Постоянен параноичен страх - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Постоянен параноичен страх
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2081 пъти
Здравейте, момиче на 19 години съм и както всички останали съм имала различни фобии и страхове през живота си, които съм влага усилие да преодолея. Напоследък обаче все повече и повече започвам да се замислям върху смъртта и факта, че никой няма да се избави от нея. Чувствам се силно обезпокоена за психиката си, защото винаги подлагам здравословното си състояние под съмнение, както и това на близките ми, и разбира се, намирам нещо, от което да ме притесни, общо взето фалшиви тревоги. Вярвам, че има някаква висша сила и всеки ден благодаря за това, че семейството и близките ми, както и аз самата, сме живи и здрави и се моля още дълго време да си остане така. Новините, които чета обаче за хора, на които мигновено им се случва нещо и умират, ме ужасяват. Ужасява ме мисълта, че някой ден някой от хората, които обичам няма да е сред живите, както че и мен самата няма да ме има и няма да бъде възможно да правя любимите си неща. Винаги изживявам тежко чуждата скръб и болка от нечия загуба. По принцип съм позитивно настроен човек, но от около месец насам усещането за тревожност все повече се усилва. Досега само едните ми баба и дядо са починали (преди няколко години), с баба бях много близка, прекарах детството си при нея. Тя почина от рак, очаквахме го и уж го приех, но изведнъж това нещо започна да ме гложди. Страховете ми се отразяват на настроението ми и заобикалящите ме. Преди няколко дни имахме среща с класа (вече завърших) и започнах да си задавам въпроса на кого му е писано да умре първи. Станах апатична, имам чувството, че нищо интересно не ми се случва, въпреки че съм млада, често излизам с приятели, на път съм да осъществя мечтите си - уча в университет специалност, която ми е интересна, имам добър успех, социална съм, задоволително финансово положение, имала съм двама приятеля досега (бивши на този етап), пътувала съм (не много, но задоволително). Нямам чувство на неудовлетвореност, но се страхувам, че един ден живот и здраве ще стана възрастна, ще имам постоянни болки. Страхувам се, че никога няма да срещна половинката си и ще остарея сама (нямам повод за това, изглеждам добре, а и смятам, че умственият ми капацитет също е на добро ниво). Всяка вечер мисълта, че още един ден от живота ми е минал, изключително ме ужасява. Според вас какво трябва да направя да се справя с тези страхове? Да потърся помощ (не ми се иска да стигам до там)? Как да намеря утеха? Благодаря предварително на хората, обърнали внимание на историята ми. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 2461e87da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж миличка. няма нищо лошо от това да потърсиш помощ. Аз съм ходила цяла година на психолог. когато имах депресия. Не е нищо срамно. В Америка даже е модерно и всеки човек има психолог. дори успялите и известните. Ако толкова те притеснява това. не го казвай на никого и го пази в тайна. Потърси специалист. който ще ти помогне. Ако виждаш. че не ти помага и няма ефект просто го смени. Аз смених няколко преди да открия точния. Не чакай дълго.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5cfd153ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нормално е при такива събития, като смърт на близък да се отключи подобен страх. Аз имам подобни, но по-слаби от твоите страхове след смъртта на дядо ми, която се случи много неочаквано.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7a6c33a4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей. Момче на 22 години съм.

Като за начало ЗАБРАВИ за тези новини. 90% от репортажите по новинарските емисии са с провокативна цел. Като за начало 90% от новините са изпълнени с огромна доза отрицателност и целят да породят негативен ефект в хората. Всичко това се прави умишлено, целта е да накарат хората да се чувстват малоценни и да им пораждат депресии или казано по-просто с две думи - да ги превърнат в роботи. Ако чак толкова наистина се интересуваш от международните събития в никакъв случай не се опитва да ги научиш от телевизията. Освен всичко друго, българските телевизии с много мощни пропагандатори и извършват яростна и подла манипулация срещу определени държави.
Да се надяваме, че проумееш и спреш да следиш емисиите.
Следващата стъпка е да спреш да четеш новините и от новинарските сайтове. Със сигурност си забелязала, как започват заглавията им: " "Извънредно", "Прецедентно", "Прочети задължително" или "от последните минути"...
Тези заглавия за задължително за почти всички новинарски сайтове. Също като телевизията и те ръсят негативизъм и пропаганда, но освен това се опитват да събират максимум посещения и прочитания на статията, защото да спечелят повече...
Това, което написах по горе е много малка заченка на това, което може да се напише по темата, но се надявам сама да прозреш за какво става на въпрос.
НЕ БЪДЕ РОБ НА МЕДИИТЕ И НОВИНИТЕ. НЕ ИМ ВЯРВАЙ, А СИ ЖИВЕЙ СВОЯ ЖИВОТ И СЕ ИНТЕРЕСУВАЙ ЗА НЕЩАТА, КОИТО ЗАСЯГАТ САМО ТЕБ И БЛИЖНИТЕ ТИ.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3e6e728675
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки човек умира- това е едно от на 100% сигурните неща и това не може да се промени. Стига с излишните притеснения просто се отпусни малко! Не мисли за такива глупости кой щял да умре първи и последен просто забрави смъртта!! Все едно не съществува нещо като смърт и всички сме вечни. Опитай се да го направиш и да забравиш, защото после ще стане по-зле

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f897b91ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   На първо време спри да четеш и гледаш медии, които непрекъснато пишат и говорят ( а и показват) смъртни случаи. Аз така направих. Не гледай такива филми с насилие, криминалета и пр. После се захвани да четеш или езотерични книги, или такива за религии. Там ти дават птговор на много от твоите безпокойства. Хората от хилядолетия се вълнуват от тези въпроси и са намерили решения. Просвети се.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8e18c3227d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много лесно ще се отървеш от всякакви страхове, нужно е само да преустановиш употребата на психоактивни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4bce75f769
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Модератори,моля публикувайте коментара ми заедно със сайта който ще й посоча. Момичето страда и има нужда от помощ.
Авторке,чета ти историята и едно чувство на съжаление към теб ме обзе. Разбирам те,млада си и вместо да се радваш на младостта си ти се измъчваш с философски проблеми,които не са присъщи на възрастта ти. Открила си една голяма истина за живота,че..... човек се ражда в един момент и в един незнаен за нас час и ден човека вече го няма. И аз на твоята възраст се замислях за тези неща,но не така болезнено като теб. Искам да ти помогна как да излезеш от това психическо състояние и как да живееш един щастлив младежки живот без такива параноични страхове. Трябва да те насоча да прочетеш нещо в друг сайт /дано редакторите го позволят/ където този въпрос за смъртта се разглежда. Сайта е "Rozali.com" и в отдел "истински истории"и в подотдел "загадачно" в ляво най-отдолу кликни на него и ще излезе темата "Изпитвате ли страх от смъртта".Прочети я много внимателно и ако искаш повече обяснения трябва да си кажеш псевдонима. За да участваш в дискусиите на този сайт трябва да си регистрирана. Допущам,че знаеш как да направиш това.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1bc7498197
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Просто си разбрала истината и си пораснала. Но ти е трудно да го приемеш. Това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker