Ще летя със самолет за първи път - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще летя със самолет за първи път
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 1672 пъти
Здравейте, след няколко седмици ще летя със самолет за първи път. Малко ми е притеснено и ме е страх дали ще се оправя. Ако може да ми дадете някакви съвети. И искам специално да попитам гади ли ви се докато летите или как се справяте. Имам малко чувствителен стомах и се страхувам, че ще ми се гади

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 92f8fb738e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо спокойно! Не е толкова страшно!
Вместо да се панираш помисли за летенето като някакво забавно предизвикателство и ще видиш, че няма нищо, ама абсолютно нищо страшно!
Сега малко практични съвети, преди полета хапни нещо леко и не пий никакъв алкохол и газирано. Освен това си облечи удобни дрехи и обуй удобни обувки. Доста е неприятно, особено ако ти предстои дълъг полет, дрехите или обувките да те стягат.
Наспи се хубаво предишната нощ и тръгни рано за летището, защото никога не се знае колко хора ще има на опашката и ще се изнервиш ако трябва буквално да тичаш за да се качиш в самолета.
Когато се качиш в самолета, се отпусни и просто слушай какво ти казват стюардесите. Да, знам, че за повечето хора летели многократно инструкциите за безопасност са скучни, ама ти ги слушай внимателно.
Най-критичните моменти са излитането и кацането. След това самолетът лети хоризонтално и можеш дори да станеш и да се поразходиш (стига да няма турболенция). Ако все пак не се чувстваш добре винаги можеш да извикаш стюардесата и да я помолиш да ти донесе вода. Освен това има и тоалетни, та можеш да си понапръскаш лицето.
А и още един практичен съвет, носи си дъвки. Когато дъвчеш дъвка, ушите ти няма да заглъхнат толкова при излитането. А иначе за да не ти е скучно можеш да си четеш книга, списание, да си гледаш филм (на дългите полети има вградени екрани в седалката пред теб) или да слушаш музика. А ако път е нощен полет можеш и да поспиш (ще ти дадат одеяло и възглавница).
Така ще свикнеш, че даже ще ти хареса!
Завиждам ти, че ще летиш скоро! Аз сигурно ще летя пак чак на пролет. Много ме е яд, че стигнах само до втория етап на интервюто за стюардеси.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 20dac13cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз лично се чувствам добре със стомаха като летя, но и по принцип нямам проблеми със стомаха. Но, си зависи от човека, а и на борда има торбички, така че ако повръщаш просто го направи там и после извикай стюардесите да я изхвърли. Може да пробваш и с хапчета, но поне аз не съм пробвала, така че не знам какъв е ефекта и дали го има.
Мен ме боли глава... зверски. Буквално имам чувството, че главата ще ми се пръсне от налягането, а на първия ми полет беше ужасно! Моят начин за спрявяне е да си купя една водичка от чакалнята и бавно да си пия по целия път, така като преглъщам ми помага да се справя с налягането. Също и пия малко алкохол преди или по време на полета, за да се отпусна...

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 712a1c15b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще се справиш ли? Ми, ти седиш на един стол и чакаш. Да не мислиш, че ще те сложат в кабината да направляваш?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8b6d0566dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма нищо странно, даже е приятно, най-вече излитането и кацането. Неприятно е само ако има турбуленция. Щом си зле със стомаха, просто си дръж пликчето за повръщане подготвено. Има на всяка седалка, но не пречи и да си носиш резерва. :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1febbe9ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами при всеки човек е различно - някои лесно понасят летенето, за други е кошмар, трети въобще не се качват. За щастие баща ни качи мен и брат ми докато бяхме малки още и го приех като приключение, без рационалния страх. И вече имам над 120 полета. Първият ми съвет е ако взимаш хапчета против гадене да си вземеш за полета, втория е например да посетиш форум като магеланци дот ком и там да питаш - там има много хора които пътуват, отзивчиви съм и мисля ще ти бъдат полезни.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8e1737daaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хей, аз летях това ляти за първи път. Преди самия полет ме беше страх, доста. Сега искам пак и пак. Това е едно ново и за мен хубаво преживяване. Първият полет имаше турболенция и ми стана гадно на стомаха, но навръщане всичко беше идеално (може би, защото нямале турболенция ). Дали те е страх от високо няма значение. Малко ми беше странно и непознато на летището докато мина през чекинг, проверка и контрола. За това е писано в интернет много, прочети, за да си запознатта. Дъвчи задължително дъвка по време на полета, за да не ти заглъхнат ушите. Когато излиташ ще почустваш напрежение отзад на главата, заради скороста. Излитането е по-неприятно от кацането, което почти не се усеща. По-спокойно не е страшно! НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА! ЛЕК ПОЛЕТ!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8e1737daaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хей, аз летях това ляти за първи път. Преди самия полет ме беше страх, доста. Сега искам пак и пак. Това е едно ново и за мен хубаво преживяване. Първият полет имаше турболенция и ми стана гадно на стомаха, но навръщане всичко беше идеално (може би, защото нямале турболенция ). Дали те е страх от високо няма значение. Малко ми беше странно и непознато на летището докато мина през чекинг, проверка и контрола. За това е писано в интернет много, прочети, за да си запознатта. Дъвчи задължително дъвка по време на полета, за да не ти заглъхнат ушите. Когато излиташ ще почустваш напрежение отзад на главата, заради скороста. Излитането е по-неприятно от кацането, което почти не се усеща. По-спокойно не е страшно! НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА! ЛЕК ПОЛЕТ!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a09360a1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Знаеш ли, че има много по-голям шанс да умреш в катастрофа с кола, отколкото със самолет? Не са притеснявай, всичко ше е наред.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d4cb29e229
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бих дал следният съвет:

- Не се бутай на опашката на "гейта", там където е ръкава към самолета или към автобуса, който ще ви закара до самолета. Всеки пътник е с място, за един самолет не може да се продадат повече места, отколкото самият апарат съдържа. Няколко пъти все се редих отначало, докато веднъж забелязах една мацка, която много ми хареса, че се появи почти накрая и елегантно се вмъкна без да чака права с ръчен багаж в ръка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 80c1642679
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Да, пътешествието със самолет е много по-безопасно. Пък и на мен не ми става лошо, чувството и гледката са величествени! Мисли си хубави неща, ако настояваш можеш да вземеш и някакво хапче, ти си знаеш. И не обръщай внимание на грубиянските коментари, някои хора са наистина много прости...

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ab89d32abd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Гаденето е до човека. Ако мислиш, че можеш да имаш подобни проблеми, то се консултирай с личния си лекар.

А за "оправянето" - просто си провери гейта и инпитай служителите на летището, как може да стигнеш до него.

Ето няколко полезни съвета при дълъг полет:
След като минеш проверката, си купи храна храна и напитки от магазините там. Тъй като не можеш да преминеш проверката с такива, компаниите обичат да злоупотребяват и ти продават мухлясали сандвичи за по 20 лева. Освен ако не консумираш алкохол, то няма да имаш проблеми, но дори и тогава, са безсилни да те спрат.

Ако полетът ти няма, то си качи песните, които искаш да слушаш. Аз лично си пускам музика и си чета някоя приятна книга.

И ако ти се спи, то си вземи възглавничка с теб. Ако имаш късмет, повечето хора ще са тихи и ще спрат лампите на борда.

10 - Всъщност се случва да продават повече билети. Според техните статистики, винаги има няколко процента, които не се чекират за полета. Проблемът за пътниците е, че има вероятност всички да се явят. Компаниите предлагат различни смешни компенсации, от рода на 300-400 евро или 3 прекачвания и пристигане до дестинацията ти само 40 часа по-късно от очакването. И пак излизат на печалба. Единствения вариант, за да е сигурен човек, е да се чекира поне 4-5 часа преди полета. Интересното е, че това се прави от големите компании.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 878a17630d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Привет! Вълнуващо е да пътуваш със самолет. Не съм от хората, на които им става лошо на пътувания и само се притеснявах. Препоръчвам вземането на хапчета - в твоя случай за стомах и може би успокоителни. Когато аз летях всичко беше наред. И на отиване и на връщане, но не обичам самолети, и повече не смятам да летя. Това, което ми действаше успокоително, колкото и странно да е, беше че е и горе има трафик, на който бях свидетел. :) Мисли си, колко щастлив ще бъдеш, когато кацнеш. Или си вземи някоя книга за четене.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7f0f70761b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   12, стига глупости, моля те!
Първо, няма никакъв проблем да минеш проверката с храна. Правя го абсолютно всеки път. Сандвичи, вафли, шоколади, винаги нося и не съм имал проблеми! Изхвърлят се единствено течностите над 100 милилитра!
Второ, не знам откъде си го изсмука това с повечето продадени билети, след като при купуването на билета си избираш или те разпределят точно къде ще седиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker