Намокрен телефон - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Намокрен телефон
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3417 пъти
Чудех се дали някой друг се е сблъсквал с моя проблем. Чувала съм че на всеки поне веднъж се е случвало да намокри телефона си . За Коледа получих нов телефон като изненада от нашите. Многократно ми бяха казвали че няма да ми го купят тъй като е прекалено скъп за дете на моята възраст а и е отговорност. Когато го получих едва не заплаках. Решихме да заминем на почивка за новогодишните празници. Една вечер както си отивам до тоалетната бях забравила че телефона ми е в задния джоб на дънките. Изведнъж чух трясък . Около 10 секунди се чудех от какво е . После погледнах в казанчето на тоалетната и видях телефона вътре , излизаха балончета въздух. В този момент сърцето ми спря. Веднага бръкнах вътре и го извадих бързо го подсуших и се молех да работи. Дадох го на баща ми. Той почна да го тръска и от него излезе доста вода. След това го оставихме два дни на стайна температура за да изсъхне и го изключихме. Телефонът работеше но това което ме притесняваше беше неговия дисплей , в него беше проникнала вода. Та тази вечер ми четоха конско и доста си поплаках. Телефонът не е гаранционен а и гаранцията не покрива неправилна експлоатация. Нямаше как да ми купят нов за 1300 лева. След като се прибрахме. Обадихме се на семеен приятел който се занимаваше с поправка на телефони. Каза ни 3 дни да го сушим с сешоар от далечно разстояние но не помогна .Каза че след това може да се опита да го разглоби . Забравих да спомена че телефона е iPhone 6s и нямаше как да го отворим и да се опитаме да изсушим частите . Ако и това не проработи биха могли да ми дадат нов но ще струва 600 лева....Какво друго може да се направи за да се оправи дисплея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0f9e494218
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вземи си водоустойчив СОНИ с две години гаранция и за далеч по-малко пари.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c0f098b201
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На много хора им се е случвало!
Ремонт.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: af74b43007
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей,

Сешоар не е добра идея, сложи го в съд, пълен с ориз - той ще постепенно ще погълне влагата. Също, въпреки, че вече сигурно е късно - при намокряне трябва да го изключиш веднага, за да не рискуваш да се съсипе електрониката вътре в него. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 884b7d2e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да купите нов дисплей. Продават ги в ОЛХ. И то занесете на майстор да го оправи. И да знаеш 10 минути се смях след като го четох. А нашите викат, че аз съм голям чупач. Друтия път внимавай повече. Ако ше та успокои аз преди 2 седмици натупах телефона си с метлата. Беше доста скапан. Сега чакам в Бълтария да влязат Lenovo phab 2 pro, но май ше са по 1 бон и нашите няма да ми купят. Твоите са опукали 1300 кинта за телефон, ти си го изпуснала в тоалетната и те пак ти помагат, знячи са страхотни хора. Уважавай ги и успех с телефона. :)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 551308cf65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сложи го в ориз. Той обира влагата. ;-)

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4ccc67e29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Като пише това, виждам, че има други 5 коментара, които чакат одобрение, и си мисля че вероятно ще се повторя, но все пак ще напиша няколко реда.
Доколкото разбирам телефонът целият е цопнал в казанчето, значи положението е сериозно. В никакъв случай не трябваше да опитвате да да включвате поне 10 дни. Сушене задължително и само на стайна температура. Сешоара нагрява водата вътре, превръща я в пара , която прониква абсолютно навсякъде, дори и в частите, които не са били намокрени до този момент.
Задължително трябва да се отвори и почисти платката, за да се предотврати корозия. Добре е, че имате познат, иначе в сервизите ще те изнудят и може като нищо да ти вземат 70-80 лв за това.
Ако дисплеят не се оправи ще се наложи да се смени. Много сервизи предлагат тази услуга. Цената е около 120-180 лв, но изобщо не съм сигурен да ли е актуална, просто предполагам. Много по-евтин вариант е да си закупиш отделно екран от някой от китайските сайтове и да го занесеш да го монтират. В този случай ще ти излезе 2 пъти по-евтино.
Надявам се повредата е да е обратима и всичко с телефона да е наред.
Успех с ремонта.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6e26bccc3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Спрете да си носите телефоните в задния джоб - не сте готини. Шанса да ви го откраднат така по-голям от колкото като го носите отпред.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0a7be53d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За такива като тебе Нокия с фенерче.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8bb112b76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравейте пак. Това с сешоара не помогна човекът каза под радиатора да го държим и да го сушим много по агресивно. Проблемът с дисплея си остана. Обаче след като се върнах вкъщи го сложих за зареждане. Нищо не се получи и цял ден стоя в контакта. Дори не се включва. Казаха ни от оператора че ако го занесем на сервиз въобще няма да се занимават да го отварят а веднага щом видят че вътре има вода ще ми дадат нов. Стана ясно че няма да е за 600 лева а за 700 и нагоре.. така този телефон ще ми излезе над 2000 лева. И все пак благодаря за коментарите на всички. Дано на вас да не ви се случва подобен кошмар.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4fe66bcb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (57 гласа)

12.   Ами прави са били вашите да не искат да ти купят скъп телефон като знаят, че не можеш да си пазиш нещата! Някои деца няма какво да ядат тя нашата Айфони последен модел ми иска! Чакай бе момиченце, тия пари да не си ги изкарала ти случайно? Като не можеш да си пазиш нещата ще си купуваш скъпи неща, когато тръгнеш да работиш да видиш как се изкарват парите! Лигла, и телефон от 10 лв. не заслужаваш!

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7c7434a2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Мисля, че най-добре е специалист да отвори телефона, за да може да изсъхне.
С телефона на сестра ми се случи идентична ситуация, но не е iPhone, съответно не беше проблем да се отвори и да изсъхне. Сега си работи чудесно.
Успех и по-внимателно занапред :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a8d4bdf77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Ммм, да... Това е рискът, човек да си купи скъпо мобилно устройство. Можеш да го изтървеш и то да се счупи, може да ти го откраднат, може да загубиш, може да го намокриш, или пък да ти изпадне от джоба в тоалетната. Мобилните устройства си имат и своите рискове. Това важи и за евтините модели телефони. Човек, когато си купува такова мобилно устройство, съответно поема и своите отговорности за опазването му. Твоето отношение към този скъп телефон, може да се нарече, безотговорност, непредвидливост и непредпазливост. И за какво ти е толкова скъп телефон?
Да се фукаш пред съучениците си ли?
Знаеш ли, аз познавам Директори, разни собственици на фирми, които си ходят с телефони за около 200-250 лева и си вършат работата с тях. Не си купуват по-скъпи телефони, въпреки, че те могат да си го позволят и за тях това не е проблем. Но не си купуват! Дори след известно време да решат пак да си купят друг телефон, пак си купуват от моделите, които не са толкова скъпи.
Вината в случая, че си е твоя, затова че не си предвидила, какво може да се случи, когато телефонът ти е в джоба на дънките, но и родителите ти имат голяма вина, че са ти одисали на акъла и са ти купили такъв скъп телефон. Честно казано, на ученик/чка не е нужен толкова скъп телефон. Първо, защото ученикът/чката не знае за какво служи телефона и го използва само за игри, за селфита, и слушане на музика, и второ, защото в училището, пък и извън него всичко може да му се случи на устройството. Замисли се над това!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 730dd33334
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Вземи си водоустойчив телефон Samsung Galaxy S5. Много по-добър от тъпите Айфони.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8bb112b76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Към номер 12. Нашите ми го купиха защото знаят че го заслужавам , да не съм ги изкарала аз тези пари така е. Бях си заложила цели които трябваше да постигна и го направих а телефонът беше наградата ми . И не съм го искала нито съм се тръшкала за него. Беше изненада от родителите ми. Към номер 14 благодаря че изказа мнение това ми го казаха и нашите и съм съгласна с всичко което каза.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ef9972ebdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Дано не ни се случи такъв кошмар! Ами да разбира се, че за богата лигла ще е кошмар да си развали айфончето за 1300 лв. Вашите правилно са ти казали. Ся си земай една нокиа за 20 лв и мирясай. Тука хората какви проблеми имат на нея сърцето й се късало. Да се къса тогава щом, за да се покажеш че имаш скъпо ново телефонче си го държиш в задния джоб. Омръзна ми от богати лиги! Оди ся да се оплачиш на вашите, че са те нагрубили тъй лошо.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 424dc8d8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Вместо да ревеш за телефона вземи наблегни малко на българския! Като ти гледам правописа май много не си го заслужила този скъп телефон ! Глезла , то не се научило да пише ама иначе може да иска Айфон !

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c1691551dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Абе, 19, какво не му хареса на правописа на момичето, я вземи пак прочети и ако намериш и една грешка, ме заплюй! Аз съм от няколкото потребители в сайта, непримирими към неграмотниците и небрежното писане го приемам като лична обида и неуважение към четящите, но ти се заяждаш, никакви основания нямаш да твърдиш подобно нещо. Ако искаш да се правиш на пазител на българския език, насочи усилията си другаде- богато поле за изява имаш в сайта, достатъчно други хора има, които заслужават критиката ти. Иначе съм съгласна с номер 14, а на повечето коментиращи ще кажа, че няма нужда да разчеквате момичето- случила му се е неприятност и търси съвет, нали това е целта на сайта. То голяма злоба, голяма завист, представям си как някои са скачали от радост, докато си пишат хейтърските коментари. Strinka71

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c1691551dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

24.   Аз съм стринка ви. Искам да се коригирам. Сега като се зачетох малко по-внимателно, виждам, че злобните коментари май са от една и съща персона, извинявам се на останалите за недоглеждането, явно на този не му е било достатъчно да нахрани авторката с един-два коментара.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6bb01d5e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   В случай на намокрен телефон, най-добрият съвет, който може да се даде е, в никакъв случай да не се включва устройството!
Както всички знаем водата е добър проводник на електричеството и при включване, платките и елементите, които са вътре ще дефектират, ще изгорят.
Така че, първото и най-важно нещо е, да не се любопитства и да не се включва телефонът изобщо!
Второ, задължително се дава в оторизиран сервиз за ремонт, да се отвори, разглоби и да се подсуши напълно. Там ще го отворят и ще Ви кажат, дали има някакви надежди, телефонът да се оправи и да се съживи. Ако е необходима смяна на батерия, дисплей или нещо друго, задължително в сервиза. Заплащате ремонта и това е.
Не се опитвайте сами да отваряте и да си ремонтирате устройствата, защото това не е във Вашите компетентности и повредите могат да станат непоправими.
При намокрен телефон може да има и корозирали елементи, което също не е добре.
Ако все пак не желаете да го давате на ремонт, опитайте няколко дни обдухване с топъл въздух със сешоар или изчакайте да дойде лятото и в топлите дни, водата да се изпари.
Докато не се убедите, че телефонът е напълно сух, никакво включване!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker