На 25 съм и не знам какво да правя. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

На 25 съм и не знам какво да правя.
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2281 пъти
Здравейте!

Аз съм момче на 25 години. От много малък съм срамежлив и крайно затворен в себе си, дори да страдам от нещо, вътрешно или външно, го тая в себе си. Не съм контактен, нямам приятели, а за приятелка и дума не може да става. Дори когато пазарувам в магазина или говоря по телефона се изчервявам целия като домат. Като капак на всичко това, от 14 годишен страдам от тежка форма на себореен дерматит по кожата на лицето и цялата глава, което ме кара още повече да се затварям в себе си. С години ходех при различни дерматолози из София, но като видят че тая гадина от нищо не се подобрява и ми казват, че с нищо повече не могат да ми помогнат. Единствено съжалявам за стотиците левове, които родителите ми похарчиха покрай мен, без какъвто и да е резултат. Като че ли това не беше достатъчно, от около 2 години започна да ми окапва косата от постоянния стрес. Имам диплома за бакалавър и магистър и от около година и половина се опитвам да си намеря работа, но уви удрям на камък. Никога не съм работил и знам, че това не се гледа с добро око от работодателите, но дори и да стигна до интервю, като видят, с извинение, на какъв задник приличам в лицето от тоя дерматит и дотам. А искам да работя, да се развивам, да спра да съм в тежест на родителите ми, а вместо това те да могат да разчитат на мен, но просто не знам какво да правя.

Та накратко това, е което ме кара да се чувствам депресиран и отчаян(все пак няма да стана по-млад). Искам да се променя, но уви не всичко зависи от мен. Ще се радвам, ако има хора които са били в подобно положение и биха ми дали съвет, какво да правя, защото съм крайно отчаян. Моля споделете вашето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: ef49bb8b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На първо място, ако не спортуваш, започни да го правиш всеки ден! Търси места с много хора и умишлено се излагам пред тях - задавани им тъпи въпроси, прави се на пиян, на просяк и пр. Това ще ти помогне изключително много да се отпуснеш и да претръпнеш към страха от мнението и отхвърлянето на хората.
Не съм запознат със същността на заболяването ти, но се съмнявам да няма начин поне за минимален контрол на симптомите, пиши във различни форуми, питай хора със същия проблем какво им помага, дори алтернативната медицина.
Ако имаш финансовата възможност, потърси добър психотерапевт, който за отрицателно време ще ти помогне.
Направи си регистрация в сайт за запознанства и започни запознанства с различни жени, няма нужда да задълбочавате, просто чат, развивай комуникативните си умения.

А защо не започнеш някаква нискоквалифицирана работа - общ работник, складов помощник или нещо подобно?

Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a3d4d1438a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Започни да си общуваш по Интернет с други хора. Те няма да те виждат и ще можеш да се отпуснеш. Общувай си с момичета и с момчета, с които имате общи интереси. Започни разходки сред природата, ако и сам-отпусни се и не мисли за нищо.
Хора, с много по-големи проблеми във външността са щастливо женени. Нищо ти няма. Ако може да си го позволиш, отиди на психоаналитик, за да преодолееш стеснителността си. Всичко е възможно. Аз имам позната, също много срамежлива, която стана журналист и се пребори със срамежливостта си. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c6a0f3f58c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Започни фитнес. Има много хора, които са в подобно положение като твоето, включително и аз, но всеки може да се промени. Послушай номер 1, по този начин ще спре да ти пука за мнението на незначителни хора в твоя живот. Аз лично съм на 18 и от няколко месеца ходя на фитнес и страшно ми помага. Можеш да напишеш в Ютуб Zyzz - The story behind. Това е перфектният пример, че всеки може да се промени, стига да иска. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2f49bf1e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Винаги ще има такива хора. За това света е шарен. Не може всички да са красиви, магнетични или успешни. Трябва да се възприемаме такива каквито сме. А всеки отказ и трудност да ни амбицира тройно.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 895f268f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моя съвет е да излезеш извън страната да търсиш лекари, ако имаш тази възможност или по-точно родителите ти имат тази възможност, щом ти възпрепятства социалния живот това заболяване най-добре за теб е да го изкорениш.

До 1. - Себореята е заболяване на кожата на главата и вследтвие на това тя се лющи на големи парчета. Знам го понеже една "умна" фризьорка ме диагностицира с него, поради наличието на пърхут.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2779edc3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не съм бил в твоето положение, но ми се струва удачно да се ориентираш към нещо, което можеш да вършиш и от вкъщи. Например програмиране, дизайн и още куп други неща свързани с информационните технологии. Също така се занимавай сментални и дихателни упражнения, които ще ти дадат достатъчно сили да се справяш в живота.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: cbf7eb445b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам какво имаш предвид под събореен дерматит, но ако имаш пърхот на косата - шампоан низорал. Окапването на косата, не знам дали може да се излекува, вариянт е присаждане на коса, но по-лесният вариянт е прическа гола глава. Имам приятел на твоите години, косата му окапа, оттогава се подстригва нула номер и страшно му отива. За мен, той е най-красивят мъж - да уточня, не сме гаджета. Така че, да не ти пука че имаш такъв проблем. Относно лицето - на бул. Витошка - в някоя от пряките има козметичен център. Д-р Маркова - не знам дали още работи там, но я намери и й кажи да ти даде рецепта за маска на лицето - прави се по поръчка, вътре има антибиотик, йод, хума, спирт и тн. Към нея има и лусион за почистване на лице. Намазваш се и стой колкото се може по-дълго с нея. Примерно спиш цяла нощ с маската и на сутринта я измиваш. Всеки ден яж чесън и кромид лук - това са естествени антибьотици. Не яж мазни храни и намали месото. Прави си прочистващи дни за организма, например само на ябълки. За половин година лицето ти ще се оправи! Не се притеснявай от външният си вид, по-важно е какъв си ти самият като човек! Дори най-красивите и съвършени мъже в света имат почти същите проблеми като твоите - не могат да си намерят работа, момичето което харесват не ги иска и тн. Относно работа - потърси си работа в чужбина, търси фирми агенции, трудови борси в интернет. В много от страните в ЕС заплатите са в пъти по-високи. И за разлика от България, в западна Европа не биха те дискриминирали заради външният ти вид. Потърси си някаква надомна работа, хоум офис служител примерно, към някоя голяма международна фирма, или работа в банка, брокер на недвижими имоти, в някоя агенция за преводи, като оператор в кол център, не е задължително да е по специалноста ти. Гледай заплатата да е висока. Бъди упорит и ще видиш че всичко постепенно ще се оправи! Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4a0ceb1d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не губи надежда, опитай, с малко усиля всичко ще си дойде на мястото. Там някъде имма човек, който ще те хареса такъв какъвто си. Не се затваряй в себе си общувай с други хора без да те е срам от вида ти помни, ме има хора по-зле от теб. А относно работодателите откъде знаеш като не си опитал? В живота няма невъзможни неща. Работодателите гледат класификацията ти, а не видът ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker