш от това състояние!
К., 26, Пловдив

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ac185f4934
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До авторката
------------------
Човек се депресира единствено при загуба. Отговори си честно, загубила ли си нещо? Ако е да, периода на възстановяване е индивидуален и зависещ от желанието ти да излезнеш от това състояние. Ако е не, тогава контравъпрос - защо си в депресия? Какво те подтиква към това? Казваш самота, добре, самотата е вид живот, но не непременно депресия.
Търсиш приятелство, и това е добре, но приятелството не се търси. То се създава. След като не откриваш приятели сред хората, защо се отчайваш? Има и животинки, които знаеш ли как ще се радват някой да се грижи за тях. Ще видиш какво значи, това приятелство. Всяко живо същество, било растение, животинка и ......човешко същество ще ти бъде благодарно когато ти се впрегнеш да подадеш ръка, било с добра дума, било с някоя стотинка, било с погалване по главата и прегръдка, било с включване в някоя доброволна програма за подпомагане на хора в неравностойно положение и т.н. Абсолютно вярвай, че ще намериш приятели!
------
Нека да ти припомня за Иван Вазовата "Баба Илийца", чела ли си я?
ПРЕПОРЪКА:
--------------
ПРОЧЕТИ Я и ако се разплачеш, ти си абсолютен приятел - това е даденост, а може и да се придобие....
искам да добавя още нещо, ако имаш възможност - посети родопския край като турист, поне за седмица. Контактувай с местните хора там и ела ни пиши, дали няма да имаш приятели.
Желая ти успех, и те прегръщам!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker