Спрете да обвинявате България! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Спрете да обвинявате България!
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2049 пъти
Здравейте! Това е за всички българи в България и извън нея. Все се чудя какво не й харесвате на България. Все във всичко навирате косури, само, за да се оплаквате. Мизерия, глад, бедност, неграмотност и куп други неща. Ако можехте да използвате телевизорите и компютрите си за нещо друго, освен за новини, 40% от които измислици и манипулации. Вижте Африка, Индия, Сирия, Ирак, Венецуела и ми кажете какво е истинска мизерия. Говорите лошо за храната, музиката, хората, местоположението дори. Забелязал съм, че като в интернет качат българска песен всички хейтят. Не знаете колко милиарди си мечтаят за нашия стандарт на живот. Обвинявате България за проблемите си, а вината е на политиците и на самите нас. Вече и собствените си език, валута, националност и всичко българско. Това много ме драдни. Защо го правите? С мрънкане няма да станете по-богати и умни европейци, които не са нищо повече от нас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2a5c4ccc2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Анджак неграмотност де...

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3a1242761f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Откога се опитвам да обяснявам същото. Често се налага да пътувам във влака и да ви кажа, само мрънкане се чува. Такива развалени радиа има навсякъде, просто се опитвам да ги игнорирам. Самата аз съм живяла в по-бедна страна от България известно време, пак в Европа, и мога да кажа, че България за тях е като Германия за нас. Жалко е, че българите, извън пределите на страната ни желаят да дойдат тук, а тези, привилегированите, които са родени тук, само седят, мрънкат и казват колко по-готино е да чистят лайната на англичаните.
Има толкова пусти села, бесарабските българи в Молдова и Украйна са предимно от селата, могат така добре да обработват земята и да живеят тук, ама...
Западна Европа също съм я видяла - негър до арабин. Бял човек няма. Само едно плюене на България. А когато бях там, търсила съм да пия нормално мляко, с вкус, различен от пластмаса (от самата бутилка). Има толкова дребни нещица, които трябва да започнете да забелязвате, ама не. В Германия заплатите били минимум 1500 евро. Ей така се подхвърлят такива неща, ама колко са данъците, колко са сметките? Ама си оправят зъбите тук.
България е райско кътче. Най-големият й плюс за нас е, че това е НАШАТА родина. Тук никога няма да сме 3-то качество, каквото сме по Европа. Тук ние сме господарите, тук лично аз се чувствам добре, в хармония със себе си, на пук на ниските заплати. И когато навали 30 см сняг, вместо да седите вкъщи и да мрънкате как машините не минавали пред блока Ви, излезте и го почистете. И не, не казвайте, че в Англия чистели навсякъде, и че плащате данъци и нямало да правите това. Спрете да се сравнявате. Ние 500 години сме били под турско робство, а Турция е била с 2 века назад. И докато нас са ни тъпкали, другите държави са се развивали. Трупали са богатства, изграждали са социални системи. И въпреки това, въобще не сме далеч от тях. Ако ви интересуват парите, страната не е за вас. Напуснете я, но никога не я плюйте. Политиците Вие сте ги избрали, забавеното й развитие е и заради вашето бездействие и мрънкане.

Весели празници на всички! И не забравяйте, че сте достойни българи, не се срамувайте да се наричате такива!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 933a405a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така е момче. Много си прав. Много съм съгласна с теб. Само искам да уточня, че политиците ни са отражение точно на тези мрънкачи, за които говориш. Толкова много възможности за правене на пари имаме ОСОБЕНО В ЗЕМЕДЕЛИЕ И ТУРИЗЪМ. Държави с много по - малко дадености от нас успяват да направят толкова пари от оскъдните ресурси, с които разполагат. А тука кво - само се мрънка и всичко масово бива оаквано...

Жена на 29

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c76ba50a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Абе я си отдели 400 лева от заплатата, иди в един по-малък град, наеми си квартира и да те видя как ще ОЦЕЛЕЕШ с тия смешни 400 лева. Ти като си платиш наем, ток, данъци, за храна няма да имаш дори. Къде тръгваш да сравняваш страна от Южна Америка със страна, не само от Европа, ами и от ЕС. Ако ще следвата твоята логика (която е малоумна) то нямаме право да се оплакваме за абсолютно нищо. Счупил си си крака ? Че някой хора и крака нямат. Майка ти е починала ? Някои пък нямат никакво семейство.
"Обвинявате България за проблемите си, а вината е на политиците и на самите нас. " Тук вече почти бях изгубил желание, дори да ти отговарям. Ми тая "България" нали политиците я управляват. Тия политици нали ние ги "избираме"
България няма да се оправи още десетилетия. Мутрите, които управляваха през 90-те, управляват сега, ще управляват и след години. Тези, които ще управляват след време, кой мислиш, че ще ги е научил как да са "бизнесмени" ? Всичко е един порочен кръг, който може да се прекъсне само с някакво радикално събитие, ала Френската революция.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 638ccfa009
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не съм съгласна с мнението ти. Ще ти кажа защо. Наистина и аз като тебе давам примери с тези бедни държави. които ти изреди. но нека не забравяме. че те не са в Европейския съюз. България и Румъния са най-зле. като дори те са по-добре от нас. Живях до 20 годишна възраст в София и беше трудно на мен и семейството ми да се издържаме без висше образование. Тримата взимахме общо 1000 лева. Квартирата ни беше 600 лева и с другите пари мизерствахме. От скоро живеем в Амстердам и тримата взимам общо 3000 евро. като квартирата ни е 900 евро. Останалите пари остават спокойно за харчене. почивки. храна. Много по-добре сме. Аз започнах и да уча висше тук и демек ще взимам още повече пари като завърша. Къде в България ще можем да взимаме 3000 лева? Никъде. Познавам много висшисти. които не взимат повече от 900 лева. Не е възможно практически да живеем в България. Силно искам да си живея там. но няма кой да ми даде 2500 лева. за да мога да съществувам нормално. Затова не говори. че сме еднакво ниво с другите държави. Цените са като в чужбина. квартирите също. билетите за градския транспорт. но заплатите не. Министрите ни окрадоха държавата. Единственото за което съм съгласна е за музиката. Българите не уважават успелите изпълнители. Голям пример е Гери-Никол. Тя е мразена и обиждана. а чужденците тук я харесват. което доказва. че повечето българи са комплексари. Аз пък я харесвам. Изкарва си парите и успява.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 28460f82cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно така е! Все едно прочетох моите мисли! Даже вече го и казвам, където ми попадне! То такова самоунижение не знам дали някоя нация притежава.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a41e089b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Еми да:). Един германец или холандец с над 1000Е минимална заплата като чуе за нашата минимална 215 евро си вика "Леле добре, че не съм се родил в тая дупка". А цената им на живот?

Напоследък сякаш попадам на повече хора в сравнение с преди, които са доволни че са тук и не заминаха. Някои дори бяха по Германия, Холандия и се върнаха. На мен също ми е добре, прилично без луксове(не съм богат:). Един приятел англичанин имаме в компанията, който е военен и ще се пенсионира по-рано към 50 годишен. След това е решил да си купи къща и живее тук до старините си. Всичко му харесва: природа, климат, хора, София, вече назнайва малко български - може да се оправи криво-ляво ако е сам някъде и хората отсреща не говорят английски.

Има една част българи, познавам такива, добиха лекичка надменност. Върнат се тук лятото, на Коледа, и се усеща. Повече са ми смешни отколкото ме дразнят. Да са си живи и здрави в чужбина.

П.С. В Индия, Ню Делхи е отвратително - мръсотия, бедност, безумен трафик, деца просят по улиците. 10 хиляди души живеят на квадратен километър! Не съм бил в много държави, към десетина, това беше рязко най-скапаният град, който поне аз съм виждал.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b2558dfb36
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Правим го за да те дразним. Пукни се от яд!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2a5c4ccc2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Наистина не знам. Колко милиарда?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e164a1a0d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Поздравления от мен, надявам се повече хора да го проумеят и да спрат да бягат от собствената си отговорност на граждани.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ac0b3122e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ми как защо? Българите не можем да се държим един с друг и така ставаме манипулативни. Не можем да си извоюваме заплати от олигарсите! Нищо не предприемаме за стандарта си на живот! Сменят ни строя през 40-50 години и ни казват какво ще се случва! Рекордьори по робство сме! Какво може да се очаква от такъв народ? На масата сме силни и до там! Ние предпочитаме децата ни да работят в други държави от колкото да си създадем държава каквато искаме. И най–лошото е, че не искаме да виждаме истината около нас и да се борим ами обвиняваме всичко около нас.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 27787d61f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Прав си братле, напълно съм съгласен с теб. Трябва повече работа и по малко да гледаме в чуждото канче. Не живеем толкова зле, само мрънкаме... без основание.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3934105709
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Евала

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2a5c4ccc2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И мен ме драдни.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 627c7f47da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз не харесвам хората в нея- прости, злобни, завистливи, мързеливи, хомофоби, неграмотни. Виж в гугал мапс как изглеждат нормалните дърржави и сравни с тукашната неугледност на сградите и всичко,

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1d54649711
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Съгласен съм с написаното от теб. На мен много взе да ми писва от медиите, които ни облъчват с разни заглавия, изказвания и новини, целящи да подронят още повече вярата ни в България. Ей онзи ден в Дневник имаше галерия "Мигранти от България запълниха бежанските лагери в Сърбия". Разбира се, те не са "мигранти от България", тъй като просто минават от тук, за да стигнат в социална Западна Европа, но е важно да се сложи "България" в заглавието, за да се манипулират хората по-лесно. Манипулацията в случая цели да ни вмени вина. Веднъж приели вината, разни "специалисти" се опитват да ни предлагат "решения"...

Някои манипулации са много фини, важно е човек да развие усет, за да може да ги разпознава.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0fd73ac6d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   До номер 17: Ами ти какъв си бе? Като ти чета коментара виждам, че и ти не си много умен и грамотен. Ако видиш хомосексуалист как реагираш? И кво им е на сградите? Айде стани архитект и промени нещата. Като гледаш техните показваш, че ти си най-завистливия. Прави са на голяма работа, никога няма да станеш. Давам ти 1 звезда, макар че и толкова не заслужаваш.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0fd73ac6d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До номер 17: Ами ти какъв си бе? Като ти чета коментара виждам, че и ти не си много умен и грамотен. Ако видиш хомосексуалист как реагираш? И кво им е на сградите? Айде стани архитект и промени нещата. Като гледаш техните показваш, че ти си най-завистливия. Прави са на голяма работа, никога няма да станеш. Давам ти 1 звезда, макар че и толкова не заслужаваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f3e6063127
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Цитат:
" Вижте Африка, Индия, Сирия, Ирак, Венецуела и ми кажете какво е истинска мизерия. "
-----
Да авторе, така е, защото тези народи не се разбират помежду си. В Индия например се говорят 600 различни езика, и те помежду си се разбират САМО на Английски. Значи дошъл е англичанина от хиляди километри разстояние да ги научи на английски език, а ние Балканците говорим един и същи език и пак се мразим помежду си и се избиваме, това трябва да спре.
Африка е същата - видове племена и кой от кой по-войнствени и пак чужденци са ги завладели и експлоатирали, точно защото се избиват помежду си.
---
Както се казва "двама се карат, третия печели".
Така че, ако всички народи заприличат на този "третия" - може пък и да спечелят, но затова е нужно да се произнесат и историци, и географи и всякакви учени, за мир и спокойствие, и учене.
Само с бизнес, мир не се постига. Има и по-лежерни начини, например с обучение.
В Индия седи почти цялата нация в река Ганг и там живее, ама кой ги обучава -не се знае.
Техния живот е само пари и печалба.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a8b0a6526c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Лесно можем да видим как си нямаме на идея от величината на проблема и от неговата същност, това е идеята, българите да напускат България, забележете областите които местния депесарски феодал от много време управлява и по всякакъв начин потурчва българите мохамедани и ги радикализира като те растат с омразата към нас, че сме завзели тези изконно мюсюлмански земи, сигурно си спомняте филма на ал джазира за България който просто подготвя почвата, вижда се и дали някаква реакция ще последва, стотиците митинги на които се говори главно на турски имат за цел също да се види имали тук някой който да рече, абе това е все още България не става така, коeто разбира се не видяхме, прокурора все пак е от дпс сложен там, аз за себе си знам че няма да се промени това и скоро ще загубим голяма част, все пак от доста време текат тези процеси и реакцията е напускане на страната, моята беше такава, скоро ще бъде поправена.
Наша задача е да изпълним личната отговорност която всеки от нас има към тази повече от велика страна и или да има такава държава или да се умре за нея макар и без целта да бъде изпълнена, силни думи да, в действителност трудно ще се материализират и нe е лесно не защото не
можем, а защото много от нас смятат че влошаващата се ситуация е продукт на некопентността на нашите политици и не разбираме, че това е просто една перфектно свършена работа, държавата която наистина ни управлява иска своя съюзник силен, а той отново иска нас и както за съжаление лесно можем да видим ние сме им обещани.
Разбира се нашите главни източници от които черпим информация за заобикалящия ни свят ни представят антифриза като главен проблем, а тези които бяха на облагодетелствани от приватизацията редовно биват поканени за мнение за ситуацията в която се намираме, нали големите специалисти, издигнали се подарявайки корпорации, работещи с пазар за цени които могат да бъдат сметнати за много само ако се говори за един човек, а не за един народ, все пак те бяха на държавата.
В момента в Германия се осъществява същата луда приватизация, само в последните месеци главни филиали на държавата бяха продадени на символични цени, казвам го във връзка с това, чe нали някой вероятно наивно ще сметнат участието ни в европейския съюз за гарант за нашия суверенитет, а както знаете катo първа икономика Германия е сърцето на Европа и като такава и тя плати дълга на Гърция като нарицание за непослушното поведение нa Меркел, с бежанците е същото, не случайно са засилени към бавария която от своя страна е сърцето на Германия, така че Европа си е един верен васал и вече си свършиха работата марионетките с подписването на споразумението за търговия между съюза, Канада и Америка, напускането на Англия не е глупава грешка а напълно резонно решение имайки впредвид какво го чака съюза, трябва да се знае че за проблемите на България трябва да се гледат действията не само в нея и нейните представители. Големи геополитически играчи имат интереса да е пуста или поне заселена от хора определящи себе си по народност на нашата югоизточна съседка, така че братя и сестри, много се надявам да бъдем разумни, умни и да видим нещата такива каквито са за да имаме шанс, знам че нашия провал би бил резултата само на евентуалното нашо бездействие, нека господ е с нас, бъдете шастливи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker