Пуша от 2 години, а не съм пристрастен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пуша от 2 години, а не съм пристрастен
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 1271 пъти
Здравейте, от скоро се чудя нещо, свързано с пушенето. Накратко: аз съм на 20, започнах да пуша на 17-18, от начало по една-две цигари на ден, докато постепенно ги увеличих на кутия, понякога дори две на ден. Обаче от известно време забелязвам следното нещо: не изпитвам нужда да пуша, при мен липсва онзи физически копнеж по никотина, никога не съм изпитвал истинска необходимост да запаля цигара, освен в редки моменти, в които съм подложен на много стрес.
Днес е трети ден, в който не съм си запалвал цигара. Не усещам потребност, макар че като се замисля, ми се допушва, заради навика.
Та се чудя, защо някои хора се пристрастяват още от първите няколко цигари, а други, дори след активно пушене няколко години, не се? Любопитно ми е да чуя вашите разсъждения, особено ако сте пушачи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 42f30d55d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като не си пристрастен защо не спреш изобщо да пушиш? Три дена нищо не са. Изкарай три години и тогава се фукай.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6a7c5e33ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз съм така. Момиче на 18 съм и пуша от 15-годишна. Мноого рядко ми се допушва в истинския смисъл на думата. И аз като теб мога по 2-3 дни без да пуша. Може би още сме млади и затова е така, с възрастта със сигурност ще се пристрастим.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 451aa1c066
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз бях по същия начин, точно както го описваш. Пушех 3 години, започнах от любопитство в пубертета и покрай лошата компания, в която бях, продължавах да си паля по няколко цигари на ден, но не съм стигала чак до 1-2 кутии като теб. Никога не съм изпитвала нуждата от никотин нито пък съм била зависима от цигарите. Имало е дни, в които изобщо не съм пушила, а друг път когато съм била по-изнервена съм искала да запаля по навик, а не защото чак толкова ми се е пушело. Сега съм на 19 и повече от 2 години не пуша изобщо, нито съм изпитвала желание да запаля цигара, даже се дразня от дима ако някой около мен пуши. Не мога да си го обясня, защото по принцип повечето хора се пристрастяват много бързо и с години се мъчат после да се отърват от вредния навик по какви ли не начини. Ние явно сме късметлии. :D Съветвам те да не се тровиш и да си съсипваш здравето с тези отвратителни цигари и да ги спреш. Аз се чувствам много по-добре откакто не пуша и се радвам, че се отървах така лесно. Попаднах на едно клипче в интернет за експеримент, който показваше какво става в белите ни дробове докато пушим и как почерняват и осъзнах какво съм си причинявала доброволно. Друг е въпроса, че пушенето пречи на целия организъм да функционира нормално, не само на белите дробове. И така от раз ги отказах даже изхвърлих почти пълна кутия в боклука и от тогава просто не съм си купувала повече. Освен, че е голям разход на месец е и напълно излишно. Картинките дето вече ги слагат по опаковките не само са стряскащи, а показват в действителност колко здравословни проблеми можем да си докараме сами. Не виждам смисъл, дори когато си изнервен цигарите едва ли ще решат проблема. Щом не ти се пуши и нямаш физическа нужда от това, за какво го правиш? По-добре ги спри. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 593c2563cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Оф... по-добре ги спри и толкова. Не си мисли, че няма да се пристрастиш, въпрос на време е. Няма какво да се умува толкова.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f11e011b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! На почти 15 съм и пуша от 1 година. Преди изпитвах адски голяма нужда от цигарите, понеже имах и много проблеми... От около 2 седмица не съм пушила, защото искам да ги спра и знам, че ми вредят доста... Не мисля, че има хора, които да не могат да спрат. Всичко е въпрос на желание ;)

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b8737fb7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Пристрастен си. Защо не ядеш по 20 броя от любимото си ястие на ден всеки ден, две години или защо не правиш по 20 пъти секс или каквото и да е било друго по 20 броя, а именно цигари? Това, че променяш мисленето си е похвално и дано ги спреш. Напиши ни тук след 6 месеца да се похвалиш как все още не си запалил нито една. Бъди здрав и махай този вредител тютюна.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 58dbb753b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   За пръв път опитах от цигара в шести клас, на следващият изпуших цяла, но това някак уби желанието ми и сигурно не запалих една година. Седми клас се случи следното : едно момиче голям зор ми даде да пушим, голям зор да сме в градската градинка.. видя ме една клюкарка и се заформи една драма.. В осми клас, пак запалих (вече възстановена от онзи случей с клюкарката) и така през няколко месеца, най-много две цигари. На всичкото отгоре всеки път различна марка. В девети клас, с едно друго момиче добихме навик да пушим по събирания, това се случваше през три месеца сигурно. В десети и единадесети, просто когато сме депресирани или времето е приятно, пушехме, но след учебните занятия. Имахме си едно приятно местенце, което не се набиваше на очи. Разделяхме си парите, една кутия (20) по 10 цигари за всяка, сигурно по 2-3 седмици сме ги пушили, случвало се е и месец да се "лигавим" с тях. Лятно време най-много по една да сме запалили. Зимно -абсурд. И така.. сега сме дванадесети клас, пушим рядко, не чувствам никаква зависимост. Не мога да се нарека пушач и никога не съм заставала пред училище, както обикновено правят моите връсници и другите, за да пуша. В моментите на скука, когато няма никого наоколо и разбира се времето е приятно, тогава ми прави кеф да си пуша. И разбира се, това са буквално пари на вятъра, но това е друг въпрос.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker