Има ли спасение от манипулаторите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли спасение от манипулаторите?
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 1697 пъти
Не знам, дали някой се е сблъсквал с подобен род хора и как е постъпвал с тях... Дали е падал в мрежата на подобен човек или все още е... Всички ние сме до някаква степен манипулирани във нашия живот-от медии, от роднини от други хора... но напоследък забелязвам, че има все по добри " таланти" в този занаят. И колкото повече забелязвам, толкова по трудно ми става. Човешката надежда и вяра понякога се оказва добър пластелин в ръцете на такива хора.
Като започнем от реклами, езотерични учения и стигнем до лични взаимоотношения. Пиша това тук, за да алармирам добрите хора, които може би са жертва на подобен род поведение... Манипулаторът често е тих и с привидно "благ" характер. Той никога няма да влезе остро в спор и ще запази мнението си за себе си. После пък ще го сподели само, че в друга среда пред други хора. Ще предизвика съчувствие, съжаление, ще покаже своята жертвоготовност, а после ще спекулира с "добрите си постъпки". Никога няма да вземе страна в конфликт, но често ще го предизвиква. Манипулаторът гледа да се харесва на всички, но дългия му престой в една компания води до разваляне на стари приятелства, конфликти и много интриги. Често подобен род хора са приятели с двама души, които не могат да се понасят един друг, а причината да не се понасят е той, само че те не го знаят. Манипулаторът борави добре с информацията, той винаги ще ти каже това, което искаш да чуеш, но паралелно с това ще се зарови в мръсното ти бельо и ще си скрие няколко коза с които да те държи. Ако си умен човек пред който не минават такъв род игрички, но също така си бил неблагоразумно добър и не си се отървал на време от подобен род човек... с времето ще забележиш, как хората на които държиш и които уважаваш, един по един се обръщат срещу теб... без да има видима причина. Ще си лошия и черния и ако решиш да дръпнеш бримката на ситуацията, ще видиш как тя се заплита все повече и повече... Добрият човек е спонтанен, той понякога прави глупости и е груб, но е директен. В него няма престореност и маниерничене. Понякога най-добрият ни приятел е този, който ни засяга най-много, казвайки ни истината. Този, който избухва пред нас само защото не го разбираме а иска да ни предпази. Този който е истински съпричастен към успехите ни. Истинския приятел не променя отношението си към теб, заради отношението на другите към теб, той не е слънчоглед и има ясна позиция по всеки въпрос.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 27a449e2fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спри да се отбраняваш и защитаваш. Забрави отбранителните отговори. Колкото да ти ври отвътре с нищо него показвай а показвай само ЛЮБОВ.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ee33f6aa56
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направо ми иде да го копирам и да го пратя на най-добрата ми приятелка.
Ще добавя:
-Той никога не е виновен
-Той винаги е наранен
-Той винаги е прав
-Той е пасивно агресивен
-Колкото и зле да се чувствате - той се чувства по-зле.
S.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4cf45144f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако имаш акъл нямаш проблем.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e00e5907db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така е, много хубаво си го описал/а. Ще добавя, че целта на манипулатора е да взима енергия от другите хора и се радва, когато руши. Най-добре е човек да го избягва. Другото-да разкрива на висок глас манипулациите му. Когато види, че е разкрит, сам ще се махне. Пълен игнор, също.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d01636b087
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Браво авторе и номер 2! Прекрасно изразено! Аз познавах такъв манипулатор-на външен вид мил, услужлив, разказва всички маловажни неща за себе си, но не и важните, става много близък с глупостите, които смятате, че споделя, черпи от Вас важна за Вас информация, поставя я на флашка, за да я ползва, когато му потрябва, много е нещастен-недоволства от всички в къщи, както каза някой всички са му виновни, а той е неразбран, невинен, обиден на света за лошо отношение, ако няма от какво да се оплаче даден ден, дори си измисля, за да е манипулацията константна величина, навира се в партньори и семейства, става приятел и с двете страни и прави всичко възможно , да влоши отношенията им, знае им проблемите и се осмелява да дава непоискани съвети и то различни пред двамата партньора с цел да ги скара, говори за някого, като за приятел-ка, но след време започва да говори срещу него и да го критикува пред другите да видят колко добър човек е манипулаторът, как не би постъпил по-едикой си начин!? А когато на Вас Ви писне и искате да го разкарате, той вади флашката с компроматите и Ви заплашва с това и онова само и само да :останете приятели:!? А после тормоза продължава! Мили хора пазете се от подобни психари, защото понякога изхода е плачевен! Благодаря!

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a263c15d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Правиш някакви изкуствени разделения на "добри" и "лоши"? На колко годинки си, 15? Всеки човек в някаква степен манипулира хората около себе си, представяйки собствените си интереси и виждания. Разликите са в степента в която човек иска да се хареса на другите, и да постигнат влияние върху тях. В каква степен го прави съзнателно или несъзнателно. Къде е точно границата която ще прескочи, за да постигне личните си интереси.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 092474e5ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 7 ти май четеш между редовете и изобщо не си наясно за какво става дума! Или ти си на 14-15!? Или другия вариант, че ти си манипулатор!? Тук става дума, за хора навлизащи в твоя територия и с манипулациите си вредят на теб, семейството ти, приятелите ти! Това, че си се представил за нещо, което не си, това е доста често срещано явление, но вредиш ли на някого с това??? Така, че помисли преди да пишеш!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 80f7bb607e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Описваш един користолюбив човек, който се бори за целите си, за себе си. Всеки по-различен начин се бори за живота си и не може да виним другите хора, че нямаме приятели. Като цяло си мисля, че за да се отървеш от манипулатор, трябва ти да манипулираш него и съм сигурна, че го правиш. Което не те прави по-добър човек. Това си е чист вид конкуренция.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker