Къде да даря пари? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Къде да даря пари?
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2419 пъти
Здравейте,

отдавна бях решил, че ще започна да дарявам пари всеки месец, щом се окажа с постоянен доход, който ми е достатъчен. Ето, че този момент дойде и сега е време да пристъпя към замисъла си. Става дума за малка сума, нещо от рода на 20 лв на месец, но работата е там, че не желая да губя време в търсене на нови каузи всеки месец. Поради тази причина предпочитам да дарявам за стабилна и постоянна кауза с история, традиции и още нещо.

Не желая да дарявам за Африка, Сирия, близкия Изток, бежанци и други подобни, по-скоро бих желал да подпомагам организации действащи на територията на България, тъй като смятам, че има тук също има нуждаещи се. Ще побързам и да уточня, че не смятам каузите от рода на "Да помогнем на... " подходящи за месечни дарения. Също така бих желал да помагам по-скоро на хора, отколкото на животни, природа или на планетата Земя.

Прегледах набързо в Интернет и най-подходяща организация ми изглежда Български Червен Кръст тъй като виждам, че помагат в различни ситуации според нуждата. Само че имайки предвид, че става дума за България в мен се пораждат известни съмнения относно измами и пълнене на лични джобове чрез дарения. Силно се надявам, че БЧК са имунизирани от подобни дейности. Мислите ли, че БЧК е най-добрият избор за месечни дарения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 63c485d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се прави на интересен, който дарява не бие тъпани като тебе! Всеки ден по телевизиите съобщават банкови сметки на деца нуждаещи се от лечение. Стига да искаш да даряваш, има толкова много нуждаещи се деца. По 20 лв да даваш на едно бедно дете, за да може да ходи на училище, ще бъде едно добро дело. Когато човек иска да помогне намира начин, но без да афишира за това!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 93b6f7a965
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз навремето бях решил да филантропствам като теб, но след като "дарих" (на практика загубих) една не малка сума пари, и при опитите си да разбера какво е станало с тях (нищо - потънали са в нечий бездънен джоб) се отказах.

Съветът ми към теб е следният - открий си една банкова сметка и всеки месец си ги внасяй там. Помни, че никой не е застрахован от нищо, и един ден самият ти или семейството ти може да се окажете в нужда от помощ. Така няма да се налага тогава да чакаш писмо от Михаля.
Ако ли пък това не стане - дари ги на децата си. Така ще им увеличиш шансовете и позициите в живота.

Даренията са нещо като комунизма - прекрасна идея, но практическата реализация е трагична...

патил

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 86b512d374
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Първо поздравления за решението ти. Единственият начин да си сигурен е да дариш лично. Има достатъчно вдовици, сираци, инвалиди и тем подобни. Отиди в някой дом за изоставени деца, общувай с тях. Няма да ти отнеме много време. А и според мен има какво да научиш от тях. По селата е пълно с бедни стари хора, някои имат нужда не само от пари, ами да им се занесе храна и лекарства, тъй като не навсякъде има магазини и аптеки. Една малка помощ дори ще им е по-ценна от парите. Самото внимание също ги зарадва, защото са забравени от Бог.

Така че аз лично съм за личната комуникация. Хем да си сигурен, хем така и ти ще научиш много неща за ивота, които няма как иначе да научиш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1bde92778a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От всичко, което си написал, стигам до извода, че не искаш да даряваш. Сякаш си търсиш извинение, като се съмняваш, че всички каузи и начини за благотворителност са опорочени, само и само да не си спазиш обещанието пред себе си и в същото време съвестта ти да остане чиста. И за какво? ! - за едни 20 лева? !

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 125802f0b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Фондацията за недоносени деца има огромна нужда от средства. По голямата част от апаратутата за отделенията се закупува с дарения.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6a7c7ed04e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ми като се съмняваш как ще се харчат парите - купувай неща за 20 лева всеки месец и ходи на място да ги даряваш на някакви бедни деца или старци примерно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c6367df9a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо да правиш дарения на която и да е организация, така организацията ще избира вместо теб къде да отидат парите ти.
Ето моите предложения:
1. SOS детски селища или детски домове.
2. Може да не е точно под формата на месечни дарения, може да помогнеш на конкретен човек (или хора), например на някое бедно българско семейство.
Най-добрата "кауза" са децата според мен, защото те са бъдещето на България. А виждам, че теб те интересува точно това бъдеще.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1c1b9dd5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Зa мен лично бг или друг червен кръст сa си мaфия!
Преди дaрявaх нa болни, нуждaещи се многодетни семействa, докaто се докaзa в няколко случaя, че пaрите отивaт но други местa с други цели и кaзaхме СТОП- еднa грипичкa в чужбинa сме и се включвaхме от време нa време.
Сегa бих дaрилa и те съветвaм същото нa бедни децa, но с голям кaпaцитет. Дa имaт възможност зa обучение в Бългaрия или в чужбинa. Сaмо тaкa би имaл ефектa "предaй нaтaтък". Товa дете един ден ще прaви същото зa друго освен, че след зaвършвaне ще бъде полезно нa обществото БЕЗ знaчение в Бългaрия или чужбинa. Нaшият дом е плaнетaтa, не просто някоя си стрaнa!
Нaсочи се към бедни децa, желaещи дa учaт и се рaзвивaт, бъдещa опорa нa обществото кaто цяло! Aко 10 кaто теб дaрявaт по 20 лв месечно зa обучение... нямa дa губим толковa мозък в кухните, полетaтa или строителството. И нямa дa позволим геноцид нaд интелектa!
Поздрaвления зa нaмерениятa!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d45b747630
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   А, аз на твое често бих дарявал тези пари за каузи " да помогнем на" За тези хора всеки лев е от знамение. Те се борят за живота си и това е най-голямата битка, която някой може да води. Това са деца, мъже, жени, нечии майки, бащи... И всички са мили и свидни за някой и всички заслужават да живеят. Няма по-голяма кауза, която толкова да си заслужава.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 02a9d803b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абонирай се за DMS и всеки месец ще даряваш сума за някоя кампания.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c774aa4784
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   В България се взима данък на даренията и също така тия фондации взимат голяма част от тях и от 20 лева само 1 или 2, най-много 3 лева ше стигнат до човека в нужда. Най-добре купувай храна за бездомниците и им я давай лично, давай пари на някой пенсионер или както казаха другите да купуваш неща и да ги даваш. Тия "организации" и "фондации" само взимат парите да си купуват айфони, да ходат на екскурзии в чужбина, да карат скъпи коли и тем подобни неща, които не помагат особено на хората в нужда.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 9bd7549304
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Дари за ХИТИРИНО

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3b035619fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Искам да те поздравя за избора ти. Чел съм малко биографиите на богати и успешни хора, всички те даряват за благоворителност. А за Рокфелер четох, че е дарявал 10% от заплатата си, когато като млад е работил като счетоводител, преди да започне бизнеса си. И един от съветите му е да даряваме всеки месец част от дохода си. Конкренто за къкво, мога само да те посъветвам да слушаш сърцето си и да прецениш какво е важно. Едни ще ти кажат, човешкият живот е най-важен. Други ще кажат, така е, но животните също са живи същества и заслужават помощ, а природата трябва да се пази. Трети ще ти каже, за какво ни е, като България загива, трябва да запазим националната си идентичност, дай за културни паметници и църкви. И всички те са прави. Така че дай за това, за което ти чувстваш. Вече за конкретни организации трудно мога да те посъветвам. Винаги има риск част от парите да бъдат откраднати. Но дори и така да е, нещо стига и за нуждаещите се. До номер 1 - това, че човек получава някаква форма на полза от дадено дарение - морално удовлетворение, престиж или каквото и да било, не омаловажава ползите за бенефициента. Подкрепям автора в идеята му, ако ще и по националната телевизия да се хвали. Даже е добре човек да се хвали с тези неща, за да привлече още хора за каузата.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: bbe5595ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз имам една идея. Отиди в банката, която ти държи парите и помоли да се отвори сметка за дарение за бедствени ситуации, примерно(може и да са за нуждите на БЧК). Автоматично ще ти се удържа желаната от теб сума, а банката как ще я разпределя си е нейна работа, това нас не ни засяга.
БЪДИ СИГУРЕН, ЧЕ ПОМАГАШ. Просто няма друг принцип. Всички такива организации действат на банков принцип, така че никой няма безконтролно да ти вземе парите, но ако ги въртиш в интернет - там не знам как стоят нещата.
Банките не са изолирани една от друга и винаги помагат при бедствени ситуации.
Ако искаш най-сигурно - Държавна Спестовна Каса.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1302ed7596
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Какво самохвалство при положение, че авторът е анонимен? Бъди покровител на нуждаещите се за цял живот, не просто дарител, който днес го има, а утре не.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0647fca048
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Всичко според нуждите си, а то се мени постоянно, аз не дарявам, че все отиват по НЕПРЕДНАЗНАчЕНИЕ, обикновенно купувам храна, и я раздавам или на бездомни кучета и котки, или на бели хора който ровят по кофите за боклук. и ми е много жал - или с две думи на това де има мъка в очите без да говори...

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: bbe5595ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Знаете ли, има един явно неписан принцип за парите и той е
"Дай, за да не ти ги вземе друг".
Този принцип явно е много успешен, макар и невидим... как става не знам, но съвестта говори при тези обстоятелства.
Обаче има нещо което ПРОКЛИНАМ ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ и то е, ЧЕ НЯКОЙ ТИ КРАДЕ ВЕЩИТЕ, за които си дал и здравето си, и парите си, и душата си, или са ти мил завещан спомен от близък, за да ги ползваш.
Но идва ГОСПОДИН КРАДЕЦА и ти ги отмъква докато на теб все още ти трябват и ги ползваш, а той с каква цел ги взима... т. е. краде... САМО ГОСПОД ЗНАЕ!!!
Ей това ТРЯБВА ДА СПРЕ НЕЗАБАВНО, ЗАЩОТО КЛЕТВА ПРОИЗНЕСЕНА ЗАСЛУЖЕНО СРЕЩУ НАСИЛНИК ТЕ СТИГА!!!
---
И това също е БОЖИ ПРИНЦИП!
В едни Арабски държави са рязали ръце на времето, точно за кражба. И до ден днешен има хора с отрязани до китката ръце и всеки знае защо!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f236e10478
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Цял политически въпрос се разрази и то за 20 лева. Толкова съмнения, толкова размисли, все едно говорим за милиони.
Моят съвет е просто да ги даваш всеки месец на някоя стара жена, примерно която продава цветя. Отиди, вземи едно букетче и й ги подай. Без да искаш ресто. Толкова е просто и бъди сигурен, че ще бъдат изхарчени добре!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker