Едно разрушено приятелство. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Едно разрушено приятелство.
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 3082 пъти
Няма да ви губя времето с дълги истории, работата е следната:
На 22 съм, имах най-добра приятелка близо 7 години, с която сме скарани и не говорим вече половин година. Беше най-близкият ми човек. Доста се доближавахме като характер, емоционалност и ценности. С течение на времето, малко преди да се скараме по-сериозно, тя започна да се движи с лоша компания и се превърна в човек, който малко по малко започнах да не харесвам. Пропи се доста стабилно, а не близваше алкохол, започна да пуши, да излиза с момчета, да върши глупости, да изневерява. Започна да води неприемлив начин на живот, но най-лошото е, че рефлектира върху мен. Започна да ме оставя, когато преживявах тежки неща, не ме изслушваше, не искаше да прекарва време с мен. Вярно е, че доста се карахме и последната година си развалихме отношенията, но сме били заедно цели 7 години. Накрая, за пореден път, тя постъпи ужасно неуважително спрямо мен, няколко дни подред я молех да излезем да се видим, тя ме игнорира, и вечерта излезе с другите си приятели. Казах и, че няма да позволя такова поведение спрямо мен, защото с нищо не съм го заслужила. Опитвах да я измъкна от дупката, в която беше попаднала, правех всичко, говорих и сто пъти, тя не чуваше, искаше само да се напива, да върши простотии и да не я занимавам с нищо сериозно. Дадох си сметка, че този човек се държи с мен като с парцал и заявих, че приятелството ни е дотук. Не я бях виждала и чувала цели 5 месеца, докато изведнъж не се появи на курс по рисуване, на който ходя и аз. Когато я видях за първи път реших да съм мила, отидох, поздравих я, прегърнах я и видях, че се разплака. Буквално се стекоха сълзи от очите и. Вечерта и написах смс, че отдавна съм и простила и не я мразя, че ми липсва и се надявам тя също да ми е простила. Че не съм я забравила и се надявам да е щастлива и добре. Тя нем и отговори. На следващия ден отново се видяхме, тя ме подмина като пътен знак. След курса дойде, прегърна ме, отново заплака и просто си тръгна. Виждам в два пъти седмично и ми е тежко. Не си говорим, казваме си само 'здравей'. Не искам нещата да стават насила, вече е наясно как се чувствам аз, и въпреки, че виждам, че и нея я боли, тя продължава да не говори с мен. Не знам как да постъпя... не искам отново да съм инициатор на разговори, не искам да се моля да опитаме да оправим нещата, за момента съм оставила всичко в нейни ръце, защото бях доста изчерпателна и ясна със смс-а, който и изпратих. Тя е горда, и е голям инат, не знам дали някога ще ме потърси отново... Но ужасно ми липсва приятелството и, беше ми като семейство, и е трудно да я виждам, и да знам, че не си говорим.
Бихте ли ме посъветвали какво да правя? Мислех да и подаря нещо сантиментално за Коледа, с една картичка, а дотогава да не я закачам, но не знам дали и това ще подейства. И по-лошото е, че не знам дали го заслужава изобщо, но съм на мнение, че когато даден човек е бил с теб и в добро, и в лошо, заслужава шанс, дори повече от един и съм готова да го дам, но не знам дали тя го иска.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4b4b8b109e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Всеки има лично пространство, не натягай нещата. Остави я, няма как да мисли и действа както ти искаш. Остави нещата да се навредят сами. Освен това има една сентенция; Къси посещения дълго приятелство. Няма как постоянна да си с някой и да не се появят търкания. Затова любезно, човешки достатъчна но не прекалено, като време.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 992ae5ed9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хората се менят. Няма смисъл да насилваш нещата.

От чисто морална перспектива, аз не бих поддържал контакт с човек, който изневерява, се алкохолизира, а и пуши само защото тълпата го прави. Този човек е боклук, отрепка. Това, че сега се е разциврила, не значи че нещо ще се промени после.

А и ти не си длъжна да търпиш такова поведение. Просто и ясно, след като за въпросната гордостта ѝ е по-важна от това да се извини, то същата си е чист мелез и не заслужава съчувствие. Нека хване малко СПИН, да се пристрасти към хероин, да забременее, да абортира преждавременно, да стане стерилна. Това си е неин проблем, породен от неин избор.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 985d7bb36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Щом не се е държала добре значи не заслужава втори шанс! Забрави я и продължи напред ще намериш и други приятели да не е само тя на света? Каквото си могла си направила за нея. Хората идват и си отиват от живота ни, а колко държат на нас само времето ще покаже! Ж. 23

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c038eb9988
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ужасна история. Не те разбирам напълно, но частично може би.
Имам такава приятелка и аз от 13 години. в първи клас почнахме да си комуникираме и ето ни сега все още сме супер близки. Преди няколко дни се оправихме след един спор и месец бяхме скарани. Разбирам какво е, наистина съм споделила с нея целия си живот първите гаджета, първото влюбване, семейни проблеми, смъртта на домашния ми любимец, първото напиване, първия купон, всяко едно лято и като цяло всяка година сме преживявали заедно с нея всички тези неща и страшно много я обичам. Наскоро преди 3 месеца може би аз се разделих с приятелят ми и наистина ми беше тежко, понеже годихме 2 години след това може би преживявах депресията като излизах с много хора и признавам имах вина и я пренебрегвах, карахме се, от нейна страна пък също почна да се напива и забива с момчета и аз й казах, че е тръгнала надолу. И двете имахме вина и си наговорихме много неща. Тогава прекратихме контакти за 1 месец, през този един месец се видяхме само веднъж случайно на центъра и всичко което си казахме беше "здрасти как е". И да аз съм голям инат исках да й пиша, да й кажа как се чувствам, как без нея дните ми са празни и умирах да я прегърна и да й разкажа деня си, но не не й писах, нито й звъннах, нито и го споделихме когато я видях. Казах си това е крайт, стегни се можеш и без с нея, приятелите идват и си отиват... но ето че тя ми писа и нещата се оправиха. Тя е по-голям инат от мен и ми беше чудно, че ми писа.
Разбирам те. Даваш всичко от себе си за нея и се чувстваш недооценена, но моя съвет е да я оставиш. Когато компанията й я зареже или я накарат да се чувства сама, повярвай ми ще се осъзнае. Рано или късно ще се събуди от този сън с новата компания и готиния живот и ще се върне в реалността. Но в случай, че не ти се чака давай направи още един компромис. Напиши и съобщение за Коледа, честити й я и и обясни как се чувстваш. Нещо от сорта на :
"Дори не подозираш, спомените все още ме преследват, красиви и тъжни, незабравими. Дори не подозираш, че се опитвам да се събера парче по парче, след всеки наш спор, все още дори не подозираш колко много държа на теб. Всичко и всеки се променя, всеки ден е огромна битка за запазване на това, което сме изградили.
Именно нашето приятелство. Нима е толкова лесно да го загърбиш. Приятелите идват и си отиват и остават само истинските, аз останах ти защо си тръгна? Докато мигнеш, само шепот от дим... Можеш да изгубиш всичко. Следващия ден не ни е обещан. "
-лично мое е написаното, докосни душата й с думи редактирай го ако искаш напиши ново... но ако я смяташ за много важен човек бори се и се дръж за това приятелсто, да много лесно е да се разруши едно приятелство, но много трудно се изгражда. Инатът й наистина пречи в случая.
Надявам се да ти помогнах. Пожелавам ти успех!

-Джи

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1090f906f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аа, споко, аз имах двама приятели, на които много разчитах. С единият се познаваме от невръстни деца, живеем почти врата до врата дето се казва и в продължение на може би 20 години правехме всичко заедно. В един момент обаче, човекът явно реши, че повече няма нужда от мен, не съм му приятен или не знам точно какво, но спря всякаква комуникация. Вече повече от 4 години едвам се поздравяваме на улицата. Подобна е и историята с другият, там не са 20, а "само" десетина години "приятелство". То просто приключи в първият момент, в който той спря да има някаква полза от мен. По-интересното при нас е, че не сме на по 14 години ( между другото тогава никога не сме се карали ), а сме малко над 30 и се предполага, че не би трябвало да правим глупости вече.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a082cfacf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И при мен стана едно приятелство почти от люлката на пух и прах след тридесет години. А едно друго десет годишно приятелство също потъна в миналото. Виждаш, че това са неща, които се случват като всички други неща, част от живота са, пък били те и с по-сантиментален оттенък. Гледай с

и живота и не го мисли като грях, защото няма да може да се отърсиш от него дълго време.!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker